Įkraunama...
Įkraunama...

SRIUBOS sriubytės

aguonele

kaip gerai atrodo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif noriuuuuuuuuuuuuuu thumbup.gif
Atsakyti
Dzonisiuke,
aš,pomidorų sriubytę verdu paprastai,bet ,šį receptuką aš,atsivežiau iš toli.
Įvandenį verdantį įdedu tarkime sviesto gabaliuką{galima dėti ir mėsos,tuomet ją teks pavirti}aš ,sudedu daržoves{bulvę,morką ,porą,ropę,vienu žodziu ką turiu šaldytuve}išverdu,nukeliu trumpam,
Įmikserį sudedu cielus pomidorus įpilu alyvų aliejaus įdedu česnako.
Tuomet,iš indo,kuriame virė daržovės su kiaurašaukčiu{šaukštas kur išimame cipelinus}išgriebiu visas daržoves ,sudedu i mikserį ir viską sumiksuoju{sutrinu}supilu atgal į indą ,kuriame pasiliko daržvių sultinys paverdukeletą minučių.
Įberiu krapų,petražolių,kalendros žalios ,jeigu turiu,įdedu ,susmulkinto česnako.
Galima įsidėti grietinės,kas ją mėgsta arba natūralaus jogurto šaukštą.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 01 26, 14:16)
Dzonisiuke,
aš,pomidorų sriubytę verdu paprastai,bet ,šį receptuką aš,atsivežiau iš toli.
Įvandenį verdantį įdedu tarkime sviesto gabaliuką{galima dėti ir mėsos,tuomet ją teks pavirti}aš ,sudedu daržoves{bulvę,morką ,porą,ropę,vienu žodziu ką turiu šaldytuve}išverdu,nukeliu trumpam,
Įmikserį sudedu cielus pomidorus įpilu alyvų aliejaus įdedu česnako.
Tuomet,iš indo,kuriame virė daržovės su kiaurašaukčiu{šaukštas kur išimame cipelinus}išgriebiu visas daržoves ,sudedu i mikserį ir viską sumiksuoju{sutrinu}supilu atgal į indą ,kuriame pasiliko daržvių sultinys paverdukeletą minučių.
Įberiu krapų,petražolių,kalendros žalios ,jeigu turiu,įdedu ,susmulkinto česnako.
Galima įsidėti grietinės,kas ją mėgsta arba natūralaus jogurto šaukštą.

Mmmm skaniai skamba, as apie tokia pamidoru sriuba jau seniai svajoju, tik vis dar nedrisau paekspirimentuot, nes namie pas mus niekas tokios neverda blush2.gif
O cia pamidorai zali dedas ar galima ir konsevuotus?
Atsakyti
i pomidoru sriuba as dedu ir konservuotus pomidorus ir zalius tik nuplikau odele smile.gif
Atsakyti
Gal kas zino koki recepteli su dziovintais grybais? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mmartaa @ 2009 01 26, 15:35)
i pomidoru sriuba as dedu ir konservuotus pomidorus  ir zalius tik nuplikau odele smile.gif

Kaip tik turiu koncervuotu pomidoru ax.gif Tad jei jie tinka, einu bandyt thumbup.gif
Atsakyti
aguonele, super zuviene atrodo wub.gif
Atsakyti
Aciu visoms uz pagyras 4u.gif

Siandien vaisinu labai skania(bent mums tongue.gif )
Petrazoliu-bulviu sriuba

~250 g petrazoliu saknies
~500 g bulviu
1 l buljono megiamo
petrazoliu puse pundelio
muskato,pipiru ir druskos

Bulves ir petrazoliu sakni supjaustyti kubeliais,pakepinti pora min svieste ir uzpilti karstu buljonu,uzdengti ir virti kol suminkstes( ~15min).
Ideti tada petrazoles ir sutrinti.paprieskoniuoti svieziu muskatu,druska ir pipirais.
Skanumelis tokiomis saltomis dienomis thumbup.gif As dar kaip prieda pakepiau bulve pjaustyta siadeliais,tai ir labai tiko.

user posted image
Atsakyti
nu jau kaip skaniai atrodo! thumbup.gif o is kur gaunat petrazoliu saknies? g.gif
Atsakyti
as ne LT gyvenu,tai pas mus ju pilna sveiko maisto parduotuvese.beje pati pirma karta ja panaudojau,ir turiu pasakyti jog labai patiko man jos skonis.nuo siandien ji bus naudojama mano virtuveje wink.gif
Atsakyti
AAA sad.gif
Atsakyti
Lilyy,
Šventiniai barščiai
500g.žvėrienos{zuikienos,stirnienos,elnienos ,ar šernienos}
500g.raudonųjų burokėlių,
prieskoniniu darzoviu,2-3 džiovinti grybai,
viena skiltelė česnako,
cinamono žievelė,
nedidelis gabalėlis citrinos žievelės,
svogūnas,
vienas gvaizdikėlis,
pora juodųjų,kvapiųjų pipirų,
pora kadagio uogų,
vienas litras virinto vandens,
burokelių rūgšties,
keleta šaukštų tirštos grietinės,
kiaušinio trynys,
1/2 stiklinės rūgščiu pertrintų vyšnių{galima naudoti šaldytas}
druska ,pipirai,cukrus,
Burokelius nuplautus iškepame orkaitėje.
Grybus gerai nuplauname ir pamerkiame nedideliame vandens kiekyje.
Mėsą nuplauname ir sudedame į puodą.
Sudedame nuvalytas prieskonines daržoves,citrinos žievelę,svogūną,gvaizdikėlį{kas mėgsta galima dėti pora,tris},grybus ir kitus prieskonius.
Įpilame vandens ,užviriname,nuimame putas ir verdame 1,5valandos ant silpnos ugnies.
Perkošiame.
Burokėlius nulupame,sutarkuojame ir sudedame į sultinį.
Česnakus nulupame,susmulkiname,sutriname su druska ir dedame į barščius.
Užkaitiname,supilame burokėlių rūgštį pagardiname druska,pipirais ,cukrumi,,užviriname ir supilame pertrintas vyšnias{aš,šią sriubą valgiau pas draugę,išties labai skani,bet mes neturėjome vyšnių,nedėjome}
Aš,pirmą kartą valgiau sriubą su žvėriena,patiko.
Recepto šaltinis yra iš knygutės"Patiekalaiiš žvėrienos"
Aišku,yra vertimas ,bet esu mačiusi ir kituose jau leidinukuose.
Atsakyti