Mmmm skaniai skamba, as apie tokia pamidoru sriuba jau seniai svajoju, tik vis dar nedrisau paekspirimentuot, nes namie pas mus niekas tokios neverda
O cia pamidorai zali dedas ar galima ir konsevuotus?
Siandien vaisinu labai skania(bent mums ) Petrazoliu-bulviu sriuba
~250 g petrazoliu saknies ~500 g bulviu 1 l buljono megiamo petrazoliu puse pundelio muskato,pipiru ir druskos
Bulves ir petrazoliu sakni supjaustyti kubeliais,pakepinti pora min svieste ir uzpilti karstu buljonu,uzdengti ir virti kol suminkstes( ~15min). Ideti tada petrazoles ir sutrinti.paprieskoniuoti svieziu muskatu,druska ir pipirais.Skanumelis tokiomis saltomis dienomis As dar kaip prieda pakepiau bulve pjaustyta siadeliais,tai ir labai tiko.
as ne LT gyvenu,tai pas mus ju pilna sveiko maisto parduotuvese.beje pati pirma karta ja panaudojau,ir turiu pasakyti jog labai patiko man jos skonis.nuo siandien ji bus naudojama mano virtuveje
Lilyy, Šventiniai barščiai 500g.žvėrienos{zuikienos,stirnienos,elnienos ,ar šernienos} 500g.raudonųjų burokėlių, prieskoniniu darzoviu,2-3 džiovinti grybai, viena skiltelė česnako, cinamono žievelė, nedidelis gabalėlis citrinos žievelės, svogūnas, vienas gvaizdikėlis, pora juodųjų,kvapiųjų pipirų, pora kadagio uogų, vienas litras virinto vandens, burokelių rūgšties, keleta šaukštų tirštos grietinės, kiaušinio trynys, 1/2 stiklinės rūgščiu pertrintų vyšnių{galima naudoti šaldytas} druska ,pipirai,cukrus, Burokelius nuplautus iškepame orkaitėje. Grybus gerai nuplauname ir pamerkiame nedideliame vandens kiekyje. Mėsą nuplauname ir sudedame į puodą. Sudedame nuvalytas prieskonines daržoves,citrinos žievelę,svogūną,gvaizdikėlį{kas mėgsta galima dėti pora,tris},grybus ir kitus prieskonius. Įpilame vandens ,užviriname,nuimame putas ir verdame 1,5valandos ant silpnos ugnies. Perkošiame. Burokėlius nulupame,sutarkuojame ir sudedame į sultinį. Česnakus nulupame,susmulkiname,sutriname su druska ir dedame į barščius. Užkaitiname,supilame burokėlių rūgštį pagardiname druska,pipirais ,cukrumi,,užviriname ir supilame pertrintas vyšnias{aš,šią sriubą valgiau pas draugę,išties labai skani,bet mes neturėjome vyšnių,nedėjome} Aš,pirmą kartą valgiau sriubą su žvėriena,patiko. Recepto šaltinis yra iš knygutės"Patiekalaiiš žvėrienos" Aišku,yra vertimas ,bet esu mačiusi ir kituose jau leidinukuose.