Įkraunama...
Įkraunama...

SRIUBOS sriubytės

QUOTE(doovka @ 2009 01 05, 15:15)
bus pakoreguota tada jau pas mane, nedesim cesnaku, nes paskui mb nevalgys ir turesiu lapnot viena pati...kuminu- tai cia kmynu?

žinok kai pakepini ir sublenderiuoji, tai ten jų nė kvapo nesimato ir nesigirdi ax.gif tiesiog nerodyk, kad dedi ir nesupras, tikrai smile.gif
Kuminai tai ne kmynai, nors į juos labai panašus. Šiaip pas mus gana retas dalykas, bet aš pirkau arbatos ir prieskonių parduotuvėlėj šalia Operos teatro Vilniuje. Paprastose pardėse nemačiau. Bet jie čia pagrindinį skonį ir duoda, tokį indišką. Nors, jeigu tau šita virtuvė nelabai prie širdies, tai gali ir nedėt, labai blogai nebus ax.gif Tik to prieskonio tokio, kuris labai tinka prie sūrio nebus.
Atsakyti
QUOTE(Spurgitta @ 2009 01 05, 13:49)
Pasiskolinau šitą receptą iš draugės draugės. Sriuba - pirštus nusivalgyt galima  lotuliukas.gif
Sūrio sriubos receptas:

susimasčiau g.gif sūris, tai čia koks, olandiškas ar varškės g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(naaringiux @ 2009 01 05, 21:25)
susimasčiau  g.gif sūris, tai čia koks, olandiškas ar varškės  g.gif  blush2.gif

siaip tai olandiskas apie varskes nesu girdejus kad detusi i sriubas, bet gal... siaip tai parmezano ir to parase paprasto det...
Atsakyti
QUOTE(naaringiux @ 2009 01 05, 23:25)
susimasčiau  g.gif sūris, tai čia koks, olandiškas ar varškės  g.gif  blush2.gif

olanfiškas, olandiškas smile.gif Tik šiaip geriau būtų naudoti ne patį pigiausią, nes aš kažkada kažkokį vidutinišką naudojau, tai nelabai gavosi ax.gif
Atsakyti
galima surio užsitarkuot ant bet kokios sriubos, pvz čili, žirnių ar pupelių ir pan. ir belen kiek, labai skanu.
bet aš tai greičiausiai jį sunaudočiau įv sumuštiniam kept arba kokiems apkepams, makaronams, blynams........ wub.gif
Atsakyti
aš tai namuose visada turiu pakelį bulvių košei gaminti,tai kai norisi sriubytės pasidarau per 3min.:1)užkaičiu vandens 0,5litro 2)kol vanduo užvirs į blenderio indą pjaustau žalia morką(plonais griežinėliais),pusę skiltelės česnako,ketvirtį normalaus dydžio svogūno,šiek tiek saliero stiebo,ir dar ko nors,žiūrint kokios sriubos noriu pvz.:špinatai,ar žied.kopūstas,ar brokolis,ar moliūgas,ar cukinija...,įberiu vegetos,druskos(pagal skonį) 3)indą su daržovėmis užpilu verdančiu vandeniu ir viską sutrinu su blenderiu 4)į sutrintą sriubą dedu bulvių košės miltelių tiek ,kokio tirštumo noriu 5)užbalinu grietine. thumbup.gif (man skaniausia su špinatais)
Atsakyti
sakykit panos, gal žinot tokią šaltą sriubytę Cibulynė ? ax.gif ten silkė, svogunų daug, gal actas, nes rūgšti g.gif labai norėčiau mokėt pasigamint rolleyes.gif
Atsakyti
Mazoji-s,
Cibulyne{as regis,buvau parasius,bet,parasysiu dar syki}
2silkes,
1svogunas,
pipiru ,
acto,
1 lvirinto vandens,
Silke sausai nusluostytiir storai suvynioti i svaru popieriu.
Kepti ant zariju,iskepus nuimti popieriu,isimti kaulus,supjaustyti gabaliukais ir sudeti i virinta vandeni .Palaikyti pora val.
Prideti pipiru,griezineliais supjaustyto svoguno ,acto.
Sriuba valgyti salta su karstomis bulvemis{isvirtomis su lupenomis}
saltinis{"Zemaiciu valgiai"J.U.}
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 01 06, 17:21)
Mazoji-s,
Cibulyne{as regis,buvau parasius,bet,parasysiu dar syki}
....

oij kaip ačiū 4u.gif matyt būsiu pražiopsojus.

tik vat klausimų kiek iškilo g.gif
ar kuri nors bandėte daryti šitą sriubą?
kiek acto reikia?
ir kaip čia namų sąlygom be žarijų apsiėjus hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazoji_s: 06 sausio 2009 - 17:48
biggrin.gif as irgi perskaiciau ir galvoju, kad cia nelabai tas receptelis praktiskas, is\ kur zariju gaut doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 01 06, 20:19)
biggrin.gif as irgi perskaiciau ir galvoju, kad cia nelabai tas receptelis praktiskas, is\ kur zariju gaut  doh.gif

bet užtat kokia skani doh.gif
Atsakyti
na tai kazkas uz kazka... smile.gif
norit pasidaryti skania sriubyte reiks lauke lauza kurti
Atsakyti