Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairūs tyrimai nėštumo metu

Gydytojas padaręs šlapimo tyrimą pareiškė, kad perdaug saldumynų vartoju doh.gif Visada viskas buvo gerai, nors tų saldumynų, kai nesilaukiau, vartojau daugiau nei dabar. Taigi uždraudė visą mėnesį valgyti saldumynus ir po to vėl padaryti tyrimus.
Man atrodo neįmanoma per mėnesį nesuvalgyti visiškai nieko saldaus schmoll.gif Aš nekalbu apie didelius kiekius doh.gif keli sausainiai, surelis, du saldainiai, kartais džiovinti vaisiai (slyvos, abrikosai), du-trys apelsinai ir pan. Ne kasdien taip... Pakaitalioju-vieną dieną viena, kitą dieną kitą valgau.
O gal čia daug? Kaip jus manote? 4u.gif
Vandens stengiuosi per dieną išgerti 2 l.

Ar yra kam taip buvę? Ką tai galėtų reikšti?Gal čia signalas apie kažkokią ligą? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katė: 06 birželio 2007 - 14:21
QUOTE(Katė @ 2007 06 06, 16:12)
Gydytojas padaręs šlapimo tyrimą pareiškė, kad perdaug saldumynų vartoju  doh.gif Visada viskas buvo gerai, nors tų saldumynų, kai nesilaukiau, vartojau daugiau nei dabar. Taigi  uždraudė visą mėnesį valgyti saldumynus ir po to vėl padaryti tyrimus.
Man atrodo neįmanoma per mėnesį nesuvalgyti visiškai nieko saldaus  schmoll.gif  Aš nekalbu apie didelius kiekius  doh.gif  keli sausainiai, surelis, du saldainiai, kartais džiovinti vaisiai (slyvos, abrikosai), du-trys apelsinai ir pan. Ne kasdien taip... Pakaitalioju-vieną dieną viena, kitą dieną kitą valgau.
O gal čia daug? Kaip jus manote? 4u.gif
Vandens stengiuosi per dieną išgerti 2 l.

Ar yra kam taip buvę? Ką tai galėtų reikšti?Gal čia signalas apie kažkokią ligą?  g.gif

Man atrodo ir aš daug saldumynų valgau, kasdien pusryčiai – arbata su sausainiais, bandele ar vafliukais. Diena kokį saldainį sužvejoju ar ledų dar ir vaisiai kurie saldūs- bananai vynuogės, tačiau kai darė kraujo tyrimą cukraus kiekiui, tai viskas normoj.

Mano kita problema, dabar 26sav. padarė šlapimo pasėlį, tai išdygo kažkokia bacila – escherichia, tai paskyrė antibiotikus neramu kažkaip, kiek ta bacila kenkia liūliui, kiek tie antibiotikai paveiks.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(MagnolijaB @ 2007 06 06, 17:53)
Man atrodo ir aš daug saldumynų valgau, kasdien pusryčiai – arbata su sausainiais, bandele ar vafliukais. Diena kokį saldainį sužvejoju ar ledų dar ir vaisiai kurie saldūs- bananai vynuogės, tačiau kai darė kraujo tyrimą cukraus kiekiui, tai viskas normoj.

Mano kita problema, dabar 26sav. padarė šlapimo pasėlį, tai išdygo kažkokia bacila – escherichia, tai paskyrė antibiotikus  neramu kažkaip, kiek ta bacila kenkia liūliui, kiek tie antibiotikai paveiks.... verysad.gif

pas mane saldumynų kiekis irgi panasus kaip ir pas Tave. Niekada del to problemos neturejau, o dabar net nezinau, kodel viskas taip... schmoll.gif

sveikateles Tau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Katė @ 2007 06 07, 09:01)
pas mane saldumynų kiekis irgi panasus kaip ir pas Tave. Niekada del to problemos neturejau, o dabar net nezinau, kodel viskas taip... schmoll.gif

