pasidalinsiu labai paprastos ir greitos sriubytės receptu, keptuvėje svieste pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, vėliau sudėti susmulkintus pievagrybius, kai apkeps, dėti miltų, gerai išmaišyti ir įpilti sultinio ( aš dedu iš kubelio), gerai išmaišytiir gaunasi tiršta grybų sriuba. galima dar išplakti blederiu. paskaninti grietinėle
Mergaitės SOS, parašykit, kokia sriubytes labiausiai mėgsta jūsų mažyliai...Nu maniškiai nemėgsta jokių, oi tikras galvos skausmas:oh Nei burokėlių, nei kopūstų, nei jokių trintų, kai pamato bulvę ar svogūną sriuboj, reikia išimti, nes nemėgsta, tai kartais aš juos pergudrauju - -bulves sutarkuoju, kad nematytų....negaliu išsivirti sau ir vyrui jokios mėgstamos sriubos, nes vaikučiai nevalgo...Mėgsta tik makaronų (nepieniškų). Atsibodo jau man vien tik tuos makaronus virti... Gal turit idėjų...Arba kaip nors kitaip makaronų sriubytę verdat. Kad įvairiau nors būtų...Aš tai tokią paprastą - vištienos sultinys, morkos, makaronai (bulvių nemėgsta) ir į lėkštę išvirtos sriubos įtarkuoju sūrio. Kartais sviestuko įdedu. Tai tokia jiems skaniausia.
Rašykit, mamytės, ką jūsų lialiai valgo
Rašykit, mamytės, ką jūsų lialiai valgo
nekiokia iš manęs pagalbininkė, nes mano sūnelis dėl bet kokios sriubos alpsta-ypač burokėlių, kopūstų,...
Įdomumo ir eksperimento vardan iš morkyčių išpjaustyk gėlytes kokias (draugės dukrelė tokias morkas kaip mat sriuboj išgaudo-2m.)
man šiaip skanu dėt ryžių į sriubą, bulves atskirai išgraibius sumalt blenderiu... na nežinau ką dar patart
Įdomumo ir eksperimento vardan iš morkyčių išpjaustyk gėlytes kokias (draugės dukrelė tokias morkas kaip mat sriuboj išgaudo-2m.)
man šiaip skanu dėt ryžių į sriubą, bulves atskirai išgraibius sumalt blenderiu... na nežinau ką dar patart
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 11 21, 15:08)
Morkytes tai valgo, aš jas per burokinę tarką sutarkuoju
Ryžius valgo iš bėdos (burbėdami kodėl ne makaronai)
Kai pamato žirnių ar pupelių sriubą - -žiaukčioti pradeda
QUOTE(shantal @ 2008 11 21, 15:24)
Kai pamato žirnių ar pupelių sriubą - -žiaukčioti pradeda
Vienintelė išeitis-trint viską ir paskanint jų mėgiamais makaronais, dar gal nieko daugiau neduot tądien valgyt, apie skanumynus tegu visai pamiršta, gal tada valgys.
Na man otai net naktį guldyt einamas sriubos prašo
sėkmės ir kantrybės, gal greit peraugs
Sriubyte nereali
QUOTE(Agute @ 2008 09 08, 15:49)
Sveikutės išsiviriau labai skanią truputėlį aštrią sriubytę, dalinuosi su jumis:
4 bulvės
100 gr jautienos faršo
1 maža morka
2 skiltelės česnako
1 marinuotas agurkiukas (vietoj jo galima dėti truputėlį citrinos rūgšties)
2 pomidorai
1/4 šaukštelio aitriųjų paprikų pastos
200 gr konc. pupelių
5-7 konc. alyvuogės
1 šaukštelis "Santa maria" picų prieskonių
tarkuoto sūrio "Džiugas"
Druskos
Bulvytes pjaustom kubeliais, kol jos verda pasūdytame vandenyje, sausoje keptuvėje kepinam faršą. kai paruduoja dedam druskytės, tada smulkintą česnaką, morką ir agurkėlį, kepam toliau. Nuplikome pomidorus supjaustome, dedam į keptuvę, kartu su pomidorais dedame paprikų pastą. už 5 min sudedam pupeles ir griezineliais supjaustytas alyvuoges. Išmaišom, viską pilam į verdančias bulvytes. Įdedam šaukštelį picų prieskonių ir išjungiam ugnį. Tiekiant sriubą pabarstyti sūriu.
