QUOTE(Savūnė @ 2005 04 26, 22:13)
Kai važiuoji į ekskursijas, duoda sausą davinį. Bet šiaip, aišku, esi pririštas, nes valgymas tam tikru laiku.
Taip, valgymas tam tikru laiku, bet tam skirta, berods, pora valandu - nuo 7 iki 9, tad ateini tada, kada tau patogiau... O kai budavo ekskursijos, tai gidas susitardavo, kuriuo laiku ateisim vakarieniaut, o kai, pvz., vakare vaziavom valgyt tos ju pekos, tai uz vakariene pietus ar pusrycius dave (na, dvieju vakarieniu tai neaprepsi gi )
maistas budavo labai ivairus: sriuba (na, toks sultinukas su kelaiis makaronais ar pan.), ja piliesi is indo kiek nori, antras (is vakaro pasakydavai, ka valgysi, nes leisdavo rinktis is dvieju, pvz., zuvis ir vistiena) bei "desertas" - vaisiai: bananas, kelios slyvos, arbuzo ar meliono... Tiesa, gerimai nepriklauso, tad arba atsinesi savo, arba paprasai paprasto vandens su buteliu (jei nori uz dyka)
Mes tai patys gamindavomės, nusivežėm duonos lietuviškos kepalą, rūkytos dešros (nes mėsa ten brangi), makaronų, ryžių, mėsos konservų (jūreiviškiems makaronams), sriubos pakelių, dar šio bei to.
Na jau ne, per atostogas gamint Buvo pas mus tokiu, kurie gamino, tai puse vakaro prie tu puodu ir praleisdavo...
Į pliažą pasiimdavom sumuštinių ir mineralinio (užsipirkom Slovakijoj, nes ten užveža į supermarketą ir duoda porą valandų pigiai apsipirkti) arba alaus.
Priestarauju Musu i joki supermarketa neveze, nes jo nebuvo programoje. Be to, dauguma is Lietuvos buvo tiek prisikrove kad i supermerketa nebent alaus butu noreje Siaip. tiesa, ir del to buvo daug nepatenkintu, bet kad tu supermarketu ir pacioj Makarskoj yra, ir ne taip jau toli...
Kroatijoj alus kainuoja apie du litu, bet dar turi primokėt už butelį, ir gan nemažai, o tą butelį gali priduot tik ten, kur pirkai, ir su čekiu. Tai, aišku, nepatogu, nes jei nori atgaut pinigus, turi ir butelį nešiotis Arba pirkt skardines, bet tai jau ne tas skonis
va cia pritariu, tik menkas pataisymas, kad alaus yra terminiuose plastmasiniuose buteliuose: ir pigiau, ir paprasciau, ir metalu neatsiduoda
Yra tokių vyno parduotuvėlių, kur nusineši savo tarą ir prisileidi iš statinės. Bet ten vynas jaunas, man tai jis neskanus. 46 Lt litras, priklausomai nuo rūšies.
Ten šeimininkai beveik visi patys vyną ir rakiją daro. Reik vadovų paklaust, kur skaniausias (arba pačiam išbandyt ). Rakijos litras, atrodo, 15 Lt kainuoja. Va dabar apžiūrėjau butelį travaricos, kur Bosnijoj pirkom pakeliui į Dubrovniką, tai apie 10 Lt litras kainavo. Bet naminė rakija baisiai skani, nors šiaip aš degtinės ne mėgėja.
Na, pamirsai pati dalyka, tai orechovica tai pats brangiausias ju nacionalinis gerimas ir nerealiai skanus net man, stipriuju gerimu nemegejai
Apskritai geriau pataupyt maistui, bet nepraleist rytinės ekskursijos į kalnus (100 Lt), prisiminimai nerealūs
Tikiu, kad nerealus, bet vienam - 100, dviem jau 200 Lt O zinai, gulet pliaze ir nenusipirkt kokiu ledu ar dar ko, na, kazkaip nezinau... bent as...
Taip, valgymas tam tikru laiku, bet tam skirta, berods, pora valandu - nuo 7 iki 9, tad ateini tada, kada tau patogiau... O kai budavo ekskursijos, tai gidas susitardavo, kuriuo laiku ateisim vakarieniaut, o kai, pvz., vakare vaziavom valgyt tos ju pekos, tai uz vakariene pietus ar pusrycius dave (na, dvieju vakarieniu tai neaprepsi gi )
maistas budavo labai ivairus: sriuba (na, toks sultinukas su kelaiis makaronais ar pan.), ja piliesi is indo kiek nori, antras (is vakaro pasakydavai, ka valgysi, nes leisdavo rinktis is dvieju, pvz., zuvis ir vistiena) bei "desertas" - vaisiai: bananas, kelios slyvos, arbuzo ar meliono... Tiesa, gerimai nepriklauso, tad arba atsinesi savo, arba paprasai paprasto vandens su buteliu (jei nori uz dyka)
Mes tai patys gamindavomės, nusivežėm duonos lietuviškos kepalą, rūkytos dešros (nes mėsa ten brangi), makaronų, ryžių, mėsos konservų (jūreiviškiems makaronams), sriubos pakelių, dar šio bei to.
Na jau ne, per atostogas gamint Buvo pas mus tokiu, kurie gamino, tai puse vakaro prie tu puodu ir praleisdavo...
Į pliažą pasiimdavom sumuštinių ir mineralinio (užsipirkom Slovakijoj, nes ten užveža į supermarketą ir duoda porą valandų pigiai apsipirkti) arba alaus.
Priestarauju Musu i joki supermarketa neveze, nes jo nebuvo programoje. Be to, dauguma is Lietuvos buvo tiek prisikrove kad i supermerketa nebent alaus butu noreje Siaip. tiesa, ir del to buvo daug nepatenkintu, bet kad tu supermarketu ir pacioj Makarskoj yra, ir ne taip jau toli...
Kroatijoj alus kainuoja apie du litu, bet dar turi primokėt už butelį, ir gan nemažai, o tą butelį gali priduot tik ten, kur pirkai, ir su čekiu. Tai, aišku, nepatogu, nes jei nori atgaut pinigus, turi ir butelį nešiotis Arba pirkt skardines, bet tai jau ne tas skonis
va cia pritariu, tik menkas pataisymas, kad alaus yra terminiuose plastmasiniuose buteliuose: ir pigiau, ir paprasciau, ir metalu neatsiduoda
Yra tokių vyno parduotuvėlių, kur nusineši savo tarą ir prisileidi iš statinės. Bet ten vynas jaunas, man tai jis neskanus. 46 Lt litras, priklausomai nuo rūšies.
Ten šeimininkai beveik visi patys vyną ir rakiją daro. Reik vadovų paklaust, kur skaniausias (arba pačiam išbandyt ). Rakijos litras, atrodo, 15 Lt kainuoja. Va dabar apžiūrėjau butelį travaricos, kur Bosnijoj pirkom pakeliui į Dubrovniką, tai apie 10 Lt litras kainavo. Bet naminė rakija baisiai skani, nors šiaip aš degtinės ne mėgėja.
Na, pamirsai pati dalyka, tai orechovica tai pats brangiausias ju nacionalinis gerimas ir nerealiai skanus net man, stipriuju gerimu nemegejai
Apskritai geriau pataupyt maistui, bet nepraleist rytinės ekskursijos į kalnus (100 Lt), prisiminimai nerealūs
Tikiu, kad nerealus, bet vienam - 100, dviem jau 200 Lt O zinai, gulet pliaze ir nenusipirkt kokiu ledu ar dar ko, na, kazkaip nezinau... bent as...