Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

QUOTE(Galas @ 2006 05 18, 10:52)
Apie Kroatijos grazias vietas ir salas su paveiksleliais yra sia http://www.cosy.sbg....ol_on_Brac.html smile.gif

Na, teorinės medžiagos nemažai prisiskaičiau. Aprašymai tokie gražūs, kad visur norisi nuvykti, bet ar iš tiesų taip ir yra? Gal kam teko būti raftinge Kroatijoje? O gal buvote Mljet saloje? Norėtųsi išgirsti nuomones.
Atsakyti
QUOTE(niedulis @ 2006 05 19, 16:21)
Na, teorinės medžiagos nemažai prisiskaičiau. Aprašymai tokie gražūs, kad visur norisi nuvykti, bet ar iš tiesų taip ir yra? Gal kam teko būti raftinge Kroatijoje? O gal buvote Mljet saloje? Norėtųsi išgirsti nuomones.

Mljet saloje buvome. O kas domina?
Ten savotiška paukščių, augmenijos karalystė su ežeriuku.
Papildyta:
QUOTE(niedulis @ 2006 05 17, 23:55)
Nepatingėjau perskaityti nuo pat pradžios, tačiau negaliu pasakyti, kad surinkau daug informacijos. Apie lankytinus objektus visai nieko nerašote. Na, nejaugi tik Plitvicės NP ir kai kuriuos miestus (Dubrovniką, Splitą, Pulą) lankėte? O kaip Velebito NP, o kaip Krka kriokliai, Paklenica? Ar verta ten važiuoti? Gal atradote kitų šaunių vietelių, lankytinų objektų? Nesinori vaikščioti turistų nutryptais takais.

Krk NP buvome - sumažinti Plitvičkai, bet tikrai gražu. Dar aplankėme Zadarą, kur yra šv.Donato katedra ir antikos laikų kolonadų liekanos. Man patiko ir Šibeniko cetras - tok mini, gražus. Dar verta aplankyti slose įsikūrusius miestukus. Brač saloje Bolas su žymiuoju Zlaty rat paplūdymiu (čia jų kurortas). Labai super Hvar saloje esantis Hvar ir Stary grad miesteliai. Hvar mieste aukštai ant kalno yra pilis. Gražu. Mljeto sala su mini prieplaukomis ir ežeriukais. Vis sala su mini Komiž miestuku arba Vis miestelis irgi gražus. O kur žymiosuios mėlynos uolos - Byševo salytėje. Dienos metu kai saulė aukštai per landą uoloje su valtele įlendi į uolų vidų, o ten viskas žydra. Nuostabus vaizdas
Atsakyti
Mes su savo wub.gif planuojam liepos 12-13 d. lėkti į Kroatiją...
Niekada nesame niekur toli neatostogavę, tai nieko nežinom blush2.gif
"Inturlita" daugiausia, kaip supratau, veža i SENJ miestelį... Ką galite apie jį pasakyti?
Domintų visos smulkmenos (patarimai), pradedant nuo to, kokių drabužėlių vertėtų pasiimti ir pan. ...
Dėkui iš anksto 4u.gif
Atsakyti
Drabužėliai tai kuo vėsesni, nes dienos metu beprotiškai karšta, vakare šiek tiek vėsiau, bet megstinių bent jau mums tikrai neprireikė. Įsimeskit pripučiamų čiužinių, labai smagu jūroje ant jų plūduriuoti.
Man asmeniškai patiko Omis miestelis, čia važiuojant link Makarskos, o užpernai buvom Krk saloje, tai ten buvo vėsiau (buvom rugsėjo pradžioje). jei kils klausimų klauskit, mielu noru padėsiu, aišku jei tik galėsiu wink.gif
Atsakyti
Mielos merginos, planuojam vaziuot su viena masina 4iese, tai dabar reik pradet skaiciuot keliones islaidas bigsmile.gif , kiek apytiksliai viskas kainuotu, gal kas galetumet padeti? blush2.gif
Atsakyti
Hmmmm, reiktu Jūsų nuomonių ax.gif
Jei važiuojame į Kroatiją su "Inturlita", gyvename SENJ miestelyje, tačiau "gauname" išvyką į Veneciją...
Jei važiuojame su kita agentūra (pvz., "Toptravel" ir etc.), gyvename MAKARSKOJE ir "gauname" išvyką Į dubrovniką, bet į Veneciją - ne schmoll.gif

Labai noriu ir į Veneciją, ir į Dubrovniką...

