Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

Jau antrą kartą bandysiu parašyti atsakymą mad.gif

Dėkui Pumpica už tavo atsakymus smile.gif
Mes su vyru ruošiames važiuoti su agentūra, nes mūsų mašinytė daug kūro valgo. Jau beveik apsisprendėm kur, greičiausiai į Makarską. Skaičiau internete, kad tai vienas iš gražiausių Kroatijos kurortų, ar teko ten būti? Jei taip, tai kokie įspūdžiai? Noriu paklausti dėl kainų. Kiek kainuoja dviem pavalgyti pietus paprastoje kavinukėjė (ne prabangiai)?
Gal gali patarti, ką reikia su savimi į kelionę pasiimti (mes į kelionę susiruošėm pirmą kartą, tai nelabai įsivaizduoju kiek daiktų reikia vežtis).
Ir gal jau visai durnas klausimas (bet jis man iškylo), jei nuomosimes apartamentus, tai ar bus ten lygintuvas?

Atsakyti
QUOTE (pumpica @ 2004 07 28, 10:29)
Na, kažkaip drįsčiau daug kam paprieštarauti, kadangi praeitą savaitę grįžom iš Kroatijos ir 4 dienas gyvenom būtent Makarskoj. Nėra ten krūvos žmonių, kad tektų laukti eilėse prie kavinių blink.gif Maistas kavinėse taip -jei pirksit kažkokius mėsiškus karbonadus, tai taip-gana brangu, bet pigu yra picos, mūsų pinigais visos beveik vienodai -15 Lt. gaunasi . Didelės labai, o jeigu paieškoti, kur kepa pečiuje, tai ir žiauriai skanios. thumbup.gif Panašiai kainuoja ir visokie spagečiai. Paskui visokie jūros patiekalai pigiau nei mėsa, bet man jie nelabai.... wink.gif Alaus bokalas kavinėse kainuoja apie 7 Lt. Pigiau gerti vyną. O supermarkete tai kainos tikrai nėra kosminės, labai netgi panašios į mūsų, vos brangesnės. Čia tikrai nepalyginsi su Austrija pvz. biggrin.gif O karštis taip , yra nemažas, bet ne taip kad neitų miegoti be kondiškės. Mes gyvenom tokiuose kambariuose, kur stovėjo ventiliatoriai tik, tai jų visai pakako. Bet jau degintis nelabai pavyksta, tik maudytis ir į pavėsį biggrin.gif , nes tikrai karšta.

Jei nepastebėjai, tai pirmai rašiau apie Makarską truputį , kainas- pacituoju dabar wink.gif

Ten ir buvom šįmet keturias dienas. Nors tiesą sakant daugiau būti ten jau būtų atsibodę - viskas jau buvo apžiūrėta. rolleyes.gif Kroatijoje geriausia , bent jau aš taip manau - pakeliauti - porą dienų vienam kurorte, pora kitam ir t.t. Va, todėl ir geriausia važiuoti su savo auto, bet čia tik mano nuomonė. wink.gif
Dėl lygintuvo, tai ne, nemačiau jo nei vienuose apartamentuose, bet manau, paprašius šeimininkų, jį tikrai gautumėt. Ten kroatai tikrai draugiški. Mums šįmet tik atvažiavus šeimininkas atnešė arbūzo, šalto vyno atsigaivinimui, rakijos thumbup.gif o pernai kur gyvenom, tai net bendrus sugėrimus darėm su šeimininkais, vakarojom. rolleyes.gif
o ką daiktų pasiimti? g.gif Na, čia matyt kiekvienam individualiai..Svarbiausia kažką super lengvo apsirengt, nes karšta. Tokie dalykai kaip virtuvės įrankiai, indai, puodai ten bus. Batus maudymuisi pasiimkit būtinai. Yra aišku ir ten pirkti. Nes jeigu būsit tam Makarskos paplūdimy bendram, tai basa net neįbrisi į jūrą - akmenys tokie žiauriai nelygūs, man labai užtai nepatiko. Užtai ieškojom kitų vietų.
nežinau ką dar patart, klausk g.gif
Atsakyti
Žiopla aš doh.gif apie Makarską jau rašė.
Gal gali Pumpica į privatų nuotraukų atsiųsti iš Makarskos?
Šiaip poilsiui Makarskoje skirtos 7 dienos, bet siūlo labai daug ekskursijų, manau tikrai nusibosti neturėtų wink.gif

