Įkraunama...
Įkraunama...

Po gimdymo tirpsta rankos, traukia akį

Zodziu...Ta akies "traukima"( nezinau kaip kitaip ji pavadinti...tiesiog ikyriai tempia, tarsi tvinksi akies kampas) pajutau, gal pries pora savaiciu. Vyras sako, kad cia nuo neissimiegojimu - tipo, nerviniu pagrindu sad.gif Gal turit patirties siuo klausimu? Gal reikia deti koki kompresa ar ka ? unsure.gif
Maitinu pati. Leliai beveik 3 men. Sakau, gal organizmas nusilpo? Ka manote jus, mamytes?
Atsakyti
Man taip aki trauke pora dienu, ypac, kai apie tai intensyviai galvojau. Kai pamirsau, eme ir praejo smile.gif Stenkis pamirsti ir nesigilinti i tai, greiciau praeis wink.gif
Atsakyti
Gimdžiau prieš 2 mėn. Paskutines 3-4 dienas pradėjo naktį tirpti rankos. Labiausiai tirpsta dešinės rankos 3 pirštai. Atsibundu nuo plaštakos skausmo ir kol ji atsigauna praeina kokios 5-10 min. Iš ryto net dukrytės negaliu laikyti... cry.gif Ėmiausi priemonių - kotrastinis dušas ryte, mankšta sukant ratais rankas iš peties. Gal kas nors susidūrėt su tokiu reiškiniu? g.gif Gal jau koks gydytojas protingą patarimą davė?
Atsakyti
Man tirpt kairė ranka pradėjo, praėjus penkiems mėn. po gimdymo, bet kažkaip šių faktų nesusiejau... g.gif Reiktų pas neuropatologą, bet kai pagalvoju apie poliklinikos tvarką... doh.gif
Atsakyti
Šiandien kaip tik vežiau dukrytę dėl slogos, tai paklausiau gydytojo, ką tas tirpimas galėtų reikšti. Tai pasakė, kad labiausiai tikėtina, jog dėl padidėjusio krūvio rankoms - daug dažniau ir sunkiau kilnojama. Pasiūlė visada iš ryto padaryti apšilimą ir padaryti mankštą, be to ir toliau daryti vandens procedūras (šilta-šalta). Tik tuo atveju, jei užsitęs, tada kreiptis pas neurologą, nes dažniausiai rankos prisitaiko prie krūvio. Na aišku, reikia tikėtis geriausio ir dar šiek tiek palaukti g.gif
Po teisybei, siūlyčiau išbandyti pačiai šiltu-šaltu vandeniu kelis kartus iš ryto aplieti rankas (bent jau rankas smile.gif ). Man pagerėjo bent tiek, kad naktį greičiau tirpimas praeina, be to būna, kad kokią naktį ramiai pramiegu biggrin.gif
Jei vis tik apsilankysi pas neurologą, parašyk, ką gero jis pasakė rolleyes.gif
Atsakyti
Atrodo laikas uždaryti šitą temą smile.gif Mano problema įgavo pavidalą - apsilankiau pas nerologą ir gavau diagnozę, t.y. po gimdymo ir hormonų audros paaštrėjo sąnario sausgyslių uždegimas ir užsispaudžia plaštakos nervai bei kraujagyslės. Šiaip tai nuo viso to yra vaistų, tik kadangi aš maitinu krūtimi, tai jų negaliu gerti... doh.gif Ir šiaip tai gydytojos patarimas buvo toks:"kentėk, kol gali, o kai nebegalėsi, tai eik pas mikrochit\rurgą ir konsultuokis dėl sąnario operacijos". Kiek girdėjau, ta "operacija" visai nebaisi ir paviršinė, tik po jos negalima apie 2 sav nieko kelti, įskaitant ir dukrytę cry.gif Šiaip ar taip šiuo metu bandau žolelių pagrindu pagamintas putas AGIL nuo sąnario ir sausgyslių uždegimo. Kol kas šiek tiek geriau - bent ilgiau pamiegu.

Sėkmės.
Iki smile.gif
Atsakyti
Pasidare idomu... Niekada iki gimdymo tiek nesirgdavau, juolabiau nepalyginamai daugiau laiko praleisdavau 'zmonese', dazniau susaldavau, nes tiesiog ilgiau budavau mieste ir kartais nepataikydavau apsirengt ar kojas suslapdavau. O dabar daugiausia namie bunam, betgi sergam ir sergam abu su maziuku- tai jis pirmas, tai as-kas pikciausia, gal tai as kartais uzkreciu ji. Del vaiko galiu suprast- neprisitaikes, besivystantis organizmas, na o man kas? gal tikrai susilpnejes imunitetas-maitinima neseniai tik baigiau? stai dabar: savaite nepraejo kai atsikratem slogu, ir vel sergam. vakarais man pakyla temperatura(aciu dievui, maziukui tik viena vakara), ko gyvenime nebudavo...
ar jums irgi taip yra ir kaip stiprinates?
Atsakyti
Man tai pirmiausia smarkiai įtrūko lūpa po savaitės dar ir apšašo vakarais šaltis krečia, bet po gimdymo praėjo dar tik 6 sav tai gal dar organizmas nusilpęs, bet kai aš linkus dažnai sirgti tai eidama i lauką prisikūtoju kaip svogūnas, kad tik nesušalčiau, o mažiukui lyg nieko tfu tfu, kad tik nepriliptu liga nes baisu būtų tokį mažuliuką užkrėst verysad.gif
Atsakyti
Pas mane irgi imuniteto nerasta. Na, jei nemaitinciau, tai vaistinese yra visokiu preparatu imunitetui stiprinti, bet dabar... Jau turejau sloga nerealia ir karta sirgau kazkokiu virusu, temperatura iki 39 buvo pakilusi, vienu zodziu nekas. Kiek zinau cesnako nelabai patartina valgyt, nes keicia pieno skoni, o citrina t.p. negerai, nes alergizuoja vaika. Gal kas zino kokiu metodu kaip stiprint imuniteta?
Atsakyti
Labai vertinga informacija čia pateikta.
Man irgi tirpo rankos net naktį nieko nenešiojant, bet tai truko kokį mėnesį ir viskas savaime pasibaigė ( džiaugiuosi tuo). Gerai kad nebuvo rimtesnių pasekmių
Atsakyti
Matei??? Man irgi tirpdavo po kelis pirštus ant rankos. Ryte atsikeliu - ir žiū "nėra" poros pirštų, negyvi. Gal po kelių valandų pareidavo.. Maniau, kad nuo cezario g.gif Bet panos neužsimena, kad būtų po operacijos..
Tik aš niekur nėjau. Kažkada praėjo tie "tirpimai", jau nepamenu. Įdomu, ar ir antrą kartą taip bus..
Atsakyti
Ir man lygiai taip pat buvo, ypač dešinė ranka. O dabar jau beveik praėjo (dukrytei 7,5 mėn), tik bevardis pirštas dar truputį jaučiasi - nebeskauda, tik vos vos nutirpęs. Jokių vaistų nevartojau ir procedūrų nedariau 4u.gif
Atsakyti