Įkraunama...
Įkraunama...

Teismo posėdžių sekretorės

QUOTE(Nessi @ 2012 05 29, 12:15)
Merginos, Bandyti visada reikia. Man atrodo, kad išeiti galima bet kada. Ne visada tas darbas toks baisus. Aš negaliu nė pusės blogo žodžio pasakyti nors dirbu tik puse metuku. susitvarkau. Ir kolektyvas didelis ir puikus. Net teisėjai labai geri žonės ir pajuokauja ir saldainiu pavaišina ir gimtadienius visi švenčiam. Ne visur blogai. O dėl šeimos per tuos puse metu tik kokius du kartus užtrukau ilgiau darbe ir tai tik užtrukau. Taigi, manau kad reikia bandyti smile.gif

Sutinku drinks_cheers.gif kas dirba tikrai spėja. Aišku jei vaikščiosi sraigės greičiu ir nešioso viską po vieną lapelį, tada nespėsi. Bet jei viską darai koncentruotai tikrai spėji. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki,

na tikiuosi teismo sekretorės dar turi laiko prisėsti prie kompiuterio smile.gif
Man labai reikia pagalbos, dalyvauju konkurse ir neįsivaizduoju kas tai per darbas. Labai norėčiau, kad kas nors padėtų. Aš ne apie tai, kas parašyta įstatymuose, o apie tai koks konkrečiai sekretoriaus darbas nuo ieškinio iki pabaigos. Kas konkrečiai paeiliui daroma? Kokie dokumentai, kas vyksta teismo salėje? Ar tiesa, kad reikia labai greitai spausdinti kompiuteriu? Gal galima kur nors paieškoti šablonų?
Atsakyti
QUOTE(Fille @ 2013 04 24, 09:05)
Sveiki,

na tikiuosi teismo sekretorės dar turi laiko prisėsti prie kompiuterio smile.gif
Man labai reikia pagalbos, dalyvauju konkurse ir neįsivaizduoju kas tai per darbas. Labai norėčiau, kad kas nors padėtų. Aš ne apie tai, kas parašyta įstatymuose, o apie tai koks konkrečiai sekretoriaus darbas nuo ieškinio iki pabaigos. Kas konkrečiai paeiliui daroma? Kokie dokumentai, kas vyksta teismo salėje? Ar tiesa, kad reikia labai greitai spausdinti kompiuteriu? Gal galima kur nors paieškoti šablonų?

posėdžio metu yra protokoluojama jo eiga, todėl jokio šablono protokolui nėra smile.gif Na nebent gali pradžią susirašyti - kas teisėjas, sekretorė, bylos esmę (pavadinimą), kas atvyko, dalyvauja posėdyje. Jei teisėjas posėdį pradeda taip pat, gali susirašyti kada kam kokios teisės išaiškinamos. Toliau protokoluoji kiekvieno pasisakančiojo kalbą (esmę, jei nereikalauja pažodžiui).
Atsakyti
QUOTE(Rzivilele @ 2013 04 24, 17:23)
posėdžio metu yra protokoluojama jo eiga, todėl jokio šablono protokolui nėra smile.gif Na nebent gali pradžią susirašyti - kas teisėjas, sekretorė, bylos esmę (pavadinimą), kas atvyko, dalyvauja posėdyje. Jei teisėjas posėdį pradeda taip pat, gali susirašyti kada kam kokios teisės išaiškinamos. Toliau protokoluoji kiekvieno pasisakančiojo kalbą (esmę, jei nereikalauja pažodžiui).

Bet ta protokolą reikia įteigti po teismo? Tai čia neįmanoma spėti tada g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fille @ 2013 04 24, 17:26)
Bet ta protokolą reikia įteigti po teismo? Tai čia neįmanoma spėti tada  g.gif

protokolas per vieną darbo dieną pasirašomas teisėjo (jei CB, BB - per 3 dienas). Protokolas niekam neįtikinėjamas, su juo galima susipažinti kai jis pasirašytas teisėjo, jei prašoma - išduodamos kopijos.
Atsakyti
QUOTE(Fille @ 2013 04 24, 08:05)
Sveiki,

o kokį teismą konkurse? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rzivilele @ 2013 04 24, 17:31)
protokolas per vieną darbo dieną pasirašomas teisėjo (jei CB, BB - per 3 dienas). Protokolas niekam  neįtikinėjamas, su juo galima susipažinti kai jis pasirašytas teisėjo, jei prašoma - išduodamos kopijos.

Baudžiamoji teisė. Sako sunkiau ten, o kodėl? Man atrodytų administracinių bylų daug daugiau, nei baudžiamųjų. Gal galite trumpai papasakoti, koks tai darbas. Nuo ko jis prasideda? Kuo baigiasi? Kaip vyksta procesas?

