Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairūs tyrimai nėštumo metu

QUOTE(saulute85 @ 2011 01 10, 10:49)
Bet man visai nepaskyrė šlapimo tyrimo. Ar jis nebūtinas? o gal vėliau reiks?  unsure.gif

kiek pasakojo jau turincios vaikucius, tai slapimo tyrima darydavo vos ne kiekvienam apsilankymui (t.y. karta per menesi) ir as jau du kartus nesiau (man keliomis savaitėmis daugiau nei dabar jums).
Geriausia paklausti savo gydytojos wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Yasmin @ 2011 01 12, 22:32)
kiek pasakojo jau turincios vaikucius, tai slapimo tyrima darydavo vos ne kiekvienam apsilankymui (t.y. karta per menesi) ir as jau du kartus nesiau (man keliomis savaitėmis daugiau nei dabar jums).

Man mama pasakojo, kad kai manes laukesi, slapimo tyrima darydavo kas menesi, o man jau 25 savaites ir ne karto nesiunte darytis g.gif Krauja irgi tik per pirma vizita liepe issitirti, pries kelias dienas buvau pas gine, paklausiau, ar nereikia jokiu tyrimu, sake, kad ne. Tik echoskopu paziuri, spaudima pamatuoja, paklausineja apie savijauta ir viskas g.gif Bet as ne Lietuvoje gyvenu, gal cia kitaip viskas priimta...
Atsakyti
Sakykit, kas kiek laiko reikia darytis kraujo ir šlapimo tyrimus? Mums 11 savaičių, darėmės tik kartą, po pirmo vizito siuntė. Kada dabar?
Atsakyti
QUOTE(Marseta @ 2011 01 19, 10:40)
Sakykit, kas kiek laiko reikia darytis kraujo ir šlapimo tyrimus? Mums 11 savaičių, darėmės tik kartą, po pirmo vizito siuntė. Kada dabar?

Aš dariausi jau 1 kartą (kraujo tyrima), tai kazka gine užsimine, kad kadangi mano kraujo grupe RH minus, tai reiks po kokiu 1,5 men pakartotinai daryti ir ziureti, ar nesigamina antikuniai. o daugiau tai nieko nesake. Beje, pas mane yra "miegantis" citomegalo virusas, tai gal kada veliau ir šitą tyrimą pakartosiu, ar neprabudo jis man.

O man toks klausimas iškilo - šlapimo tyrimui šlapimą rytini reikia nesti, ar nebutinai? man lyg gine sake, kad nebutinai, bet suabejojau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute85: 21 sausio 2011 - 14:27
šlapimą tyrimams reikia nešt rytinį, apsiplovus ir stengtis paimt per viduriuką.
Atsakyti
QUOTE(saulute85 @ 2011 01 10, 11:49)
man irgi sake, kad neprivaloma (nuo visu galimu infekciju ir ligu neišsitirti, kaip sako mano gine), bet as pasidariau. nors tai buvo vieninteliai mokami tyrimai (pilnai tirtis gaunasi 100 litu, nes tokso tyrimas iš 2 daliu (1 parodo ar nesi persirges ir neturi imuniteto, o 2 ar šiuo metus nesergi), ir raudoniuke (ar kazkoks ten, neprisimenu tiksliai) irgi iš 2 dalių: ar neturi "miegančios" infekcijos ir ar neturi aktyvios infekcijos. visi po 25 litus kainuoja.

Bet man visai nepaskyrė šlapimo tyrimo. Ar jis nebūtinas? o gal vėliau reiks?  unsure.gif

O is kokio jus miesto,nes as is Vilniaus,tai TOKSO tyrimai pas mus po 40 lt,man tik juos pasiule padaryti,nes nelabai tokiom kainom ir prisidarysi visus rekomenduojamus tyrimus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Ingrila @ 2011 01 21, 16:00)
šlapimą tyrimams reikia nešt rytinį, apsiplovus ir stengtis paimt per viduriuką.

Man irgi taip pat pasake smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Marseta @ 2011 01 19, 11:40)

Man 10 sav,antra karta jau dave siuntima ir slapimui ir kraujui,nes pas mane minusine grupe,tai del antikuniu ziures,o slapima kiek prisimenu is pirmo nestumo,tai kiekviena apsilankima davinejo siuntimus slapimui.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 01 23, 21:46)
O is kokio jus miesto,nes as is Vilniaus,tai TOKSO tyrimai pas mus po 40 lt,man tik juos pasiule padaryti,nes nelabai tokiom kainom ir prisidarysi visus rekomenduojamus tyrimus  4u.gif
Papildyta:

Man 10 sav,antra karta jau dave siuntima ir slapimui ir kraujui,nes pas mane minusine grupe,tai del antikuniu ziures,o slapima kiek prisimenu is pirmo nestumo,tai kiekviena apsilankima davinejo siuntimus slapimui.