QUOTE(pumpica @ 2004 07 29, 09:18)
Nes jeigu būsit tam Makarskos paplūdimy bendram, tai basa net neįbrisi į jūrą - akmenys tokie žiauriai nelygūs, man labai užtai nepatiko. Užtai ieškojom kitų vietų.

O gal jus tų vietų netoli Makarskos radot? wink.gif ir galit išduoti paslaptį kur geros vietos randasi? Jei nelabai toli, tai mes galėtume kokį motorolerį išsinuomoti ir nulėkti į rojaus kampelį wub.gif
Atsakyti
QUOTE (Viksva @ 2004 07 29, 07:38)
Žiopla aš doh.gif apie Makarską jau rašė.
Gal gali Pumpica į privatų nuotraukų atsiųsti iš Makarskos?
Šiaip poilsiui Makarskoje skirtos 7 dienos, bet siūlo labai daug ekskursijų, manau tikrai nusibosti neturėtų wink.gif

Tai aišku su agentūra neatsibos. Jie gi ten visokių ekskursijų darys. wink.gif
Mes važiuodavom už Makarskos truputį, negaliu pasakyti tiksliai kur, tiesiog stojom aklai ir leidomės į pajūrį. Ir pataikėm į neblogą vietą. Gal ir daugiau kur yra. o gal jum ir bendram patiks, ką gali žinoti. Nenoriu savo nuomonės primesti, nuvažiuosit-pamatysit. rolleyes.gif
O kaip man į privatų fotkes siųsti? g.gif wub.gif Gal tu savo e-mail gali parašyti?
Atsakyti
....Na va,po dvieju savaiciu keliones gryzom is Kroatijos,buvom Makarskoj,nu fantastika,jau taip patiko,kad dar lig siol jauciu nuostalgija tam kurortui.....Viskas tiesiog fantastiska!Oras siltas,+34-nereikia atsikelus ryte galvoti,ar nelyja,jura +26visa diena gali mirkt,kainos kaip pas mus Palangoj,nu gal biski brangiau,mes valgydavom kavinese,labai skanios ir dideles picos kavinese...Gyvenom privaciam sektoriuje,issinuomavom triju kambariu apartamentus su virtuve,mokejom 55 eurus,na mes dvi seimos buvom,plauke su laivu i Hvar ir Bol salas,pietavom laive,dviems seimoms kainavo 80 euru,na vaisiai tai dvigubai brangiau,nei pas mus,bet skonis,tai pas mus tokiu nenusipirksi,melionas visa vakara tasej kvepejo,kol parsinesem namo,labai grazu visur,palmes,jachtu uostas,vienoj pusej kalnai,kitoj zydra jura,kur i toli matosi salos,noriu atgal!Kitais metais butinai noresiu vel ten nuvaziuoti,gal si syki i Dubrovnika ir gal lektuvu jau!....jei kam idomu,galesiu ir smulkiau papasakoti!Tiesa buvom dar ir Plitviska Jezera nacionaliam parke,nu ten irgi fantastika,jau grozis,tai neispasakytas,nuo Kauno iki Makarskos ir atgal pravaziavom 4200km.,kelione nebuvo jau labai varginanti,dar ir vaika 3,5metu vezemes,vaizdai ir ispudziai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif .....
......Va toks vaizdas vaziuojant pakrante ir taip kol davaziuoji Makarska
--Resize_Images_Alt_Text--
....Makarska
Plaukiant i Hvar sala
...Cia vaizdas is masinos
Papildyta @ [mergetime]1091470074[[b]*remka rgetime] [/b]
...Cia dar fotkiu
Papildyta @ [mergetime]1091470273[[b]*remka rgetime] [/b]
...Toks vaizdas vakare pakrantej
Papildyta @ [mergetime]1091470431[[b]*remka rgetime][/b]
Makarska

