[quote=Savūnė,2005 06 02, 09:47]
Aš kažkaip įsivaizdavau, kad žmonės važiuodami savo mašina su nameliu nori kuo daugiau patys apvažiuoti, pamatyti. Ir nakvoti kempinguose, nes taip daug pigiau. O jei kaina nesvarbu, tai gal geriau skristi į Rijeką, paskui plaukti, paskui parskristi iš Dubrovniko (per tarpinį oro uostą, tiesiai Lietuvon neskrenda).
Dėl važiavimo du kartus tuo pačiu keliu tai juk nebūtina. Galima atgal grįžti per Plitvicę (kitaip neįsivaizduoju, kada jūs ją aplankysit, o išvažiuoti iš Kroatijos nepamačius didžiausios tos šalies grožybės nei šis, nei tas).
Argi grįžtant iš Dubrovniko į Rijeką negalima aplankyti Plitvicos? O kelionė greitkeliu, ko gero, nebūtų įdomesnė negu kėlimasis keltu. Ir, beje, nakvynė keturiems žmonėms su kemperiu kempinge kainuoja brangiau, o ne pigiau nei kambario nuoma. Bent jau pagal kainas, kurios nurodytos internete.
[quote=Robinzonas,2005 06 02, 13:27]
Aš kažkaip įsivaizdavau, kad žmonės važiuodami savo mašina su nameliu nori kuo daugiau patys apvažiuoti, pamatyti. Ir nakvoti kempinguose, nes taip daug pigiau. O jei kaina nesvarbu, tai gal geriau skristi į Rijeką, paskui plaukti, paskui parskristi iš Dubrovniko (per tarpinį oro uostą, tiesiai Lietuvon neskrenda).
Dėl važiavimo du kartus tuo pačiu keliu tai juk nebūtina. Galima atgal grįžti per Plitvicę (kitaip neįsivaizduoju, kada jūs ją aplankysit, o išvažiuoti iš Kroatijos nepamačius didžiausios tos šalies grožybės nei šis, nei tas).
[/quote]
Mes plaukdami į Dubrovniką tikrai prisižiūrejom labai gražių vaizdų, gaila kompe nuotraukų neturiu įkelčiau. O iš Dubrovniko kildami į Splitą ir pamatėm pakankamai nemažai, o iš Splito važiavom į Plitvicas. Tiesa važiuojant nuo Dubrovniko buvom apsistoję trim dienom vienam miestelį, buvo dar ne sezonas ir labai mažai žmonių, pailsėjom. O už nakvynę mokejom po 8EUR, nes nakvojom virš 3 naktų.
[/quote]
Mes plaukdami į Dubrovniką tikrai prisižiūrejom labai gražių vaizdų, gaila kompe nuotraukų neturiu įkelčiau. O iš Dubrovniko kildami į Splitą ir pamatėm pakankamai nemažai, o iš Splito važiavom į Plitvicas. Tiesa važiuojant nuo Dubrovniko buvom apsistoję trim dienom vienam miestelį, buvo dar ne sezonas ir labai mažai žmonių, pailsėjom. O už nakvynę mokejom po 8EUR, nes nakvojom virš 3 naktų.
Iš Splito turiu daug gražesnių nuotraukų , deja, popierinių.
Taip, grįžtant iš Dubrovniko į Rijeką galima aplankyti Plitvicę, taip pat kaip važiuojant iš Klaipėdos į Vilnių užsukti į Biržus. Pasiimkit Kroatijos žemėlapį ir įsitikinsit. Galima, bet neracionalu.
Ai, bet ką aš čia mokau, pati tai su mašina nė karto nevažiavau
Taip, grįžtant iš Dubrovniko į Rijeką galima aplankyti Plitvicę, taip pat kaip važiuojant iš Klaipėdos į Vilnių užsukti į Biržus. Pasiimkit Kroatijos žemėlapį ir įsitikinsit. Galima, bet neracionalu.
QUOTE(Savūnė @ 2005 06 02, 16:10)
Iš Splito turiu daug gražesnių nuotraukų , deja, popierinių.
