Įkraunama...
Įkraunama...

Postinor 2 - ekstra kontracepcija

QUOTE(Milk @ 2009 06 10, 15:31)
Sveikos, panelės.
Iškart noriu paprašyti, kad nė viena neįsižeistumėt, bet paskaičius forumus man kartais plaukai šiaušiasi, kai informacija plinta gandų lygyje, maždaug "aš girdėjau", "kažkas sakė". Mane labai supykdė kalbos kaip gerti Postinor'ą. Nejaugi niekada neskaitote informacinio lapelio? Ten kuo aiškiausiai viskas parašyta. Prisimenu tą vienintelį atvejį kai pati pirkau vaistinėje Postinor'ą ir paklausiau vaistininkės kaip jį gerti ir ji tieisiai šviesiai pasakė - skaityk lapelyje. Juk dažnai farmacinės bendrovės vaistus "tobulina", keičiasi ir jų vartojimas ir kt., todėl būtina skaityti. Tuo labiau, kad šiais laikais praktiškai visų vaistų informacinius lapelius ir internete galima skaityti ir sužinoti receptinis tai vaistas ar ne.
Galų gale, kai jau rimta problema ir mergina pasimetusi, tai geriausia pirmu taikymu pas ginekologę drožti smile.gif

O šiaip, visoms nuoširdžiai noriu palinkėti išvengti būtinybės naudoti šį vaistą  smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Visada pasiskaitau informacini lapeli, isstudijuoju atidziai vartojimo instrukcija bei pasalini veikima- cia apskritai apie visus vaistukus kuriuos tenka vartoti.
Beje, patys ginekologai apie Postinor atsiliepia neigiamai. Ypac ta rekomendacija kad ji reikia isgerti iki 36val po nesaugaus lyt akto doh.gif - kuo veliau tuo efektas labiau abejotinas blink.gif
Atsakyti
O jo efektyvumas labai sumažėjęs, jei jį geriant mėnesinės vėluoja jau 4d.?
Atsakyti
Sveikos mamytės ir nemamytės. Norėčiau pasidalinti savo patirtimi. Esu gėrusi postinor gal prieš kokius šešis - septynis metus, su vyru saugodavomės nuo neplanuoto nieštumo naturaliai, kiekvieną dieną gert tablečių nenorėjau. Bet visko pasitaikydavo, tad kartais praversdavo postinor. tai va, esu išgėrus iš viso gal tris pakuotes, jei gerai pamenu, ten labai maža tablečių g.gif , o kai subrendom šeimos kūrimui, ir pradėjom lauk:soske - nieko. Laukiam vienus metus, antrus...Nieko. O kai pavyko pastoti... Na tarkim baigėsi liūdnai nieštumas verysad.gif . vėl po metų nutarėm vaikelio susilaukt. ir vėl nieko.bet kadangi labai stengėmės ir laaabai norėjom, pavyko thumbup.gif .
Kiek konsultavomės su genetikais, ginekologais, tai sakė, kad tai tikrai galėjo turėt nemažos įtakos.
Atsargiai su ta kontracepsija.
Atsakyti
pries valgydamos tablete pagalvokit kad postinoras vaistas tai cheminis abortas!!
Atsakyti
QUOTE(Mimyyyte @ 2009 06 26, 12:06)
pries valgydamos tablete pagalvokit kad postinoras vaistas tai cheminis abortas!!

Taip garsiai nenusišnekėk.
Atsakyti
QUOTE(laisla @ 2009 06 26, 20:52)
Taip garsiai nenusišnekėk.

Daugiau švieskis, tai ir pati nenusišnekėsi.
Atsakyti

Aš pritariu pilnai, tai yra atsarginė priemonė, kai tikrai jos reikia, o jei tikrai nenorite vaikų, tai yra galybė apsaugos priemonių nežalojančių organizmo, reikia tik protingai pasirinkti ir naudoti
Atsakyti
QUOTE(Džovaita @ 2009 06 26, 22:33)
Daugiau švieskis, tai ir pati nenusišnekėsi.

Tai jei kas ir nusišneka tai tik tu ir ana mergina. Nereikia painioti Ru 486 su postinoru. Taip kalbėti gali tik tamsuolė arba davatka. Ir prieš atrašydama man kitą žinutę - pasigooglink bent ir vadink daiktus ar reiškinius tikraisiais vardais.
Atsakyti
Pasiskaitau ir plaukai pasistoja - ant kiek moterys pačios savęs netausoja...
Atsakyti

Taip, deja, taip, jei jau apvaisinimas įvyko, postinor neleidžia įsitvirtinti gimdos gleivinėje, tokiu būdu nutraukiamas nėštumas, tik labai mažame amžiuje. Beje, tokiu principu veikia paprasta spirale, taip pat KT vien iš gestageninio komponento. Paguoda ta, kad šias priemones naudodama moteris, skirtingai nei ta, kuri vartoje Ru486, nežino, ar tikrai įvyko apvaisinimas ir galbūt dėl to nesuka galvos. Jei kas manote, kad nusišneku, prasigoglinkite, kas yra pastojimas, kada prasideda nėštumas. Dar paguosiu, kad ir šiaip nieko nevartodama moteris tokių savaiminių abortų bent jau teoriškai gali turėti per metus 12, ir gydytojai tai vadins nepastojimu, nors prarastai gyvybei bus apie 2sav.
Atsakyti
QUOTE(pievu_kamane @ 2009 06 27, 23:31)
Taip, deja, taip, jei jau apvaisinimas įvyko, postinor neleidžia įsitvirtinti gimdos gleivinėje, tokiu būdu nutraukiamas nėštumas, tik labai mažame amžiuje. Beje, tokiu principu veikia paprasta spirale, taip pat KT vien iš gestageninio komponento. Paguoda ta, kad šias priemones naudodama moteris, skirtingai nei ta, kuri vartoje Ru486, nežino, ar tikrai įvyko apvaisinimas ir galbūt dėl to nesuka galvos. Jei kas manote, kad nusišneku, prasigoglinkite, kas yra pastojimas, kada prasideda nėštumas. Dar paguosiu, kad ir šiaip nieko nevartodama moteris tokių savaiminių abortų  bent jau teoriškai gali turėti per metus 12, ir gydytojai tai vadins nepastojimu, nors prarastai gyvybei bus apie 2sav.

Del KT tai gincityna- juk slopinama ovuliacija, kaip tuomet turetu ivykti apvaisinimas g.gif blink.gif Pasitaiko kad moteris vartojanti KT pastoja bet tai itin reti atvejai- nebent pazeide vartojimo rezima ir pan..
Atsakyti
QUOTE(rence25 @ 2009 06 27, 23:36)
Del KT tai gincityna- juk slopinama ovuliacija, kaip tuomet turetu ivykti apvaisinimas g.gif  blink.gif  Pasitaiko kad moteris vartojanti KT pastoja bet tai itin reti atvejai- nebent pazeide vartojimo rezima ir pan..

Dėl KT, turinčių savo sudėtyje sintetinio estrogeno, aš nesiginčiju, jie blokuoja kiaušides, o pvz. azalia, ar tas pats postinor, tik išplonina gimdos gleivinę.
Atsakyti