Mielosios,o tai grilio neturite,antras varijantas zidini namuose turite.
Na,as netikiu,kad neturite draugu,juk siais laikais viskas imanoma.
O, del acto reikia ragauti.juk vieni megsta labai rugsciai ,kiti pusiau rugciai.
Na,jeigu cia zemaiciu patiekalas,reikia ju tradicijas as manau gerbti,juk turime buti dekingi autorei. J.Ugincienei,kuri isleido ,tokia didinga knyga"Zemaiciu valgiai"
QUOTE(regna @ 2009 01 07, 01:38)
Mielosios,o tai grilio neturite,antras varijantas zidini namuose turite.
Na,as netikiu,kad neturite draugu,juk siais laikais viskas imanoma.
O, del acto reikia ragauti.juk vieni megsta labai rugsciai ,kiti pusiau rugciai.
Na,jeigu cia zemaiciu patiekalas,reikia ju tradicijas as manau gerbti,juk turime buti dekingi autorei. J.Ugincienei,kuri isleido ,tokia didinga knyga"Zemaiciu valgiai"
Na,as netikiu,kad neturite draugu,juk siais laikais viskas imanoma.
O, del acto reikia ragauti.juk vieni megsta labai rugsciai ,kiti pusiau rugciai.
Na,jeigu cia zemaiciu patiekalas,reikia ju tradicijas as manau gerbti,juk turime buti dekingi autorei. J.Ugincienei,kuri isleido ,tokia didinga knyga"Zemaiciu valgiai"
kai gyveni penkiaaukšty tai nelabai tą grilį ten pasistatysi
aišku galima pas draugų išsikept.
visgi labai ačiū už receptą
Rūgštynių sriuba
Reikės:
250g rūgštynių (naudojau marinuotas)
2-3 šaušktai ryžių
2 kietai virti kiašiniai
1 morka
1 svogūnas
1 sultinio kubelis
sriubos prieskoniai
aliejus
krapai
Užviriname vandens, įdedam sultinio kubelį ir 2-3 šaukštus ryžių. Verdame 10 min. Tuo tarpu sutarkuojame morką, supjaustome kubeliais svogūną ir apkepam keptuvėj su aliejum.Tuomet sudedam į puodą su ryžiais.Sudedam rūgštynes, prieskonius.Ir supjaustytus kiaušinius, krapus. Viską dar paverdam 5 min. Ir skanaus!
Reikės:
250g rūgštynių (naudojau marinuotas)
2-3 šaušktai ryžių
2 kietai virti kiašiniai
1 morka
1 svogūnas
1 sultinio kubelis
sriubos prieskoniai
aliejus
krapai
Užviriname vandens, įdedam sultinio kubelį ir 2-3 šaukštus ryžių. Verdame 10 min. Tuo tarpu sutarkuojame morką, supjaustome kubeliais svogūną ir apkepam keptuvėj su aliejum.Tuomet sudedam į puodą su ryžiais.Sudedam rūgštynes, prieskonius.Ir supjaustytus kiaušinius, krapus. Viską dar paverdam 5 min. Ir skanaus!
o as vis gristu prie tu zariju... daugiabuciuose nerasta ju, o jei ir pas draugus yra tai pvz. vasara neprasysi draugu, kad pakurk zidini noriu silke pakept ir lekiu namo virti sriuba
Papildyta:
SIUPININE
reikes:
mesos gabalelio (si karta sprandine)
parukytos desros
rukyto kumpelio lieso
bulves
morka
marinuoti agurkeliai
svogunas
cili pipiriukas
alyvuoges
paprika
pomidoru pasta
miltai, prieskoniai, citrinos sultys
pakepinti sprandine ar kokia kitokia megstama mesyte supjaustyta gabaleliais, po to pakepinti parukyta desra, rukyta sonine (liesa) supjaustyta gabaleliais, morkas, sudeti pjaustytus svogunus, paprika, cili pipiriuka,kai viska apkepts sudeti i puoda, ipilti vandens, sudeti kubeliais pjaustytas bulves, marinuotus agurkelius, baigiant virti sudeti pjaustytas alyvuoges, turejo buti juodosios, bet neturejau tai dejau zaliasias, pomidoru pastos sumaisytos su miltais, ideti megstamu prieskoniu ir isspausti siek tiek citrinos sulciu, ipilti skyscio nuo marinuotu agurku. Skanaus.
