Įkraunama...
Įkraunama...

Teismo posėdžių sekretorės

Ačiū, skaitau smile.gif
Atsakyti
Perskaičiau BPK ir išsigandau... Tai didžiulė atsakomybė. O ypač BB. Reikia sutikrinti asmenis, įdomu kaip tas sutikrinimas vyksta. Apskritai, sveikintina kas ten dirba.
Atsakyti
kas dirba teisme, tiems medalius reikia kabint, Tu neįsivaizduoji koks ten darbas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sefiene* @ 2013 04 26, 17:45)
kas dirba teisme, tiems medalius reikia kabint, Tu neįsivaizduoji koks ten darbas  doh.gif

pritariu
ir niekas ten dirbantis to nesupras ir nesugebės įvertinti...
į šią poziciją ateina mergaitės tikrai neįsivaizduojančios koks ten darbo krūvis ir kiek kantrybės ir nervų viskas kainuoja...
bet, juk dirba merginos ir nesiskundžia... (na gal tik tyliai, tarpusavyje)
jei ištveri daugiau nei mėnesį, reiškia galėsi dirbti ir toliau smile.gif
Atsakyti
Tai aišku nedirbusi neįsivaizduoju. o Tu įsivaizduoji? Gal taip pat dirbi sekretore? Lenkiu galvą smile.gif Dar norėjau pasiteirauti. Pvz. teismo posėdžio protokolą pasirašo teismo pirmininkas. O jei AŠ NESPĖJU jo parašyti, arba NEDASPĖJU? Tai kur jis pasirašys. Kodekse taip supratau, kad po teismo iškarto. Ar ne taip supratau. Kitam str. jau skaičiau, kad per 3 dienas (B.B.). Tai kaip ten iš tikrųjų? blush2.gif

Kad medalis kabinti tai tikrai, ir už tokią algą... Gaila, kad tiek darbo dirbantys žmonės neįvertinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fille: 26 balandžio 2013 - 19:57
QUOTE(Fille @ 2013 04 26, 20:52)
Tai aišku nedirbusi neįsivaizduoju. o Tu įsivaizduoji? Gal taip pat dirbi sekretore? Lenkiu galvą smile.gif Dar norėjau pasiteirauti. Pvz. teismo posėdžio protokolą pasirašo teismo pirmininkas. O jei AŠ NESPĖJU jo parašyti, arba  NEDASPĖJU? Tai kur jis pasirašys. Kodekse taip supratau, kad po teismo iškarto. Ar ne taip supratau. Kitam str. jau skaičiau, kad per 3 dienas (B.B.). Tai kaip ten iš tikrųjų?  blush2.gif

Kad medalis kabinti tai tikrai, ir už tokią algą... Gaila, kad tiek darbo dirbantys žmonės neįvertinti.

Truputėli patikslinsiu. Tikrai ne teismo pirmininkas, o teisėjas, nemaišykit.Galbūt paskaitėt "teisiamojo posedžio pirmininkas"?
Sėkmės Jums konkurse, bandyt tikrai verta. Svarbu jei pateksit pirmą mėnesiuką iškentėt, o po to apsipranta merginos, įgūdžiai atsiranda ir nebebūna taip baisu. O jei napatiks, išeisit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Persefonė* @ 2013 04 26, 21:35)
Truputėli patikslinsiu. Tikrai ne teismo pirmininkas, o teisėjas, nemaišykit.Galbūt paskaitėt "teisiamojo posedžio pirmininkas"?
Sėkmės Jums konkurse, bandyt tikrai verta. Svarbu jei pateksit pirmą mėnesiuką iškentėt, o po to apsipranta merginos, įgūdžiai atsiranda ir nebebūna taip baisu. O jei napatiks, išeisit smile.gif

Taip taip. Teisiamojo posėdžio pirmininkas. Man matyt, nėra šansų praeiti atrankos verysad.gif Tai teisiamojo posėdžio pirmininkas ir yra teisėjas. (Žinau, kas yra teismo pirmininkas, tik ne taip parašiau blush2.gif )
Bet mane būtent domina dėl to protokolo klausimas. Juk aš jo neparašyčiau per teismą. Kokiu greičiu jūs tada rašot, jei viską spėjat?
Jau teršiu eterį, bet nepykit, kas pyksta ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fille @ 2013 04 26, 22:22)
Taip taip. Teisiamojo posėdžio pirmininkas. Man matyt, nėra šansų praeiti atrankos  verysad.gif Tai teisiamojo posėdžio pirmininkas ir yra teisėjas. (Žinau, kas yra teismo pirmininkas, tik ne taip parašiau  blush2.gif )
Bet mane būtent domina dėl to protokolo klausimas. Juk aš jo neparašyčiau per teismą. Kokiu greičiu jūs tada rašot, jei viską spėjat?
Jau teršiu eterį, bet nepykit, kas pyksta  ax.gif  4u.gif

