Įkraunama...
Įkraunama...

SRIUBOS sriubytės

avokadų sriuba,
pora avokadų,
3stiklinės daržovių sultinio,
1/2stiklines.grietines,
4 šaukšteliai raudonųjų ikrų[nuo savęs,nebūtina]
krapų,
druskos,
maltų baltųjų pipirų,
Citriną nuplikyti verdančiu vandeniu.
Keletą griežinėlių palikt papuošimui,iš ,likusios išspausti sultis.
Užpilkite,apšlakstykite ant nuluptų avokadų.
Sutrinkite avokadus,sumaišykite su grietine,šaltu daržovių sultiniu, berkite druskytę,pipiriukus,viską pašildykite,bet ,neužvirkite.
Pasui palikite atvėsti.
Prieš patiekiant sriubą papuoškite krapais,įdėkite citrinos griežinėlį ,į vidurį įdėkite,jeigu turite ikrų.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 02 01, 02:26)
avokadų sriuba,
pora avokadų,
3stiklinės daržovių sultinio,
1/2stiklines.grietines,
4 šaukšteliai raudonųjų ikrų[nuo savęs,nebūtina]
krapų,
druskos,
maltų baltųjų pipirų,
Citriną nuplikyti verdančiu vandeniu.
Keletą griežinėlių palikt papuošimui,iš ,likusios išspausti sultis.
Užpilkite,apšlakstykite ant nuluptų avokadų.
Sutrinkite avokadus,sumaišykite su grietine,šaltu daržovių sultiniu, berkite druskytę,pipiriukus,viską pašildykite,bet ,neužvirkite.
Pasui palikite atvėsti.
Prieš patiekiant sriubą papuoškite krapais,įdėkite citrinos griežinėlį ,į vidurį įdėkite,jeigu turite ikrų.



idomi,avoadu nesu megeja blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaciusss @ 2009 02 01, 00:31)
idomi,avoadu nesu megeja blush2.gif


Is avokadu man labai skanu guacamole padazas, jei sriuba bent kiek i ta padaza panasi tai niam niam niam mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(justina_r @ 2009 01 31, 14:47)
Trinta morkų sriuba (is zurnalo "Virtuves paslaptys")

8 vidutinio dydzio morkos
2 bulves
500ml. darzoviu sultinio
saustelio kario
druskos, pipiru
375 liesos grietineles arba pieno

Morkas ir bulves nuskusti. Supjaustyti plonais griezineliais. Sudeti i sultini ir virti, kol suminkstes. Sriuba sutrinti, pagardinti prieskoniais. Supilti piena arba grietinele ir virti dar 5 min. Skanaus  4u.gif

mamukai, nesupykit uz toki kvaila klausima, o ka reiskia sutrinti, t y kaip sutrinti? blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2009 01 26, 12:16)
Dzonisiuke,
aš,pomidorų sriubytę verdu paprastai,bet ,šį receptuką aš,atsivežiau iš toli.
Įvandenį verdantį įdedu tarkime sviesto gabaliuką{galima dėti ir mėsos,tuomet ją teks pavirti}aš ,sudedu daržoves{bulvę,morką ,porą,ropę,vienu žodziu ką turiu šaldytuve}išverdu,nukeliu trumpam,
Įmikserį sudedu cielus pomidorus įpilu alyvų aliejaus įdedu česnako.
Tuomet,iš indo,kuriame virė daržovės su kiaurašaukčiu{šaukštas kur išimame cipelinus}išgriebiu visas daržoves ,sudedu i mikserį ir viską sumiksuoju{sutrinu}supilu atgal į indą ,kuriame pasiliko daržvių sultinys paverdukeletą minučių.
Įberiu krapų,petražolių,kalendros žalios ,jeigu turiu,įdedu ,susmulkinto česnako.
Galima įsidėti grietinės,kas ją mėgsta arba natūralaus jogurto šaukštą.

