Įkraunama...
Įkraunama...

SRIUBOS sriubytės

QUOTE(doviliuke21 @ 2008 12 06, 16:52)
Gal zinote kaip pasigaminti sriubyte trintu pievagrybiu kaip cili picerijoje? 4u.gif

kazkur super mamoj buvo receptas 4u.gif
sutarkuoji pievagrybius, smulkiai supjaustai svogūną, apkepi, sudedį į puodą ir įpili grietinėlės. Pateikiant įdedi pelėsinio sūrio gabaliuką (mėlynojo) ir padarai skrebučius.
Atsakyti
QUOTE(Mumuke @ 2008 12 07, 14:09)
Sveikos  4u.gif

Planuoju pereiti prie trintų sriubyčių - ir skanu, ir sveika, ir maistinga. Bet bėda ta, kad neturiu tinkamo trintuvo/smulkintuvo ar pan. Tad sugalvojau, kad Kalėdų proga reikia sau jį pasidovanoti, tik nežinau, kokia tipo pirkti  doh.gif Gal jūs man patarsite?

Labai labai ačiū už Jūsų patarimus  wub.gif

Sveika, Mumuke, jei noretum daugiau pasiskaityti apie maisto smulkintuvus, blenderius, kombainus, tai cia yra visa tema apie tai 4u.gif

http://www.supermama...showtopic=10414
Atsakyti
Burokeliu sriubyte su jutiena 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Labukas smile.gif
Gal kas galetumet parasyti, kaip pasidaryti tirsta avokadu sriubyte?
Aciu labai 4u.gif
Atsakyti
Šalta avokadų sriuba
mums reikės:
pora avokadų sunokusių,
1/2citrinos sulčių,
1/4 ldaržovių sultinio,
vienas mažas šaukštelis kario miltelių,
pora šaukštų tirštos gritinės{aš naudoju natūralų jogurtą},skonio pasirinkimas
Pasirenkame{ta prasme išverdame daržovių sultinį}
Avokadą paruošiame,supjaustome kubeliais,sutriname elektrine trintuve.
Supilame citrinų sultis.įberiam norimą kiekį druskos,kario,supilame sultinį ,grietinę.
Viską gerai išplamame ir pastatome į šaldytuvą.
Vietoj kario galima pasirinkti baziliką laiškinius česnakus ,kuminą.

Dėl karštos sriubos aš manau kad galima pasirinkti papriką,pankolį ,porą ,pastarnoką,gerai tiktų prie avokados
Be to tiktų lašisos gabalėlis išvirus su daržovėmis .
Sutrinti elektrine trintuve viską su žuvimi, ir daržovėmis
Nukelti nuo ugnies ,pravėsinti.
O,avokadą išsukti su jogurtu ,ar grietine .
Įberti laiškinio česnako ,krapų .
Skanaus.
Atsakyti
Aciu labai, bandysiu gaminti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*tiute* @ 2008 12 20, 19:04)

wub.gif niam, kaip skaniai atrodo
Atsakyti
Porų ir sūrio sriuba
Reikia:
l vieno vidutinio dydžio poro,
l vienos nemažos svogūno galvutės,
l 100 gramų pievagrybių,
l pusės kilogramo jautienos (jei nemėgstate, tiks ir kiaulienos) faršo,
l 400 gramų lydyto sūrio.
Porų baltą dalį ir svogūną supjaustyti griežinėliais, į puodą įpilti apie pusantros stiklinės vandens (jei norima skystesnės sriubos, galima įpilti daugiau vandens) ir įdėti šaukštą sultinio iš kubelių. Gautą sultinį užvirti, sudėti supjaustytus svogūną, porus ir virti ant mažos ugnies, kol suminkštės. Per tą laiką faršą pakepinti keptuvėje iki rudos spalvos ir jį sudėti į verdamus svogūnus, dar pripjaustyti grybų ir pavirti 5-10 min. Po to sudėti lydytą sūrį ir virti, kol jis išsilydys. Labai skanu su pakepinta balta duona.
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 11 18, 17:36)
tiek as tiek aguonele gyvenam ne Lietuvoje, tai ju yra pirkti pas mus, o LT man rodos nera skaldytu peliniu kruopu pirkti g.gif vis tik gali pasidairyti prie iv. kruopu, gal atrasi, tikrai verta jas pierkti, nes man skanesnes sriubose ir greitai isverda thumbup.gif

yra lt skaldytu perlinukiu pirkt maximoj prie kruopu pirkau paskutini kart tikrai tikrai... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(doovka @ 2008 12 29, 20:43)
yra lt skaldytu perlinukiu pirkt maximoj prie kruopu pirkau paskutini kart tikrai tikrai... rolleyes.gif

seniai LT buvau, o kai buvau tai tikrai perliniu neiskojau parduotuvese biggrin.gif
Atsakyti
siandien pas mus siupinine ant kalakuto kaulu...

sultinys nuvirtas ant kalakuto kaulu, morkytes su svoguneliais pakeptos ant sviestuko, bulvytes ir skaldytos perlinukes, su mairunais ir kt geriais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(doovka @ 2008 12 29, 20:51)
siandien pas mus siupinine ant kalakuto kaulu...

sultinys nuvirtas ant kalakuto kaulu, morkytes su svoguneliais pakeptos ant sviestuko, bulvytes ir skaldytos perlinukes, su mairunais ir kt geriais thumbup.gif

kaip idomiai verdi siupinine, as siupinine verdu siek tiek kitaip:

sultinys, mesos gabaliukai nuo isvirto sultinio, desros rukytos gabaliukai, alyvuoges juodosios, marinuoti agurkai, virtos bulves, svogunai, pomidoru padazas ir citrina thumbup.gif
Atsakyti