Įkraunama...
Įkraunama...

Teismo posėdžių sekretorės

QUOTE(Ellein @ 2014 01 30, 18:49)

gal galima plačiau, jei kas dirba sekretorėmis? kiekvienam teisėjui po sekretorę? Kaip vyksta sekretores darbas  teismo posėdyje? Kol kas vaizdas visiškai neaiškus, man viskas aktualu ir svarbu. smile.gif

gal galima plačiau, jei kas dirba sekretorėmis? kiekvienam teisėjui po sekretorę? Kaip vyksta sekretores darbas  teismo posėdyje? Kol kas vaizdas visiškai neaiškus, man viskas aktualu ir svarbu. smile.gif

kiekvienas turi po sekretorę. posėdy protokoluoji arba darai garso įrašą. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ellein @ 2014 01 30, 19:49)

Aš šiek tiek galiu papasakoti, ką sekretorė daro posėdyje nagrinėjant civilines bylas mirksiukas.gif

Prieš posėdį reikia sutikrinti, kas iš proceso dalyvių atvyko, apie tai informuoti teisėją, proceso dalyvius nuvesti į posėdžių salę, parodyti kur kas turi sėsti.

Prasidedant posėdžiui įjungti garso įrašymo įrenginį; kai teisėja/teisėjas įeina į posėdžių salę, pasakyti "Teismas eina, prašom stoti". Posėdžio metu rašyti tokią pažymą, kas kokiu metu vyksta (na pvz., prašymai nuo tada iki tada; teismas nutaria tą ir tą, ieškovo pasisakymai nuo tada iki tada ir pan).

Posėdžiui pasibaigus garso įrašymo įrenginį išjungti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Juokutė @ 2014 01 31, 20:29)

Aš šiek tiek galiu papasakoti, ką sekretorė daro posėdyje nagrinėjant civilines bylas  mirksiukas.gif

Prieš posėdį reikia sutikrinti, kas iš proceso dalyvių atvyko, apie tai informuoti teisėją,  proceso dalyvius nuvesti į posėdžių salę, parodyti kur kas turi sėsti.

Prasidedant posėdžiui įjungti garso įrašymo įrenginį; kai teisėja/teisėjas įeina į posėdžių salę, pasakyti "Teismas eina, prašom stoti". Posėdžio metu rašyti tokią pažymą, kas kokiu metu vyksta (na pvz., prašymai nuo tada iki tada; teismas nutaria tą ir tą, ieškovo pasisakymai nuo tada iki tada ir pan).

Posėdžiui pasibaigus garso įrašymo įrenginį išjungti.  4u.gif

Aš šiek tiek galiu papasakoti, ką sekretorė daro posėdyje nagrinėjant civilines bylas  mirksiukas.gif

Prieš posėdį reikia sutikrinti, kas iš proceso dalyvių atvyko, apie tai informuoti teisėją,  proceso dalyvius nuvesti į posėdžių salę, parodyti kur kas turi sėsti.

Posėdžiui pasibaigus garso įrašymo įrenginį išjungti.  4u.gif

Labai labai dėkoju 4u.gif Na, o toliau, be posėdžių ką sekretorės dar dirba? Funkcijose labai jau daug išvardinta, bet kaip realiai? Galvoju dalyvaut konkurse, bet galutiniam apsisprendimui norisi daugiau žinoti ir priimti teisingą sprendimą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ellein @ 2014 01 31, 22:38)

Labai labai dėkoju  4u.gif Na, o toliau, be posėdžių ką sekretorės dar dirba? Funkcijose labai jau daug išvardinta, bet kaip realiai? Galvoju dalyvaut konkurse, bet galutiniam apsisprendimui norisi daugiau žinoti ir priimti teisingą sprendimą smile.gif

Labai labai dėkoju  4u.gif Na, o toliau, be posėdžių ką sekretorės dar dirba? Funkcijose labai jau daug išvardinta, bet kaip realiai? Galvoju dalyvaut konkurse, bet galutiniam apsisprendimui norisi daugiau žinoti ir priimti teisingą sprendimą smile.gif

Na daug tų funkcijų yra, gal Jūs parašykit iš pareigybės aprašymo funkciją, apie kurią norit daugiau sužinoti, o mes kartu su kitom posėdžių sekretorėm pabandysim plačiau pakomentuoti ax.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos. Ruošiuosi konkursui į teismo posėdžių sekretores. Jau galva ūžia, kiek daug visko. blink.gif Skaitinėju CPK, BPK ir t.t. Tai gal kas nors galėtų uždėti pagrindinius akcentus, į ką svarbiausia atkreipti dėmesį ir tikrai žinoti? Beje, arba aš praleidau, arba nemoku ieškoti, kur info apie išnagrinėtų bylų
perdavimo į teismo raštinę teriminus ir visus kitus terminus, kuriuos privalu žinoti dirbant tokį darbą. Domina viskas, merginos, jūsų patirtis, įspūdžiai, patarimai kaip ruoštis konkursui. Ačiū. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(revengaa @ 2014 02 20, 16:23)