Papildyta:
SIUPININE
reikes:
mesos gabalelio (si karta sprandine)
parukytos desros
rukyto kumpelio lieso
bulves
morka
marinuoti agurkeliai
svogunas
cili pipiriukas
alyvuoges
paprika
pomidoru pasta
miltai, prieskoniai, citrinos sultys
pakepinti sprandine ar kokia kitokia megstama mesyte supjaustyta gabaleliais, po to pakepinti parukyta desra, rukyta sonine (liesa) supjaustyta gabaleliais, morkas, sudeti pjaustytus svogunus, paprika, cili pipiriuka,kai viska apkepts sudeti i puoda, ipilti vandens, sudeti kubeliais pjaustytas bulves, marinuotus agurkelius, baigiant virti sudeti pjaustytas alyvuoges, turejo buti juodosios, bet neturejau tai dejau zaliasias, pomidoru pastos sumaisytos su miltais, ideti megstamu prieskoniu ir isspausti siek tiek citrinos sulciu, ipilti skyscio nuo marinuotu agurku. Skanaus.
Neryte,perskaicius nuorodele,dėl,tu žarijų,gerai,galima padiskutuoti,o,jeigu suvynioti i foliją,ir iskepti orkaiteje,galima surasti iseitį daugiabutyje,aisku gal but skonis truputelį skirsis,bet sriuba bus isvirta.
Ir,kas svarbiausia,bus paskanauta.
Juk tradicinio zemaicių patiekalo negalima laužyti,juk tai tikras žemaiciu receptas.Aš,jį ir perteikiau.
Ir,kas svarbiausia,bus paskanauta.
Juk tradicinio zemaicių patiekalo negalima laužyti,juk tai tikras žemaiciu receptas.Aš,jį ir perteikiau.
Auksinė bulvienė
4 bulves
saliero saknis (as nedejau)
svogunas (dejau gal puse)
vistienos sultinio kubelis
2 stiklines vandens (pyliau gal 4)
2 sauksteliai miltu (dejau du didelius saukstus, nes tik db pamaciau kad turejo buti sauksteliai )
200 g tarkuoto fermentinio surio
200 g kumpio
2 saukstai petrazoliu papuosimui (dejau prieskoniniu petrazoliu del skonio gale)
I dideli puoda sudekite supjaustytas bulves, saliera, svoguna, supilkite vandeni ir imeskite sultinio kubeli. Virkite, iki suminkstes bulves. Ismaisytus su pienu miltus supilkite i sriuba ir pamazu maisykite, kol sriuba sutirstes. Maisydami sudekite tarkuota suri ir supjaustyta kumpi. Uzbarstykita smulkintu petrazoliu.
Ir idedu nufotografuota nuotrauka is knygos, kad butu lengviau orientuotis
Kai isvirem atrode jos labai mazai, o musu buvo 4 zmones, tikrai isejo ne po daug, bet visiem uzteko, kadangi labai soti ir tikrai skani
4 bulves
saliero saknis (as nedejau)
svogunas (dejau gal puse)
vistienos sultinio kubelis
2 stiklines vandens (pyliau gal 4)
2 sauksteliai miltu (dejau du didelius saukstus, nes tik db pamaciau kad turejo buti sauksteliai )
200 g tarkuoto fermentinio surio
200 g kumpio
2 saukstai petrazoliu papuosimui (dejau prieskoniniu petrazoliu del skonio gale)
I dideli puoda sudekite supjaustytas bulves, saliera, svoguna, supilkite vandeni ir imeskite sultinio kubeli. Virkite, iki suminkstes bulves. Ismaisytus su pienu miltus supilkite i sriuba ir pamazu maisykite, kol sriuba sutirstes. Maisydami sudekite tarkuota suri ir supjaustyta kumpi. Uzbarstykita smulkintu petrazoliu.
Ir idedu nufotografuota nuotrauka is knygos, kad butu lengviau orientuotis
Kai isvirem atrode jos labai mazai, o musu buvo 4 zmones, tikrai isejo ne po daug, bet visiem uzteko, kadangi labai soti ir tikrai skani
Adilaila,pažiūrejus į nuotrukytę sukyla apetitas ir noras pasigaminti tokią sočią
bulvienę.
Ačiū ,tau,Adilaila,už tokią grožybę
bulvienę.
Ačiū ,tau,Adilaila,už tokią grožybę
QUOTE(regna @ 2009 01 07, 16:52)
Adilaila,pažiūrejus į nuotrukytę sukyla apetitas ir noras pasigaminti tokią sočią
bulvienę.
Ačiū ,tau,Adilaila,už tokią grožybę
bulvienę.