Hvar sala ,cia is laivo
Papildyta @ [mergetime]1091470963[/mergetime]
....Aciu,Matroskinai,uz suteikta informacija,Makarska liuks! thumbup.gif thumbup.gif Smulkus akmeneliai pliaze,jokiu eziu nera,.......cool! clap.gif clap.gif clap.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo remka: 02 rugpjūčio 2004 - 20:18
Remka, džiaugiosi už tave clap.gif clap.gif
Aš irgi planuoju važiuoti į Makarską su kelionių agentūra. Jus kaip supratau savo mašina važiavot?
Atsakyti
QUOTE (Viksva @ 2004 08 03, 11:16)
Remka, džiaugiosi už tave clap.gif clap.gif
Aš irgi planuoju važiuoti į Makarską su kelionių agentūra. Jus kaip supratau savo mašina važiavot?

...taip,Viksva,mes vaziavom su autobusiuku dvi seimos,zinok kaip pamaciau kaip tais kalnu keliais vaziuoja autobusai,tai net ciurpas sueme,autobusai nevaziuoja,o lekia ir visas masinas lenkia,o kelias tai siauras ir visur vingiuoji i kalna,paskui leidiesi,tokiais zigzagais istisai......tai labai pasidomek autobusu vairuotojais ir koks ju vairavimo stazas!Kaip pasiziuri,dvieju aukstu autobusas linguoja net,salia stulpeliai sukalti,o paskui skardis....Va mama isleidau i Slovakija,tai dabar nervuojuos,kad tik viskas gerai butu!
Atsakyti
QUOTE (remka @ 2004 08 03, 14:13)
QUOTE (Viksva @ 2004 08 03, 11:16)
Remka, džiaugiosi už tave  clap.gif  clap.gif

...taip,Viksva,mes vaziavom su autobusiuku dvi seimos,zinok kaip pamaciau kaip tais kalnu keliais vaziuoja autobusai,tai net ciurpas sueme,autobusai nevaziuoja,o lekia ir visas masinas lenkia,o kelias tai siauras ir visur vingiuoji i kalna,paskui leidiesi,tokiais zigzagais istisai......tai labai pasidomek autobusu vairuotojais ir koks ju vairavimo stazas!Kaip pasiziuri,dvieju aukstu autobusas linguoja net,salia stulpeliai sukalti,o paskui skardis....Va mama isleidau i Slovakija,tai dabar nervuojuos,kad tik viskas gerai butu!

