Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairūs tyrimai nėštumo metu

sveikos mamytes
Atsakyti
Labuka wink.gif
Skaitau ir man neramu - rugpjūčio 5d buvau pas savo gin, įtraukė į įskaitą, padarė kraujo tyrimus, kitus liepė pasidaryti prieš kitą vizitą, kuris numatytas po 3 savaičių. Tada man jau bus 14 savaitė, o juk kaklo raukšlę turėjo matuoti, nors to nedarė, nei PRISCA tyrimo... ar per kitą vizitą nebus per vėlu? g.gif
toksoplozmozei išsiprašiau pati kad padarytų, nors be entuziazmo tą siuntimą parašė.
Atsakyti
QUOTE(MazyteFeja @ 2010 08 09, 10:21)
Labuka wink.gif
Skaitau ir man neramu - rugpjūčio 5d buvau pas savo gin, įtraukė į įskaitą, padarė kraujo tyrimus, kitus liepė pasidaryti prieš kitą vizitą, kuris numatytas po 3 savaičių. Tada man jau bus 14 savaitė, o juk kaklo raukšlę turėjo matuoti, nors to nedarė, nei PRISCA tyrimo... ar per kitą vizitą nebus per vėlu?  g.gif
toksoplozmozei išsiprašiau pati kad padarytų, nors be entuziazmo tą siuntimą parašė.

Man panasiai buvo, 15 savaite rauksles jau netyre, sake per velu, reikia 12 bent jau savaite, nors pati buvo paskyrusi vizita 15 savaitei...
Atsakyti
Na siaubas... o mano klinikoje šiuo metu tik 1 ginė yra sad.gif o ir gydytojas, pas kurį privačiai važiavau daba atostogauja... Ką daryti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pugaliuks @ 2010 06 12, 05:40)
tai gal kas nors negerai yra jei jau daro kiekvieną mėnesį  blink.gif  vaje man per visą nėštumą 1 kartą darė tik 21 savaitę. O pati dėl šventos ramybės dar nuėjau privačiai paskutiniai echoskopijai 9 mėnesio pabaigoj  cool.gif
Na nežinau ar čia taip labai kenkia vaikučiui, bet faktas tame, jog jam labai nepatinka echoskopijos nes blogai jaučiasi tada kai jam daro ją.  unsure.gif
Taigi kuo mažiau echo - tuo geriau (aišku tais atvejais, jei viskas gerai ir nereikia pastovios priežiūros-apžiūros).

mano dukryte yra gavusi 17 echoskopiju (iskaitant ir ta pirmaja, kai 4 sav matesi tik puslyte). ne del smalsumo, aisku, sunkus nestumas buvo, ir ligonineje ziurejo, ir paskui dienos stacionare kai lankiausi del per mazo vandenu kiekio teko daznai ziuret. bet nieko, vaikas gyvas sveikas gime g.gif blush2.gif sikart turbut specialiai neprasysiu echo, bet ne del to, jog bijau, kad pakenks, o tiesiog- jei viskas ok, man uzteks ir kokiu 4 per nestuma (siuo metu iki 15 sav turejau du).

norejau paklausti del citomegalo ir toksoplazmozes- o jei as dariausi pirmo nestumo metu (t.y. pries 1,5 metu), ir viskas buvo tvarkoj- ar dabar gali "atsirasti" tokie dalykai ir ar reikia tyrima kartoti?
uztat man baisu, kad kazkur pas mane tuno auksinis stafilokokas, nors nesu tikra (pries pat pastojant tyrimas rode, kad neva mano piene jis tuno itin padidejusiu kiekiu, bet tyrimas nebuvo steriliai atliktas, tai turiu vilties, kad apsimelavo gydytojai ). tai man dabar reiketu ka, pieno paseli vel pakartot (bet jau nebemaitinu mazes, tai to pieno nebus turbut), kraujo paseli, dar koki biesa doh.gif neisivaizduoju, tokie tyrimai net nepriklauso nestukei.

Atsakyti

Sveikos mamytes 4u.gif
Mano pilvukui jau 17 sav.Iki siol visi tyrimai buvo pikus,tiktai pas genetikus kraujas parode nedidele apsigimimu rizika.
Pirmadiei mane laukia genetinis vaisiu vandenu tyrimas. Nors ne tiek bijau pacio tyrimo,kiek atsakymo laukimo.

Gal kas su tuo susidure? Daktare liepe gerti vytaminus B6 2tabl.x3kartus dienoj.
Taip susinervinau,kad nepaklausiau,ar tai turi but Magnis B6,ar tiesiog B6,kieno gamybos... verysad.gif

Atsakyti
Man dabar 16 savaitė, gydytoja atostogauja, sakė rugsėjo 15 tik ateiti, prieš tris savaites padarė kraujo, šlapimo tyrimus ir viskas. O šiuo metu nereikia tyrimų daugiau jokių???Ar nieko nebus jei nueisiu tik 15 dieną, jau kai bus 20 savaitė. Ar nebus per vėlu unsure.gif
Atsakyti
Noreciau paklausti, o genetikos centras, tai prie Santariskiu, Medicinines genetikos centras? Kazkaip nesumojau paklausti ginekologes is karto. Man 33m, pasiule psidaryti gen. tyrima.
Atsakyti
QUOTE(Laura112 @ 2010 08 20, 13:53)
Man dabar 16 savaitė, gydytoja atostogauja, sakė rugsėjo 15 tik ateiti, prieš tris savaites padarė kraujo, šlapimo tyrimus ir viskas. O šiuo metu nereikia tyrimų daugiau jokių???Ar nieko nebus jei nueisiu tik 15 dieną, jau kai bus 20 savaitė. Ar nebus per vėlu unsure.gif

20 savaitė pats tas - tuomet žiūri echo ar visi organai teisingai išsivystę. Aš kai buvau privačiai pačioje pradžioje, man patarė tokiu laiku vėl atvažiuoti, jei poliklinikoje normalios priežiūros ir išsamių tyrimų nebus. Manau taip ir padarysiu, nes jau sprando raukšlės praleido poliklinikoje, tai gali ir visai nieko nežiūrėti g.gif
Atsakyti

Noreciau paklausti, o genetikos centras, tai prie Santariskiu, Medicinines genetikos centras? Kazkaip nesumojau paklausti ginekologes is karto. Man 33m, pasiule psidaryti gen. tyrima.

4u.gif Taip,genetikos centras yra Santariskese,Santariskiu 2,Konsultacineje poliklinikoje 4 aukst.
Registraturos tel. 2365116 .Registraturoj sako ,kad visus tyrimus atlieka tik iki 20 sav.
ir gali pasiulyt registruotis i mokama konsult.
Galima registruotis per www.sergu.lt
Atsakyti
Aciu, Erwina. Ech, kaip ir tikejausi, spaliui manes registruoti negali, vietu nera.. Kazka reikes mastyti.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

norejau paklausti, ar kurianors nestumo metu siunte pas otorinolaringologa ? Ir ka ten pas jy daro? unsure.gif
Aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti