Skruzdeliuk, o tu gal jau kokioj agenturoj daireis? As siandien per pietus bandysiu eiti. Kovo menesi uzsisakant kelione dabar taikoma iki 10proc nuolaidos. Planuojam vaziuot birzelio menesi. Tik vat man didziausias klausimas, i kuri regiona geriau vaziuoti. Praitais metais buvom Kretoj, tai gyvenom 2* viesbutelyje ir buvom labai patenkinti. Prasisukom palyginus nebrangiai, tad ir si karta norisi, kad pavyktu
Sveiki, tikiuosi, mane naujokę, priimsit į savo gretas Skruzdėliuk, buvau Kroatijoj kelis kartus- tai siūlau važiuoti tik į Dalmatijos regioną. Šiaip ten iš Lietuvos kelionės tik autobusu organizuojamos (skirtingai nei Istrijos regione), tačiau dažniausiai be nakvynės autobuse. Jei nesinori pernelyg brangios kelionės, galima gyventi pensione (gyvenimo sąlygų ir maitinimo kokybė mano akim kažkaip per gera palyginus su kainom- bet ten viskas labai čiki:). Aš Dalmatijos regione buvau Makarskoj- palyginus nedidelis miestukas, nuostabi gamta, kalnai, jūra, daugybė ekskursijų, pramogų, paskutiniais metais ir turistų... Įspūdingiausios kelionės: saulės pasitikimas kalnuose, plaukimas laivu į Hvar ir Brač salas, taip pat Dubrovnikas (gražiausias iki šiol matytas miestas), Splitas, Omyšas, Plitvicos nac. parkas (į jį užveža dar pakeliui į Makarską), nardymas ir pan. Žmonės nuoširdūs, draugiški, orai irgi puikūs (nors būna ir taip, kad lyja kokią saviatę- bet retai), susišnekėt gaima vokiškai ir angliškai, nors jei moki rusiškai, tai iš esmės galima suprasti, ką sako. Labai saugu, netgi naktį. Vnz nuostabi šalis, už korios taip užsikabini, kad norisi vis sugrįžti:)
Aciu, Gulcan uz informacija
Pooki, as dar tik mintyse galvoju apie sia kelione, todel konkreciai nieko nezinau, nei kainu, nei nuolaidu, nei salygu. Bet esu linkusi planuoti kelione lektuvu, o cia visi pasisake, labiau megsta keliones su auto, tad kol kas vaizdo nesusidariau. Man idomu, tada i kokius regionus lektuvu skraidina?Pooki, gal jau turi kokios informacijos is kelioniu agenturos?
Pooki, as dar tik mintyse galvoju apie sia kelione, todel konkreciai nieko nezinau, nei kainu, nei nuolaidu, nei salygu. Bet esu linkusi planuoti kelione lektuvu, o cia visi pasisake, labiau megsta keliones su auto, tad kol kas vaizdo nesusidariau. Man idomu, tada i kokius regionus lektuvu skraidina?Pooki, gal jau turi kokios informacijos is kelioniu agenturos?
Mes planuojam siemet irgi traukti i Kroatija atostogauti. Norejau pasiteirauti, koks ten oras buna antroje rugsejo puseje? Ar pakankamai silta???? Nes mes kaip tik planuojam tokiu metu atostogas imti...
QUOTE(Skruzdeliukas @ 2005 03 07, 14:12)
Man idomu, tada i kokius regionus lektuvu skraidina
Kiek žinau, poilsiauti skraidina tik į Istrijos pusiasalį ir Krkos salą, t. y. šiaurinę pakrantės dalį.
QUOTE(Sypsenaa @ 2005 03 07, 15:25)
Mes planuojam siemet irgi traukti i Kroatija atostogauti. Norejau pasiteirauti, koks ten oras buna antroje rugsejo puseje? Ar pakankamai silta???? Nes mes kaip tik planuojam tokiu metu atostogas imti...
Visaip gali būti. Užpernai buvo labai karšta vasara, sausros, tai rugsėjo viduryantroj pusėj Makarskoj buvo idealu, tik nuo maždaug 2223 val. prisireikdavo megztuko (o saulė leidžias 19.30). Bet ne kiekvienais metais šitaip, gali būti ir vėjo, ir lietaus. Pasižiūrėk čia, šitam puslapy yra orų archyvas: History & Almanac / Detailed History and Climate, ten rodo, kokia temperatūra konkrečią dieną buvo įvairiais metais. Aš visada tuo pasidomiu, kai važiuoju į kokią vietą pirmą kartą
[quote=Savūnė,2005 03 07, 19:30]
Kiek žinau, poilsiauti skraidina tik į Istrijos pusiasalį ir Krkos salą, t. y. šiaurinę pakrantės dalį.
