Įkraunama...
Įkraunama...

Teismo posėdžių sekretorės

QUOTE(AHAVA @ 2007 12 01, 14:28)
Tik ka tapau pakaitine teismo posėdžių sekretore. Tuoj bus mano pirma diena. Todėl labai norėčiau paprašyti pagalbos čia esančių teismo posėdžių sekretorių. Gal galėtumėte mane pakonsultuoti. Papasakokit, ką reikės daryti? Kokių klaidų jokiu būdu negalima padaryti? Gal turite šablonų? Gal galite papasakoti man ką konkrečiais atvejais turėsiu atlikti?
Esu pasiruošusi už pagalbą sumokėti. Už šablonus taip pat...
Labai laukiu atsakymu...Esu pareiginga, nemėgstų daryti klaidų, nemėgstų kvailai jaustis ir trukdyti kitiems. Todėl ir nusprendžiau parašyti supermamos...

Sveikinu ir linkiu tapti nuolatine. wub.gif
Darbas iš esmės yra protokoluoti teismo posėdyje ir po to sutvarkyti bylą (išrašyti įv. teismo dokumentus ir susiūti).
O dėl patarimų, dar labai priklauso kokiam teisme dirbsi, koks teisėjas (dirba su civilinėm bylom ar baudžiamom, koks jo būdas ir reikalavimai), todėl geriausiai klausti kartu dirbančių kolegių mirksiukas.gif Šablonus taip pat turėtum gauti vietoj ax.gif
Dėl klaidų, tai labai yra geras posakis: kas nedirba, tas neklysta, manau, kad nerasi nei vienos, kad ir ilgiau dirbančios pos. sekretorės, kuri iš vis nedarytų klaidų, aišku tai priklauso ir nuo darbo krūvio.
Jei kas labai neaišku, klausk per AŽ, kuo galėsiu padėsiu blush2.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif

man iskilo toks klausimėlis g.gif ar čia eina kalba apie tas teismo posėdžio sekretores, kurios turi greitai viska uzrasyti teismo posėdžio metu? 4u.gif
visai noriu dalyvauti konkurse, bet jeigu man reikės greit viska uzrasinet blink.gif - tai tas darbas tikrai ne man
Atsakyti
QUOTE(spalviuke @ 2008 01 09, 12:08)
sveikos smile.gif

man iskilo toks klausimėlis g.gif ar čia eina kalba apie tas teismo posėdžio sekretores, kurios turi greitai viska uzrasyti teismo posėdžio metu? 4u.gif
visai noriu dalyvauti konkurse, bet jeigu  man reikės greit viska uzrasinet blink.gif - tai tas darbas tikrai ne man

Darbas be galo sunkus. Tvyro itampa. Reikalingas greitas mastymas ir greitas darbas. Sekretore atlieka daug funkciju: kalba telefonu, atlieka veiksmus su byla, dalyvauja posedyje, ji protokoluoja, teisine kalba suraso protokola.
Darbas nuo 8-17 ir valandos pietus tik iliuzija. Dirbama nuo 7.30 be pietu ir dazniausiai iki 21 val. Taip yra del darbo kruvio. Kruvis didziulis kiekviena diena. Virsvalandzius dirbama siekiant atlikti dienos uzduotis. Ju neatlikus, kita diena susideda ir vakaryksciai darbai ir naujieji. Baigus darba 17 val. atrodo, kad ivyko stebuklas. Tiesa, uz virsvalandzius nemokama.
Kai sekretore buna laisvesne, jai tenka pavaduoti kita sekretore, kuri serga ir neatejo i darba. Laiko pailseti nera. Nera laiko nueiti i tualeta. Alga maza. Su sekretore ne visuomet elgiamasi mandagiai. Jos darbas daznai neivertinamas. Rodos taip ir turetu buti.
Perspektyva? Nebutina buti sekretore, kad taptum padejeja. Tai tikrai be galo sunkus darbas, atimantis laika gyventi. Tiesiog nebelieka laiko daugiau niekam. Nekalbant jau apie mokslus, seima, namu ruosos darbus, laika sau....jei esi sekretore, esi tik sekretore.
Papildyta:
Beje, norincios isbandyti si varga savo kailiu, prasome tiesiog ateiti i teismo rastine ir pasiprasyti i sias pareigas. Atsineskite savo puikiaja CV ir netrukus sulauksite skambucio. Tapsite pakaitinemis teismo posedziu sekretoremis. Kuri laika...Arba iskesite ir tapsite nuolatinemis, arba iseisite del sveikatos problemu, nuovargio, depresijos.
Siuo metu jauciamas sekretoriu stygius. Vis daugiau moteru atsisako si darba dirbti.
Atsakyti
QUOTE(AHAVA @ 2008 01 09, 14:29)
Darbas be galo sunkus. Tvyro itampa. Reikalingas greitas mastymas ir greitas darbas. Sekretore atlieka daug funkciju: kalba telefonu, atlieka veiksmus su byla, dalyvauja posedyje, ji protokoluoja, teisine kalba suraso protokola.
Darbas nuo 8-17 ir valandos pietus tik iliuzija. Dirbama nuo 7.30 be pietu ir dazniausiai iki 21 val. Taip yra del darbo kruvio. Kruvis didziulis kiekviena diena. Virsvalandzius dirbama siekiant atlikti dienos uzduotis. Ju neatlikus, kita diena susideda ir vakaryksciai darbai ir naujieji. Baigus darba 17 val. atrodo, kad ivyko stebuklas. Tiesa, uz virsvalandzius nemokama.
Kai sekretore buna laisvesne, jai tenka pavaduoti kita sekretore, kuri serga ir neatejo i darba. Laiko pailseti nera. Nera laiko nueiti i tualeta. Alga maza. Su sekretore ne visuomet elgiamasi mandagiai. Jos darbas daznai neivertinamas. Rodos taip ir turetu buti.
Perspektyva? Nebutina buti sekretore, kad taptum padejeja. Tai tikrai be galo sunkus darbas, atimantis laika gyventi. Tiesiog nebelieka laiko daugiau niekam. Nekalbant jau apie mokslus, seima, namu ruosos darbus, laika sau....jei esi sekretore, esi tik sekretore.
Papildyta:
Beje, norincios isbandyti si varga savo kailiu, prasome tiesiog ateiti i teismo rastine ir pasiprasyti i sias pareigas. Atsineskite savo puikiaja CV ir netrukus sulauksite skambucio. Tapsite pakaitinemis teismo posedziu sekretoremis. Kuri laika...Arba iskesite ir tapsite nuolatinemis, arba iseisite del sveikatos problemu, nuovargio, depresijos.
Siuo metu jauciamas sekretoriu stygius. Vis daugiau moteru atsisako si darba dirbti.