Sveikos, merginos. Ruošiuosi konkursui į teismo posėdžių sekretores. Jau galva ūžia, kiek daug visko.  blink.gif  Skaitinėju CPK, BPK ir t.t. Tai gal kas nors galėtų uždėti pagrindinius akcentus, į ką svarbiausia atkreipti dėmesį ir tikrai žinoti? Beje, arba aš praleidau, arba nemoku ieškoti, kur info apie išnagrinėtų bylų
perdavimo į teismo raštinę teriminus ir visus kitus terminus, kuriuos privalu žinoti dirbant tokį darbą. Domina viskas, merginos, jūsų patirtis, įspūdžiai, patarimai kaip ruoštis konkursui. Ačiū.  4u.gif

Sveikos, merginos. Ruošiuosi konkursui į teismo posėdžių sekretores. Jau galva ūžia, kiek daug visko.  blink.gif  Skaitinėju CPK, BPK ir t.t. Tai gal kas nors galėtų uždėti pagrindinius akcentus, į ką svarbiausia atkreipti dėmesį ir tikrai žinoti? Beje, arba aš praleidau, arba nemoku ieškoti, kur info apie išnagrinėtų bylų
perdavimo į teismo raštinę teriminus ir visus kitus terminus, kuriuos privalu žinoti dirbant tokį darbą. Domina viskas, merginos, jūsų patirtis, įspūdžiai, patarimai kaip ruoštis konkursui. Ačiū.  4u.gif

Didžioji dalis teminų yra įvardinta CPK, BPK, t.y. procesinių dokumentų išsiuntimas ir pan.
Dėl bylų pridavimo į raštinę - terminai aptariami vidaus lokaliniuose aktuose, kiekviename teisme gali skirtis.
Taip pat siūlau atkreipti dėmesį į posėdžio eigą (CB ir BB ji skiriasi).
Į ką reikėtų daugiau dėmesį atkreipti ir tiksliau žinoti galima spręsti iš pareigybės aprašymo - funkcijų.
Kai aš ruošiausi, CPK ir BPK buvau perskaičiusi visą.
Atsakyti
QUOTE(revengaa @ 2014 02 20, 15:23)

o kokiam teisme g.gif
pažiūrėk teisėjų ir sekretorių nušalinimus,
perdavimo į raštinę terminai nuo 2 iki 3 dienų, žiūrint kokia byla ir koks teismas,
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sefiene* @ 2014 02 20, 16:25)

o kokiam teisme  g.gif
perdavimo į raštinę terminai nuo 2 iki 3 dienų, žiūrint kokia byla ir koks teismas,
4u.gif

o kokiam teisme  g.gif
4u.gif

Ačiū, merginos. smile.gif 4u.gif O teismas - Kauno apylinkės, truputį vėliau ir apygardos. smile.gif
Atsakyti
Labai baisu, čia man apskritai pirmasis konkursas.. doh.gif unsure.gif 4u.gif
Atsakyti
Na apylinkes teisme viena karta teko dalyvauti, gal daugiau is smalsumo, nes daug kometaru prisiskaicius buvau apie komisija nemalonia. Smalsu buvo savo kailiu patirti smile.gif Nesakau, kad ejau nesiruosus, tik siaip paziuret, zinoma ruosiaus, skaitinejaus, kodeksus, terminus, funkcijas. Bet tas nepadejo, po pokalbio iseini visiskai subalamutinta, ir jauties kad visiska kvaila, panasios reakcijos buvo ir kitu 9 merginu, nes matos veido israiskos isejus ( auksciausias balas buvo 6.75 biggrin.gif ). Tai susidaro nuomone, kad mes visos bukos, arba kazko nerealaus nori.
Apie komisija trumpai galiu pasakyt, komisijos pirmininkas pasirode malonus ( teisejas), is personalo moteris visa laika ziurejo pro langa, ir atejus laikui paskaite klausima nuo lapuko, atsakai ir jokiu daugiau is jos klausimu, nei repliku. O va kitos dvi moteriskes tai nemalonu ispudi paliko, atsakineji i klausimus, ir matai kai viena tokias mimikas veido nustatineja, tikrai pasijunti nejaukiai. Arba uzduoda klausima, tu ji kaip ir atsakai, bet is jo dar n klausimu, ir finale su nuostaba paklausia '' Tai jus ka nesate bylos maciusi?''.
Atsakyti
QUOTE(linesa28 @ 2014 02 25, 20:48)

