Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

QUOTE(Tutet @ 2006 04 06, 23:15)
Sveiki,
turiu klausima keliavusiems: ar vaziuojant automobiliu i Kroatija pakanka veztis asmens tapatybes kortele, ar vis tik butinas pasas, kad nekiltu nesusipratimu pasieniuose?  g.gif

Na su pasu reikėtų nejuokauti - įdomūs ne tik slovėnai, dar įdomesni austrai. Kroatai praleistų ir su studento pažymėjimu rolleyes.gif Tik važiuok pas juos ir palik pinigėlių...
Mes ten su savo auto buvom tris kartus ir visada mus pasienyje sutiko su šypsena, o pasus tik paima, palaiko rankoje ir atiduoda. Šiuo atžvilgiu tai labai maloni tauta.
Dar labai super ten yra policija - jei greitį viršyji, pamato užsienietiškus nr. ir demonstratyviai nusisuka, užtat vietiniams ne pyragai. Na bent jau taip buvo 2000 - 2004 metais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Uriukas @ 2006 04 06, 18:16)
Nuvaziuosit į vietą ir rasit. Daug pigiau nei Adriatikos psl. Mes pernai irgfi tame psl ieskojom, e-mailu prirašėm, bet kai nuvažiavom vietoj iš karto radom daug pigiau ir prie pat jūros. apartamentai buvo super. Buvo 3 kambariai už 60 eurų berods. Tiesą sakant, buvom tokie apšalę, kad net pamiršom pasiderėti, gal būtų buvę dar pigiau.

QUOTE(Kotryna @ 2006 04 06, 21:29)
Kroatijoje geruose kempinguose su *** galima išsinuomuoti namelius, ale, namelius ant ratų (teisingai supratau, kempinguose ieškote namelių, ne apartamentuose? g.gif ). Jie pastatyti stacionariai, apsodinti gėlemis, padarytas kiemelis prie namelio. Paprastai nameliai buna pastyti ant juros kranto, gražiausioje kempingo vietoje. Kaina parai nuo 40 EUR. Aišku kainos galėjo keistis, domėjausi kai buvome prieš du metus. Bet mums labiau patinka keliauti  su palapinėmis, taip mes labiau mobilus.

Ačiū už info. Vadinasi, geriausia nieko iš aksto neužsisakinėti, jei teisingai supratau. Tada gal galit kokį gerą pajūrio ruoželį rekomenduoti, kad vaikas pasiturkšti vandeny galėtų?
Atsakyti
labiausiai pasus tikrino lietuviai . smile.gif italai prisikabino prie antspaudo "paso galiojimas uzsienyje" kuris pasibaiges 2002, nors tas antspaudas jau ir nebegalioja, bet musu pasu poskyryje nieko negali padaryti, kaip tik pakeisti pasa
Atsakyti
QUOTE(dara @ 2006 04 07, 12:03)
Ačiū už info. Vadinasi, geriausia nieko iš aksto neužsisakinėti, jei teisingai supratau. Tada gal galit kokį gerą pajūrio ruoželį rekomenduoti, kad vaikas pasiturkšti vandeny galėtų?