na toks darbas manes tikrai nevilioja blink.gif bet gal tu čia apie Vilniaus teismus kalbi? gal mažesnių miestų teismuose nėra tokio krūvio? g.gif
Atsakyti
QUOTE(spalviuke @ 2008 01 09, 13:39)
na toks darbas manes tikrai nevilioja blink.gif bet gal tu čia apie Vilniaus teismus kalbi? gal mažesnių miestų teismuose nėra tokio krūvio? g.gif

Taip, teko girdeti, kad mazesniuose miesteliuose ir rajonuose kruvis netgi mazas. Be to, civilineje srityje kruvis visuomet didesnis nei baudziamojoje.
Atsakyti
QUOTE(spalviuke @ 2008 01 09, 12:08)
sveikos smile.gif

visai noriu dalyvauti konkurse, bet jeigu  man reikės greit viska uzrasinet blink.gif - tai tas darbas tikrai ne man

taip taip apie tas ax.gif bigsmile.gif

QUOTE(AHAVA @ 2008 01 09, 13:29)
Perspektyva? Nebutina buti sekretore, kad taptum padejeja. Tai tikrai be galo sunkus darbas, atimantis laika gyventi. Tiesiog nebelieka laiko daugiau niekam. Nekalbant jau apie mokslus, seima, namu ruosos darbus, laika sau....jei esi sekretore, esi tik sekretore.Papildyta:

Oho bigsmile.gif Perskaičiau šį postą ir pagalvojau, kad tiesiog mano mintis parašei (sunkiausiais šio darbo momentais)ax.gif
Tik, kadangi šį darbą dirbau daugelį metų viename didžiausių Lietuvos teismų (dabar jau padėjėja), kartu baigiau ne vieną aukštąjį, turiu šeimą, namai irgi nepasakyčiau, kad apleisti, galėčiau paprieštarauti, kad jei esi sekretorė, tai tik sekretorė
Šitame darbe aišku reikia greitos orientacijos, rašymo bei kruopštumo, tačiau sunkiausias periodas (kaip ir kituose darbuose) būna pirmuosius mėnesius, vėliau, kai susipažįsti su bendra tvarka, terminais, dokumentais ir jų tvarkymo specifika, vyskas vyksta daug greičiau ir sklandžiau. Ne paskutinėj vietoj ir paskirto teisėjo darbo tvarka - jei viskas daroma laiku ir normaliais kiekiais,, būna dienų, kai iš vis nėra ką veikti mirksiukas.gif wub.gif
Be to nuo 2008 sausio žymiai padidėjo atlyginimas, darbas su žmonėmis, kuris iš šalies atrodo svarbus biggrin.gif Taigi, yra ir teigiamų pusių mirksiukas.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos,
O kažin ar galima būtų prtenduoti į pos. sekretorės vietą, jei dar tik studijuoji blush2.gif ?
Atsakyti
QUOTE(NePastebima @ 2008 01 13, 15:48)
Sveikos,
O kažin ar galima būtų prtenduoti į pos. sekretorės vietą, jei dar tik studijuoji  blush2.gif ?

Reikia turėti aukštąjį bent neuniversitetinį (kolegijos) išsilavinimą mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,
O kažin ar galima būtų prtenduoti į pos. sekretorės vietą, jei dar tik studijuoji  blush2.gif ?

Tikrai galima. Gali dirbti pakaitine teismo posedzio sekretore, net jei esi dar studente.
Atsakyti
Ačiū už atsakymus 4u.gif , kai vyks koks konkursas gal reiks pabandyt ax.gif
Atsakyti
Sveikos,

pati dirbu posedziu sekretore, noreciau pasakyti, kad, jei studijuoji dieniniame ar vakariniame skyriuje, tai nelabai spesi, bet jei neakivaizdziai, tada tikrai gali bandyti, nes darbdavys isleidzia mokymosi atostogoms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AHAVA @ 2008 01 14, 16:38)
Tikrai galima. Gali dirbti pakaitine teismo posedzio sekretore, net jei esi dar studente.

Negalima. Klausiau šiandien, tai taip ir pasakė, ateik kai baigsi verysad.gif
Atsakyti