Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

[quote=Bambucio,2006 07 11, 23:08]
Apie koki sketi klausi?
Saules ar lietaus ???????
[/quote

Saulės.
tai ar vezėtės ar pirkotės, ar išvis nereik jo ten? ar yra galimybė ten įsmeigti tą skėtį?
po to kai man papasakojo apie serpantinus mano noras stipriai sumažėjo sad.gif žiauriai bijau aukščio 80
ai užsimerksiu ir nužiūrėsiu žemyn smile.gif
Atsakyti
[quote=Bambucio,2006 07 11, 23:08]
Apie koki sketi klausi?
Saules ar lietaus ???????
O ar verta veztis kokius nors pripuciamus ciuzinius guleti juk ant akmenu nelabai...?
O gultu gal ir nevisur rasti galima ???

Mums labai pravertė gulėti pleže kilimėliai, susukami į ritinį ( yra pirkti senukuose, lyg ir maximoje, aišku brangesni tikrai yra geresnės kokybės), uždengėm rakšluosčiu ir liuks . Pležai daugumoje akmenuoti ir akmenėliai nemaži, tai per čiužinį gal labiau jaučiasi tas kietumas.
Kroatijoj nusipirkom tokias spec. basutes- plastmasines, užsegamas dirželiu. Be jų būtų gana liūdna nueiti iki jūros, o jei dar akmenys įkaitę, tai iš vis riesta. Su jomis ir į jūrą ėjome, nes dugnas baisiai akmenuotas, akmenys aštrūs, galima rimtai susižeisti kojas. Kainavo apie 20-25 litai pora. Iš pradžių juokėmės iš jų, o paskui labai džiaugėmės thumbup.gif . Praverčia jos ir dabar Lietuvoje, pabraidyti ar paplaukioti, kur dugnas prastas.
Ten , kur mes buvom, tai skėtį drąsiai galima įsmeigti. Gal vežkitės savo skėtį, nes kainelės tikrai ten nemažos.
Sėkmės planuojant kelionę. 4u.gif
Atsakyti
Saulės skėtį nusipirkome ten. Kainavo 60 Kn. Vandens batus pirkome Lietuvoje. Tačiau kainos ir ten panašios.
Čiužinius buvome nusipirkę tokius, kokius mini Alvara, tačiau jais visiškai nesidžiaugėme, o kelionės pabaigoje išmetėme. Ten nusipirkome poroloninius kilimėlius aptrauktus medvilniniu audeklu. Kainavo 40 Kn.
Na, aš čia varau kaip kokia materialistė. Jei viską čia susipirksite, neturėsite ten kur pinigų leisti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurina @ 2006 07 12, 07:37)
...po to kai man papasakojo apie serpantinus mano noras stipriai sumažėjo sad.gif žiauriai bijau aukščio  80
ai užsimerksiu ir nužiūrėsiu žemyn smile.gif

Jeigu bijai aukščio važiuokite autobanu . Iki pat Splito jau pernai buvo nutiestas, šiemet, manau, dar toliau pasieksite. mirksiukas.gif
Serpantinais važiuojant mano vaikus labai pikino, verta maišeliais pasirūpinti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kotryna @ 2006 07 12, 22:34)
Jeigu bijai aukščio važiuokite autobanu . Iki pat Splito jau pernai buvo nutiestas, šiemet, manau, dar toliau pasieksite. mirksiukas.gif
Serpantinais važiuojant mano vaikus labai pikino, verta maišeliais pasirūpinti  ax.gif

Mielai važiuočiau, tik kad mus veža smile.gif
dėl pykinimo irgi pergyvenu, nors šiaip niekada nepykino kelionės metu, bet tokiu autobusu niekad ir nevažiavo.