sveikateles Tau  4u.gif

Ačiū,
O gal nepakankamai skysčių vartoji? Man liepė sugerti nemažiau kaip 2,5 litro per dieną, iš jų 1 kad būtinai būtų naturalaus gerenio neburbuliuoto vandens. Tai aš kasdien sugeriu butelį ir dar arbatos, sultys, vaisiai...
Atsakyti
Tema apie tyrimus, taigi noriu pasidalinti savo patirtimi ir nuoširdžiai patarti: niekada nesileiskite, kad šlapimo tyrimą jums imtų tiesiai iš šlapimo pūslės kateterio pagalba. Tai yra labai rizikinga, kaip vėliau paaiškino mediciną studijuojanti mano pusseserė, procedūra, daroma išimtinais atvejais. Jos metu kateteris gali pažeisti šlapimtakį, užkrėsti bakterijomis.
Aišku, seselėms patogiau - reikia siusiuko- yra siusiukas... Ir gydytojus nervina tie nelemti leukocitai, kurių gali papulti besiusiojant iš makšties, taigi, jie nori apsidrausti... (Na, bet mes žinom, kaip reikia paimti mėginį)...
Taigi, dabar istorija: 18 sav. nėščia nuskuodžiau paknopstom į ligoninę dėl gresiančio persileidimo (skausmai pilvo apačioj). Paguldžius seselė iškart pakvietė "pasidaryti šlapimo mėginuką". Nelabai supratau, ir iš nežinojimo iškentėjau tą nemalonią procedūrą (visos mes kantrios...). Po kažkiek laiko nuėjau į wc ir nustėrau: kelnaitės buvo kruvinos!!! Aišku, pagalvojau blogiausia... sad.gif Tačiau pradėjus šlapintis pervėrė aštrus skausmas ir supratau, kame čia reikalas sad.gif Dešimt dienų kiekvienąkart siusiojant ištrykšdavo ašarėlė, kol užgijo sužalotas šlapimtakis... O visos žinom, kaip nėštukės mėgsta šią vietelę smile.gif
Žinot, vyrai prieš panašias procedūras antibiotikų gauna, o čia nėštukes... sad.gif Taigi, tikiuosi, suteikiau jums informacijos ir sėkmės smile.gif
P.S. Svarbu, kad viskas laimingai baigėsi wink.gif
Atsakyti
na va mano nestumas baigiasi (siandien laikas gimdyti), tai ir as galiu papasakoti kokius tyrimus dare:
-pas gydytoja iki pat galo lankiausi tik 1 k. per menesi, (tipo jei gerai jautiesi, dazniau nereikia);
-slapimo tyrima dare maximum 5 kartus, kraujo gal 3kartus;
- kadangi mano kraujo gr. 1 minus, o vyro 3 pliusine, tai dar dare del antikuniu tyrima ir suleido vaistukus pries antikunius;
- pora kartu tepinelio tyrimus dare.
VISKAS!
Nei del jokio ziv ar sifilio nieko netgi nesiule darytis! dar teko girdeti kad dabar daro kazkoki tyrima, negaliu pasakyti tiksliai kaip jis vadinasi, tik zinau kad ankciau jo nedarydavo. Tipo jei mamam uzsikretusi ten "kazkuo tais" gimstant vaikui gali ir jis uzsikresti. Na sorriux gal as cia ka pripainiojau. Bet musu "kaime" (gyvenu nedideliame miestelyje netoli Kauno) kazkaip viskas labai aplaidziai daroma. Atseit jei tau viskas gerai, tai spaudima pamatuoja, pasveria i menesi karta ir laisva. O pasirinkimo nera! verysad.gif
Gal galetu kas tiksiau parasyti, jei susigaudys cia, koks ten tas tyrimas.
Aciu
Atsakyti
QUOTE(MagnolijaB @ 2007 06 07, 09:24)
Ačiū,
O gal nepakankamai skysčių vartoji? Man liepė sugerti nemažiau kaip 2,5 litro per dieną, iš jų 1 kad būtinai būtų naturalaus gerenio neburbuliuoto vandens. Tai aš kasdien sugeriu butelį ir dar arbatos, sultys, vaisiai...

man irgi liepe daug sksyciu gerti. Isgeriu 2 l negazuoto mineralinio vandens, neskaitant vaisiu. Arbatos dabar labai nesinori schmoll.gif

tai dabar uzdraude visa menesi valgyti saldumynu. Tik nesuprantu, ka jie turi minty sakydami saldumynai unsure.gif as issiaiskinau savaip-nevalgau sausainiu, tortu, saldainiu, saldziu gerimu negeriu. Bet vaisiu saldziu (bananai, vynuoges, arbuzas, razinos)neatsisakau unsure.gif jeigu ir ju nevalgysiu - bus blogai. Ir taip viduriai kieteja verysad.gif menesio pabaigoje vel darys tyrima..
net nezinau ka daryti unsure.gif nes padidejes cukraus kiekis, gali buti nesciuju diabeto pirmasis pranasas - o tai jau labai negerai butu verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katė: 10 birželio 2007 - 10:56
QUOTE(Finitta @ 2007 06 08, 19:40)
dar teko girdeti kad dabar daro kazkoki tyrima, negaliu pasakyti tiksliai kaip jis vadinasi, tik zinau kad ankciau jo nedarydavo.  Tipo jei mamam uzsikretusi ten "kazkuo tais" gimstant vaikui gali ir jis uzsikresti. Na sorriux gal as cia ka pripainiojau.
Gal galetu kas tiksiau parasyti, jei susigaudys cia, koks ten tas tyrimas.
Aciu

