Kroatijoje spirituoti gėrimai gerokai brangesni nei Lietuvoje Vyno kainos daug maž tokios pačios, bet stipresni brangūs. Pavyzdžiui jų Slivovica 0,7 l butelis kainuoja ~32 lt Degtinė ir trauktinės visokios panašia kaina parduodamos. Bet nusipirkti ir paragauti Slivovicos verta. Tiek apie gerimus su laipsniais
QUOTE(dara @ 2006 07 17, 17:17)
Būtinai imam, nes kalnuose radijo stotys
2 sav už 2 suaug ir vaikui vyras sumokėjo 90 lt
2 sav už 2 suaug ir vaikui vyras sumokėjo 90 lt
butinai imkit ir kuo daugiau muzikos . toks jausmas kad jie nezino ka reiskia stereo garsas.garso kokybe kaip ilgosiomis bangomis radijas pries 30 metu
uz kelius susimokejau kortele visa. problemu nebuvo
Prieš kelias valandas grįžau iš Kroatijos, todėl galiu pasidalinti savo įspūdžiais.
Buvome apsistoje Makarskoje. Oras saulėtas ir karšta, bet beveik kasdien nulydavo nedidukas lietutis. Tai labai atgaivindavo.
Jūra šilta, bet labai daug jūros ežių. Apsisaugojimui tiek nuo jų, tiek nuo akmenukų bandžiau aqua šlepečių ieškotis Lietuvoje. Radau tik savo mažajai (1 m ir 11 mėnesių), bet nuvažiavus ten šlepetes teko prikti ir jai, ir sau, nes tokių Lietuvoje bent aš nemačiau. Guminis jų tik padas, o viršus spalvotos sintetinės medžiagos. Jos tikrai daug patogesnės už gumines, tiesa, gal ne tokios stiprios: mano ir draugų 12 metų vaikams jos gerokai pasidėvėjo. Bet jie visas 6 dienas nebuvo išlipę iš jūros. Man ir vyrui jų užteks ir kitiems kartams.
Paplūdimyje nuomavomės gultus - 25 kn dienai (norint gauti kainą litais reikia maždaug dalinti per pusę). Bet teko gulėti ir tiesiog ant rankšluosčio - visai nieko baisaus. Žmonės guli ant turistinių kilimėlių (parduoda Senukuose tikrai), arba ant tokių sulankstomų medžiaga aptrauktų kilimėlių.
Skėtis nebuvo labai reikalingas, nes Makarskos pliaže yra labai geras natūralus pušų pavėsis.
Važiavimo sąlygos sakyčiau vasarinės - naudodamosis vasara beveik dauguma mūsų aplankytų Europos valstybių tvarko savo kelius. Taigi, laiko suplanuoti praktiškai nepavyksta - dėl kelių remonto Lenkijoje labai pavėlavoms nuvykti į Prahą. Po to grįždami atgal iš Makarskos bandėm laimę pagreitinti kelionę grįždami greikeliu, tai dėl kelio darbų 2,5 valandos stovėjome baisingame kamštyje. Šiaip jau nelabai linksma buvo.
Tam, kad nevargintų kelionės bėdos, siūlau Čekijoje užsipirkti kinedryl'o, nes Lietuvoje jo rasti nepavyko, o parduodamas vienintelis preparatas (berods iš imbiero) nuo blogumo kelyje mums nelabai gelbėjo. Visa laimė, kad nusipirkome Kinedrylo, kuris labai pagelbėjo važiuojant vingiuotais kalnų keliais.
Kroatijoje plaukėme į Brač ir Hvar salas - buvau prisiskaičiusi internete, kad verta tokia kelionė. Viskas buvo lyg ir nieko, bet daugiau į tokios atrakcijos nenorėčiau - gal daugiau kažko tikėjausi.
Aplankėme Plitvicos nacionalinį parką - tai vieta, į kurią norisi sugrįžti. Nerealus gamtos grožis, bet jį reikia pamatyti pačiam.
Planavom ir į Dubrovniką nuvykti, bet sutrukdė mažosios peršalimas - atsargiai su prausimusi pliažo dušuose. Vanduo juose gana šaltas, tai dauguma mūsų kompanijos įsigijo bent jau slogą.
Šiaip viskas super, labai graži gamta, įspūdingi kalnai, palmės ir daugybė gražiai žydinčių krūmų ir medžių, labai skanūs vaisiai (iš turgaus) - ypač trešnės (nerealaus dydžio) ir nektarinai. Lietuvoje tokių ragauti neteko.
