Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairūs tyrimai nėštumo metu

QUOTE(notitia @ 2010 03 25, 11:28)
Sveikos, gal galite ką patarti.
Ką tik buvau pas šeimos gydytoją. Maniau, nors nėštumas tik kelių savaičių, bet gausiu siuntimą pas ginekologą ir tada jau pradėsiu atsakingai lauktis smile.gif. O šeimos gydytoja man paaiškino, kad nėštumo priežiūrą atlieka šeimos gydytojas, o pas ginekologą, jei viskas gerai, siunčia tik tris kartus ir tik echoskopijos pasidaryti. Nu man toks variantas neatrodo labai patikimas. Ir pati gydytoja neatrodo nei išskirtinai kompetentinga, nei maloni. Taigi susimėčiau - pasitikėti šeimos gydytoja, pereiti į didesnę valstybinę polikliniką, ar ieškot privataus ginekologo..

Labas,
o kam tau siuntimo pas ginekologa? visur jie priema be siuntimu... man kai buvo kelios savaites nestumo, tai buvau kaune "mamos ir vaiko klinikoj", ten man patvirtino nestuma ir kiek savaiciu jau nestuke.gif paeme ir tepineli... na siaip ten brangoka, bet ne tas galvoj buvo ax.gif o po to grizau i savo miesta, nuejau pas ginekologe, ten uzvede kortele, israse tyrimus (slapimo, kraujo, tepineli, vyrui persisviesti).. veliau tik pas seimos gydytoja nuejau su ta kortele, ji ten surase rekomendacijas, kokiom ligom sirgus... veliau pas stomotologa ir t.t viska akusere ir ginekologe koreguoja, va mum jau paskutines savaites tai ir pazymas jos israso, na viska ko tik reikia... ir cia ne privaciai, o miesto poliklinikoj... sekmes 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Supermamuke @ 2010 03 23, 09:42)
O as va isdrisau, pasiprasiau trecios echoskopijos ir man Vilniaus Naujininku poliklinikoje atsake, kad per niestuma priklauso tik viena echo, man jau dare dvi, tai ko as dar noriu. Sake, jei nori eik privaciai. Tai as taip ir padarysiu  smile.gif visgi kazkaip ramiau ant dusios bus, kai suzinosiu, kad mazutelis gerai auga, nieko jam  netruksta smile.gif

as ir paprasiau trecio ultragarso, tai va mes jau po biggrin.gif mano leliukas ir si karta nesirode ax.gif erzina tevelius... nestuke.gif na, bet ne tas svarbiausia... svarbiausia, kad pasake kad viskas gerai, leliukas nedidelio svorio, tai tuo paciu nuramino ir del gimdymo naturaliai, nes kazkodel labai bijojau, kad tik didelis labai nebutu g.gif ...
Atsakyti
sveikos panelės nestuke.gif man tokia preoblemėlė iškilo.. unsure.gif
Jau daugiau nei mėnesį kankina baisi sloga..atorodo vieną dieną kaip ir geriau..kitą lyg ir praeina visai, o trečią ir vėl užeina pats slogos baisumas... verysad.gif
per visą tą laiką vaistų jokių negėriau, dėl savo mažulytės, nes visgi laukiuosi, ir nusprendžiau kad jau geriau pakentėsiu be vaistų. Pagaliau priėjau kraštitunumus.. blink.gif
sakykit ar galima naudoti purškalą į nosį, kad atlaisvintų ją ir galėtų prakvėpuoti normaliai..o tai pastoviai ji būna užgulta g.gif ar kuri taip ilgai sirgot sloga būdama nėščia ? rolleyes.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pugaliuks @ 2010 04 06, 14:14)
sveikos panelės  nestuke.gif  man tokia preoblemėlė iškilo..  unsure.gif
Jau daugiau nei mėnesį kankina baisi sloga..atorodo vieną dieną kaip ir geriau..kitą lyg ir praeina visai, o trečią ir vėl užeina pats slogos baisumas... verysad.gif
per visą tą laiką vaistų jokių negėriau, dėl savo mažulytės, nes visgi laukiuosi, ir nusprendžiau kad jau geriau pakentėsiu be vaistų. Pagaliau priėjau kraštitunumus..  blink.gif
sakykit ar galima naudoti purškalą į nosį, kad atlaisvintų ją ir galėtų prakvėpuoti normaliai..o tai pastoviai ji būna užgulta  g.gif  ar kuri taip ilgai sirgot sloga būdama nėščia ? rolleyes.gif  unsure.gif