jau radau, paskaiciau pora pslp atgal ir radau blush2.gif sitas receptas man labai patinka, kaip tik turiu konservuotu pomidoru skardinele, bandysiu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mrs.ieva @ 2009 02 03, 13:14)
mamukai, nesupykit uz toki kvaila klausima, o ka reiskia sutrinti, t y kaip sutrinti?  blush2.gif

na sutrinti iki tokios mases kaip kose ax.gif tai galima daryti kombaino pagalba arba "rankiniu" budu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(justina_r @ 2009 02 03, 12:03)
na sutrinti iki tokios mases kaip kose  ax.gif  tai galima daryti kombaino pagalba arba "rankiniu" budu  blush2.gif

nu va, ka tik isviriau pomidoru riuba pagal regnos recepta, tryniau tai su blenderiu, bet kazkokia labai skysta gavosi g.gif
Atsakyti
Mrs.ieva,
pagal viską sriuba gali gautis skysta,ji,tokia turi būti,bet..
Jeigu,padidinsi daržovių kiekį sriuba turėtų gautis tirštoka.
Galima įdėti ,dar ir virtos mėsytės{arba kartu išvirti su daržovėmis}
Čia,mano,toks patarimas.
Atsakyti
sriuba sutirstinti galima, kaip ir sake regna, didesniu darzoviu kiekiu (arba kitakart pilt maziau vandens/sultinio), galima sutirstinti grietinėle arba kartu su darzovemis sutrinant virtą bulvę (bet sitas variantas labiau tinka, jei sriuboje yra daugiau sakniavaisiu, bet gal ir su pomidorais nieko...).
Atsakyti
Lengvai paruosiama pieniska pupeliu/pupu sriuba.

Ismirkome pupeles/pupas vandenyje, kad isbrinktu. Idedame i puoda, ipilame vandens ir verdame. Idedame bulviu supjaustytu gabaleliais. Tada idedame druskos ir cukraus pagal skoni. Verdame kol pupeles/pupos pasidaro minkstos. Ipilame pieno.
Skanaus.
mirksiukas.gif

Atsakyti
Blvių sriuba
2-3 bulvės,
1 šaukštas sviesto,
1šaukštas miltų,
0,5 stiklin4s pieno,
2-3 stiklinės sultinio[gali būti daržovių,arba mėsos sultinio,vištienos}
1 vurtas kiaušinis,,
druskos,
petražolių lapelių,
Bulves išverdame,nupilame,ir sutriname.
Miltus pakepiname keptuvėje kartu su sviestu,supilame ant bulvių.
Tada pilame pieną,karštą sultinįir gerai maišydami užverdame.
Suberiame susmulkintą virtą kiaušinį.
Valgant įberiame petražolių.
Atsakyti
Nžn ar buvo, bet savaitgalį gaminau Trintą Špinatų sriubą wub.gif
Reikės: (dozes žiūrėkite pagal savo šeimyną 4u.gif )
Špinatų (aš turėjau šveižių), morkų, bulvių, svogūno, prieskoniai, pieno, miltų, sūrio...
Išverdam sultinio (aš išviriau kauliukus ir juos išėmus turėjau sultinį), sutarkuoti morkos ir sumesti pavirti, paskui sumetam kubeliais supjaustytas bulves, padruskinam, galima kubelį buljono įmesti...apkepam truputyje svieste svogūną..Sumetam į puodą...Nuplaunam ir susmulkinam špinatus, paruošiame balto padažo (aš apkepiau miltus svieste, ir po truputį pyliau pieną)..Kai išvirė bulvės, nupyliau vandenį visą į kitą puodą (jo paskui reiks), sudėjau špinatus į bulvių masę ir su blenderiu sutryniau viską..Paskui į tirštą masę supyliau sultinį likusį ir "baltą padažą" ir pastačiau ant ugnies pavirti keletas minučių...Prieskoniai, druska pagal skonį beriame..Įpylę į dubenėlį, įdedam šaukštelį grietinės (galima ir nedėti), ir patarkuoto sūrio truputis...Skanaus... wub.gif 4u.gif
Atsakyti

tirsta grybu sriuba:

user posted image

isvirti sultini (viriau is vistienos, petrazoles ir saliero saknu, poro, lauro lapeliu, pipiru (juoduju ir kvapniuju), saldytus grybus (baravykai, silbaravykiai, lepsiai) pakepinti su svogunais ir tarkuotom morkom ant sviesto, baigiant kepti ideti sauksta miltu, pakepinti ir viska sudeti i sulini, pavirti dar kelias min. sudeti prieskonius - baltieji pipirai, mairunas, grietine, jei reikia druskos ir skanaus
Atsakyti