Gal kas galėtumėt padėti man apsispręsti 4u.gif

O gal galima papildomai kaip nors susiorganizuoti vieną ar kitą kelionę?

Beje, tos, kas lankėsi Kroatijoje su kelionių agentūromis, gal galėtumė patarti, kokias jų siūlomas išvykas rinktis, o kurių ne...

Nes norisi ir saulutėje pasideginti bei jūroje paplaukioti, o ne vien iškylauti unsure.gif

Iš anskto dėkui visoms atsakiusioms biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo magnifica: 31 gegužės 2006 - 14:52
QUOTE(magnifica @ 2006 05 31, 16:51)
Hmmmm, reiktu Jūsų nuomonių  ax.gif
Jei važiuojame į Kroatiją su "Inturlita", gyvename SENJ miestelyje, tačiau "gauname" išvyką į Veneciją...
Jei važiuojame su kita agentūra (pvz., "Toptravel" ir etc.), gyvename MAKARSKOJE ir "gauname" išvyką Į dubrovniką, bet į Veneciją - ne  schmoll.gif

Labai noriu ir į Veneciją, ir į Dubrovniką...

Gal kas galėtumėt padėti man apsispręsti  4u.gif

O gal galima papildomai kaip nors susiorganizuoti vieną ar kitą kelionę?

Beje, tos, kas lankėsi Kroatijoje su kelionių agentūromis, gal galėtumė patarti, kokias jų siūlomas išvykas rinktis, o kurių ne...

Nes norisi ir saulutėje pasideginti bei jūroje paplaukioti, o ne vien iškylauti  unsure.gif

Iš anskto dėkui visoms atsakiusioms  biggrin.gif

Aš už Makarską ir Dubrovniką. Man Kroatijos pietūs vistiek 100 kartų gražesni už šiaurinę Istriją. Veneciją galite aplankyti važiuodami ir į Italiją. Tokia mano nuomonė ax.gif
Dėl siūlomų kelionių nieko patarti negaliu, nes važiavome su savo auto, todėl kur norėjome, ten ir stojome. Gražu ir verta aplankyti nors vieną nac.parką. Ką jie dar siūlo g.gif
Atsakyti
magnifica, vienareikšmiškai važiuočiau į Makarską. Buvom su Inturlita gal prieš 6 metus-pačios baisiausios ir nevykusios atostogos. schmoll.gif Aišku, gal dėl oro ne jie kalti, buvom rugpjūčio pabaigoj-vaikščiojau su šilčiausiu megztiniu ir į jūrą įlindau tik vieną kartą schmoll.gif nors sakė, kad pats geriausias laikas Kroatijai-neperkaršta biggrin.gif Senj tai kaimas, nors Inturlitoj visai taip nesako. Centrinė nedidelė aikštė yra , o visas kaimelis išsidėstęs palei greitkeli ant kalno, žodžiu jei sugalvosi pasivaikščioti tai reikės greitkelio pakraščiu nueiti iki "miestelio" centro ir ratais galesit aplink tris namus sukti biggrin.gif aišku, truputį perdėjau, bet tikrai taip yra-gražus miesteliukas su senovine pilim ir prieplauka, bet tik pravažiuojant mašina-stabtelėjai pažiūrėjai ir važiuoji toliau. o sedėti savaitę ten-siaubas. Vėjas didžiausias ir vietiniai saką, kad ten taip visą laiką, nes miestelis kažkokioj įlankoj gaunasi ir nuo salų priešpriešiniai vėjai. Mes iš neturėjimo ką veikti visas apylinkes išvažinėjom-ir Veneciją ir Plitvicą ir Cerkvenicoj ir Trieste buvom. žodžiu prie jūros jei nori pagulėti tai tikrai neten schmoll.gif
nors apartamentai tai buvo thumbup.gif sedi vakare terasoj ir nuo kalno visa jūra matosi thumbup.gif