o juros vandens purskalas nepadeda? dar yra su sezamo aliejum purskalas xymelin sezam ji galima naudot nestuke.gif sveik!
Atsakyti
QUOTE(pugaliuks @ 2010 04 06, 14:14)
sveikos panelės  nestuke.gif  man tokia preoblemėlė iškilo..  unsure.gif
per visą tą laiką vaistų jokių negėriau, dėl savo mažulytės, nes visgi laukiuosi, ir nusprendžiau kad jau geriau pakentėsiu be vaistų. Pagaliau priėjau kraštitunumus..  blink.gif
sakykit ar galima naudoti purškalą į nosį, kad atlaisvintų ją ir galėtų prakvėpuoti normaliai..o tai pastoviai ji būna užgulta  g.gif  ar kuri taip ilgai sirgot sloga būdama nėščia ? rolleyes.gif  unsure.gif

as nuo pat nestump pradzios su sloga, uzgulisia nosimi gyvenu verysad.gif nors dabar jau kiek geriau smile.gif
man taip epizodais uzeina, uzsikemsa -atsikemsa, ypac nakti, kai griztu is pipi visalaik uzsikemsa ir po kokio 20 min atsikemsa doh.gif isprotet galima doh.gif
juros vandens dabar labai bijau
as nuo jo ausies uzdegima gavau, nes man netycia jo per nosyje esant ausies kanaleli jo pateko i ausi doh.gif ir taip gavau slykstu ausies uzdegima verysad.gif tai dabar bijau jo purksti

siulyciau neprasideti su tai nosies purskalais schmoll.gif , nes jie priezasties nepasalina, lasinsi visalaik ir galo nebus...
Atsakyti
QUOTE(agpa @ 2010 04 08, 12:20)
o juros vandens purskalas nepadeda? dar yra su sezamo aliejum purskalas xymelin sezam ji galima naudot nestuke.gif sveik!

o aš turbūt bandysiu nusipirkti tą jūros purškalą g.gif nebežinau kitų išeičių..tikiuosi, kad padės..kiek galima taip unsure.gif verysad.gif
o kažin ar galimas variantas tas, kad pavasaris ir kokia alergija yra isimetus unsure.gif kiek girdėjau šį pavasarį kaip nekeista labai daug kas skundžiasi alergijomis doh.gif
na bet ačiū už patarimą bandysiu gydytis nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(notitia @ 2010 03 25, 11:28)
Ką tik buvau pas šeimos gydytoją. Maniau, nors nėštumas tik kelių savaičių, bet gausiu siuntimą pas ginekologą ir tada jau pradėsiu atsakingai lauktis smile.gif. O šeimos gydytoja man paaiškino, kad nėštumo priežiūrą atlieka šeimos gydytojas, o pas ginekologą, jei viskas gerai, siunčia tik tris kartus ir tik echoskopijos pasidaryti. Nu man toks variantas neatrodo labai patikimas. Ir pati gydytoja neatrodo nei išskirtinai kompetentinga, nei maloni. Taigi susimėčiau - pasitikėti šeimos gydytoja, pereiti į didesnę valstybinę polikliniką, ar ieškot privataus ginekologo..