Manau kalbi apie B grupės streptokoko tyrimą, jis rekomenduojamas visoms nestuke.gif 36 nėštumo savaitę 4u.gif
Atsakyti
Dėl saldumynų. Šiais laikais žmonės valgo labai nesveikai, nuolat užkandžiauja. Pvz Lietuvoj širdies ligos dėl cholesterolio kiekio atsiranda dėl maisto, kai daugelyje šalių per didelis cholesterolis yra įgimtas.
Normalus kiekis nėščiai ar šiaip vyrukui, ar vaikeliui ar tėtukui- labai mažas kiekis ir labai retai mirksiukas.gif Tai reiškia, kad sausainėlių, šokoladukų, sūrelių, pyragaičių galima tikrai ne kasdien. Žmogui tiek nereikia ir negalima schmoll.gif Ir tai jau pakankamai gaunama su kitais maisto produktais, nereik nė saldumynų.
Pagalvokit, Manija šokoladukas, ne maksi, o tas mažesnis turi daugiau riebalų nei didelis kepsnys su keptom bulvytėm blink.gif
Anksčiau tiek žmonės nekišo visokio mėšlo, nes saldumynai tai ir yra, o dabar tai įprasta, nes keikvienam kioske tokio užkandžio gali nusipirkt. Svarbiausia nusiteikt, ir jokių 'lomkių' nebus biggrin.gif
Geriau saldus vaisius, jei norisi saldumynų, saldžios vynuogės tikrai nėra lygu ledams, daug sveikiau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abonentienė: 13 birželio 2007 - 16:19
QUOTE(Abonentienė @ 2007 06 13, 17:13)
Dėl saldumynų. Šiais laikais žmonės valgo labai nesveikai, nuolat užkandžiauja. Pvz Lietuvoj širdies ligos dėl cholesterolio kiekio atsiranda dėl maisto, kai daugelyje šalių per didelis cholesterolis yra įgimtas.
Normalus kiekis nėščiai ar šiaip vyrukui, ar vaikeliui ar tėtukui- labai mažas kiekis  ir labai retai   mirksiukas.gif  Tai reiškia, kad sausainėlių, šokoladukų, sūrelių, pyragaičių  galima tikrai ne kasdien.  Žmogui tiek nereikia ir negalima  schmoll.gif  Ir tai jau pakankamai gaunama su kitais maisto produktais, nereik nė saldumynų.
Pagalvokit, Manija šokoladukas, ne maksi, o tas mažesnis turi daugiau riebalų nei didelis kepsnys su keptom bulvytėm  blink.gif
Anksčiau tiek žmonės nekišo visokio mėšlo, nes saldumynai tai ir yra, o dabar tai įprasta, nes keikvienam kioske tokio užkandžio gali nusipirkt. Svarbiausia nusiteikt, ir jokių 'lomkių' nebus biggrin.gif
Geriau saldus vaisius, jei norisi saldumynų, saldžios vynuogės tikrai nėra lygu  ledams, daug sveikiau  4u.gif

suprantu, kad saldumynai nera gerai...

tramdau save ax.gif
lyg ir neblogai sekasi blush2.gif kai labai uzsinoriu kazko saldaus valgau razinas, arbuza ar koki kitoki sviezia ar dziovinta vaisiu 4u.gif
Atsakyti
Kokiu tikslu bus atliekamas tyrimas cukraus kreivei nustatyti.Ir kokiu nėštumo metu jis atliekamas.Man paskyrė 27 sav.Gal dėl per didelio svorio ?
Atsakyti
Sveiki,
Gal kam nors yra taip buve, kad slapimo tyrime rado padidejusi kieki bilurubino? Po savaites tureciau gauti sio tyrimo atsakymus. Bet vis tiek yra siek tiek neramu g.gif Mano nestumas 12 savaiciu...
Atsakyti