Rijekos priemiesčiuose paplūdymių yra daug, bet man nepatinka ten visiškai šalia esantis kelias. Mes visada važiuojame į Dalmatiją (pradedant Šibeniku ir baigiant Dubrovniku). Mano nuomone, ten yra smagiausi kurortai ir gražiausias paplūdymys. Smėlio, aišku, ten nėra, o ir jūros ežių tikrai daug (visi maudosi su bateliais), bet vistiek man ten labiausiai patinka. Paskutinį kartą buvome apsistoję Šibeninko prieigose, pakrantė ten lygi, graži, parkas šalia, laivų prieplauka. Krk nacionalinis parkas netoli. Liuks thumbup.gif
Girdėjau gerų atsiliepimų apie Makarska, bet pati tik pravažiavau. Va kur mano širdis pasiliko, tai Orebic miestelyje Peljesaco pusiasalio pačiame gale. Toli, kelias nepavydėtinas, bet kaip ten ramu... Va su vaiku tai ten tikrai važiuočiau. Gyvenome mes ten pas tokį italą, kurio žmona kroatė. Jie patys du vaikus augina, namai ant jūros kranto, dušas su gėlu vandeniu apačioje, o priešais - Korčiulos sala. Važiuojant savo auto visai smagi vietelė smile.gif
Gerai paieškojus, tai net ir koordinates surasčiau, bet ten kiekvienas namas priima poilsiautojus. Be to - tai nėra populiarus miestukas, todėl kainos mažesnės. Mes už nakvynę mokėjome po 10 eurų žmogui ir gavom dviejų kambarių butelį su virtuve ir vaizdu į jūrą. Ech, dar dabar prisimenu, kiap vakare žiūrėdami į mėnulio taką vandenyje gurkšnojom alų drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ziulyte @ 2006 04 07, 15:34)
Rijekos priemiesčiuose paplūdymių yra daug, bet man nepatinka ten visiškai šalia esantis kelias. Mes visada važiuojame į Dalmatiją (pradedant Šibeniku ir baigiant Dubrovniku). Mano nuomone, ten yra smagiausi kurortai ir gražiausias paplūdymys. Smėlio, aišku, ten nėra, o ir jūros ežių tikrai daug (visi maudosi su bateliais), bet vistiek man ten labiausiai patinka. Paskutinį kartą buvome apsistoję Šibeninko prieigose, pakrantė ten lygi, graži, parkas šalia, laivų prieplauka. Krk nacionalinis parkas netoli. Liuks thumbup.gif
Girdėjau gerų atsiliepimų apie Makarska, bet pati tik pravažiavau. Va kur mano širdis pasiliko, tai Orebic miestelyje Peljesaco pusiasalio pačiame gale. Toli, kelias nepavydėtinas, bet kaip ten ramu... Va su vaiku tai ten tikrai važiuočiau. Gyvenome mes ten pas tokį italą, kurio žmona kroatė. Jie patys du vaikus augina, namai ant jūros kranto, dušas su gėlu vandeniu apačioje, o priešais - Korčiulos sala. Važiuojant savo auto visai smagi vietelė smile.gif
Gerai paieškojus, tai net ir koordinates surasčiau, bet ten kiekvienas namas priima poilsiautojus. Be to - tai nėra populiarus miestukas, todėl kainos mažesnės. Mes už nakvynę mokėjome po 10 eurų žmogui ir gavom dviejų kambarių butelį su virtuve ir vaizdu į jūrą. Ech, dar dabar prisimenu, kiap vakare žiūrėdami į mėnulio taką vandenyje gurkšnojom alų drinks_cheers.gif
Ačiū, net saldu pasidarė pagalvojus... O kodėl kelias nepavydėtinas?