Na, aš tai pirmą kartą girdžiu tokį dalyką. Pas ginekologą reikės lankytis kiekvieną mėnesį. Įdomu kaip šeimos gydytojas apžiūrės viską. Čia visiškai ne jo sritis.
Nieko jau nebesuprantu. Laukiuosi antrą kartą ir abu nėštumus prižiūrėjo, ir prižiūri ginekologas.
Atsakyti
sveikos. pirmaji vaika pagimdziau pries 3 metus, dbr va laukiuosi antrojo, buvau siandien pas savo ginekologe poliklinikoj ir likau nustebinta- kai laukiausi dukrytes nestumo kortele uzvede per pirma vizita, todel visi tyrimai buvo nemokami. siandien sumokejau ir uz konsultacija, ir uz echoskopa (net foto negavau sad.gif ) ir uz dar tepineli...nors realiai nemaciau, kad ji paeme blink.gif uzrase kruva kraujo tyrimu, uz kuriuos kaip speju teks nemazai pinigine paplonint (reiks dar "pagooglint" kam jie, nes per pirma nestuma tik pora kraujo tyrimu tereikejo daryt.) na ir aisku liepe uzsirasyt antram vizitui-tada nesciosios kortele ves-bijau kad vel netektu moket.
tai va norejau pasiteiraut, ar jus visos mokat uz pirma vizita, ar per pirma vizita uzraso i nesciuju iskaita ir kada tuos tyrimus paskiria, bei aisku ar uz juos mokat. turputi pergyvenu, nes kazkodel man sviecia kad cia nauja mano gydymo istaigos politika.. nenoriu moket uz tai, kas man turetu priklausyti nemokamai del savo nezinojimo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(notitia @ 2010 03 25, 12:28)

Neisizeiskit, bet is kokio kaimo jus esat? Nuo kada nestuma priziuri seimos gydytoja? As is patirties zinau, kad ju dauguma nenusimano nestumo reikluose wink.gif man pasake, kad mazakraujyste, o ginekologe su akusere akis ispute, nuo kada 120 hemo nesciai mazakraujyste smile.gif paskui liepe lasint bet kokius lasus i nosi, nors dauguma ju kenkia ir dar daug daug nesamoniu. Is esmes, jei nestumas sklandus galima apseit kuri laika be ginekologo, bet tik neklausykit terapeutes wink.gif o siaip patarciau susirast gera ginekologe.
Atsakyti
QUOTE([Ecta] @ 2010 04 13, 21:01)
sveikos. pirmaji vaika pagimdziau pries 3 metus, dbr va laukiuosi antrojo, buvau siandien pas savo ginekologe poliklinikoj ir likau nustebinta- kai laukiausi dukrytes nestumo kortele uzvede per pirma vizita, todel visi tyrimai buvo nemokami. siandien sumokejau ir uz konsultacija, ir uz echoskopa (net foto negavau sad.gif ) ir uz dar tepineli...nors realiai nemaciau, kad ji paeme  blink.gif  uzrase kruva kraujo tyrimu, uz kuriuos kaip speju teks nemazai pinigine paplonint (reiks dar "pagooglint" kam jie, nes per pirma nestuma tik pora kraujo tyrimu tereikejo daryt.) na ir aisku liepe uzsirasyt antram vizitui-tada nesciosios kortele ves-bijau kad vel netektu moket.
tai va norejau pasiteiraut, ar jus visos mokat uz pirma vizita, ar per pirma vizita uzraso i nesciuju iskaita ir kada tuos tyrimus paskiria, bei aisku ar uz juos mokat. turputi pergyvenu, nes kazkodel man sviecia kad cia nauja mano gydymo istaigos politika.. nenoriu moket uz tai, kas man turetu priklausyti nemokamai del savo nezinojimo  doh.gif