Greitai valgom, nes pakartoti gali ne visiems ir likti
4 bulvės
100 gr jautienos faršo
1 maža morka
2 skiltelės česnako
1 marinuotas agurkiukas (vietoj jo galima dėti truputėlį citrinos rūgšties)
2 pomidorai
1/4 šaukštelio aitriųjų paprikų pastos
200 gr konc. pupelių
5-7 konc. alyvuogės
1 šaukštelis "Santa maria" picų prieskonių
tarkuoto sūrio "Džiugas"
Druskos
Bulvytes pjaustom kubeliais, kol jos verda pasūdytame vandenyje, sausoje keptuvėje kepinam faršą. kai paruduoja dedam druskytės, tada smulkintą česnaką, morką ir agurkėlį, kepam toliau. Nuplikome pomidorus supjaustome, dedam į keptuvę, kartu su pomidorais dedame paprikų pastą. už 5 min sudedam pupeles ir griezineliais supjaustytas alyvuoges. Išmaišom, viską pilam į verdančias bulvytes. Įdedam šaukštelį picų prieskonių ir išjungiam ugnį. Tiekiant sriubą pabarstyti sūriu.
Greitai valgom, nes pakartoti gali ne visiems ir likti
Sveikos mergaites,
Gal kas kada nors vire kaukazietiska sriuba?
mano vaikinas sian manes paprase tokios sriubos kad isvirciau, bet kad niekada gyvenime as tokios nevalgiau
Gal kas kada nors vire kaukazietiska sriuba?
mano vaikinas sian manes paprase tokios sriubos kad isvirciau, bet kad niekada gyvenime as tokios nevalgiau
Aguonų sriuba
Reikia pieno,aguonų, migdolų,gvaizdikėlių,cinamono,žievelės,kiaušinio, miltų,druskos,
Aguonas paruošiame,nuplikome,nupilame vandenį ,sutriname gryustuvėje su migdolais.Užpilame pienu,užviriname ir paliekame pastovėti porai valandų,.Po to aguonas nukošiame,skystį supilame į pieną sudedame gvaizdikelius ir cinamoną.Pieną viriname10min.,pertriname įberiame cukraus ir pusę maltų aguonų.Kiaušinį sumaišome su miltais ir likusiomis maltomis aguonomis. Į verdantį vandenį leidžiame leistinukus,išverdame nuvarviname ir dedame į sriubą.
Reikia pieno,aguonų, migdolų,gvaizdikėlių,cinamono,žievelės,kiaušinio, miltų,druskos,
Aguonas paruošiame,nuplikome,nupilame vandenį ,sutriname gryustuvėje su migdolais.Užpilame pienu,užviriname ir paliekame pastovėti porai valandų,.Po to aguonas nukošiame,skystį supilame į pieną sudedame gvaizdikelius ir cinamoną.Pieną viriname10min.,pertriname įberiame cukraus ir pusę maltų aguonų.Kiaušinį sumaišome su miltais ir likusiomis maltomis aguonomis. Į verdantį vandenį leidžiame leistinukus,išverdame nuvarviname ir dedame į sriubą.
QUOTE(kaktusiuke2008 @ 2008 11 24, 13:31)
Sveikutes virejos mamytes
Seniai valgiau gardzia sriubyte, kuri pagaminta buvo is vistienos krutineles supjaustytos gabaliukais, daugiau neatsimenu. Dar zinau kad i sia sriubyte reikia ipilti grietineles.
Gal galit kuri nors parasyt tokios sriubytes recepta. Buciau labai dekinga.
Seniai valgiau gardzia sriubyte, kuri pagaminta buvo is vistienos krutineles supjaustytos gabaliukais, daugiau neatsimenu. Dar zinau kad i sia sriubyte reikia ipilti grietineles.
Gal galit kuri nors parasyt tokios sriubytes recepta. Buciau labai dekinga.
Tiršta vištienos sriuba
Paruošimo laikas: 60 minučių
Reikalingi produktai:
Kelios vištienos krūtinėlės (galima pakeisti kalakutiena), morka, 1/2 nedidelio saliero šaknies, 1/4 paprikos, 1/2 cukinijos, poro, nedidelė dalis kopūsto, skiltelė česnako, keli pipiro žirneliai, petražolių, grietinės.
