Gal kas važiavo į Kroatiją per agentūrą "Novaturas". Būtų įdomu sužinoti kaip viskas buvo suorganizuota ir ar patiko papoilsiauti?
Šią vasarą labai norėjau į Ispaniją, tačiau jaučiu taip gausis, kad išeis tik Kroatija. Bet manau patiks, labai gražios nuotraukos, kai pavartau kelionių katalogus, tik vat niekaip nesuprantu , jei renkiesi kelionę su Grūda, siūlo kambarius, apartamentus arba studijas. Kuom skiriasi apartamentai nuo studijų? Kaina tai beveik nesiskiria. Taip pat iš komentarų supratau, kad viešbučio Kroatijoj neverta užsisakinėti. Taip pat ar saugu palikinėti brangius daiktus (pinigus, dokumentus, kamerą ir pan.) tuose apartamentuose? Juk nesinešiosi visą laiką su savimi, tarkim viešbučiuose galima išsinomuosti seifą. Žinoma ten brangakmenių ar aukso dirbinių nesiruošiu vežtis . Ir ar neiškepsiu ten rugpjūčio pradžioj? Negaliu kitaip pasirinkti atostogų. Su malonumu važiuočiau ir rugsėjo mėnesį, tačiau dukra pradeda eiti į pirmą klasę. Prisimenu Turkijoj buvau panašiu laiku, tai kepiau, labai gaila, kad per tą karštį atsisakiau kai kurių išvykų.
QUOTE(Brigitutė @ 2005 05 17, 18:28)
Taip pat ar saugu palikinėti brangius daiktus (pinigus, dokumentus, kamerą ir pan.) tuose apartamentuose? Juk nesinešiosi visą laiką su savimi
Kai pirmą kartą atostogavau Kroatijoj, mums davė tokius pusantro kambario apartamentus su virtuve ir terasa, kur iš vidaus neužsirakino durys, išvis užrakto nebuvo. Išeidamas iš lauko užrakini, o miegi tiesiog užsidaręs duris. Iš pradžių nesupratom bajerio, bet mums paaiškino, kad TAI NORMALU TEN, nes vagysčių kurortuose praktiškai nebūna, nė vienas vadovas nė apie vieną nėra girdėjęs! Matėm, kaip žmonės (kroatai, italai) eidami pietaut palieka pliaže savo daiktus ir sugrįžę viską randa. Kažkas vieną rytą paliko akmeniu prispaustą kilimėlį, kitą rytą jis tebebuvo ten pat!
Tai buvo prieš kelerius metus, dabar, kai masiškai pradėjo važiuot lietuviai ir kitokie sovietinukai, gal verta būti atsargesniems.
Tai buvo prieš kelerius metus, dabar, kai masiškai pradėjo važiuot lietuviai ir kitokie sovietinukai, gal verta būti atsargesniems.
Na manau, tie lietuviai, kurie važiuoja į keliones, manau truputį kultūringesni, kai buvau Turkijoj, daug jų buvo, bet nei vieno nemačiau girto, "piktybinio" (tokie dažniausiai būna su treningais, skustagalviai), kurių pilna Palangoj, manau vagišiai neturėtų pinigų nuvykti kur toliau ilsėtis.
Na manau, tie lietuviai, kurie važiuoja į keliones, manau truputį kultūringesni, kai buvau Turkijoj, daug jų buvo, bet nei vieno nemačiau girto, "piktybinio" (tokie dažniausiai būna su treningais, skustagalviai), kurių pilna Palangoj, manau vagišiai neturėtų pinigų nuvykti kur toliau ilsėtis.
Skustagalvių lietuvių ten gal ir nėra, bet albanų turėtų pasitaikyti - anie nepraleidžia progos pasiimti kas ne vietoj padėta... Kita vertus, ko gero, ir kroatas kroatui nelygus.
Albanų vargu ar pasitaiko, toloka jiems ir kroatai jų atžvilgiu tikrai nebūtų svetingi. Tai ne Makedonija. Juk ne paslaptis, kad į albanus jie žiūri kaip mes į čigonus.
Dėl nusikaltimų. Kai aplink balti kalnai ir žydra jūra, tikrai nesinori nieko skriausti. Bet apskritai manymas, kad vagia tik vargšai, kurie neturi pinigų, yra neteisingas. Manau vagišiai neturėtų pinigų nuvykti kur toliau ilsėtis. Jeigu vagišiai, tai gal vyksta ne ilsėtis, bet dirbti? O gal ne vagišiai, tiesiog neatsipiria pagundai pasiimti be priežiūros paliktą daiktą?
Tiesiog norėjau pasakyti, kad tarp populiarių poilsio vietų Kroatija šiuo atžvilgiu yra saugi. Su rankine jūroj maudytis nereikės
Dėl nusikaltimų. Kai aplink balti kalnai ir žydra jūra, tikrai nesinori nieko skriausti. Bet apskritai manymas, kad vagia tik vargšai, kurie neturi pinigų, yra neteisingas. Manau vagišiai neturėtų pinigų nuvykti kur toliau ilsėtis. Jeigu vagišiai, tai gal vyksta ne ilsėtis, bet dirbti? O gal ne vagišiai, tiesiog neatsipiria pagundai pasiimti be priežiūros paliktą daiktą?
Tiesiog norėjau pasakyti, kad tarp populiarių poilsio vietų Kroatija šiuo atžvilgiu yra saugi. Su rankine jūroj maudytis nereikės
Na, mes irgi girdėjom, kad ten labai saugu, bet iš pradžių buvo kažkaip nedrąsu, vis prašydavom draugų pažiūrėt, tačiau paskutinė dienom viską palikdavom, o patys ar maudytis, ar namo, ar į barą pasėdėt išeidavom ir, tfu tfu tfu, nieko
gal kas žinote iš kokio Kroatijos miesto galima persikelti keltu į Veneciją? Gal kas kėlėtės ir galėtumėte smulkiau apie tai papasakoti?
Na, kiek as zinu, tai is Makarskos tikrai ne Siaip, kiek pamenu is kito Kroatijos galo vaziuoja paziurek www.inturlita.lt
Laba diena visiems ir visoms,
matau,kad Brigitutė turi panašių problemų kaip ir aš,t.y. aš irgi noriu keliauti rugpjūčio mėn,o rugsėjį negaliu,nes dukrytė pradės lankyt pirmą klasę.Gal kas žinote,kokia agentūra veža rugpjūčio antroj pusėj į poilsinę kelionę į Kroatiją?Na niekaip negaliu rast,visur liepa arba rugsėjis
matau,kad Brigitutė turi panašių problemų kaip ir aš,t.y. aš irgi noriu keliauti rugpjūčio mėn,o rugsėjį negaliu,nes dukrytė pradės lankyt pirmą klasę.Gal kas žinote,kokia agentūra veža rugpjūčio antroj pusėj į poilsinę kelionę į Kroatiją?Na niekaip negaliu rast,visur liepa arba rugsėjis
QUOTE(ppaulaa @ 2005 05 24, 09:57)
Laba diena visiems ir visoms,
Pabandyk pažiūrėt www.gruda.lt