Sveikos.
Noriu ir aš pasidalinti įspūdžiais iš kelionės po Kroatiją.O gal kam bus ir naudingos informacijos.
Taigi mes važiavom dviese su vyru 2004 metų liepos pabaigoj.Nepatogumas tas kad aš nedrįsau vairuoti tai jam teko už vairo sėdėti, o aš su žemėlapiu.
Kas liečia pasus, tai lenkai prie mūsų pristojo (išvažiuojant iš Lietuvos), nes mašinos langas buvo įtrūkęs, bet aišku muitininkas turbūt tikėjosi gauti pinigėlių, o gal ir ne, gal labai sąžiningas muitininkas pasitaikė
Bet mes apsisukom ir į kitą muitinę nuvarėm, ten gal žmonių ir daugiau, bet niekas nekreipė dėmesio. Pasus tai tik paiima, gerai dar kad į veidus pasižiūri
Po to slovakija, tai ten visai juokas, nu tikrai kas liečia kontrolę prie sienų, tai jau tada nebuvo problemų, nors buvom įstoję į ES tik prieš kelis mėnesius.
Ką aplankėm Kroatijoj?Kadangi važiavom praktiškai be didesnių sustojimų, tai per parą nuvažiavom iki Kroatijos sienos. O tada jau ieškojom kur apsistoti kad pamiegoti ir atgauti jėgas. Važiavom link Plitvicos ežerų. Dar neprivažiavus jų susiradom kas nuomoja pas save namuose kambarį, panašiai kaip Palangoj. Na ten tikrai nėra problemos susirasti nakvynę. Tai ten kalnuose už kambarį mokėjom po 10 eurų žmogui.Bet kambarys tvarkingas, aplinka taip pat, tai mums labai tiko.Tuo labiau kad ruošėmės toliau važiuoti. Ten tokių "sobie" ar kaip ten vadinasi tikrai labai daug, važiuoji ir tariesi.Yra ir kempingų.Vieną naktį ir ten nakvojom.Kadangi mūsų mašina didelė, tai mes ir miegojom joje.Tai vokiečiai visokie žiūrėjo į mus kaip į stebuklą, jiems geriau palapinėj 1mx1m miegoti ir dar su šuniu, nei mašinoj
Ten kainų nelabai jau pamenu, bet tikrai nekosmosas.
Aplankėm Plitvicos ežerus.Nu ten tai laaabai gražu, nei nuotraukos nei filmuota medžiaga neperteikia ten esančio grožio. Prieš išvažiuodami skaitėm kad lietuviai ten prasisuka be bilietų, bet kai mes buvom tikrai nebūtų pavykę prasisukti be bilietų, todėl kad yra kontrolė, yra autobusiukai kuriais labai patogu naudotis o ir laivu plaukti labai smagu. Tuo labiau apeiti tuos visus ežerus reikia gero pusdienio ir yra kas veikti pavaikščioti kalnais.Bet verta.
Na o iš ten jau dūmėm link jūros. Važiavom į Rijekos pusę.Prieš tai užsukom į KRK salą.Labai graži sala. Į ją patenki pravažiavus tiltą už kurį reikia susimokėti.O kainuoja 7 jų vietinių pinigų :)Neprisimenu kaip jų valiuta vadinas
Norėjom toj saloj apsigyventi, bet ten daug brangiau.Todėl važiavom į Rijekos pusę, ir ten pakrante važiuojant yra daug kurortų tik ten jau kambarių nuomos brangesnės bet galima susirasti, mes susiradom už 17 eurų žmogui su pusryčiais. Buvom susiradę labai šaunų paplūdimį jau važiuojant link Pulos link Italijos sienos. Aišku ten visur akmenys, bet yra gultai todėl jokių problemų.Mes kadangi tingėjom gulėti papludimyje tai išsinuomavom vandens dviratį su čiuožykla
ir išplaukėm į jūrą, labai smagu, ten ir pasideginom ir su praplaukiančiais jachtomis susimojuodavom, smagu
Ir ką paskutinis mūsų taškas buvo Pula.Labai gražus miestas, senovinis toks visas, su amfitiatru, architektūros muziejumi.Ten jau daug Italų, kurie tik ir spokso į šviesias merginas
Bet kadangi aš jau pasirodo buvau nėščia tai ten esantis karštis man buvo nebepakeliamas ir aš norėjau kuo grečiau iš ten. Tiesa esu girdėjusi kad ten yra vienas didžiausių nudistų pliažų
Gal kam įdomu
Kiti dar važiuoja į Veneciją iš ten nes iš Pulos netoli visai Italijos siena. Bet mes jau lėkėm namo.Per Slovėniją, man labai graži šalis, per Vengriją (įvažiuojant į Vengriją muitininkai įdėjo antspaudus kad įvažiavomį šalį, ko nereikėjo daryti), o išvažiuojant niekas neįdėjo, tai gaunasi kad mes vis dar Vengrijoj. Po to Slovakija ir Lenkija, per kurią labiausiai nervuoja važiuoti. Tiesa tuo metu kai važiavom per Vengriją, vis būdavo kad užeina toks nemalonus kvapas, jau tokiu š smirdėjo kad baisu, paskui išsiaiškinom kad kaip tik tuo metu žydi kukūrūzai ar saulėgražos, tai todėl taip smirda
Dar vienas dalykas liepos mėn ten yra pats brangiausias mėnuo, nes draugai važiavo birželio mėn, tai kambarių nuomos buvo pigesnės.
Mes važiavom per šalį ir miegojom kur susirasdavom, o draugai susirado vietą kur apsistojo ir tada keliavo po šalį, taigi yra įvairių būdų atostogauti ir visi jie geri nes tai yra ATOSTOGOS.
Taigi va pripasakojau tikiuosi neatsibodau. Ir dar galvojam kada sugryžti į Kroatiją, bet jau važiuotume į Dubrovniko pusę.
Sėkmės visiems keliajantiems