Tikra grybų sriuba[pagal JAMIE OLIVERI]
Mums reikės:
nedididelės saujalės džiovintų baravykų,
alyvuogių aliejaus,
įvairių šviežių grybų,
pora nuluptų ir plonais griežinėliais supjaustytų česnako skiltelių,
vieno raudonojo svoguno,
gabalėlio sviestp,
saujos šviežių čiobrelio,
druskos,juodų maltų pipirų,
1l vištienos arba daržovių sultinio,
saujos šviežių petražolių,
2valgomųjų šaukštų maskarponės sūrio,
1citrinos,
trumų aliejaus[nebūtinai]
Džiovintus baravykus užpilkite verdančiu vandeniu,kad būtų apsemtii ir palikite išmirkti.Įkaitinkite troškinti skirtą puodą,įpilkite alyvuogių aliejaus sudėkite šviežius grybus.Minutę greit maišykite,taga sudėkite česnakus,svogūnus,sviestą čiobrelius paskaninkite prieskoniais. Maždaug po minutės pastebėsite iš grybų išsiskiriančias sultis:tada sudekite išmirkusius baravykus{prieš tai dalį jų supjaustykite o likusius palikitesveikus}.Perkoškite skystį, kad atsisijotų smėlio smiltelės,ir spilkite jį į puodą.Troškinkite apie 20minučių,kol išgaruos didžioji dalis skysčio.Pabarstykite prieskonių,supilkite sultinį .Užvirkite ir letai virkite apie 20minučių.Paimti pusę sriubos ir sutrinti į tyrę,tada supilti atgal.Dar pridėti petražolių ir maskarponės sūrio atsargiai pabarstau prieskonių.
Keliatas OIVERIO patarimų:Sumaišykite žiupsnelį druskos ir pipirų su vienos citrinos žievele ir pusės citrinos sultimis,tadašaukštelį šio mišinio įdėkite į sriubos dubinėlio vidurį.pradėdami valgyti išmaišykite-skonis bus nepakartojamas
Taip pat galite ant dubinėlio dugno padėti po nedidelę riekelę itališkų skrebučių,o
tada užpilti sriubą