Taigi, vykstantiems - geros kelionės ir nepamirštamų įspūdžių.
Buvome apsistoje Makarskoje. Oras saulėtas ir karšta, bet beveik kasdien nulydavo nedidukas lietutis. Tai labai atgaivindavo.
Jūra šilta, bet labai daug jūros ežių. Apsisaugojimui tiek nuo jų, tiek nuo akmenukų bandžiau aqua šlepečių ieškotis Lietuvoje. Radau tik savo mažajai (1 m ir 11 mėnesių), bet nuvažiavus ten šlepetes teko prikti ir jai, ir sau, nes tokių Lietuvoje bent aš nemačiau. Guminis jų tik padas, o viršus spalvotos sintetinės medžiagos. Jos tikrai daug patogesnės už gumines, tiesa, gal ne tokios stiprios: mano ir draugų 12 metų vaikams jos gerokai pasidėvėjo. Bet jie visas 6 dienas nebuvo išlipę iš jūros. Man ir vyrui jų užteks ir kitiems kartams.
Paplūdimyje nuomavomės gultus - 25 kn dienai (norint gauti kainą litais reikia maždaug dalinti per pusę). Bet teko gulėti ir tiesiog ant rankšluosčio - visai nieko baisaus. Žmonės guli ant turistinių kilimėlių (parduoda Senukuose tikrai), arba ant tokių sulankstomų medžiaga aptrauktų kilimėlių.
Skėtis nebuvo labai reikalingas, nes Makarskos pliaže yra labai geras natūralus pušų pavėsis.
Važiavimo sąlygos sakyčiau vasarinės - naudodamosis vasara beveik dauguma mūsų aplankytų Europos valstybių tvarko savo kelius. Taigi, laiko suplanuoti praktiškai nepavyksta - dėl kelių remonto Lenkijoje labai pavėlavoms nuvykti į Prahą. Po to grįždami atgal iš Makarskos bandėm laimę pagreitinti kelionę grįždami greikeliu, tai dėl kelio darbų 2,5 valandos stovėjome baisingame kamštyje. Šiaip jau nelabai linksma buvo.
Tam, kad nevargintų kelionės bėdos, siūlau Čekijoje užsipirkti kinedryl'o, nes Lietuvoje jo rasti nepavyko, o parduodamas vienintelis preparatas (berods iš imbiero) nuo blogumo kelyje mums nelabai gelbėjo. Visa laimė, kad nusipirkome Kinedrylo, kuris labai pagelbėjo važiuojant vingiuotais kalnų keliais.
Kroatijoje plaukėme į Brač ir Hvar salas - buvau prisiskaičiusi internete, kad verta tokia kelionė. Viskas buvo lyg ir nieko, bet daugiau į tokios atrakcijos nenorėčiau - gal daugiau kažko tikėjausi.
Aplankėme Plitvicos nacionalinį parką - tai vieta, į kurią norisi sugrįžti. Nerealus gamtos grožis, bet jį reikia pamatyti pačiam.
Planavom ir į Dubrovniką nuvykti, bet sutrukdė mažosios peršalimas - atsargiai su prausimusi pliažo dušuose. Vanduo juose gana šaltas, tai dauguma mūsų kompanijos įsigijo bent jau slogą.
Šiaip viskas super, labai graži gamta, įspūdingi kalnai, palmės ir daugybė gražiai žydinčių krūmų ir medžių, labai skanūs vaisiai (iš turgaus) - ypač trešnės (nerealaus dydžio) ir nektarinai. Lietuvoje tokių ragauti neteko.
Taigi, vykstantiems - geros kelionės ir nepamirštamų įspūdžių.
QUOTE(Violetukas @ 2006 07 18, 14:58)
o aš planavau kaip tik į HVAR salą plaukti
gerbiamieji odel visi jusu nori apsistoti butent kroatijoje ?
juk nuo dubrovniko iki juodkalnijostaip arti, o kainos tikrai mazesnes . mes uz apartamentus tiju kambariu su visais patogumais,trys kondicionieriai,du aukstai.-70 euru. kadangi gyvenome dvi seimos,nors galima ten gyventi ir trys seimios,tai nebuvo labai brangu. miestelis SVETY STEFAN.
mes panasia suma sumokejom kroatijoje uz kempinga, salia dubrovniko.
juk nuo dubrovniko iki juodkalnijostaip arti, o kainos tikrai mazesnes . mes uz apartamentus tiju kambariu su visais patogumais,trys kondicionieriai,du aukstai.-70 euru. kadangi gyvenome dvi seimos,nors galima ten gyventi ir trys seimios,tai nebuvo labai brangu. miestelis SVETY STEFAN.