Atsakyti
Na, mes ten buvom prieš keletą metų. Tada sunkiai važiavom net iki Splito - kalnų kelias, gerokai vingiuotas. Dabar situacija kiek kita - iki Šibeniko kelias platus ir naujas (gal per paskutinius metus autobanas tęsiasi iki pat Splito :mastau), tiesa, mokamas ir kainuoja nemažai. Bet patikėkit, geriau mokėti, negu vingiuoti tais kalnais... Kroatijoje 2004 metais už kelius palikome apie 200 Lt schmoll.gif
Na o nuo Splito jau nėra pasirinkimo - 1 val ir 50 km (toks greitis, nes neretai pasitaiko fūra ar šiaip koks drundulietas, kurį aplenkti yra laaaaabai sudėtinga). Nori ar nenori, teks pasivažinėti kalnų keliais. Pats įdomumas įvažiavus į Peljesaco pusiasalį. Iki mano minėto miestuko lieka berods apie 60 km, bet visiški serpantinai. Užtat pakeliui galima nusipirkti šviežių austrių essen.gif
Na, bet atostogos Orebice mums atpirko visus nepatogumus. Man ten tikrai patiko - sakau nuoširdžiai smile.gif Ir važiavom mes ten be vaikų (tada dar jų neturėjom), ir buvo mums apie 25 metus, ir tūsų dar buvom pasiilgę, bet vistiek patiko. O ir diskonai ten vyksta, ir barų ten yra thumbup.gif Ir laiveliu gali nusikelti į mano minėtą Korčiulą, kuri kitaip vadinama mini Dubrovniku. O ir iki pačio Dubrovniko lieka nedaug thumbup.gif
Visi mes turime puikių prisiminimų... Man ten patiko, nors kai pagalvoji, nieko išskirtinio ten nebuvo. Sekanti kelionė su jachta po Kroatijos salas tikrai buvo įspūdingesnė, bet... wub.gif Orebic
Atsakyti
Dėl tų pasų... visi pažįstami sako, kad užtenka tik tapatybės kortelės. Laisvai. (psžįstami pasieniečiai turiu omenyje). Tai ką galvot? Truputį nedrąsu, nes o jei vis tik prisikabintų doh.gif Bet ir kita problema: nėra laiko pasidaryti pasą. Niekaip doh.gif Nebent jei vėliau, ir būčiau tikra, kad 100% reiks unsure.gif Tai gal kas važiavot TIK su kortele?
Atsakyti
Sveikos.
Noriu ir aš pasidalinti įspūdžiais iš kelionės po Kroatiją.O gal kam bus ir naudingos informacijos.
Taigi mes važiavom dviese su vyru 2004 metų liepos pabaigoj.Nepatogumas tas kad aš nedrįsau vairuoti tai jam teko už vairo sėdėti, o aš su žemėlapiu.
Kas liečia pasus, tai lenkai prie mūsų pristojo (išvažiuojant iš Lietuvos), nes mašinos langas buvo įtrūkęs, bet aišku muitininkas turbūt tikėjosi gauti pinigėlių, o gal ir ne, gal labai sąžiningas muitininkas pasitaikė smile.gif Bet mes apsisukom ir į kitą muitinę nuvarėm, ten gal žmonių ir daugiau, bet niekas nekreipė dėmesio. Pasus tai tik paiima, gerai dar kad į veidus pasižiūri lotuliukas.gif
Po to slovakija, tai ten visai juokas, nu tikrai kas liečia kontrolę prie sienų, tai jau tada nebuvo problemų, nors buvom įstoję į ES tik prieš kelis mėnesius.
Ką aplankėm Kroatijoj?Kadangi važiavom praktiškai be didesnių sustojimų, tai per parą nuvažiavom iki Kroatijos sienos. O tada jau ieškojom kur apsistoti kad pamiegoti ir atgauti jėgas. Važiavom link Plitvicos ežerų. Dar neprivažiavus jų susiradom kas nuomoja pas save namuose kambarį, panašiai kaip Palangoj. Na ten tikrai nėra problemos susirasti nakvynę. Tai ten kalnuose už kambarį mokėjom po 10 eurų žmogui.Bet kambarys tvarkingas, aplinka taip pat, tai mums labai tiko.Tuo labiau kad ruošėmės toliau važiuoti. Ten tokių "sobie" ar kaip ten vadinasi tikrai labai daug, važiuoji ir tariesi.Yra ir kempingų.Vieną naktį ir ten nakvojom.Kadangi mūsų mašina didelė, tai mes ir miegojom joje.Tai vokiečiai visokie žiūrėjo į mus kaip į stebuklą, jiems geriau palapinėj 1mx1m miegoti ir dar su šuniu, nei mašinoj smile.gif Ten kainų nelabai jau pamenu, bet tikrai nekosmosas.
Aplankėm Plitvicos ežerus.Nu ten tai laaabai gražu, nei nuotraukos nei filmuota medžiaga neperteikia ten esančio grožio. Prieš išvažiuodami skaitėm kad lietuviai ten prasisuka be bilietų, bet kai mes buvom tikrai nebūtų pavykę prasisukti be bilietų, todėl kad yra kontrolė, yra autobusiukai kuriais labai patogu naudotis o ir laivu plaukti labai smagu. Tuo labiau apeiti tuos visus ežerus reikia gero pusdienio ir yra kas veikti pavaikščioti kalnais.Bet verta.
Na o iš ten jau dūmėm link jūros. Važiavom į Rijekos pusę.Prieš tai užsukom į KRK salą.Labai graži sala. Į ją patenki pravažiavus tiltą už kurį reikia susimokėti.O kainuoja 7 jų vietinių pinigų :)Neprisimenu kaip jų valiuta vadinas ax.gif