Tyrimai turi būti nemokami. Nebent kokie specifiniai. Bet šiaip iš esmės ir kraujo tyrimai, ir šlapimo, ir echoskopas yra nemokami
Atsakyti
sveikos merginos blush2.gif
esu šiek tiek sunerimus..nėštumas pirmas, o jau artėjam pire "finalo" thumbup.gif
taigi buvau pas savo ginekologe 34 savaitę, ji man liepė ateiti 36 savaitė ir pasakė, kad 36 savaitę yra daromi kažkokie tyrimai g.gif ims tepinėli, o tą tepinėlį reikės man nusinešti į tyrimų centrą, tada pasakė apie kažkokius antibijotikus jei atras kažkokia bakteriją blink.gif aceit atitinkamą dozę antibijotikų suleis prieš gimdymą..o ir užšį tyrimą turėsiu 21 litą sumokėti unsure.gif pinigai tai nesvarbu, bet pasakė, kad reikia taip daryt kad nebūtų rizikos kūdųkiui gimdant blink.gif esu sunerimus..gal kuriai nors yra taip buvę ? nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(pugaliuks @ 2010 04 14, 09:14)
sveikos merginos  blush2.gif
esu šiek tiek sunerimus..nėštumas pirmas, o jau artėjam pire "finalo"  thumbup.gif
taigi buvau pas savo ginekologe 34 savaitę, ji man liepė ateiti 36 savaitė ir pasakė, kad 36 savaitę yra daromi kažkokie tyrimai  g.gif  ims tepinėli, o tą tepinėlį reikės man nusinešti į tyrimų centrą, tada pasakė apie kažkokius antibijotikus jei atras kažkokia bakteriją  blink.gif  aceit atitinkamą dozę antibijotikų suleis prieš gimdymą..o ir užšį tyrimą turėsiu 21 litą sumokėti  unsure.gif pinigai tai nesvarbu, bet pasakė, kad reikia taip daryt kad nebūtų rizikos kūdųkiui gimdant blink.gif  esu sunerimus..gal kuriai nors yra taip buvę ? nestuke.gif

visoms dabar daro ta tyrima. yra cia tokia atskira temele sukurta, apie B grupes streptokoka.. as irgi kaip tik laukiu sito tyrimo, jau neuzilgo darysim. taigi nesijaudinkit per daug, o geriau pasiskaitinekit kas tai yra, ir kam reikalingi tie antibjotikai (beje, jie reikalingi ne visada)

QUOTE([Ecta] @ 2010 04 13, 21:01)
sveikos. pirmaji vaika pagimdziau pries 3 metus, dbr va laukiuosi antrojo, buvau siandien pas savo ginekologe poliklinikoj ir likau nustebinta- kai laukiausi dukrytes nestumo kortele uzvede per pirma vizita, todel visi tyrimai buvo nemokami. siandien sumokejau ir uz konsultacija, ir uz echoskopa (net foto negavau sad.gif ) ir uz dar tepineli...nors realiai nemaciau, kad ji paeme  blink.gif  uzrase kruva kraujo tyrimu, uz kuriuos kaip speju teks nemazai pinigine paplonint (reiks dar "pagooglint" kam jie, nes per pirma nestuma tik pora kraujo tyrimu tereikejo daryt.) na ir aisku liepe uzsirasyt antram vizitui-tada nesciosios kortele ves-bijau kad vel netektu moket.
tai va norejau pasiteiraut, ar jus visos mokat uz pirma vizita, ar per pirma vizita uzraso i nesciuju iskaita ir kada tuos tyrimus paskiria, bei aisku ar uz juos mokat. turputi pergyvenu, nes kazkodel man sviecia kad cia nauja mano gydymo istaigos politika.. nenoriu moket uz tai, kas man turetu priklausyti nemokamai del savo nezinojimo  doh.gif

i nesciuju iskaita neiraso per pirma vizita, jei nestumas labai mazas. man irgi lauke, kol leliuko sirdele plakt prades, tik tada nesciosios kortele uzvede. tiksliai negaliu pasakyti, bet yra kazkoks terminas nuo kurio traukia i iskaita (lyg tai nuo 8-10 savaiciu..). kai jau itrauks i iskaita tikrai nereiks uz nieka moketi. na isskyrus ten tuos ziv ir toksoplazmozes tyrimus, bent jau man neteko uz nieka daugiau moketi.. mirksiukas.gif
o kad daug tyrimu, tai manau reikia tik dziaugtis. va kad daugumoj valstybiniu polikliniku tesugeba padaryti pora tyrimu, nes jiem brangiai kainuoja, tada jau nerimauti verta g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo niurzga123: 14 balandžio 2010 - 10:59
visoms dabar daro ta tyrima. yra cia tokia atskira temele sukurta, apie B grupes streptokoka.. as irgi kaip tik laukiu sito tyrimo, jau neuzilgo darysim. taigi nesijaudinkit per daug, o geriau pasiskaitinekit kas tai yra, ir kam reikalingi tie antibjotikai (beje, jie reikalingi ne visada)

Ačiū wink.gif
Atsakyti