Kopūstienė kaip skaniai atrodo,niam niam
O trintos man taip pat labai skanios,kolkas teko virti tik cukinijų
Taip smagu,kai su foto receptukai
QUOTE(Agniska @ 2008 09 08, 17:55)
Kopūstienė kaip skaniai atrodo,niam niam
O trintos man taip pat labai skanios,kolkas teko virti tik cukinijų
Taip smagu,kai su foto receptukai
O trintos man taip pat labai skanios,kolkas teko virti tik cukinijų
Taip smagu,kai su foto receptukai
kas per cukiniju sriubyte?
Noriu isviti zuviene is lasisos o kaip nemoku ka ten deti (bulves, morkos, svogunai ir ka viskas)
QUOTE(Okei @ 2008 09 16, 09:56)
Noriu isviti zuviene is lasisos o kaip nemoku ka ten deti (bulves, morkos, svogunai ir ka viskas)
Paskaityk senoj temoj,ten rasi daug ideju
QUOTE(Okei @ 2008 09 16, 10:56)
Noriu isviti zuviene is lasisos o kaip nemoku ka ten deti (bulves, morkos, svogunai ir ka viskas)
a širgi nemoku skanios žuvienės virti...o norisi išmokti, va dukrytei reik pradėti žuvį duoti...reiks lys į senąją temą mano anyta, atrodo, nieko įpatingo ten nededa, bet toookią skanią išverda..o man kažkaip vis skonio trūksta..prėska viskas
[quote=Nerytė,2008 09 05, 14:48]
Prasidejo moliugu sezonas taigi gaminau laaaabai skania sriubyte
Moliugu-morku kremine sriuba
Isverdam sultini, viriau is vistienos kauliuku, kauliukus isimam, sudedam virti kelias morkas, kelias bulves, apie 0,5 kg. moliogo, kai isverda viska pertrinam, idedam pagal skoni druskos (man daugiau jokiu prieskoniu nereikia ) ir patiekiam su grietine
Viriau sendien sia sriubyte.super,nedejau nei grietines,nei sviesto.Vistiek labai skanu.
Prasidejo moliugu sezonas taigi gaminau laaaabai skania sriubyte
Moliugu-morku kremine sriuba
Isverdam sultini, viriau is vistienos kauliuku, kauliukus isimam, sudedam virti kelias morkas, kelias bulves, apie 0,5 kg. moliogo, kai isverda viska pertrinam, idedam pagal skoni druskos (man daugiau jokiu prieskoniu nereikia ) ir patiekiam su grietine
Viriau sendien sia sriubyte.super,nedejau nei grietines,nei sviesto.Vistiek labai skanu.
Zalias gazpacho
cukinja
zalia parika
agurkas
salieras
zalumynai
savogunas
cesnakai
druska,aliejus,piprai,actas
viska sumalame (arba sulciaspaude),nukoseme,sudedame prieskoniu ir ipilame ledinio vandens.
Siruba teikiama labai salta su kepta duona...... as laikau tiesiog asotyje ir geriu is stiklines
cukinja
zalia parika
agurkas
salieras
zalumynai
savogunas
cesnakai
druska,aliejus,piprai,actas
viska sumalame (arba sulciaspaude),nukoseme,sudedame prieskoniu ir ipilame ledinio vandens.
Siruba teikiama labai salta su kepta duona...... as laikau tiesiog asotyje ir geriu is stiklines
O saliero gumbas ar stiebas?
QUOTE(Okei @ 2008 09 16, 09:56)
Noriu isviti zuviene is lasisos o kaip nemoku ka ten deti (bulves, morkos, svogunai ir ka viskas)
Viriau zuviene is lasisos savaitgali - improvizavau pagal Elenos zuvienes recepta is senos temos.
I puoda sudejau lasisos keleta gabalu, kai uzvire, sudejau smulkiai pjaustytas bulves, morkas, svoguna, sultinio kubeli, pipiru, lauro lapu. Paviriau, istraukiau lasisa ir susmulkinau, sudejau atgal, iberiau smulkintu petrazoliu, dar paviriau siek tiek, i virimo pabaiga idejau puse indelio lydyto surelio be priedu. Tikrai labai skaniai gavosi.
QUOTE(aguonele @ 2008 09 05, 20:06)
O del sriubytes: kazkada viriau,nes jau velniskai skaniai atrodo man jos ir nepatiko, niekaip negalejau to saldumo panaikinti O jums ir saldokos jos gaunas?
Šiandien irgi viriau moliūgų sriubą,bet visiškai nesijautė saldumo,įdomu,kodėl pas Jus jaučiasi
QUOTE(braskinis_kokteilis @ 2008 09 13, 18:45)
kas per cukiniju sriubyte?