Kokiam teisme nenorėčiau sakyti 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Fille @ 2013 04 24, 20:19)
Baudžiamoji teisė. Sako sunkiau ten, o kodėl? Man atrodytų administracinių bylų daug daugiau, nei baudžiamųjų. Gal galite trumpai papasakoti, koks tai darbas. Nuo ko jis prasideda? Kuo baigiasi? Kaip vyksta procesas?

Kokiam teisme nenorėčiau sakyti  4u.gif  blush2.gif

kiekviename teisme yra skirtingi niuansai...
geriausia klausti tų, kas ten dirba...
svarbiausia atidžiai klausytis, jei atmintis "trumpa" užsirašyti ir nebijoti klausti...
visur dirba žmonės ir pradedančiajam stengiasi padėti smile.gif
linkiu sėkmės ir begalinės kantrybės...
man BB gana tamsus miškas... nepripratau su jomis dirbti... o sunkiau su jom (bent man), nes reikia per save "perlipti", priprasti nuolatos matyti daug nusikaltėlių, narkomanų ir t.t., bet kitoms, kiek žinau, patinka ir į CB visai nenori pereiti...
niuansas toks, kad CB labai daug bylų, siunčiamų dokumentų, daugiau posėdžių, trumpesni protokolų surašymo terminai, praktiškai kiekvienas posėdis yra baigtinis, kiekvieną protokolą pasirašo teisėjas, BB - mažiau bylų, bet jos dažniausiai didesnės (daugiatomės), mažiau siunčiamų dokumentų, mažiau posėdžių, bet jie dažniausiai ilgesni, tęsiami dažniau po pertraukos, teisėjas protokolą pasirašo tik po baigiamųjų kalbų, pasibaigus bylos nagrinėjimui (nesant tarpinių procesinių sprendimų)... na ir prie viso to psichologiniai niuansai smile.gif
Atsakyti
Man tas protokolas baisiai skamba... Neįmanoma teisingai jo surašyti teismo metu. Kokiu čia greičiu reikia spausdinti?...
Labai Jums ačiū už atsakymus, nu labai labai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
Ir dar klausimėlis, iš ko patartumėte ruoštis pokalbiui? Į ką ypač reikėtų atkreipti dėmesį?
Atsakyti
QUOTE(Fille @ 2013 04 24, 21:35)
Man tas protokolas baisiai skamba... Neįmanoma teisingai jo surašyti teismo metu. Kokiu čia greičiu reikia spausdinti?...
Labai Jums ačiū už atsakymus, nu labai labai  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Papildyta:
Ir dar klausimėlis, iš ko patartumėte ruoštis pokalbiui? Į ką ypač reikėtų atkreipti dėmesį?

Be abejo posėdžio metu protokolą surašyti labai sunku (nors kartais pasiseka). Protokolas - namų darbai. Mano situacija buvo tokia: nuo 7 iki 19 darbe, grįžti namo, paruoši šeimai vakarienę ir nuo 21 iki 24-1 val. rašai protokolus. savaitgaliai, šventės - protokolai smile.gif
iš ko ruoštis - CPK, BPK, ABTĮ priklausomai nuo to, kokioj srity teks darbuotis. Bet pas mus labai mėtydavo, tai reikia mokėti viską smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rzivilele @ 2013 04 25, 08:41)
Be abejo posėdžio metu protokolą surašyti labai sunku (nors kartais pasiseka). Protokolas - namų darbai. Mano situacija buvo tokia: nuo 7 iki 19 darbe, grįžti namo, paruoši šeimai vakarienę ir nuo 21 iki 24-1 val. rašai protokolus. savaitgaliai, šventės - protokolai smile.gif
iš ko ruoštis - CPK, BPK, ABTĮ priklausomai nuo to, kokioj srity teks darbuotis. Bet pas mus labai mėtydavo, tai reikia mokėti viską smile.gif

O kur ieškoti terminų? smile.gif (protokolo surašymo, šaukimų įteikimo ir t.t.)
Nepažiūrėjau, BPK surašyta doh.gif
O protokolą surašyti per 3 dienas? (BP)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fille: 25 balandžio 2013 - 09:13
QUOTE(Fille @ 2013 04 25, 10:10)
O kur ieškoti terminų? smile.gif (protokolo surašymo, šaukimų įteikimo ir t.t.)
Nepažiūrėjau, BPK surašyta  doh.gif
O protokolą surašyti per 3 dienas? (BP)

įdėmiai skaityk BPK
aš visko mintinai nepamenu
BPK turi būti parašyta per kiek pasirašomas protokolas
BPK nėra labai didelis, gali perskaityti
Atsakyti