Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

Aciu, gudruole laputaite smile.gif Issipirkom mes maitinima, nors kaip nepamenu kas forume rase, kad duos desreliu virtu, desreliu keptu, kiausiniu virtu, kiausiniu keptu smile.gif ir bus gerai smile.gif bet, ziuresim...
man matyt jau prieskelioninis sokas ar depresija, nes noriu suzinot viska, bet net nezinau, ko klaust smile.gif et, nuvaziuosim - pamatysim. gaila tik, kad i toki kainu pika pataikem: ir kelione brangesne, ir ten, aisku, kainos bus uzkeltos smile.gif
Tiesa, lietuvelej brangiojoj niekur nerandu tu uzsegamu basuciu, kazin, kiek jos ten kastuoja (bais bijau, kad eziai manes nesuvalgytu smile.gif )
A, o tas turgelis mazdau kokioj vietoj (na, koki nors orientyra gal galit pamest: gatve, koks pastatas zymus ar kazkas pan. )
Atsakyti
Eisi pakrante ir ta turgeli sutiksi-nes jo nepastebeti negalima.Jis prie karuseliu, prie pat juros...o basutes mes tada pirkome ten,tokias prasisvieciamas, tai jos gerai atlaike ir mano kojytes ir dar sesutes siemet, o vaikui sake tokias krutas, brangesnes nupirko-tai tos suplyso... sad.gif Del kainos tu basuciu tai tikrai nepamientam blink.gif
O del maitinimo-mums tai vakarienei duodavo sriubos,antro ir deserta-man tai buvo skanu, o pusryciams-kaip minejo-desreles, kiausiniai ir tt....
Atsakyti
vau, kokia karaliska vakarine... bet cia turbut viesbuty, o ne privaciuose apartmentuose sad.gif o pries kiek laiko tai buvo?
Atsakyti
Ne, tai buvo apartamentuose-bet pries du metus blink.gif huh.gif , galbut siuo metu pasikeite situacija... g.gif
Atsakyti
Na, dar klausimukas, ka patogiau ir labiau apsimoka imti USD ar EUR ? O kaip ten su Maestro kortelem?
Atsakyti
Man atrodo, kad eurus, bet vistiek reiks issikeisti i ju pinigus-kunas...Del korteliu deja nezinau-sunku pasakyti ar bus tau kur ten pinigelius issitraukti...
Atsakyti
QUOTE (AŠA @ 2004 07 21, 11:35)
Tiesa, lietuvelej brangiojoj niekur nerandu tu uzsegamu basuciu, kazin, kiek jos ten kastuoja (bais bijau, kad eziai manes nesuvalgytu smile.gif )

Kiek pamenu, tai ten jos kaštavo 20lt smile.gif .
Atsakyti
QUOTE (AŠA @ 2004 07 22, 12:08)
Na, dar klausimukas, ka patogiau ir labiau apsimoka imti USD ar EUR ? O kaip ten su Maestro kortelem?

Ner skirtumo ka imsi. As emiau dolerius. Jeigu namuose dar turit doleriu tai aisku geriau juos tenais issikeist cool.gif
Atsakyti
Noriu paklausti ar kas buvote Novalijoj? Gal galite pasidalinti įspūdžiais?
Atsakyti
QUOTE (Gudri lape @ 2004 07 19, 08:31)
Tai va...bandysiu papasakoti, jeigu dar domina kas nors konkreciau Asa, tai tu klausk, bandysiu atsakyti, kadangi ten esu buvusi ir pati asmeniskai.
Siuo metu prasidejo Makarske sezonas-tai labai daug zmoniu, nors kaviniu daug-bet i kaikurias papulti tekdavo laukti gera pusvalandi, kainos dideles-tokios kokias as rasiau pries tai, jeigu yra galimybe issipirkti maitinima-net neabejodama issipirk, kadangi valgyti kavinukese irgi pakankamai brangu.Makarske, prie juros yra toks turgelis, kur parsiduoda nebrangios, tikriausiai neoriginalios Italiskos prekes-bet labai geros kokybes,yra du supermarketai -vienas is vienos puses ivaziuojant i Makarska, kitas-is kitos(vaziuojant i Dubrovnika), bet kazkuri labai sunku pastebeti, kadangi is pagrindines gatves matosi parduotuves tik krastelis.Siaip labai viskas pigu Bosnijoje-Hercegovinoje, i ja patenkama vaziuojant i Dubrovnika, tad maniskiai prisipirko Nike, Adidas sportiniu kostiumu, apatinio trikotazo ir kt. rubu-pakankamai pigiai ir geros kokybes, bet tikriausiai neoriginalai(sprendziu pagal kaina)...Siaip labai karsta, ivairios pramogos-paskraidyti parasiutu, tempiant kateriui, nuciuozti vandens -ciuozykla, raftingas-pakankamai nepigiai...tad Kroatija nera pigi salis-palyginus su Ispanija...Kadangi buvo taip karsta-apie 35 laipsnius, dziaugesi, kad gyveno kambaryje su kondicionieriumi, kadangi kitaip sake, nakti uzmigti butu neimanoma.(kiek zinau firmos siulo visus apartamentus be kondiskes, bent kai as buvau-tai diena buvo labai karsta, o nakti, dazniausiai lydavo)...