QUOTE(roro @ 2006 07 19, 09:21)
gerbiamieji odel visi jusu nori apsistoti butent kroatijoje ?
O kaip Juodkalnijoj maisto, gėrimų kainos?? Ir aplamai kokie įspūdžiai?
Mes irgi galvojam iki ten bandyt nuvažiuot, nes Kroatija šiek tiek nuvylė
QUOTE(Odre @ 2006 07 20, 09:47)
O kaip Juodkalnijoj maisto, gėrimų kainos?? Ir aplamai kokie įspūdžiai?
kainos ~40 % didesnes nei pas mus.bet tikrai zemesnes nei kroatijoje.nors pirkomearbuzu tai ju kaina tik 90liet. centu 1 kg. Mes negendancio maisto prisipirkom slovakijoje tesco centre nes jau ne pirma karta ten vaziuojam, tai jau zinom kad ten viskas pigiau. alaus prisipirkome visai kelionei ~1lt-0.5ltr, vyno ~3lt-1ltr,
ispudziai tai super tik man pasirode kad ten truksta tvarkos , aplink namus grioviose siuksles, bet tai neproblema.
is anksto siuziurekite kelius ,kokiais vaziuosite. mes pasirinkome nuo sarajevo 18 kelia tai mums tie kalnai pradejo per gerkle lysti, dabar tai jau juokinga.
QUOTE(Bajm @ 2006 07 19, 08:16)
Jeigu planavai, tai ir plauk. Gal tau patiks labiau. Daug kam tos išvykos labai liuks buvo. Pagaliau, tai ir skonio reikalas.
Bet kaip kiti svaigsta, kad Kroatija - tai svajonių šalis, pabuvojus ten man tokie jausmai nekyla. Gražu, gražu, bet nežinau, ar daugiau norėčiau ten keliauti. Bet ko gero reiks, nes Dubrovniko taip ir nepamačiau , nors labai labai norėjau.
Nežinau, paskaičiau Robinzono atsiliepimus apie Kroatiją (http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=93731&st=24), tai nelabai galiu sutikti. Taip, krantas ten tikrai ne smelėtas ir nelabai patogus maudytis. Bet turint maudymuisi pritaikytą avalynę, tai nesudaro jokių problemų. O kaip gražu po vandeniu! Tereikia elementarių nardymo akinių ir gali grožėtis įvairių spalvų žuvyčių būreliais, tokių kaip mes auginame akvariumuose, tik daug didesnių. Tai atperka, visus įlipimo į vandenį nepatogus (bent mano nuomone). Man pasirodė, kad vanduo labai skaidrus net ir ten kus yra žvyro, o Brač salos žvyro paplūdimiuose ypač skaidrus. Vanduo labai šiltas. Šiais metais Kroatijos šiaurėje buvo apie 23 laipsnius liepos pradžioje. Visą laiką valgėme kavinėse (ir didelėse, ir mažose, ie paplūdinio ir miestelių centruose), bet neteko ragauti mikrobangėje šildyto maisto. Mažesnėse kavinėse (ypač paplūdimių) gali matyti kaip vietoj ant grilio kepa užsakytus patiekalus. Picų valgyti tikrai nesiūlau. Jos skanios, bet tokių mes ir Lietuvoje turime. Skaniausia yra žuvis, bei jūros gėrybės. Kroatijos šiaurėje moka skaniai gaminti ir mėsą, ko negalėčiau pasakyti apie šalies pietus, ten mėsos patiekalų pasirinkimas skurdus (ypač Makarskoje, nors joje buvau prieš 2 metus, gal kas ir pasiketė). Dėl salelių tai taip, kai kuriose vietose jos užstoja beveik visą horizontą. Bet vertėtų į jas pažvelgti iš aukščiau (rekomenduočiau šalies pietuose pakilti į kalnus) ir tikrai pakeisite savo nuomonę apie jas - labai gražu. Dėl skurdžios augmenijos irgi teisybė. Kurortiniai miesteliai labai gražiai apželdinti. Teko gyventi namuose kurių soduose auga mimozos, kiviai, vynuogės, graikiški riešutai, migdolai, figos, citrinos, ir net bananai (nors šeimininkai sakė, kad dideli jie neužauga, nes visgi per šalta), taip kad augalų gyvenamose vietose užtenka. O dėl likusios šalies dalies... Lietuvoje irgi juk nėra labai kuo pasigirti? Šiaip tai norintiems vešlios