Įkraunama...
Įkraunama...

SRIUBOS sriubytės

QUOTE(aguonele @ 2009 01 26, 20:28)
Aciu visoms uz pagyras  4u.gif

Siandien vaisinu labai skania(bent mums  tongue.gif )
Petrazoliu-bulviu sriuba

~250 g petrazoliu saknies
~500 g bulviu
1 l buljono megiamo
petrazoliu puse pundelio
muskato,pipiru ir druskos

Bulves ir petrazoliu sakni supjaustyti kubeliais,pakepinti pora min svieste ir uzpilti karstu buljonu,uzdengti ir virti kol suminkstes( ~15min).
Ideti tada petrazoles ir sutrinti.paprieskoniuoti svieziu muskatu,druska ir pipirais.
Skanumelis tokiomis saltomis dienomis  thumbup.gif As dar kaip prieda pakepiau bulve pjaustyta siadeliais,tai ir labai tiko.



tikrai labai apetitnai atrodo tongue.gif
O LT maciau pirkti kalvariju turguj petrazoliu saknies ... cia sostine
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2009 01 26, 20:28)
Siandien vaisinu labai skania(bent mums  tongue.gif )
Petrazoliu-bulviu sriuba


aguonele sriubyte labai labai skaniai atrodo butinai isbandysiu essen.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2009 01 26, 19:28)
Petrazoliu-bulviu sriuba


Kaip skaniai atrodo:bravo labai graži spalva 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivaP: 27 sausio 2009 - 14:54
laba diena, norėčiau pasiūlyti sriubytę kuria labai dievinu.
Bulves išverdi su lupynom.
Raugintus kopūstus sudedi į vandenį įdedi prieskonių (kokie patinka), būtinai apie šaukštelį cukraus (čia priklauso kokį kiekį verdi). Kap kopūstai išverda sutarkuoji dvi žalias bulves ir maišydama supili į kopūstus. Dar paverdi kelias minutes. Sriubyte valgai su nuluptonis bulvėmis.
Čia senoviška (močiučių sriubytė), bet man ji labai patinka thumbup.gif
Tik prieskonius pačios pagal save sudėkit, čia pasiragausit kaip jum skaniau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vestė21: 30 sausio 2009 - 10:05
Atžygiuoju ir aš su savo sriuba. Vienas naujesnių atradimų virtuvėje smile.gif

Pupelių ir faršo sriuba su špinatais

300 g paukštienos faršo
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
~1 l paukštienos sultinio
1 indelis konservuotų pupelių
1 didelė/2 mažesnės bulvės
sauja špinatų lapų
1 a.š. raudonėlio
1 a.š. Provanso žolelių
1 a.š. citrinos sulčių
druskos, pipirų
keletas lašų aliejaus

Puode įkaitinti aliejų ir apkepti mėsą, išimti ir atidėti. Tame pačiame puode apkepinti kubeliais susmulkintą svogūną, kol suminkštės (~5-7 min), sudėti susmulkintas česnako skilteles ir dar ~1 min pakaitinti. Atgal į puodą suversti faršą, supilti sultinį, sudėti kubeliais supjaustytas bulves, berti raudonėlį ir Provanso žoleles, užvirti. Kai bulvės bus beveik išvirusios, į puodą suberti nuplautas pupeles ir dar porą minučių pavirti ant silpnos ugnies. Puodą nukelti nuo viryklės, sudėti juostelėmis pjaustytus špinatų lapus, pagardinti druska, piprais ir citrinos sultimis.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 30 sausio 2009 - 11:37
Sriuba atrodo fantastiškai bigsmile.gif
Atsakyti
Jei tas fOntastiškai skirtas man, tai labai ačiū aciuks.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 30 sausio 2009 - 12:50
QUOTE(vestė21 @ 2009 01 30, 10:04)
laba diena, norėčiau pasiūlyti sriubytę kuria labai dievinu.

Neteko girdėti apie tokią sriubytę, bet manau, kad tikrai skanu smile.gif
Kopūstų dažnai verdu, tai kitą kartą pabandysiu 4u.gif


QUOTE(alexxandra @ 2009 01 30, 11:26)
Pupelių ir faršo sriuba su špinatais

Puikiai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
dar tiesa pamiršau baigent virti tą sriubyte pakepinti truputį lašinukų su svogūnais ir supilti (bet jei nenorit tų riebaliukų tai nekepinkit ax.gif )
aš pradėjau liaudiškais valgiais domėtis tai čia viena iš tų senoviškų kur mūsų močiutės virė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 01 30, 12:26)
Pupelių ir faršo sriuba su špinatais


niu jau tikrai skaniai atrodo sriubike,butinai isbandysiu thumbup.gif
Atsakyti
Trinta morkų sriuba (is zurnalo "Virtuves paslaptys")

8 vidutinio dydzio morkos
2 bulves
500ml. darzoviu sultinio
saustelio kario
druskos, pipiru
375 liesos grietineles arba pieno

Morkas ir bulves nuskusti. Supjaustyti plonais griezineliais. Sudeti i sultini ir virti, kol suminkstes. Sriuba sutrinti, pagardinti prieskoniais. Supilti piena arba grietinele ir virti dar 5 min. Skanaus 4u.gif

user posted image


Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 01 30, 13:26)
Atžygiuoju ir aš su savo sriuba. Vienas naujesnių atradimų virtuvėje smile.gif

Pupelių ir faršo sriuba su špinatais

300 g paukštienos faršo
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
~1 l paukštienos sultinio
1 indelis konservuotų pupelių
1 didelė/2 mažesnės bulvės
sauja špinatų lapų
1 a.š. raudonėlio
1 a.š. Provanso žolelių
1 a.š. citrinos sulčių
druskos, pipirų
keletas lašų aliejaus

Puode įkaitinti aliejų ir apkepti mėsą, išimti ir atidėti. Tame pačiame puode apkepinti kubeliais susmulkintą svogūną, kol suminkštės (~5-7 min), sudėti susmulkintas česnako skilteles ir dar ~1 min pakaitinti. Atgal į puodą suversti faršą, supilti sultinį, sudėti kubeliais supjaustytas bulves, berti raudonėlį ir Provanso žoleles, užvirti. Kai bulvės bus beveik išvirusios, į puodą suberti nuplautas pupeles ir dar porą minučių pavirti ant silpnos ugnies. Puodą nukelti nuo viryklės, sudėti juostelėmis pjaustytus špinatų lapus, pagardinti druska, piprais ir citrinos sultimis.

user posted image



atrodo skaniai,isbandyta bus thumbup.gif mirksiukas.gif
Atsakyti