Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

QUOTE(Brigitutė @ 2005 07 11, 10:46)
Man tai ką sakė, kad niekur tikrai nevalgysim, maistą imti 3 dienom. Tai jau visai pasimečiau, visai aš nenoriu tiek tempti (beje keliauju su vaiku) ir maitintis džiūvėsiais bei razinom, juk viskas genda. O kiek reikia turėti zlotų? Man tai sakė, kad užtenka 5-10, bet įtariu, kad reikia daugiau išsikeisti.

Na mums 2 zhmonems uzhteko 60 zlotu pirmyn ir atgal vazhiuojant.
Del maisto, tai pirma diena vazhiuojant sustojo. Antra diena uzhkandom Vienoj, kai buvo laisvo laiko kazhkiek, trecia diena Plitvicos ezeru parke uzhkandom. Vytintos mesos kokios nors galit pasiimt negenda ji.

QUOTE(Brigitutė @ 2005 07 11, 10:50)
Beje, dar Euroj sakė, kad visi viešbučiai pakelėse yra 3 žvaigždučių. Žodžiu apgavo turbūt, kadangi nemanau, kad 3 žv. viešbučiuose dušai bendri.

Na pirmyn vazhiuojant buvo 3 zhvaigzhduciu vieshbuciai. Atgal vazhiuojant Kroatijoj buvo 2 zhvaigzhduciu (ash tai 0 zhvaigzhduciu jam duociau...), o Slovakijoj ko gero irgi 2...
Atsakyti
QUOTE(Julius3 @ 2005 07 11, 11:18)
Na pirmyn vazhiuojant buvo 3 zhvaigzhduciu vieshbuciai. Atgal vazhiuojant Kroatijoj buvo 2 zhvaigzhduciu (ash tai 0 zhvaigzhduciu jam duociau...), o Slovakijoj ko gero irgi 2...

Siutas ima ant tų agentūrų, aš nesu ten labai išlepinta, galiu ir be patogumų pamiegoti, bet kam reikia meluoti, sakytų, kad viešbučiai įvairūs, nesupykčiau, o dabar... Trūksta žodžiu, dar žiurėsim kokį gidą duos. O kaip dėl pačios Kroatijos? Kaip ten kambariai arba apartamentai? Nusiskundimų nebuvo?
PS.S Ar Lenkijoj Eurus priima ten kur buvot?
Atsakyti
Na, įsikišiu ir aš su pernykščiais įspūdžiais iš Euros: vairuotojai nuostabūs, kelią tikrai žino. Kada gult priklauso nuo to, kada nuvažiuoji iš taško A į tašką B, o čia jau ne tik nuo vairuotojų, bet ir nuo kelių, nuo sustojimų skaičiaus ir pan. priklauso, bet dažniausia tai būdavo apie 10-11 val. vietos laiku. Ryte keldavomės įvairiai: nors viešbutyje ir būdavo pusryčiai pvz., 7.30, bet grupei suprotestavus gidas sutardavo 8.30 wink.gif
Viešbučiai, tiesa, buvo įvairūs: Zagrebe aš jam būčiau davusi ko ne visas 5 žvaigždutes, Brno tai toks bendrabučio tipo, kur dviem kambariam vienas dušas ir tualetas, Čenstachovoj irgi nieko viešbutukas, tikrai 3 žvaigždučių vertas, vat tik Lenkijoj kaip kam nuskilo... mat pamiršo rezervuot ar dorai nesusitarė, tai tada jau kaip kam teko... kažkas direktoriaus kabinete nakvojo, kažkas dar kur...

Dar dėl sustojimų. Kadangi visi būdavo už tai pakeliui visada stodavom pavalgyt kavinėse. Mes, pavyzdžiui, tų šalių pinigų turėjom minimaliai, bet užteko, paskui supratom, kad kai kur (ypač degalinėse) labai patogu atsiskaityt kortele, o jei neturėjom jų pinigų, tai priimdavo eurus. Bet čia gal tik mums taip pasisekė wink.gif
Kroatijoj apartamentai noramalūs, bet vaizdas pro langą ir kaimynai, tai jau laimės dalykas smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(Brigitutė @ 2005 07 11, 11:30)
Siutas ima ant tų agentūrų, aš nesu ten labai išlepinta, galiu ir be patogumų pamiegoti, bet kam reikia meluoti, sakytų, kad viešbučiai įvairūs, nesupykčiau, o dabar... Trūksta žodžiu, dar žiurėsim kokį gidą duos. O kaip dėl pačios Kroatijos? Kaip ten kambariai arba apartamentai? Nusiskundimų nebuvo?
PS.S Ar Lenkijoj Eurus priima ten kur buvot?

Pacioj Makarskoj viskas gerai buvo, mes apartamentus emem tai viskas liuks.
Jokiu nusiskundimu.
Euru Lenkijoj nebandziau niekur siulyt.