Šiaip tai mes negrįžom iki Rijekos, o nuo Splito varėm į Plitvicas ir žinai važiavom su tikrais suvalkiečiais, tai jau racionaliau nesugalvosi. Ir kaip į priekį važiavom per čekija, vieną, slovėniją, taip grįžom per vengriją, slovakiją ir viskas musm buvo labai
Šiaip jau aš Kroatijos žemėlapį esu matęs - ten parašyta, kad nuo Splito galima nuvažiuoti iki Plitvicos, o paskui grįžti atgal į pajūrį ir keliauti iki Rijekos, o paskui sukti į Zagrebą. Kelionės automobiliu pagrindinis privalumas tas ir yra, kad kartais galima pasielgti nelogiškai...
Irko, nors mums ir neteko kempinguose nakvot, bet kadangi paminejai zinomas apylinkes, tai galiu pasakyt- 7 kn uz Crikvenicos yra Novi Vinodolski, ten yra 2 kempingai -vienas pries miesta, kitas (Povile) vadinasi - uz miesto. Nemanau, kad kainos aukstos.
QUOTE(irko @ 2005 06 04, 18:02)
Labas. Kas keliavot su issinuomuotu kemperiu, ar reikejo kokio nors igaliojimo ar pan.? Ir siaip, kokie dokumentai yra butini kertant kroatijos siena? Dar vienas klausymas - kas nakvojot kempinguose Crikvenice ar Krk apylinkese, kiek jie kainuoja ir gal galit patart koki geresni?
Kol atsilieps tie, kurie turi patirties, gali pasižiūrėti čia. Išsirink regioną (tavo minėtos apylinkės yra Kvarnere), gausi sąrašiuką, spausk link. Kainos nurodytos ne prie visų kempingų, bet kai kurie net turi savo svetaines, kuriose ne tik kainos ir paslaugos, bet ir daug nuotraukų, iš kurių susidarysi teisingesnį vaizdą.
QUOTE(irko @ 2005 06 04, 18:02)
Labas. Kas keliavot su issinuomuotu kemperiu, ar reikejo kokio nors igaliojimo ar pan.? Ir siaip, kokie dokumentai yra butini kertant kroatijos siena? Dar vienas klausymas - kas nakvojot kempinguose Crikvenice ar Krk apylinkese, kiek jie kainuoja ir gal galit patart koki geresni?
Pernai keliavom kemperiu - išsinuomotu firmoje, vežėmės tik nuomos sutartį lietuvišką, bet jos niekam neprireikė. O ant kroatų sienos tik pasus pervertė, ir tai tik paskubomis Kempingų ten pilna visur, mes pravažiavom visą pakrantę, tai vidutiniškai kaina kemperiui, 2 suaugusiems, vaikui ir elektros pajungimas į kemperį kainavo apie 20 eurų (buvo ir 13, buvo ir beveik 30). Keliavom liepos pradžioje. O šiaip - kuo geresnis kempingas, kuo daugiau žvaigždučių - tuo ir kaina didesnė. Pats prasčiausias pasitaikė prie Rijekos, ant aukšto kalno, iki jūros reikėjo vos ne 10 minučių leistis, tas ir buvo pigiausas. Dar kas - mes apsistodavom tik vienasi nakčiai. Gal jei apsistoti kelioms dienoms ar savaitei būtų kokia nuolaida? Bet čia tik mano pamastymas...
QUOTE(Renat @ 2005 06 06, 15:50)
Dar kas - mes apsistodavom tik vienasi nakčiai. Gal jei apsistoti kelioms dienoms ar savaitei būtų kokia nuolaida? Bet čia tik mano pamastymas...
O jeigu ne kempinge, kitur kur nors ar galima pernakvoti su kemperiu?
QUOTE(Robinzonas @ 2005 06 06, 16:46)
O jeigu ne kempinge, kitur kur nors ar galima pernakvoti su kemperiu?
Na, mes matėm nakvojant pakelės aikštelėje netoli Dubrovniko. Bet kiek kalbėjom su vietiniais, taip esą daryti negalima, nes policija gali prisikabinti ir arba baudą išrašyti, arba į kempingą nuvaryti. Čia taip esą dėl pačių turistų saugumo O šiaip ten bet kur ir nesustosi, nes reljefas labai nelygus, miegoti bus nepatogu. Arba reiks jau kemperį su tais kažkokiais specialiais keltuvais lyginti...