O siaurineje dalyje birzelio menesi kokie orai?
O siaurineje dalyje birzelio menesi kokie orai?
Deja, Skruzdeliuk, kol kas nieko naujo. Man ten kazkaip gaila, kad nera mazu viesbutuku. Viena Novaturas siulo, bet be pusryciu ir iki juros 300m ir prie viesbucio baseino nera. Tai kazkaip nesinori. O i tuos gigantus, kur zmoniu kaip musiu, tai kazkaip nesinori. Sako, kad Horizon Travel dar gali pasiulyti savo viesbutukus, bet kol kas is ju puses tyla. Yra tik katalogas i Gran Kanarija ir egzotiskus krastus. Taip, kad manau teks laukt paskutines minutes pasiulymu.
Jo perskaiciau visus puislapius ir padariau tokias isvadas:
1. galima vaziuoti su vaikais savo automobiliu, pakeliui nakvojant 1-2 naktis
2. Geriausia yra uzsisakyti nakvyne apartamentuose su maitinimu (pusryciai+vakariene), nes maistas kavines labai brangus
3. BUTINA pamatyti Plitvicos ar kaip ten ezerus, nes kitaip neverta vaziuoti.
4. Reikia tureti batelius maudymuisi? Nes daug juros eziu?
5. Pasiimti gerimu ir ciulpinuku i kelione vaikams, nes uzgula ausis kelioneje.
Mazdaug tiek. Man liko dar keletas klausimu sios temos ekspertams:
1. Kuri kelioniu agentura gali isnuomoti minivena dviems seimoms 4 suauge+3 vaikai, kokia butu nuomos kaina? Gal teko su tuo susidurti?
2. I ka atkreipti demesi uzsakinejant apartamentus - na kad neisdurtu su atstumais iki juros, maitinimo kokybe ir pan? Kiap pasitikrinti informacija nenuvaziavus i vieta o pries tai?
Busiu labai dekinga uz atsakymus
Suagitavau savo ir vyro sesers seima i Kroatija siai vasarai tai jauciu didele atsakomybe uz organizavima
1. galima vaziuoti su vaikais savo automobiliu, pakeliui nakvojant 1-2 naktis
2. Geriausia yra uzsisakyti nakvyne apartamentuose su maitinimu (pusryciai+vakariene), nes maistas kavines labai brangus
3. BUTINA pamatyti Plitvicos ar kaip ten ezerus, nes kitaip neverta vaziuoti.
4. Reikia tureti batelius maudymuisi? Nes daug juros eziu?
5. Pasiimti gerimu ir ciulpinuku i kelione vaikams, nes uzgula ausis kelioneje.
Mazdaug tiek. Man liko dar keletas klausimu sios temos ekspertams:
1. Kuri kelioniu agentura gali isnuomoti minivena dviems seimoms 4 suauge+3 vaikai, kokia butu nuomos kaina? Gal teko su tuo susidurti?
2. I ka atkreipti demesi uzsakinejant apartamentus - na kad neisdurtu su atstumais iki juros, maitinimo kokybe ir pan? Kiap pasitikrinti informacija nenuvaziavus i vieta o pries tai?
Busiu labai dekinga uz atsakymus
Suagitavau savo ir vyro sesers seima i Kroatija siai vasarai tai jauciu didele atsakomybe uz organizavima
Saunuole musyte, agitatore!!!
Mes irgi su seima apie liepos viduri vaziuosime su savo auto per kempingus trims savaitems . Pati planuojuosiu marsruta, turiu kompe programa, braizo kelia ir t.t Taip kad aktyviau pradesiu sioje temoje diskutuoti kokiam geguzes menesyje !!!
Susimatysime !!!
Mes irgi su seima apie liepos viduri vaziuosime su savo auto per kempingus trims savaitems . Pati planuojuosiu marsruta, turiu kompe programa, braizo kelia ir t.t Taip kad aktyviau pradesiu sioje temoje diskutuoti kokiam geguzes menesyje !!!
Susimatysime !!!
Visa informacija apie transporto nuoma galite rasti www.autonuoma.com
O apie nakvynę Kroatijoje www.adriatica.net.