Norėjom toj saloj apsigyventi, bet ten daug brangiau.Todėl važiavom į Rijekos pusę, ir ten pakrante važiuojant yra daug kurortų tik ten jau kambarių nuomos brangesnės bet galima susirasti, mes susiradom už 17 eurų žmogui su pusryčiais. Buvom susiradę labai šaunų paplūdimį jau važiuojant link Pulos link Italijos sienos. Aišku ten visur akmenys, bet yra gultai todėl jokių problemų.Mes kadangi tingėjom gulėti papludimyje tai išsinuomavom vandens dviratį su čiuožykla smile.gif ir išplaukėm į jūrą, labai smagu, ten ir pasideginom ir su praplaukiančiais jachtomis susimojuodavom, smagu biggrin.gif Ir ką paskutinis mūsų taškas buvo Pula.Labai gražus miestas, senovinis toks visas, su amfitiatru, architektūros muziejumi.Ten jau daug Italų, kurie tik ir spokso į šviesias merginas lotuliukas.gif Bet kadangi aš jau pasirodo buvau nėščia tai ten esantis karštis man buvo nebepakeliamas ir aš norėjau kuo grečiau iš ten. Tiesa esu girdėjusi kad ten yra vienas didžiausių nudistų pliažų lotuliukas.gif Gal kam įdomu lotuliukas.gif Kiti dar važiuoja į Veneciją iš ten nes iš Pulos netoli visai Italijos siena. Bet mes jau lėkėm namo.Per Slovėniją, man labai graži šalis, per Vengriją (įvažiuojant į Vengriją muitininkai įdėjo antspaudus kad įvažiavomį šalį, ko nereikėjo daryti), o išvažiuojant niekas neįdėjo, tai gaunasi kad mes vis dar Vengrijoj. Po to Slovakija ir Lenkija, per kurią labiausiai nervuoja važiuoti. Tiesa tuo metu kai važiavom per Vengriją, vis būdavo kad užeina toks nemalonus kvapas, jau tokiu š smirdėjo kad baisu, paskui išsiaiškinom kad kaip tik tuo metu žydi kukūrūzai ar saulėgražos, tai todėl taip smirda lotuliukas.gif
Dar vienas dalykas liepos mėn ten yra pats brangiausias mėnuo, nes draugai važiavo birželio mėn, tai kambarių nuomos buvo pigesnės.
Mes važiavom per šalį ir miegojom kur susirasdavom, o draugai susirado vietą kur apsistojo ir tada keliavo po šalį, taigi yra įvairių būdų atostogauti ir visi jie geri nes tai yra ATOSTOGOS.
Taigi va pripasakojau tikiuosi neatsibodau. Ir dar galvojam kada sugryžti į Kroatiją, bet jau važiuotume į Dubrovniko pusę.
Sėkmės visiems keliajantiems thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos. Ir as turiu siek tiek informacijos apie Kroatija, tiksliau siaurine jos dali. Teko metelius pagyventi Rabo saloje ir pamatyti kaip is tiesu turizmas rutuliojasi. Taigi, tos,kurios nori pinigelius pataupyti geriau tegul renkasi keliones geguzes, birzelio, rugsejo bei spalio menesiais. Tuo laikoparpiu apgyvendinimas gali buti net iki 25 procentu pigesnis, o oras siltas, maudytis juroje taip pat galima ir nereikia kesti tu nepakeliamu karsciu.
Liepos ir Rugpjucio menesiais kainos labai sukyla,kadangi pradeda plusti turistai is kaimynimiu saliu.Pavyzdzui rugpjucio menuo yra pats populiariausias tarp italu.
Rabo sala nera labai didele, taciau patys kroatijos gyventojai sako, kad tai pati zaliausia sala. Sala yra suskirstyta i keleta regionu, jei taip galima issireiksti. Vienas is ju - Loparas, kuriame nuostabus smelio papludimys, labai tinka poilsiauti su mazais vaikais, taip pat netoli yra kempingai. Norintys naktinio gyvenimo, gali uzsukti i Santos, papludimio kluba.
Kai kur yra taip vadinami pensijonai, kur gali issinuomuoti ne tik apartamentus, bet ir maistas tau bus tiekiamas. Kalbant apie valgi, tai tokiu tradiciniu patiekalu, kaip musu cepelinai jie neturi, taciau maistas tikrai geras.
Atsakyti
Gal galit patarti su kokia kelionių agentūra geriau važiuoti į Kroatiją? ax.gif Niekaip neišsirenku.
Atsakyti
QUOTE(Tautė @ 2006 04 27, 18:42)
Gal galit patarti su kokia kelionių agentūra geriau važiuoti į Kroatiją? ax.gif Niekaip neišsirenku.

pavartyk katalogus paziurek kokie viesbuciai labiau tenkina,kur pigiau ir pan mirksiukas.gif nors as nezinau kas apart novaturo dar veza,jei turi galvoj poilsine kelione..? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blackkiss: 27 balandžio 2006 - 21:03
Sveikutės, mergaitės smile.gif

Planuojam su savo wub.gif keliauti į Kroatiją, tad norėčiau šiokių tokių patarimų:
* į kokį Kroatijos kurortą vykti?
* kokį kelionių organizatorių pasirinkti (tiesiog, gal kas keliavot ir nenusivylėt)?

... ir apskritai: ką dar turėčiau žinoti? 4u.gif

p.s. keliausime lėktuvu...
Atsakyti