QUOTE(AŠA @ 2005 07 11, 11:36)
Na, įsikišiu ir aš su pernykščiais įspūdžiais iš Euros: vairuotojai nuostabūs, kelią tikrai žino. Kada gult priklauso nuo to, kada nuvažiuoji iš taško A į tašką B, o čia jau ne tik nuo vairuotojų, bet ir nuo kelių, nuo sustojimų skaičiaus ir pan. priklauso, bet dažniausia tai būdavo apie 10-11 val. vietos laiku. Ryte keldavomės įvairiai: nors viešbutyje ir būdavo pusryčiai pvz., 7.30, bet grupei suprotestavus gidas sutardavo 8.30 wink.gif
Viešbučiai, tiesa, buvo įvairūs: Zagrebe aš jam būčiau davusi ko ne visas 5 žvaigždutes, Brno tai toks bendrabučio tipo, kur dviem kambariam vienas dušas ir tualetas, Čenstachovoj irgi nieko viešbutukas, tikrai 3 žvaigždučių vertas, vat tik Lenkijoj kaip kam nuskilo... mat pamiršo rezervuot ar dorai nesusitarė, tai tada jau kaip kam teko... kažkas direktoriaus kabinete nakvojo, kažkas dar kur...

Del vairuotuju, tai manau kaip pasiseks... nes mums vazhiuojant kiek zhinau Eura visus savo autobusus buvo ishnuomavus, o mums rado autobusa ish Marijampoles... o tie vairuotojai nebuvo buve nei Kroatijoj, nei Austrijoj.
Del vieshbuciu, tai jie pastoviai juos keicia... Brno tikrai labai geras vieshbutis buvo, Zagrebe, kazhkiek prastesnis, bet normaliai viskas. Gryzhtant Kroatijos vieshbutis tikrai baisus... lovos suluzhe, langai neatsidaro, kiti sake tarakonus mate. O Slovakijoj irgi kaip pasiseke, kambariai tai normalus, bet ne visuose tualetas su dushu buvo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Julius3: 11 liepos 2005 - 11:42
QUOTE(Julius3 @ 2005 07 11, 12:47)
Del vairuotuju, tai manau kaip pasiseks... nes mums vazhiuojant kiek zhinau Eura visus savo autobusus buvo ishnuomavus, o mums rado autobusa ish Marijampoles... o tie vairuotojai nebuvo buve nei Kroatijoj, nei Austrijoj.
Del vieshbuciu, tai jie pastoviai juos keicia... Brno tikrai labai geras vieshbutis buvo, Zagrebe, kazhkiek prastesnis, bet normaliai viskas. Gryzhtant Kroatijos vieshbutis tikrai baisus... lovos suluzhe, langai neatsidaro, kiti sake tarakonus mate. O Slovakijoj irgi kaip pasiseke, kambariai tai normalus, bet ne visuose tualetas su dushu buvo...

Na bandysiu laimę, trauktis nebėra kur. (Tik nesuprantu kam savo autobusus išnuomot, o paskui ieškoti kažkokio kito). O kaip bus man, parašysiu kai grįšiu. Visiems dėkoju už pasidalintus įspūdžius.
Atsakyti
Gal nebus ten taip viskas blogai 4u.gif Mes irgi važiuosim su Eura ir kiek girdėjusi esu atsiliepimų, tai visi buvo tikrai labai geri smile.gif
AŠA, kiek žinau, tu pernai buvai būtent su šita agentūra važiavai ir esi šia kelione patenkinta, ane? ax.gif
Brigitute, o jūs šį šeštadienį (07.16) išvažiuojat? Gal kartu važiuosime? wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dikė: 11 liepos 2005 - 13:16
QUOTE(Dikė @ 2005 07 11, 13:15)
Gal nebus ten taip viskas blogai  4u.gif  Mes irgi važiuosim su Eura ir kiek girdėjusi esu atsiliepimų, tai visi buvo tikrai labai geri  smile.gif 
AŠA, kiek žinau, tu pernai buvai būtent su šita agentūra važiavai ir esi šia kelione patenkinta, ane? ax.gif 
Brigitute, o jūs šį šeštadienį (07.16) išvažiuojat? Gal kartu važiuosime? wink.gif

