Merginos, neprisidarykit su tais tyrimais kaip aš "prisidariau". Lankausi Kauno Šilainių poliklinikoj, tai man pasiūlė toksoplazmozę vietoj pasidaryti. Ką gi, pasidariau (nus iš kur man reikėjo žinoti??? ). Sumokėjau tuos litukus, ir va tau - teigiamas, siunčia mane į II ligoninę, kur infekcinis. Aš jau autobuse ašaroju atvirai, nervinuosi, vyrui net nebeskambinu, rankos nekyla - nu nedurna, žinau, kuo tai kvepia. Toj poliklinikoj nukreipia vėl susimokėti (!) tuos pačius litukus, paima kraują (venos jau kaip narkomanės buvo, o savęs tai labai gaila pasidarė, sėdėjau tokia visa ). Gydytoja tai šaunuolė, ramino, kiek galėjo, sakė, kad yra ne tokių kenksmingų vaistukų, o geriausia - iškoliojo Šilainių polikliniką, kad tyrimus daro nežinia pagal ką, rezultatų nepaaiškina, man nedavė, o ir ką paaiškins, kad infektologo ten pas juos nerasta. Ir auksiniai gydytojos žodžiai - kam ima pinigus, jei nemoka tų tyrimų daryti????
Na, finale viskas atrodė taip - testas sureagavo į PRASIRGTĄ prieš N metų toxo, o dėl to dabar aš turiu imunitetą visam gyvenimui, ir kas išvis geriausia - tą imunitetą ir mažiukui (-ei???) perduosiu Bet pagalvojus - gerai, turėjau aš tų pinigų, ir tai laukiau 3 dienas, bet ką būčiau dariusi neturėdama? Stresavus iki nežinia kada??? Merginos, nedarykitės to testo poliklinikoj, važiuokit tiesiai į II-ą. Beje, ten iš visų kitų poliklinikų iškart siunčia, išties atsakingesni žmogučiai dirba.
susiduriau su tokia situacija: pries savaite gydytoja paeme tepineli, pasidariau visus kitus tyrimus, kurie priklauso I nestumo semestrui. Gavau atsakyma, kad visi tyrimai geri isskyrus tepineli - jame rodo padidejusi leukocitu kieki t.y uzdegima, taciau pasak gydytojos su mikroflora viskas ok, nusiskundimu taip pat jokiu neturiu. Gydytojos komentaras buvo toks, kad tepinelis visgi ne vienintelis rodiklis ir jei visa kita ok, tai ok.. Taciau kortelej radau irasa - kolpitas... esu visai sutrikusi, gal kas galetu pakomentuoti arba buvo su tuo susidure...
QUOTE(sunray @ 2009 12 26, 16:06)
Taciau kortelej radau irasa - kolpitas... esu visai sutrikusi, gal kas galetu pakomentuoti arba buvo su tuo susidure...
visą pirmąjį nėštumą pravaikščiojau su kolpitais tiesiog uždegimas gal;ima skirti žvakių, bet jos irgi nėra labai jau ten hgerai, nebent jauti kažkokius skausmus, perštėjimą, ta prasme diskomfortą, bet būna, kad rodo uždegimą, o pačiai moteriai nieko....
Šiaip man nuo to kolpito buvo skyrę žvakučių- polyginax ir macmirror, bet man nuo jųs pasidarė tik blogiau, nutraukiau ir viskas buvo gerai tad gal panikuoti ir neverta
QUOTE(Cikadelė @ 2009 12 26, 17:19)
visą pirmąjį nėštumą pravaikščiojau su kolpitais tiesiog uždegimas gal;ima skirti žvakių, bet jos irgi nėra labai jau ten hgerai, nebent jauti kažkokius skausmus, perštėjimą, ta prasme diskomfortą, bet būna, kad rodo uždegimą, o pačiai moteriai nieko....
Šiaip man nuo to kolpito buvo skyrę žvakučių- polyginax ir macmirror, bet man nuo jųs pasidarė tik blogiau, nutraukiau ir viskas buvo gerai tad gal panikuoti ir neverta
nezinau dar prigazdino, kad kolpitas gali sukelti persileidima, prieslaikini gimdyma ir prasiskverbti iki vaisiaus... ir dar diagnoze prirase prie ekstragenitalines patologijos
gal cia tik baimes akys dideles
o jums nustate uzdegimo sukeleja?
aciu uz atsakyma
QUOTE(VilijaVVK @ 2009 12 27, 21:15)
sveikos mamytes, norejau pasiteirauti ar jus priziurintis gydytojas siunte pas endokrenologa (skydliaukes gydytoja)? as esu skaiciusi, kad reiktu pasitikrinti. ar esate kuri susidurusi?