Be abejo spausdinimo greitis tai ne su 2 pirštais smile.gif
Tai, ko nespėsi posėdžio metu, rašysi po jo arba namuose...
Visos taip daro.
Yra dar teismų, kur protokolus ranka rašo, va tada, bent jau man, tikrai buvo sunkiau (spausdinu gana greitai, bet ranka rašyti taip neišeina, tarpų pakankamų palikti nemokėjau, teko viską perrašyti nuo pradžių iki galo). Viskas išmokstama, tik reikia turėti kantrybės, užsispyrimo ir nebijoti klsti ir klausti smile.gif
Atsakyti
Laba,
dabar ir man reikia truputi pagalbos smile.gif nes paskelbtas Teismo posėdžių sekretoriaus darbas ir žadu pabandyti sudalyvauti, esu žalia šioje srityje, todėl iškilo daugybė klausimų.

Labai prašau, kas žinote, atsakykite, gal padės apsispręsti nedalyvauti šiame konkurse. Kiek perskaičiau internete,vis užsiminama, kad begalo sunkus darbas. O, be to, ši darbo vieta buvo paskelbta prieš 3mėn. tai susidarė toks įspūdis, kad po 3mėn.darbo atleidinėja, jei pasirodo, kad šis darbuotojas netinkamas/nesugeba dirbti šį darbą. verysad.gif

radau straipsnį rašytą 22 Birželis 2010, kad Teismų posėdžiai nuo liepos mėnesio bus įrašinėjami garso įranga. Ar jau ši įranga įrengta ar vis dar reikia rašyti ranka? kokia garso įranga naudojama?
ar rašant tuos protokolus reikia įterpti kokį įstatymą ir t.t.
Vyksta bendravimas su teismo proceso dalyviais, kas su jais kalbama?
ar sekretoriams taip pat tenka sudaryti bylų, paskirtų nagrinėti teismo posėdžiuose, sąrašus bei posėdžio dieną?
Nuoširdžiai dėkinga atsakiusioms (-iems) mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sanli: 28 gegužės 2013 - 23:06
Sveika, sekretorės darbas tikrai sunkus, tačiau dar daug kas priklauso ir nuo teisėjo, su kuriuo dirbsi ir nuo pačios tavęs: darbo tempo, sugebėjimo perimti žinias, informaciją, susiskirstyti darbus. Posėdžiai jau įrašinėjami, naudojamas diktofonas, tačiau kiekvienas posėdis vistiek protokoluojamas kompiuteriu (ne ranka), rašant protokolus nieko įterpti nereikia, ko nesako, protokoluojama bylos dalyvių pasisakymų esmė, jei nesupranti, kas byloje yra svarbu, rašai tą, ką girdi, dėl to geras spausdinimo greitis labai praverčia. Prieš posėdį sekretorei reikia sutikrinti, kas iš bylos dalyvių atvyko, tai pranešti teisėjui, vėliau duoti pasirašyti priesaiką ir t.t. – taip vyksta sekretorės bendravimas su proceso dalyviais. Bylas skirsto teisėjai, sekretorė įveda posėdžio datą į bylų programą, kuri ir sudaro byų tvarkaraščius, belieka tik atsispausdinti. Sėkmės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madi: 29 gegužės 2013 - 07:09
labai ačiū Jums Madi už išsamią info mirksiukas.gif
gal kuri turite pavyzdžių? reikia atnešti pasirašytą prašymą ir dėl nepriekaištingos informacijos kažką parašyti
Atsakyti
Nezinau ar gerai, ar negerai padariau, kad paskaiciau sia tema, pries einant i konkursa.... biggrin.gif blink.gif gal sakau mazesniam mieste tokiu krviu nebuna, kad net naktim namie protokolus reiktu rasyt...
Atsakyti