Na jei nenori zmogus vaikelio, nereikia sakyti, kad nera taip blogai, jau tie 20 metu. visi sneka teoriskai, o zmogui yra problema. O ka jei ji pastos ir tures gimdyti, taigi po to prakeiks visus cia, kas siule nieko nedaryti. Is tikro, jei pergyveni, nueik pas privacia gydytoja iskart is ryto, bet jau pastinoras nelabai pades, ten 72 val. rodos. Gydytoja gales daugiau patarti, nes taip pasitiketi likimu irgi nieko gero. Moterys ir per menesines pastoja.
QUOTE(murka2008 @ 2007 12 09, 20:27)
Na jei nenori zmogus vaikelio, nereikia sakyti, kad nera taip blogai, jau tie 20 metu. visi sneka teoriskai, o zmogui yra problema. O ka jei ji pastos ir tures gimdyti, taigi po to prakeiks visus cia, kas siule nieko nedaryti. Is tikro, jei pergyveni, nueik pas privacia gydytoja iskart is ryto, bet jau pastinoras nelabai pades, ten 72 val. rodos. Gydytoja gales daugiau patarti, nes taip pasitiketi likimu irgi nieko gero. Moterys ir per menesines pastoja.
Gydytoja tikrai nieko nepatars, nepatikrins ar nescia, po tokio trumpo laiko. Nebent postinoro israsytu. Todel eiti del patarimo, butu tikrai laiko svaistymas. Nebent del recepto.
QUOTE(murka2008 @ 2007 12 09, 21:27)
na manau ji tikrai nepaklausys musu nuomones gimdyti ar ne, mes tik siaip padiskutuoti galime...
siaip 20 metu manau nera jau labai baisu, juolab kad ir vaikinas nieko pries...
kad tik gyvenime po to saves neprakeikus pasidarius aborto...
va cia baisu, o juk nei viena po to nesigailime pagimdziusios leliuko
juk manau tikrai ne kiekviena labai jau planuojame ta pastojima, aibe nutiko netycia
sekmes ir nepanikuok, manau tegu mintys susigula, o ka jau daryti, nuspresi pati
QUOTE(as_jura @ 2007 12 09, 14:29)
Man labai reikia jusu pagalbos. Man 20 metu. Pries keleta menesiu netekau mamos, todel neturiu su kuo pasitart ir i ka kreiptis. Turiu drauga ir planuoju su juo savo ateiti, taciau siandien ivyko "neplanuotas nutikimas". Man dar per anksti tureti vaikeli, nes pirma manau reikia pasiruosti jo atejimui ir sukurti jam geras salygas augti. Zinau kad yra skubios kontraceptines tabletes postinor-2. Taciau jos be recepto neparduodamos. Prasau paaiskinkite man kur kaip pas ginekologa kreiptis. Labai nerisliai cia parasiau, tiesiog esu labai issigandusi. Prasau padekite!!
sveika, jura
tikrai nerišliai parašei.ką čia ir bepatarsi. pati supranti, kad be ginekologo konsultacijos neapsieisi. geriau jau su juo - patikimiau. bet nevisi neplanuoti nutikimai baigiasi pastojimu, jei tik neturėjai galvoje, kad tu jau laukiesi. tikėkis geriausio, bet nebijok ir blogiausio. jei esi kalbėjusi su savo draugu apie ateitį ir vaikus, ir tikrai žinai, kad bet kuriuo atveju liksit kartu - nereikia nieko bijoti. vaikelis nuostabus įvykis, nekiekvienai moteriai lemta būti mama, o likimas kartais viską gražiai sudėlioja į savo vietas. gal tau kaip tik šiandien arba niekada lemta tapti mama kas žino? prieš apsispresdama gerai pagalvok.
tik negerk vaistų nepasikonsultavusi su gyd., kad nebūtų bėdos....
sėkmės.
QUOTE(as_jura @ 2007 12 09, 14:29)
Man labai reikia jusu pagalbos. Man 20 metu. Pries keleta menesiu netekau mamos, todel neturiu su kuo pasitart ir i ka kreiptis. Turiu drauga ir planuoju su juo savo ateiti, taciau siandien ivyko "neplanuotas nutikimas". Man dar per anksti tureti vaikeli, nes pirma manau reikia pasiruosti jo atejimui ir sukurti jam geras salygas augti. Zinau kad yra skubios kontraceptines tabletes postinor-2. Taciau jos be recepto neparduodamos. Prasau paaiskinkite man kur kaip pas ginekologa kreiptis. Labai nerisliai cia parasiau, tiesiog esu labai issigandusi. Prasau padekite!!