Na, kažkaip drįsčiau daug kam paprieštarauti, kadangi praeitą savaitę grįžom iš Kroatijos ir 4 dienas gyvenom būtent Makarskoj. Nėra ten krūvos žmonių, kad tektų laukti eilėse prie kavinių blink.gif Maistas kavinėse taip -jei pirksit kažkokius mėsiškus karbonadus, tai taip-gana brangu, bet pigu yra picos, mūsų pinigais visos beveik vienodai -15 Lt. gaunasi . Didelės labai, o jeigu paieškoti, kur kepa pečiuje, tai ir žiauriai skanios. thumbup.gif Panašiai kainuoja ir visokie spagečiai. Paskui visokie jūros patiekalai pigiau nei mėsa, bet man jie nelabai.... wink.gif Alaus bokalas kavinėse kainuoja apie 7 Lt. Pigiau gerti vyną. O supermarkete tai kainos tikrai nėra kosminės, labai netgi panašios į mūsų, vos brangesnės. Čia tikrai nepalyginsi su Austrija pvz. biggrin.gif O karštis taip , yra nemažas, bet ne taip kad neitų miegoti be kondiškės. Mes gyvenom tokiuose kambariuose, kur stovėjo ventiliatoriai tik, tai jų visai pakako. Bet jau degintis nelabai pavyksta, tik maudytis ir į pavėsį biggrin.gif , nes tikrai karšta.
Aplamai visa kelionė šiais metais pavyko cool, vykdami aplankėm Austrijos Alpių kelią -va ten tai fantastika... thumbup.gif thumbup.gif Visiem patarčiau aplankyti, kas vyksta su savo auto. Su mašina pasikeli į 2570m. aukštį, braidai debesyse, aplinkui pusnys sniego, o vaizdeliai nerealūs. Ech...Apsinakvojom tik nusileidus nuo Alpių, tokiam rojaus kaimelyje...Žodžiu fantastika.
Taigi klauskit kas domina, mano įspūdžiai švieži, galiu netgi ir fotkių pasiųsti tongue.gif
Atsakyti
Mane labai domina smile.gif
Ruošiames su vyru važiuoti.
Noriu paklausti kurioje Kroatijos dalyje labiausiai patiko. Ar verta pirkti kelionę su maitinimu? Kurias vietas tiesiog būtina aplankyti?
Kaip supratau jus važiavote savo mašina?
Atsakyti
QUOTE (Viksva @ 2004 07 28, 10:49)
Mane labai domina smile.gif
Ruošiames su vyru važiuoti.
Noriu paklausti kurioje Kroatijos dalyje labiausiai patiko. Ar verta pirkti kelionę su maitinimu? Kurias vietas tiesiog būtina aplankyti?
Kaip supratau jus važiavote savo mašina?

Kas čia su ta Supermama daros? Rašiau pasakojimą ir neišsisiuntė, plius dingo.. :angry :angry

Nežinau dėl maitinimo.... O tai jūs su agentūra vykstat? Nesu niekad važiavus su agentūra, todėl neįsivaizduoju kaip ten maitina ir pan. Apartamentuose tai šiaip visuose turi būti virtuvėlė, tai normalūs butai su terasa, dušu, virtuvėle ir kambariais. Mes ir pernai ir šįmet vykom su savo auto. Važiavom keturiese viena mašina. Tiek pernai, tiek šįmet mums dviem su vyru kelionė kainavo panašiai – 2200 lt. abiem su viskuo. Vežėmės savo maisto, bet ir kiekvieną vakarą vakarieniaudavom kavinėse. Pernai pakeliui aplankėm Balatoną, Tatrus ir Veneciją, šįmet Alpes kaip minėjau, ir nakvojom Čekijoj, bei Austrijoj.
Man visa Kroatija graži, gal piečiau gražiau, nes daugiau palmių. Plitvicos parką verta aplankyt, bet kad man jis būtų palikęs super didelį įspūdį, tai nepasakyčiau.... g.gif Paprasti kalnai labiau sužavėjo . Plitvicoj neįprastas elektrinės spalvos vanduo ir daug visokių kriokliukų . Ir tiek. Nepatiko ir bendri miestų pležai, kur būna prie viešbučių – masė žmonių, jokios egzotikos , vanduo jau ne toks skaidrus. Mes pležintis važiuodavom už miestelių ieškoti „laukinių“ paplūdimių, buvom susiradę super vietą – tokia įlanka, lagūna po uolom –vanduo skaidrus žydras, vaizdas super, žmonių nedaug užklysdavo, vyrai galėjo nardyt ir kaifuoti nuo jūros padarų-žuvyčių, ežiukų, jūros žvaigždžių, nes jau bendruose pležuose jų nebūna... thumbup.gif
Nežinau, kas dar? rolleyes.gif
Atsakyti