Planuoju pereiti prie trintų sriubyčių - ir skanu, ir sveika, ir maistinga. Bet bėda ta, kad neturiu tinkamo trintuvo/smulkintuvo ar pan. Tad sugalvojau, kad Kalėdų proga reikia sau jį pasidovanoti, tik nežinau, kokia tipo pirkti Gal jūs man patarsite?
Šalta avokadų sriuba mums reikės: pora avokadų sunokusių, 1/2citrinos sulčių, 1/4 ldaržovių sultinio, vienas mažas šaukštelis kario miltelių, pora šaukštų tirštos gritinės{aš naudoju natūralų jogurtą},skonio pasirinkimas Pasirenkame{ta prasme išverdame daržovių sultinį} Avokadą paruošiame,supjaustome kubeliais,sutriname elektrine trintuve. Supilame citrinų sultis.įberiam norimą kiekį druskos,kario,supilame sultinį ,grietinę. Viską gerai išplamame ir pastatome į šaldytuvą. Vietoj kario galima pasirinkti baziliką laiškinius česnakus ,kuminą.
Dėl karštos sriubos aš manau kad galima pasirinkti papriką,pankolį ,porą ,pastarnoką,gerai tiktų prie avokados Be to tiktų lašisos gabalėlis išvirus su daržovėmis . Sutrinti elektrine trintuve viską su žuvimi, ir daržovėmis Nukelti nuo ugnies ,pravėsinti. O,avokadą išsukti su jogurtu ,ar grietine . Įberti laiškinio česnako ,krapų . Skanaus.
Porų ir sūrio sriuba Reikia: l vieno vidutinio dydžio poro, l vienos nemažos svogūno galvutės, l 100 gramų pievagrybių, l pusės kilogramo jautienos (jei nemėgstate, tiks ir kiaulienos) faršo, l 400 gramų lydyto sūrio. Porų baltą dalį ir svogūną supjaustyti griežinėliais, į puodą įpilti apie pusantros stiklinės vandens (jei norima skystesnės sriubos, galima įpilti daugiau vandens) ir įdėti šaukštą sultinio iš kubelių. Gautą sultinį užvirti, sudėti supjaustytus svogūną, porus ir virti ant mažos ugnies, kol suminkštės. Per tą laiką faršą pakepinti keptuvėje iki rudos spalvos ir jį sudėti į verdamus svogūnus, dar pripjaustyti grybų ir pavirti 5-10 min. Po to sudėti lydytą sūrį ir virti, kol jis išsilydys. Labai skanu su pakepinta balta duona.
tiek as tiek aguonele gyvenam ne Lietuvoje, tai ju yra pirkti pas mus, o LT man rodos nera skaldytu peliniu kruopu pirkti vis tik gali pasidairyti prie iv. kruopu, gal atrasi, tikrai verta jas pierkti, nes man skanesnes sriubose ir greitai isverda