Suprantu, kad dar nenori vaikelio, bet Postinor irgi nevisada padeda, nebent iš karto po to išgertum... Kuo vėliau išgeri, tuo galimybė pastoti didesnė.. Nenoriu nuliūdinti, bet reikėjo iš karto ieškot ginekologo (kad ir privataus, nors ir beprotiškus pinigus kainuoja.. ), bet bet kuriuo atveju, daugiau padėtų gydytoja, o ne forumas (kad ir kaip būtų gaila...)
20 metų tikrai nėra per anksti. Aš ir pati pastojau 20. Buvo visokių minčių, bet nugalėjo motiniškas jausmas ir meilė dar negimusiam sūneliui.. Dabar mano angelėliui jau 7 mėnesiai ir esu labai laiminga!!! Nors ir neturime kur gyventi, nuomojamės kambarį, mokslai nebaigti ir pan., bet esam labai labai laimingi. Todėl jei iš tikrųjų tau atsitiko TAI,neskubėk daryti skuboto sprendimo.
QUOTE(as_jura @ 2007 12 09, 15:29)
Dievas viena ranka atima, o kita duoda.. Jei netekai vieno artimo žmogaus, kodėl nori atsisakyti dar vieno? Čia tik šiaip samprotauju, tu aišku pati žinai kas tau geriausia.
Na,tai kaip išsprendei situaciją?
Jei viskas įvyko pagal tavo norus-toliau rekomentuodu VISIŠKĄ susilaikymą-nebus nei tau nervų,nei neplanuotų nutikimų Gal ir žiauriai aš čia rašau,bet jei tave taip sukrėtė mamos mirtis,tai gal tikrai susilaikyk nuop lytinio gyvenimo kurį laką,kol bent jau emocijos nurims
Jei viskas įvyko pagal tavo norus-toliau rekomentuodu VISIŠKĄ susilaikymą-nebus nei tau nervų,nei neplanuotų nutikimų Gal ir žiauriai aš čia rašau,bet jei tave taip sukrėtė mamos mirtis,tai gal tikrai susilaikyk nuop lytinio gyvenimo kurį laką,kol bent jau emocijos nurims
teisingai kažkas rašė,kad vieną Dievas atima,kitą atsiunčia...galbūt tai Tavo mama Tavim rūpinasi,kad nebūtum tokia vieniša...nžnau, galbūt mano žodžiuose nėra nei trupučio tiesos,bet..
galiu pasipasakot aš pastojau irgi 20metų ir daug verkiau norėjau išvalymą daryt, bet vyras tai laaaaaaaabai džiaugėsi ir rezultatas turiu gra-ų sūnų ir laaaaaaaaaabai džiaugiuosi kad jo nenužudžiau o beto kaip maniau prieš pastodama kad vaikas bus ir negalėsiu nieko daryt būsiu pririšta tai galiu pasakyt kad klydau turim auklę dirbu ir laisvalaikio turiu ir esu patenkinta labai, o prieš darant abortą siūlau gerai apietai pagalvot ar verta ir kaip paskui jausiesi pati...
Papildyta:
Papildyta:
QUOTE(pradingau @ 2008 03 02, 22:58)
Jei tu istiesu nescia.tai dievo dovana.kiek filosofiskai.bet tavo mamos isejimas ir vaikelio atejimas yra labai simboliskas reiskinys.kuris manau ne be reikalo.
QUOTE(as_jura @ 2007 12 09, 13:46)
Taip. Jis visai del to nenuliudo. Mes 3 metai kaip kartu, todel sako kad galetume jau sukurt seima. Bet as manau kad dar anksti nes mamos netektis labai mane paveike. Pergyvenu del visko, daznai verkiu. Gali visa tai pakenkti.
na pritariu daugelio nuomonei, vis dėl to gyvenimas būtent toks, vienas išeina ir į jo vietą ateina kitas , nežinau ar tai sutapimas ar tikrai taip yra, bet mūsų giminėje jei atsitinka nelaimė ir kažkas miršta tai būtinai toj giminėj yra viena , ir dar vienas sutapimas visada atitinka lytis , mirusiojo su naujo žmagučio, kuris ateina , tai noriu pasakyti ,kad tai yra tau dovana nuo gyvenimo, kad tu turėtum dėl ko gyventi ir džiaugtis, o 20 metų tikrai ne per jauna , juolab ,kad ne trys dienos draugaujat su savo vaikinu, linkiu priimti gerą ir protingą sprendimą, dėl ,kurio nereiktų gailėtis