gal kiti ten buvę ir kitos nuomonės, bet man tai labai labai nepatiko tokkios šaltos, vėjuotos atostogos
Atsakyti
QUOTE(magnifica @ 2006 05 31, 15:51)
Hmmmm, reiktu Jūsų nuomonių  ax.gif
...Labai noriu ir į Veneciją, ir į Dubrovniką...

QUOTE(ziulyte @ 2006 05 31, 16:09)
Aš už Makarską ir Dubrovniką. Man Kroatijos pietūs vistiek 100 kartų gražesni už šiaurinę Istriją. Veneciją galite aplankyti važiuodami ir į Italiją.

Aš taip pat rinkčiaus Makarską ir Dubrovniką. Bet ir Istros pusiasalyje labai gražu, ypač jo pietuose Medulinas, Rovinyj. Į Veneciją kokį vieną kartą verta nuvažiuoti, bet daugiau ten nebevažiuočiau schmoll.gif
Įkeliu vaizdą iš Rovinyj miestelio įlankos ir Adrijos jūros vaizdus važiuojant rytine Istros pusiasalio dalimi link Rijekos.
Atsakyti
QUOTE(Kotryna @ 2006 05 31, 17:48)
Aš taip pat rinkčiaus Makarską ir Dubrovniką. Bet ir Istros pusiasalyje labai gražu, ypač jo pietuose Medulinas, Rovinyj. Į Veneciją kokį vieną kartą verta nuvažiuoti, bet daugiau ten nebevažiuočiau  schmoll.gif
Įkeliu vaizdą iš Rovinyj miestelio įlankos ir Adrijos jūros vaizdus važiuojant rytine Istros pusiasalio dalimi link Rijekos.

Sutinku, kad ir ten yra ką pamatyti (kaip ir bet kur kitur) - vien jau ko verta Pula, bet daugiau visko ir gražiau yra pietuose. O dėl Venecijos 100 proc. drinks_cheers.gif - pamatei vieną kartą ir daugiau ten grįžti kaip ir nėra ko... Miestas akyse mirksta vandenyje, pūva ir nenuostabu, jei kada sugrius g.gif O kanalai, pilni šiukšlių kažkaip daugiau netraukia. Įspūdinga, bet TIK VIENĄ KARTĄ...
Atsakyti
Ziulyte, skaičiau, kad buvai Zadare, ar pasedėjai ant laiptų kuriuose įrengti jūros vargonai? Man jie labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kotryna @ 2006 05 31, 18:19)
Ziulyte, skaičiau, kad buvai Zadare, ar pasedėjai ant laiptų kuriuose įrengti jūros vargonai? Man jie labai patiko  thumbup.gif

Nu va apie tokius tai negirdėjau blush2.gif Buvome šv.Donato bažnyčioje. Šalia jos apžiūrėjom tų visų kolonų liekanas, paslampinėjome pagrindine gatvele, bet ... Gal per rūką ir pamenu ten kažkokius laiptus, tik va kad ant jų nesėdėjom tai tikrai. Buvo ten dar kažkoks parkelis su įdomiu šuliniu...
Ech, negali gi žmogau visko žinoti ir visur pabūti. Ai, vėl noriu į Kroatiją rudenį paplaukioti su jachta - toooks poilsisi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Ir kainos jau kritę, ir oras geras...
Atsakyti