augmenijos siūlyčiau važiuoti į Amanozės džiungles. Va ten herbariumą manau būtų galima būtų susirinkti... (nieko nenoriu įžeisti). Niekada neteko iš arti (o gal ir ištoli matyti Kroatijos policininkų) - tfu, tfu, tfu... Ko žinoma negalėčiau pasakyti apie Slovakijos ir Čekijos... Ten esame gerai "nubauduoti". Matosi, kad užsieniečių baudavimo biznis ten klesti. Ir dėl Dubrovniko keista. Savo akimis mačiau daug sugriautų namų (bandžiau įdėti foto, deja, matyt, esu ganėtinai žiopla ir nesugebėjau...). O šiaurinėje pusėje irgi buvau. Visai nenuobodi, žemė ten keista tokia - raudona. Kažkas panašaus į Marso peizažą, jei ten, žinoma augtų tiek daug vynuogių . Be to, ten yra toks gražus miestelis kaip Rovinj, Pulos amfiteatras, Limos įlanka ir dar šis tas. Gyventi labai gražu Poreče - galima pasivaikščioti po senamiestį, yra sena bazilika (VI a.), mozaikos. Su vaikais siūlyčiau apsistoti Umage. Ten toks vaizdas, kad jūra negili gal kokį pusę km. Viskas pritaikyta vaikams - atrakcionai jūroje, baseinas, fontanėliai bei čiuožyklos. Net nuomojami apartamentai dažniausiai įrengti su vaikiškom dvigulėm lovom. Nors šiaip jūra gražesnė pietuose - mėlynesnė. Oho, žiūriu baisiai daug prirašiau... Tai va, o norėjau tik pasakyti, kad nesutinku su Robinzonu...
Na, aš nesuprantu, kuo nuvylė Kroatija. Pavyzdžiui, aš važiavau į Kroatiją nusiteikusi labai skeptiškai ir greičiau iš mandagumo, nes jau keleri metai pusseserė gyvenanti Zagrebe kvietė atvažiuoti. O grįžau sužavėta ir po dviejų metų galvoju vėl ten nulėkti, nes liko neaplankyta Paklenica ir Velebito kukai.
Aš pasikartosiu, man Kroatija daug labiau patiko nei Turkija, Egiptas ar Izraelis. Kroatiją netgi statyčiau vienoje eilėje su Ispanija, Graikija, Kipru. Patiko, kad nėra taip toli nuvykti automobiliu, be to tai nėra ir labai brangu. Mūsų keturių asmenų šeima per dvi kelionės savaites išleido 5300 Lt. Už tokius pinigus tikriausiai net Palangoje nebūtume pailsėję.
Įspūdinga ir gamta. O kalnuoti keliai visai nebaugino. Tikėjausi, kad bus sudėtingesnės vairavimo sąlygos.
Dėl akmenuoto paplūdimio. Man jis daug labiau patiko nei smėlio paplūdimys. Rabo saloje smėlio paplūdimyje ištvėrėme vos pusdienį, nes per tą smėlį nei su batais eiti, nei basam (beprotiškai karštas buvo).
Aš pasikartosiu, man Kroatija daug labiau patiko nei Turkija, Egiptas ar Izraelis. Kroatiją netgi statyčiau vienoje eilėje su Ispanija, Graikija, Kipru. Patiko, kad nėra taip toli nuvykti automobiliu, be to tai nėra ir labai brangu. Mūsų keturių asmenų šeima per dvi kelionės savaites išleido 5300 Lt. Už tokius pinigus tikriausiai net Palangoje nebūtume pailsėję.
Įspūdinga ir gamta. O kalnuoti keliai visai nebaugino. Tikėjausi, kad bus sudėtingesnės vairavimo sąlygos.
Dėl akmenuoto paplūdimio. Man jis daug labiau patiko nei smėlio paplūdimys. Rabo saloje smėlio paplūdimyje ištvėrėme vos pusdienį, nes per tą smėlį nei su batais eiti, nei basam (beprotiškai karštas buvo).
QUOTE(Violetukas @ 2006 07 18, 13:58)
nuvažiavus ten šlepetes teko prikti ir jai, ir sau, nes tokių Lietuvoje bent aš nemačiau. Guminis jų tik padas, o viršus spalvotos sintetinės medžiagos. Jos tikrai daug patogesnės už gumines, tiesa, gal ne tokios stiprios
Tai kiek Kroatijoj tos šlepetės kainavo? Ir kur jų yra pirkti: prie pliažų ar geriau ten parduotuvėse paieškoti?