As Vilniuj dariausi tyrimus Sanitas Familiae klinikoj.
O kodel tyrimai su siuntimu? man tai tik užrašo ant lapelio kokius tyrimus daryti (kad laborante, paemusi krauja pazymetu laboratorijai ko iš jų nori) ir viskas, o šlapimo tai išvis sake bet kurią dieną atvežti.
Atsakyti
matomai tokia sistema smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute85 @ 2011 01 24, 09:39)
As Vilniuj dariausi tyrimus Sanitas Familiae klinikoj.
O kodel tyrimai su siuntimu? man tai tik užrašo ant lapelio kokius tyrimus daryti (kad laborante, paemusi krauja pazymetu laboratorijai ko iš jų nori) ir viskas, o šlapimo tai išvis sake bet kurią dieną atvežti.

pas mane tai gydytoja dave SORPO medicinos tyrimu centras tyrimai,nes arti poliklinikos,gal todel g.gif bet ten vienas tyrimas 39 lt kainuoja,o reikia 2 padaryti tai jai beveik 80 lt iseina,norejau dar pora padaryti,bet ziuriu,kad nelebai so tokiom kainom ir prisidarysi.
Gal jus privacioj poliklinikoj lankotes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 24 sausio 2011 - 14:40
QUOTE(Yasmin @ 2011 01 12, 19:32)

na as tik pirma karta eisiu, o sesuo (mes abi nestuke.gif savite-dvi skirtumas) jau buvo, tai pasake kas apsilankyma slapimo tyrimas butinas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Bamu @ 2011 01 24, 16:35)
na as tik pirma karta eisiu, o sesuo (mes abi nestuke.gif savite-dvi skirtumas) jau buvo, tai pasake kas apsilankyma slapimo tyrimas butinas blush2.gif

taip.Man tai dar sake,kad geriau,kad slapimo tyrimai butu neseni,t.y pries pora dienu iki apsilankimo padaryti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 24 sausio 2011 - 16:15
Sveikos, esamos ir būsimos mamytės 4u.gif
Primygtinai siūlau visoms pasidaryti Toksoplazmozės ir citomegalo tyrimus, nors jie nėra privalomi, bet tos ligos nestuke.gif metu yra ypč pavojingos kūdikėliams 4u.gif

Aš turiu ūmią toksoplazmozę ir jau nuo spalio vidurio geriu antibiotikus 4u.gif Labai tikiu ir tikiuosi, kad liga buvo pastbėta laiku ir mes gimsim sveikut sveikuteliai wub.gif

Apie toksoplazmoze vyrauja dar iskreiptas poziuris, kad jos tyrimus reikia darytis tik jei turi namie kate, nesamone schmoll.gif Nes toksoplazmoze uzsikresti galima ir ragaujant zalia mesa, valgant blogai termiskai apdorota mesą, ar tiesiog netinkamai nuplautas darzoves 4u.gif

Tiesiog, nuoširdžiai patariu, kuo anksčiau pasidaryti tą tyrimą, kad galėtumete imtis tinkamų veiksmų ligai įveikti 4u.gif Sėkmės ir sveikatos visoms mamytėms ir jų pilvinukams.
Straipsnis labai išsamus apie šią ligą.

TOKSOPLAZMOZE

XII. INFORMACIJA, KAIP IŠVENGTI UŽSIKRĖTIMO TOKSOPLAZMOZE67. Valgyti tik gerai išvirtą ir iškeptą mėsą.
67.1. Dažniausiai užsikrečiama ragaujant, valgant žalią ar nepakankamai termiškai (iki 60°C temperatūros) paruoštą mėsą (pvz.: faršą, šašlykus).
67.2. Užšaldymas, marinavimas, rūkymas sumažina mėsos infekuotumą, bet sukėlėjų visiškai nesunaikina.
68. Nevartoti žalių kiaušinių ir negerti nepasterizuoto pieno.
69. Nevalgyti neplautų vaisių, uogų, daržovių, negerti ir nenaudoti maisto gamybai,
daržovėms, vaisiams, uogoms plauti atvirų telkinių vandens. Vaisiai, daržovės, uogos valgomi žali, turi būti labai atidžiai nuplauti švariu vandeniu ar nuplikinti.
70. Maistą saugoti nuo musių ir tarakonų teršimo.
71. Vengti kontakto su kačių išmatomis:
71.1. Kačių išmatas galima nuleisti į klozetą, deginti, giliai užkasti ar maišeliuose išmesti į šiukšlių konteinerius.
71.2. Kasdien dezinfekuoti kačių dėželes plovikliais, turinčiais aktyviojo chloro (ACE, Domestos ir kt.), ar užpylus verdančiu vandeniu palaikyti 5 minutes. Dirbant mūvėti pirštines, baigus darbą gerai nusiplauti rankas.
71.3. Kates maitinti sausu, konservuotu ar virtu maistu ir laikyti namuose.
71.4. Pavojingiausios yra jaunos iki 2 metų amžiaus katės.
71.5. Nežaisti su svetimomis katėmis, ypač valkataujančiomis.
72. Laikytis higienos.
72.1. Atidžiai tekančiu vandeniu su muilu nusiplauti rankas prieš valgį, taip pat lietus žalią mėsą, neplautas daržoves.
72.2. Mūvėti pirštines dirbant sode, darže ir plauti rankas po darbo.
72.3. Neliesti nešvariomis rankomis akių, nosies ar burnos.
72.4. Plovikliais, turinčiais aktyviojo chloro, dezinfekuoti stalo ar kitus paviršius po kontakto su žalia mėsa.
73. Perspektyvoje galima galvoti apie gyvulių vakciną. GRA 1–GRA 7 T. gondii DNR vakcina kiaulėms suformuoja apsauginį imunitetą bei blokuoja audinių cistų formavimąsi, tuo sumažina galimybę žmogui užsikrėsti vartojant maistui žalią termiškai nepakankamai paruoštą mėsą. Studijos parodė, kad vakcinavimas efektyviai mažina kačių ir kiaulių infekuotumą.
Žmonių vakcinos sukūrimas yra antrojo tūkstantmečio perspektyva.

nestuke.gif su ūmia toksoplazmoze labais sekina emociškai 4u.gif Todėl linkiu visoms jos neturėti, bet nepagailėkit tų papildomųpinigėlių šiam tyrimui, kad gyventumėte ramiau 4u.gif
Atsakyti