Vištieną apvirti. Kol ji verda, kubeliais supjaustyti morką, salierą ir sudėti į puodą su vieštiena. Pavirti apie 15min. Per šį laiką kubeliais supjaustyti papriką, cukiniją. Supjaustyti kopūstą, susmulkinti česnako skiltelę. Porą pjaustyti griežinėliais. Šias daržoves bei kelis pipirų žirnelius sudėti į puodą, ir dar pavirti apie 10min. Patiekti užbarščius petražolių lapeliais ir įdėjus šaukštą grietinės.
Sveikos sriubyčių gerbėjos,
Šiandiena viriau daržovoų-pupelių sriubytę su gabaliuku kalakutienos
Jai naudojau:
kalakutienos kumpelio dalį su kaulu,
Pupeles,jas užplikinau ir viriau tame pačiame vandenyje ,atskirai,į pyliau šaukšta aliejaus,kad greičiau išvirtų,p
morka,
petražolės šaknis,
gumbinio saliero gabaliuką,
pankolio gabaliuką,
paprikos gabaliuką,
poro gabaliukaą,
pomidorą,
cukinijos gabaliuką,
česnako skiltelė,
prieskoniai:dziovinti krapai,b
balti pipirai,
druska,
kurkuma{ciberžolė}
Baigiant virti mėsai įdėjau morką cielą,petražolę visą.
susipjausčiau pankolį gabaliukais papriką, cukiniją,porą, salierą .
blanširavau pomidorą.
Bebaigiant virt pupelėm išėmiau morką,petražolę ,supyliau pupeles su skysčiu kuriame virė.
sudėjau visas daržoves isskyrus pomodorą,cukiniją.
trintuve susmulkinau morką,pątražolę,sudėjau atgal.
Pbaigoje sudėjau pomidorą ,cukiniją
Paskiausia nukaulijau mėsą supjausčiau gabaliukais sudėjau.papipirinau padruskinau ir sudėjau visus likusius prieskonius.
Štai tokia mano šios dienos sriuba.
Šiandiena viriau daržovoų-pupelių sriubytę su gabaliuku kalakutienos
Jai naudojau:
kalakutienos kumpelio dalį su kaulu,
Pupeles,jas užplikinau ir viriau tame pačiame vandenyje ,atskirai,į pyliau šaukšta aliejaus,kad greičiau išvirtų,p
morka,
petražolės šaknis,
gumbinio saliero gabaliuką,
pankolio gabaliuką,
paprikos gabaliuką,
poro gabaliukaą,
pomidorą,
cukinijos gabaliuką,
česnako skiltelė,
prieskoniai:dziovinti krapai,b
balti pipirai,
druska,
kurkuma{ciberžolė}
Baigiant virti mėsai įdėjau morką cielą,petražolę visą.
susipjausčiau pankolį gabaliukais papriką, cukiniją,porą, salierą .
blanširavau pomidorą.
Bebaigiant virt pupelėm išėmiau morką,petražolę ,supyliau pupeles su skysčiu kuriame virė.
sudėjau visas daržoves isskyrus pomodorą,cukiniją.
trintuve susmulkinau morką,pątražolę,sudėjau atgal.
Pbaigoje sudėjau pomidorą ,cukiniją
Paskiausia nukaulijau mėsą supjausčiau gabaliukais sudėjau.papipirinau padruskinau ir sudėjau visus likusius prieskonius.
Štai tokia mano šios dienos sriuba.
Sveikutes
Siandien pietums viriau lasisos sriuba: Saldyta lasisos file apviriau,istraukiau,kad atvestu.atskirai keptuveje apkepinau svogunus,morkas,paprika.idejau prieskoniu(druska,pipirai,cesnaku granules).Kai visa tai apsikepino,sudejau i sultini,ten pat idejau viena pjaustyta bulve.Kai bulve beveik suminkstejo,idejau kons.juros kopustu ir kons.sparaginiu pupeliu bei susmulkinta virta lasisa
Palaikiau iki uzvirimo ir isjungiau
Siandien pietums viriau lasisos sriuba: Saldyta lasisos file apviriau,istraukiau,kad atvestu.atskirai keptuveje apkepinau svogunus,morkas,paprika.idejau prieskoniu(druska,pipirai,cesnaku granules).Kai visa tai apsikepino,sudejau i sultini,ten pat idejau viena pjaustyta bulve.Kai bulve beveik suminkstejo,idejau kons.juros kopustu ir kons.sparaginiu pupeliu bei susmulkinta virta lasisa
Palaikiau iki uzvirimo ir isjungiau