Kur pardavinėjami "vandens batai" vaikams? jei jie kainuoja 20-30 lt ten, tai tikrai čia net neieškosiu, bet kur mes važiuojam - miestelis nedidukas ir vdrug ten nebus? tai apsidrausčiau ir nupirkčiau čia.
Atsakyti
kokius vaistus pasiimti su savim (jeigu galima su pavadinimais)?
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2006 07 13, 10:19)
kokius vaistus pasiimti su savim (jeigu galima su pavadinimais)?

visų pirma tuos,kuriuos naudoji pvz.kiekvieną dieną ( man tai būtų KT)
Aš dar imu:
virškinimui Mezym,
Viduriams Smektos,Enterol
NUo skausmo ir temperatūros ( čia jau ką pripažįsti- ar paprasto paracetamolio ar ką nors stipresnio
pleistro ( įvairaus)- ar batai nutrins,ar įsipjausi kur
nuo pykinimo ( jei aktualu)-pvz.man kylant į kalnus darosi bloga nuo slėgio kaitos, tad naudoju Kinedryl,aviomarine- žiūrint ko randu vaistinėje
kas nors žaizdai apsaugoti ( dabar didelis pasirinkimas visokių tepalū ar purškalų ,kurie dezinfekuoja ir gydo)
nuo gerklės ( ar čiulpiamų ar purškiamų vaistukų- dėl temperatūros pokyčių šiltuose kraštuose lengva pasigauti gerklės peršulį, tad Faringoseptas ar neoanginas visada su manimi,dar vežuosi purškiamą Hexoralį ( labai gerai apramina gerklę, kai kankina peršulys)
Jei matai,kad pasitaikys "tos" dienos, savo higienos priemonių nusipirk čia, kiek teko matyti svetur jos žymiai brangesnės.
Tas pas galioja ir kremams nuo ir po saulės - nusipirk Lietuvoj.
Atsakyti
[quote=niedulis,2006 07 12, 21:35]
Čiužinius buvome nusipirkę tokius, kokius mini Alvara, tačiau jais visiškai nesidžiaugėme, o kelionės pabaigoje išmetėme. Ten nusipirkome poroloninius kilimėlius aptrauktus medvilniniu audeklu. Kainavo 40 Kn.
Dėl kilimėlių drįsčiau ginčytis. Mūsų jie žali poroloniniai, naudojami ir kariuomenėje, nepraleidžia žiemą šalčio (vyras išbandė) . Yra gana tankūs, tai akmenų nesijautė ir buvo labai patogūs. Bet dėl skonio nesiginčysim. O išmesti, kai jie (vienas) kainuoja apie 20 litų kažkaip net ranka nekiltų.
Atsakyti
QUOTE(Jurina @ 2006 07 13, 07:30)
Dekui smile.gif butinai uzsuksiu apziuret
ka tik skambinau i agentura, sake kad tikrai cia  nepirkit, nes ten yra vos ne po 10lt ir ivairiausiu, tai nzn ka ir daryt, nes kitur skaiciau kad kaina iki 60lt siekia, ai  bus kaip bus smile.gif

Ką tik grįžom iš Kroatijos - tikrai galiu patarti nepirkti Lietuvoje, nes ten jos žymiai pigesnės ir pasirinkimas didžiulis. Mes čia pirkom ir mokėjom po 35 Lt, o Kroatijoj kainuoja 25 Kn, kas yra maždaug 12,5 Lt.
Atsakyti
dar reikia patarimų, kaip elgiatės su pinigais
1. kur laikot?
2. Ar Hansabanko Maestro kortelė tinka užsienyje?

gal ką savo pridursit? ax.gif
Atsakyti
Mes išsikeičiam Lietuvoje į eurus, o ten į kunas, tėvai turėjo hansa kortelę, kiek atsimenu atsiskaitinėjo parduotuvėse mirksiukas.gif o laikom piniginėse, su vyru per pusę pinigus pasidalinam
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2006 07 14, 08:38)
dar reikia patarimų, kaip elgiatės su pinigais
1. kur laikot?
2. Ar Hansabanko Maestro kortelė tinka užsienyje?

gal ką savo pridursit? ax.gif

Patartina tureti eurų smulkiomis kupiūromis - labai praverčia važiuojant mokant už kelius, tunelius ir pan. dalykus..
O kortelė tinka ir jau pačioj Kroatijoj tai visur galima ja atsiskaityti be problemų.
Atsakyti