PIRMOJI TEMA
Prasidejo moliugu sezonas taigi gaminau laaaabai skania sriubyte
Moliugu-morku kremine sriuba
Isverdam sultini, viriau is vistienos kauliuku, kauliukus isimam, sudedam virti kelias morkas, kelias bulves, apie 0,5 kg. moliogo, kai isverda viska pertrinam, idedam pagal skoni druskos (man daugiau jokiu prieskoniu nereikia ) ir patiekiam su grietine
vaiko porcija buvo su vistienos krutinele (ji labai tinka prie sios svelnios sriubytes)
Moliugu-morku kremine sriuba
Isverdam sultini, viriau is vistienos kauliuku, kauliukus isimam, sudedam virti kelias morkas, kelias bulves, apie 0,5 kg. moliogo, kai isverda viska pertrinam, idedam pagal skoni druskos (man daugiau jokiu prieskoniu nereikia ) ir patiekiam su grietine
vaiko porcija buvo su vistienos krutinele (ji labai tinka prie sios svelnios sriubytes)
pamirsau parasyt, kad i kremine sriuba dar dejau gabaleli sviesto
Ir as tokia darau ,man ji pati skaniausia ,tik kartais vietoj grietines pilu grietineles,o vaikui dar su blenderiu sutrinu vistiena arba kalakutiena
Ai,dar svoguna kartu verdu ir kartu sutrinu.
Ai,dar svoguna kartu verdu ir kartu sutrinu.
nu Nerytes Visu pirma grazus nauji namuciai
O del sriubytes: kazkada viriau,nes jau velniskai skaniai atrodo man jos ir nepatiko, niekaip negalejau to saldumo panaikinti O jums ir saldokos jos gaunas?
O del sriubytes: kazkada viriau,nes jau velniskai skaniai atrodo man jos ir nepatiko, niekaip negalejau to saldumo panaikinti O jums ir saldokos jos gaunas?
QUOTE(Neryte @ 2008 09 05, 17:48)
Ir as tokia darau ,man ji pati skaniausia ,tik kartais vietoj grietines pilu grietineles,o vaikui dar su blenderiu sutrinu vistiena arba kalakutiena
Ai,dar svoguna kartu verdu ir kartu sutrinu.
Ai,dar svoguna kartu verdu ir kartu sutrinu.
as irgi kartais pilu grietinele
svoguno nededu, kad nesugadintu to pasakisko svelnumo
vaikui jau nebeblenderiuoju seniai tai kerta vistiena gabaliukais kaip didelis
QUOTE(aguonele @ 2008 09 05, 18:06)
nu Nerytes Visu pirma grazus nauji namuciai
O del sriubytes: kazkada viriau,nes jau velniskai skaniai atrodo man jos ir nepatiko, niekaip negalejau to saldumo panaikinti O jums ir saldokos jos gaunas?
O del sriubytes: kazkada viriau,nes jau velniskai skaniai atrodo man jos ir nepatiko, niekaip negalejau to saldumo panaikinti O jums ir saldokos jos gaunas?
man nesijaucia saldumo ji tik tokia svelni
O man tai patinka tokia saldoka
O svogunas nepanaikina to gero skonio,gal net pagerina,nu bet kiekvienam savo Va cesnakas tai visiskai netinka,viena krta bandziau,tai
O svogunas nepanaikina to gero skonio,gal net pagerina,nu bet kiekvienam savo Va cesnakas tai visiskai netinka,viena krta bandziau,tai
puiki tema aš tai nelabai mėgstu trintas sriubas.labiau vaikams darau.bet atrodo skaniai
Kopustu sriuba
Mesyte verdu apie 45 min su svogunu,buljonu ir t.t.,tada sudedu smulkiai pjaustytas bulves, morkas (jei netingiu jas apkepu) ir kopustus. Pagardinu pora saukstu kecupo ir citrinos sultimis. Verdu kol viskas suminksteja. Skanaus!