Na apylinkes teisme viena karta teko dalyvauti, gal daugiau is smalsumo, nes daug kometaru prisiskaicius buvau apie komisija nemalonia. Smalsu buvo savo kailiu patirti smile.gif Nesakau, kad ejau nesiruosus, tik siaip paziuret, zinoma ruosiaus, skaitinejaus, kodeksus, terminus, funkcijas.  Bet tas nepadejo, po pokalbio iseini visiskai subalamutinta, ir jauties kad visiska kvaila, panasios reakcijos buvo ir kitu 9 merginu, nes matos veido israiskos isejus ( auksciausias balas buvo 6.75 biggrin.gif ). Tai susidaro nuomone, kad mes visos bukos, arba kazko nerealaus nori.
Apie komisija trumpai galiu pasakyt, komisijos pirmininkas pasirode malonus ( teisejas),  is personalo moteris visa laika ziurejo pro langa, ir atejus laikui paskaite klausima nuo lapuko, atsakai ir jokiu daugiau is jos klausimu, nei repliku. O va kitos dvi moteriskes tai nemalonu ispudi paliko, atsakineji i klausimus, ir matai kai viena tokias mimikas veido nustatineja, tikrai pasijunti nejaukiai. Arba uzduoda klausima, tu ji kaip ir atsakai, bet is jo dar n klausimu, ir finale su nuostaba paklausia '' Tai jus ka nesate bylos maciusi?''.

Na apylinkes teisme viena karta teko dalyvauti, gal daugiau is smalsumo, nes daug kometaru prisiskaicius buvau apie komisija nemalonia. Smalsu buvo savo kailiu patirti smile.gif Nesakau, kad ejau nesiruosus, tik siaip paziuret, zinoma ruosiaus, skaitinejaus, kodeksus, terminus, funkcijas.  Bet tas nepadejo, po pokalbio iseini visiskai subalamutinta, ir jauties kad visiska kvaila, panasios reakcijos buvo ir kitu 9 merginu, nes matos veido israiskos isejus ( auksciausias balas buvo 6.75 biggrin.gif ). Tai susidaro nuomone, kad mes visos bukos, arba kazko nerealaus nori.
Apie komisija trumpai galiu pasakyt, komisijos pirmininkas pasirode malonus ( teisejas),  is personalo moteris visa laika ziurejo pro langa, ir atejus laikui paskaite klausima nuo lapuko, atsakai ir jokiu daugiau is jos klausimu, nei repliku. O va kitos dvi moteriskes tai nemalonu ispudi paliko, atsakineji i klausimus, ir matai kai viena tokias mimikas veido nustatineja, tikrai pasijunti nejaukiai. Arba uzduoda klausima, tu ji kaip ir atsakai, bet is jo dar n klausimu, ir finale su nuostaba paklausia '' Tai jus ka nesate bylos maciusi?''.

Ojojoj, tikrai ne kokie įspūdžiai..Kam tokią stresinę aplinką išvis sukurt? O čia neseni įvykiai? smile.gif Labai įdomu iš vis kokių klausimų galima tikėtis, nes visko tiek daug. ohmy.gif
Atsakyti
Sveikos. Kažkaip dar ir man smalsu pasidarė aplamai apie konkursus pagal naujas tvarkas.
Aš dalyvavau apylinkės teisme prieš 2 metus. Konkurso nelaimėjau, bet po kelių savaičių pakvietė į pokalbį dėl pakaitinių. kažkaip pasirinko mane. Liepė ryt ateit. Kadangi aš tuo metu buvau po dekreto, nedirbau, tai ir nuėjau.
Pirmas įspūdis buvo nekoks. Kaip naują darbuotoją sutiko raštinės vedėja nelabai maloniai (gerai, kad neturėjau visų reikiamų dokumentų įdarbinimui, tai neįdarbino pačią pirmą dieną). Paskambino vienai sekretorei ir liepė eit kartu su ja į posėdį, ir pasakė, kad ryt jau viena turėsiu eiti, nes nebus kam kartu eiti.
Na vienu žodžiu aš tikėjausi ne tokio šalto poriėmimo.
Po posėdžio aš ėjau su sena sekretore į kabinetą žiūrėti, kaip ji rašo protikolą, siūt bylą bandžiau. Pamiršau paminėt, kad aš turėjau dirbt pas tokį vyrą teisėją, kuris daugiausia bylų tam teisme veda , panos pripasakojo, kad norint suspėt, gali tekt po darbo rašyt bylas arba prieš darbą. Kadangi aš turėjau mergytę 2 metų, kuri ėjo į lopšelį, man tas nepatiko.
Tad pabuvusi pusę dienos, man kažkaip jau negera pasidarė nuo įspūdžių.
Be to ant rytojaus susirgo mergytė, aš viską gerai pagalvojusi paskambinau raštinės vedėjai ir pasakiau, kad nusprendžiau neiti dirbti.
Tad nežonau ar gerai padariau, bet šiuo metu gana ramiai dirbu nedidelėje privačioje įmonėje administratore be didelio streso, be viršvalandžių.
Aš manau priklauso pas kokį teisėją papulsi dar labai. Jei būčiau papuolusi pas kitą, tai manau nebūčiau taip išsigandusi.

O noriu paklaust, dabar kurios dalyvaujat, jūs esat jau išsilaike tą privalomą bendrųjų kompetencijų testą? Ar sunku jam pasiruošti?
Esu baigusi viešajį administravimą, tai dar vis tiek yra mintis įsidarbinti valstybės tarnyboje.
Atsakyti