Bijosiu tada važiuoti fear.gif turiu tokią aukščio baimę. Tikėkimes viskas bus gerai. O gal gali patarto kokią valiutą ten geriausia vežtis, eurus ar dolerius? Ir ar galima ten tokia valiuta atsiskaitinėti, ar geriau keisti? Gal šiap dar ką nors galėtum patarti? Norisi viską žinoti, o paklausti konkrečiai nežinau ką rolleyes.gif smile.gif
Atsakyti
.......Nebijok! biggrin.gif biggrin.gif Pries man isvaziuojant-mano drauge gryzo is Kroatijos,tai irgi kaip nupasakojo visokiu baisumu,tai irgi biski bijojau,tu skardziu,to vingiuoto kelio ir t...t.....,bet kaip pats vaziuoji,tai kazkaip nera labai jau baisu,viskas ten ciki,pamatysi,tik gal mums neiprasta tokie keliai,tie kalnai aplink,pamatysi kaip vietiniai ten varo tais keliukais!Veztis geriausiai eurus,na mes uz benzina,kai kur parduotuvese atsiskaitinejom kortele,tik is bankomato nesigrynink pinigu,nes labai daug nuskaiciuoja uz isgryninima ir dar dar labai nepalankiu kursu!Na rubus aisku vezkis super plonus,nes man teko eiti Makarskoj ieskoti plonu sortu ir sijono, :rolleyes:nes kaip pirma diena nuejau su savo bridzais i pliaza,tai vos nusimoviau parejus!Butinai nusipirk avalyne maudytis,nes krantas ten smulkiu akmenuku,eziu nemaciau,bet i tuos akmenukus galima susizeisti,vietoj salia pliazo yra visas turgus,ten maudymosi batai50-60 kunu- 25 litai musu pinigais,butinai nusipirk gultus ant tu akmenuku ir vezkis sketi,nes ten brangoka nuomuotis ilgiau bunant,o ir parduotuvese visi papludimio reikmenys labai brangus,mes nusipirkom Maksimoj nardymo iranga ,na tokia kinietiska paprasta uz 13 litu,o ten tokia pati kainavo 90 litu........uz gultus Lietuvoj mokejom po 11litu,o ten 60litu.tai skirtumas didelis!Neissigask,jei visur guls ausis,nes tai kyli i kalna,tai leidiesi,ir taip pastoviai,jausmas toks keistas,nu gal kam ir neuzgula,bet mums tai visiems buvo klausos pakitimu! tongue.gif biggrin.gif ...Gerimus stenkis pirkti parduotuvese,nes pliazo zonoj labai dideli antkainiai,jau minejau man atrodo!....Skaniausias alus "Karlovacko",labai skanus ledai,po 3 kunas 1.5 lito......kaina dalint per puse ir viskas bus aisku,kiek musu pinigais!Butinai aplankyk Hvar ir Bol salas,ten is uosto plaukia kasdien laivai su maitinimu,tik jau neplauk "Calypsus" laivu,nes ten kaip banda suvaro ir jokio zmonisko aptarnavimo,prigrustas laivas puksejo ,o neplauke,mes likom labai nepatenkinti,o sumokejom 80euru dviems seimoms!Vaisius pirk vakare,nes vakare jie buna pigesni ir ne pliazo zonoj,nes kaip diena paklausiau meliono kainos buvo 12 kunu,o vakare jau 8 kunos!.....Nu daugiau tai ka ,nu nezinau klausk,atsakysiu! thumbup.gif Faina tau,tu vaziuosi ten,o as noriu vel!Butinai pienelio nuo saules pasiimk ir su didesne apsauga 30 butinai,nes mes vezemes 16,tai kas pusvalandi tepemes,nes saule svilina nezmoniskai!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo remka: 04 rugpjūčio 2004 - 16:11
AI, oi, ka cia bepasakot, jau tiek visiem pripasakota... Klauskit kas idomu smile.gif Galiu tik pasakyt, kad labai patiko Plitvica, Dubrovnikas, zuvies piknikas (plaukimas i salas, nes pacios zuvies tai nebais megstu... dar vyrui iskliancinau galimybe vairuot laiva, tai nerealiai laimingas buvo smile.gif atgal beveik visa kelia (~ 2 val. plauke ir mus plukde). Pats kurortas fainas, ramus, zmogeliai geri, tik jau leti tai ne tas zodis, jau taip niekur neskuba, kad kartais net pikta darosi smile.gif
Atsakyti
.....O jus su kokia kelioniu agentura vaziavot,ar skridot?????
Atsakyti
QUOTE (AŠA @ 2004 08 17, 08:21)
Rudeni tai kada smile.gif As irgi po kelionės... Ir su agentura smile.gif Žiauriai patiko, noriu dar ;(

Tiksliau važiuosiu pačioje rugsėjo pradžioje.
O su kuria agentūra važiavai? Kurioj vietoj atostogavai?
Atsakyti