Pirmo vizito pas gydytoją metu, man jis pats apčiuopos metodu patikrino skydliaukę. Dar išklausinėjo ar artimoj gminėj nėra bėdų su ja. Kadangi jokios rizikos nebuvo, niekur manęs ir nesiuntė.
Sveikutes,
mane daktare siunte tirtis skydliaukes, Tai dare echoskopa ir eme krauja. Beje, kraujas parode, kad kazkokio hormono man truksta, tia dar liepe gerti vaistuku ir po dvieju sav.vel eme krauja. Dabar jau laukiu rezultatu. Siaip tai visom nestukem patariu pasidaryti skydliaukes tyrimus, nes nuo jos daug kas priklauso.
Beje, noriu pasiteirauti, kur Vilniuje atliekami streptokoko paselio tyrimai? Aciu is anksto
mane daktare siunte tirtis skydliaukes, Tai dare echoskopa ir eme krauja. Beje, kraujas parode, kad kazkokio hormono man truksta, tia dar liepe gerti vaistuku ir po dvieju sav.vel eme krauja. Dabar jau laukiu rezultatu. Siaip tai visom nestukem patariu pasidaryti skydliaukes tyrimus, nes nuo jos daug kas priklauso.
Beje, noriu pasiteirauti, kur Vilniuje atliekami streptokoko paselio tyrimai? Aciu is anksto
QUOTE(sunray @ 2009 12 26, 16:42)
nezinau dar prigazdino, kad kolpitas gali sukelti persileidima, prieslaikini gimdyma ir prasiskverbti iki vaisiaus... ir dar diagnoze prirase prie ekstragenitalines patologijos
kad gasdina blogai tokios gydytojos neturetu dirbti
bet pasake tiesa, nes visus uzdegimus sukelia virusiniai sukelejai, kurie gali infekcja perduoti ir vaisui, bet niekas niekada nuo to neapsaugotas...beje, man dabar i knygute irgi irasytas kolpitas, nes ji turejau oirmo nestumo metu ir pienlige jau turiu o ka daryt? zvakes irgi nera gerai, bet siaip cia ginekologe visgi turetu ivertinti- kokia blogybe siuo atveju yra geriau bet, zinoma, noretusi normalios ginekologes, nes daugeliu jau nebepasitikiu, nes jie kisa, nes yra papirkti farmacijos firmu tai kai priraso negali zinoti- ar tikrai reikia, o gal nereikia
QUOTE(Cikadelė @ 2009 12 29, 17:54)
kad gasdina blogai tokios gydytojos neturetu dirbti
bet pasake tiesa, nes visus uzdegimus sukelia virusiniai sukelejai, kurie gali infekcja perduoti ir vaisui, bet niekas niekada nuo to neapsaugotas...beje, man dabar i knygute irgi irasytas kolpitas, nes ji turejau oirmo nestumo metu ir pienlige jau turiu o ka daryt? zvakes irgi nera gerai, bet siaip cia ginekologe visgi turetu ivertinti- kokia blogybe siuo atveju yra geriau bet, zinoma, noretusi normalios ginekologes, nes daugeliu jau nebepasitikiu, nes jie kisa, nes yra papirkti farmacijos firmu tai kai priraso negali zinoti- ar tikrai reikia, o gal nereikia
dekui uz atsakyma , na man pries kelias dienas irgi islindo pienlige (speju), buvau pas gydytoja paeme tepineli, sake neskirs vaistu kol nebus aisku kas per zaraza, na tikiuosi, kad ta pienlige ir bus cia visa ko kaltininke... gine nebloga.. o kas del papirkimo tai manau reta kuri tame versliuke nedalyvauja
QUOTE(Jurate888 @ 2009 12 30, 10:12)
Sveikutes, gal zinote, kur Vilniuje galima padasidaryti paselio tyrima? Aciu
Kieno paseli? Slapimo paseli galima pasidaryt Žolyno g. Su siuntimu nemokamai. Tel berods sitas 234 02 01