[quote=Lemoora,2009 02 24, 14:13]
[quote=megxil,2009 02 23, 17:56]
Nuo tu tableciu man pasireiske endometrioze. (panašus į gimdos gleivinę audinys atsiranda ir veša už gimdos ertmės ribų)
megxil, man labai aktuali sita tema.. ta endometrioze. Gal gali placiau "apsviesti"?
Ginek. apziuros metu spaudant kaire kiauside, labai skauda, ginekologe itaria ta nelemta endometrioze. Bet apie ja tik tiek ir zinau, kaip tu parasei, kad panasi i gimdos gleivine vesa uz jos ribu ir tai gali lemti nevaisinguma..
Turiu keleta klausimu:
1. del ko ji atsiranda? rasei, kad nuo postinor tableciu, ar tikrai? matai, as postinor vartojau tik karta gyvenime ir ir tai tik po to laiko, kai gydytoja itare man esant endometrioze.
2. Kaip ja nustato? kaip nustate tau? girdejau, kad nustatoma tik endoskopijos budu ar kazkaip pan. labai bijau, kad tokia intervencija gali pakenkti ir taip nelabai sveikiems ir skausmingiems mano vid lytiniams organams
3. Kaip ji gydoma? ar galima pasveikti??
Buciau labai dekinga, jei kas pasidalintu savo patirtimi
[/quote]
Bandysiu atsakyti tau i pateiktus klausimus.
Visu pirma skausinga kiauside apziuros metu gali buti del uzdegimo! aisku turetu buti ir kiti uzdegimo pozymiai. Idomu kodel is karto gydytoja pagalvoja apie endometrioze
1. ligos priezastys neaiskios, svarbu ir paveldejimas, kiti faktoriai. Del postinoro kaltes abejociau- saltiniu teigianciu toki fakta neesu maciusi.
2. diagnostika sudetinga- pradedama nuo echoskopijos, patvirtinti galutinai galima tik endoskopijos metu paemus medziaga istyrimui
3. liga gydoma, gali sukelti nevaisinguma bet nevisais atvejais- moterys sergancios endometrioze turi sansu pastoti ir pagimdyti kudiki
Daugiau informacijos rasi- supermamos skyrelyje nesulaukiancioms gandru, aisku pagoogling, jei moki anglu kalba irasyk endometriosis.
Sekmes