Mesyte verdu apie 45 min su svogunu,buljonu ir t.t.,tada sudedu smulkiai pjaustytas bulves, morkas (jei netingiu jas apkepu) ir kopustus. Pagardinu pora saukstu kecupo ir citrinos sultimis. Verdu kol viskas suminksteja. Skanaus!
kaip seniai kopustiene valgiua... reik kada issivirti
Tirsta ziediniu kopustu ir graikiniu riesutu sriuba
Vidutinio dydzio ziedinio kopusto,
vieno supjaustyto vidutinio svoguno,
450ml vistienos sultinio,
450mllieso pieno,
3 saukstai smulkintu graikiniu riesutu,
druskos, paprikos milteliu,
juoduju pipiru.
Pasalinkite isorinius kopusto lapus ir suskaidykite mazais ziedynais.
Uzvirinkite, uzdenkite ir pavirkite ant silpnos ugnies 15 min.,kol suminkstes.
Supilkite piena bei graikinius riesutus ir ismaisykite virtuviniame kombaine iki vientisos mases.
Pagal skoni pasudykite,padardinkite pipirais ir uzvirinkite.
Patiekite sriuba apibarsyta papriku milteliais ir sukapotais graikiniais riesutais.
Galima ideti grietines,as nuo saves.
Vidutinio dydzio ziedinio kopusto,
vieno supjaustyto vidutinio svoguno,
450ml vistienos sultinio,
450mllieso pieno,
3 saukstai smulkintu graikiniu riesutu,
druskos, paprikos milteliu,
juoduju pipiru.
Pasalinkite isorinius kopusto lapus ir suskaidykite mazais ziedynais.
Uzvirinkite, uzdenkite ir pavirkite ant silpnos ugnies 15 min.,kol suminkstes.
Supilkite piena bei graikinius riesutus ir ismaisykite virtuviniame kombaine iki vientisos mases.
Pagal skoni pasudykite,padardinkite pipirais ir uzvirinkite.
Patiekite sriuba apibarsyta papriku milteliais ir sukapotais graikiniais riesutais.
Galima ideti grietines,as nuo saves.
Sveikutės išsiviriau labai skanią truputėlį aštrią sriubytę, dalinuosi su jumis:
4 bulvės
100 gr jautienos faršo
1 maža morka
2 skiltelės česnako
1 marinuotas agurkiukas (vietoj jo galima dėti truputėlį citrinos rūgšties)
2 pomidorai
1/4 šaukštelio aitriųjų paprikų pastos
200 gr konc. pupelių
5-7 konc. alyvuogės
1 šaukštelis "Santa maria" picų prieskonių
tarkuoto sūrio "Džiugas"
Druskos
Bulvytes pjaustom kubeliais, kol jos verda pasūdytame vandenyje, sausoje keptuvėje kepinam faršą. kai paruduoja dedam druskytės, tada smulkintą česnaką, morką ir agurkėlį, kepam toliau. Nuplikome pomidorus supjaustome, dedam į keptuvę, kartu su pomidorais dedame paprikų pastą. už 5 min sudedam pupeles ir griezineliais supjaustytas alyvuoges. Išmaišom, viską pilam į verdančias bulvytes. Įdedam šaukštelį picų prieskonių ir išjungiam ugnį. Tiekiant sriubą pabarstyti sūriu.
Greitai valgom, nes pakartoti gali ne visiems ir likti
4 bulvės
100 gr jautienos faršo
1 maža morka
2 skiltelės česnako
1 marinuotas agurkiukas (vietoj jo galima dėti truputėlį citrinos rūgšties)
2 pomidorai
1/4 šaukštelio aitriųjų paprikų pastos
200 gr konc. pupelių
5-7 konc. alyvuogės
1 šaukštelis "Santa maria" picų prieskonių
tarkuoto sūrio "Džiugas"
Druskos
Bulvytes pjaustom kubeliais, kol jos verda pasūdytame vandenyje, sausoje keptuvėje kepinam faršą. kai paruduoja dedam druskytės, tada smulkintą česnaką, morką ir agurkėlį, kepam toliau. Nuplikome pomidorus supjaustome, dedam į keptuvę, kartu su pomidorais dedame paprikų pastą. už 5 min sudedam pupeles ir griezineliais supjaustytas alyvuoges. Išmaišom, viską pilam į verdančias bulvytes. Įdedam šaukštelį picų prieskonių ir išjungiam ugnį. Tiekiant sriubą pabarstyti sūriu.
Greitai valgom, nes pakartoti gali ne visiems ir likti