Taip, buvau su Eura Makarskoj, 12 d. kelionė, ir esu labai patenkinta, nes man smulkmenos gyvent netrukdo wink.gif Vyras, tiesa, vienu momentu buvo papykęs, kai prieš Makarską vingiutam siauram kely pakliuvom į kamštį, judėjom labai lėtai ir ilgai nestojom, o jis parūkyt negalėjo (cha cha cha, taip jam ir reikia tongue.gif )
P.S. Mes irgi važiavom iš Vilniaus, o po to važiavom paimt kauniečių, taip kad pastarieji gal valanda ilgaiu pamiegot smile.gif
Atsakyti
Tai mes irgi lygiai į tokią pačią kelionę kaip AŠA važiuojam thumbup.gif O savo maisto jūs ten daug vežėtės? Mes tai nusipirkom papildomai dar vakarienes, ten šio bei to nusipirksim ar nueisim, kur nors pavalgyti smile.gif
Ir ar ten vežėtės kokius skėčius nuo saulės (skaičiau čia šitoj temoj, kad kiti vežasi), ar pripučiamus čiužinius? Agentūroje rekomendavo juos vežtis, sakė ten labai akmenuotas paplūdimys ir geriau gulėti ant jų, beto ir paplaukioti sakė bus su kuo smile.gif Ar verta juos temtis? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dikė: 11 liepos 2005 - 16:45
QUOTE(Dikė @ 2005 07 11, 17:40)
Tai mes irgi lygiai į tokią pačią kelionę kaip AŠA važiuojam  thumbup.gif  O savo maisto jūs ten daug vežėtės? Mes tai nusipirkom papildomai dar vakarienes, ten šio bei to nusipirksim ar nueisim, kur nors pavalgyti smile.gif
Ir ar ten vežėtės kokius skėčius nuo saulės (skaičiau čia šitoj temoj, kad kiti vežasi), ar pripučiamus čiužinius? Agentūroje rekomendavo juos vežtis, sakė ten labai akmenuotas paplūdimys ir geriau gulėti ant jų, beto ir paplaukioti sakė bus su kuo smile.gif Ar verta juos temtis?  ax.gif

Agentūroj man sakė, kad trumpai stosim tik degalinėse, maisto imti 3 dienoms (i vieną pusę), niekur kitur nestosim... Bet va, čia kiti prirašė, kad autobusas stojo ir maitinosi pakelėse. Aš dar maisto neprisipirkau, bet ir nesiruošiu tąsytis su maišais didžiausiais. Skėčių irgi nesiruošiu tempti, nors kai buvau Turkijoj, tai be jų neįmanoma būti, bet gal Kroatijoj nėra taip karšta kaip ten. (Be to žiūrėjau orų prognozes, tai dabar čia karščiau nei ten, be to, ten lyja). Na jei jau bus striuka, tai išsinuomosiu vietoj. O dėl čiužinių, nusipirkau Maximoj paplūdimio kilimėlių, jie lengvi, nebrangūs, gal būs gerai, ką aš dabar tempsiu tą čiužinį, pūsiu jį... Kai žiūrinėjau parduotuvėj, jie tokie sunkūs. Ai kaip bus, tai bus.
Atsakyti
[quote=Julius3,2005 07 11, 08:08]
Priesh savaite grizhau ish Kroatijos, viskas ten liuks, kainos zhmonishkos oras geras, tik va krantas ne stebuklai smile.gif

Kroatijoj tikrai faina, bet, kad kainos žmoniškos tai nepasakyčiau. Gal kaip kam, nuo kišenės priklauso... blink.gif Mano požiūriu, tai maistas brangokas, ypač mėsa. Normalesnės kaina 40 -70 lt. tai kaip čia pasakius sad.gif Žodžiu rūkyta ar vytinta dešrytė tikrai nepamaišytų smile.gif Labai daug nesveria, vietos marias neužima, o pataupyti padeda smile.gif Aišku, jei maitinimas nupirktas kartu su kelione, tai papildomas bagažas nereikalingas biggrin.gif

dar norėčiau papildyti dėl paplūdimių, kilimėlių, skėčių ir t.t.
Gaila, bet paplūdimiuose tikrai didesni ar mažesni akmenukai, tai be kilimėlio neišsiversi. Jeigu gauni apartamentus prie paplūdimio (o tokių tikrai yra) tai automatiškai tau priklauso ir gultai bei skėčiai, o jei ne, tai juos gali nuomotis. Dienos kaina 15 -25lt. Žodžiu skėtis, manau, per didelis griozdas, kad vežtis, nors jeigu jis guli namuose, tai gal ir verta nusitempti biggrin.gif
Ir dar viena būtinybė - maudymosi šliurės, be kurių per akmenis sunkoka kepestuoti, jau neskaitant jūros ežių(apie juos visi pasakoja, bet aš nemačiau, gal prieš tris savaites dar buvo ne sezonas biggrin.gif ) Lietuvoje tinkamų šliurių nemačiau pirkti, o ten "kaliošai" kainuoja 25 -30lt
Atsakyti
QUOTE(Brigitutė @ 2005 07 11, 18:01)
O dėl čiužinių, nusipirkau Maximoj paplūdimio kilimėlių, jie lengvi, nebrangūs, gal būs gerai, ką aš dabar tempsiu tą čiužinį, pūsiu jį... Kai žiūrinėjau parduotuvėj, jie tokie sunkūs. Ai kaip bus, tai bus.

Pripuciamu ciuzhiniu vietoj pilna, kainos nuo 10 litu.
Atsakyti
Gal kas nors turi info apie kempingus - kainos, vietos, užimtumas, etc. Penktadienį išvažiuoju į Kr su nameliu. Gal žinote neblogą kempingą Prahoje?
Atsakyti