O cukinijų,tai irgi pnašiai verdasi,užverdu sultinį,tada svieste pakepnu svogūną su morkyte,įdedu į sultinį,žinoma,dar druskytė priskoniukai,čia jau pagal skonį,tada einu bulvytė ir cukinija,kai viskas išverda su blenderiu sutrinu.
Skanaus
Tikra grybų sriuba[pagal JAMIE OLIVERI]
Mums reikės:
nedididelės saujalės džiovintų baravykų,
alyvuogių aliejaus,
įvairių šviežių grybų,
pora nuluptų ir plonais griežinėliais supjaustytų česnako skiltelių,
vieno raudonojo svoguno,
gabalėlio sviestp,
saujos šviežių čiobrelio,
druskos,juodų maltų pipirų,
1l vištienos arba daržovių sultinio,
saujos šviežių petražolių,
2valgomųjų šaukštų maskarponės sūrio,
1citrinos,
trumų aliejaus[nebūtinai]
Džiovintus baravykus užpilkite verdančiu vandeniu,kad būtų apsemtii ir palikite išmirkti.Įkaitinkite troškinti skirtą puodą,įpilkite alyvuogių aliejaus sudėkite šviežius grybus.Minutę greit maišykite,taga sudėkite česnakus,svogūnus,sviestą čiobrelius paskaninkite prieskoniais. Maždaug po minutės pastebėsite iš grybų išsiskiriančias sultis:tada sudekite išmirkusius baravykus{prieš tai dalį jų supjaustykite o likusius palikitesveikus}.Perkoškite skystį, kad atsisijotų smėlio smiltelės,ir spilkite jį į puodą.Troškinkite apie 20minučių,kol išgaruos didžioji dalis skysčio.Pabarstykite prieskonių,supilkite sultinį .Užvirkite ir letai virkite apie 20minučių.Paimti pusę sriubos ir sutrinti į tyrę,tada supilti atgal.Dar pridėti petražolių ir maskarponės sūrio atsargiai pabarstau prieskonių.
Keliatas OIVERIO patarimų:Sumaišykite žiupsnelį druskos ir pipirų su vienos citrinos žievele ir pusės citrinos sultimis,tadašaukštelį šio mišinio įdėkite į sriubos dubinėlio vidurį.pradėdami valgyti išmaišykite-skonis bus nepakartojamas
Taip pat galite ant dubinėlio dugno padėti po nedidelę riekelę itališkų skrebučių,o
tada užpilti sriubą
Mums reikės:
nedididelės saujalės džiovintų baravykų,
alyvuogių aliejaus,
įvairių šviežių grybų,
pora nuluptų ir plonais griežinėliais supjaustytų česnako skiltelių,
vieno raudonojo svoguno,
gabalėlio sviestp,
saujos šviežių čiobrelio,
druskos,juodų maltų pipirų,
1l vištienos arba daržovių sultinio,
saujos šviežių petražolių,
2valgomųjų šaukštų maskarponės sūrio,
1citrinos,
trumų aliejaus[nebūtinai]
Džiovintus baravykus užpilkite verdančiu vandeniu,kad būtų apsemtii ir palikite išmirkti.Įkaitinkite troškinti skirtą puodą,įpilkite alyvuogių aliejaus sudėkite šviežius grybus.Minutę greit maišykite,taga sudėkite česnakus,svogūnus,sviestą čiobrelius paskaninkite prieskoniais. Maždaug po minutės pastebėsite iš grybų išsiskiriančias sultis:tada sudekite išmirkusius baravykus{prieš tai dalį jų supjaustykite o likusius palikitesveikus}.Perkoškite skystį, kad atsisijotų smėlio smiltelės,ir spilkite jį į puodą.Troškinkite apie 20minučių,kol išgaruos didžioji dalis skysčio.Pabarstykite prieskonių,supilkite sultinį .Užvirkite ir letai virkite apie 20minučių.Paimti pusę sriubos ir sutrinti į tyrę,tada supilti atgal.Dar pridėti petražolių ir maskarponės sūrio atsargiai pabarstau prieskonių.
Keliatas OIVERIO patarimų:Sumaišykite žiupsnelį druskos ir pipirų su vienos citrinos žievele ir pusės citrinos sultimis,tadašaukštelį šio mišinio įdėkite į sriubos dubinėlio vidurį.pradėdami valgyti išmaišykite-skonis bus nepakartojamas
Taip pat galite ant dubinėlio dugno padėti po nedidelę riekelę itališkų skrebučių,o
tada užpilti sriubą