Ačiū ,tau,Adilaila,už tokią grožybę
Nera uz ka tikrai soti ir skani, butinai pabandykit, ypac jei saldytuve yra kokio kumpiuko ar surio, nes mum ta sriubyte isejo gal 50 lt cia vadinasi paprasyk vyro nupirkti kumpio 200 gr, tai nupirko puse kilogramo uz 20 lt ir ne to na o poto vel teko dapirkineti
ir as savo firmines sriubytes receptuka ikelsiu,cia butu charco su serniena reikes: 2skardiniu sernienos tusonkes,1 skardine pupeliu konservuotu,svoguniuko,morkytes,bulvytes,fermentinio surio,prieskoniuku.
o gaminti ja reikia taip:pakepinti serniene su smulkiai supjaustytu svogunu,tarkuota morka.i puda ipilti vandens,apie pusantros-2stiklines,sudeti kubeliais pjaustyta bulve,pakepinta tusonke su darzovemis,suberti pupeles ir virti kol isvirs bulves.i dubeneli ideti sauksta tarkuoto fermentinio surio ,grietines,uzpilti sriuba.
o del ingridientu tai cia pagal kiekvienos skoni,kadangi mes megstame,tirstesne,tai dedu 2sernienos indelius,galima deti paprikos...ir dar pamirsau pamineti,kad sriubyte turi buti astroka.
skanaus
o gaminti ja reikia taip:pakepinti serniene su smulkiai supjaustytu svogunu,tarkuota morka.i puda ipilti vandens,apie pusantros-2stiklines,sudeti kubeliais pjaustyta bulve,pakepinta tusonke su darzovemis,suberti pupeles ir virti kol isvirs bulves.i dubeneli ideti sauksta tarkuoto fermentinio surio ,grietines,uzpilti sriuba.
o del ingridientu tai cia pagal kiekvienos skoni,kadangi mes megstame,tirstesne,tai dedu 2sernienos indelius,galima deti paprikos...ir dar pamirsau pamineti,kad sriubyte turi buti astroka.
skanaus
QUOTE(regna @ 2009 01 07, 15:51)
Neryte,perskaicius nuorodele,dėl,tu žarijų,gerai,galima padiskutuoti,o,jeigu suvynioti i foliją,ir iskepti orkaiteje,galima surasti iseitį daugiabutyje,aisku gal but skonis truputelį skirsis,bet sriuba bus isvirta.
Ir,kas svarbiausia,bus paskanauta.
Juk tradicinio zemaicių patiekalo negalima laužyti,juk tai tikras žemaiciu receptas.Aš,jį ir perteikiau.
Ir,kas svarbiausia,bus paskanauta.
Juk tradicinio zemaicių patiekalo negalima laužyti,juk tai tikras žemaiciu receptas.Aš,jį ir perteikiau.
zinoma, visad receptus galima apeiti ar kuom nors pakeisti....
QUOTE(Adilaila @ 2009 01 07, 16:02)
Auksinė bulvienė
atrodo visai neblogai... o ji nesigauna kaip skysta bulviu kose su kumpeliu? tiksliau valgant neatrode, kad suskystinta kose valgot?
QUOTE(Nerytė @ 2009 01 07, 23:05)
zinoma, visad receptus galima apeiti ar kuom nors pakeisti....
atrodo visai neblogai... o ji nesigauna kaip skysta bulviu kose su kumpeliu? tiksliau valgant neatrode, kad suskystinta kose valgot?
atrodo visai neblogai... o ji nesigauna kaip skysta bulviu kose su kumpeliu? tiksliau valgant neatrode, kad suskystinta kose valgot?
as kadangi pyliau daugiau vandens, tai nelabai, bet va kita diena (buvau truputi pasilikus, ir fotografavau sildyta) tai ji jau buvo labai tirsta ir grynai kose pasidarius
QUOTE(Nerytė @ 2009 01 07, 00:19)
norit pasidaryti skania sriubyte reiks lauke lauza kurti
Nebutinai , as truputi kartais trumpam '' pakvepinu '' virtuve dumuku, kai tingiu lauke ugni kurti, nu truputuka skonis skiriasi, nei ant zariju, bet mazai
As tokia biski netikra cibulyne darau, bet skonis mum Rytoj reiks pasidaryti, taip skaniai uzsikalbejau cia Silke butinai perku su galva, bet galvos nenaudoju, nors tikrai cibulynei zinau, kad ir galva sueina, taigi isrankioju kauliukus iskart, supjaustau smulkiais gabaliukais, dedu i sausa keptuvele(turiu tokia sena, ne teflonine)ir ant dideles ugnies pacirskinu, kol dumai ruksta Silke dedu i puoduka, uzberiu pipiriuku gerokai, supjaustau svoguniuka smulkiai ir truputuka mediniu makaciolu pamusu.Burokus issikepu folijoj, sutarkuoju burokine tarka ir uzpilu isvirtu saldrugsciu marinatu(vanduo, cukrus, actas, kvep. pipirai, lapelis)kai atvesta uzpilu ant silkes, pamaisau ir palieku prisigerti porai valandu, paskui bulviu su lupena irrrr......
Galima be buroku, bet man su jais, tai liuks(ir butinai marinatas turi buti isvirtas, nes skonis visai kitoks nevirto gaunas)Siaubas, kaip skanu