Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairūs tyrimai nėštumo metu

Labas visoms mamytems smile.gif esu naujoke sitame forume, tikiuose mane priimsite i savo gausu buri 4u.gif noreciau pasidalinti savo nors dar ir ne didele patirtimi ir isgirsti jusu patarimu.
Kad laukiuosi suzinojau pries beveik 1.5sav. o mums jau pasirodo 8sav biggrin.gif bet jau su maziuku spejom ir apsirgti ir ligoninej paguleti. Gulejom infekcineje ligonineje, nes kazkokiu budu sugebejau pasigauti roto virusa ir salmanelioze...kosmaras blink.gif bet dabar pasveikom , sugebejau apsieiti be antibiotiku ir kitu vaistu. pasitaike labai labai gera gydytoja, tai mane savaite, diena is dienos lasaline maitino. Labai uz tai jai dekinga. Zodziu padare visus tyrimus, slapimo, kraujo ir t.t. viskas labai puiku, bet man laikosi ir sokineja temperatura. Ryte jos nebuna, per pietus sukyla iki 37.4 o vakare vel nukrinta, arba jei per pietus nebuna tai vakare suklyla. Noriu paklausti, gal kazkuriai panasiai buvo??? nes as nesuprantu, mano savijauta puiki, nesijauciu kad tureciau temp ir persalusi nesu. Nezinau kiek laiko man taip yra, nes pastebejau tik tada kai ligonineje buvau. Ar man eiti pas savo gydytoja ir ieskoti is kur ta tem tokia keista???? Gal cia organizmas taip reguoja i lasteliu dauginimasi????

Dar noreciau, paklausti gal kas galit parekomenduoti gera ginekologe??? Esu prisiregistravusi Zveryno klinikoje. labai sudetinga susirasti atsakinga ir besirupinanti gydytoja.
Atsakyti
QUOTE(jo.giedre @ 2009 10 09, 23:56)
Labas visoms mamytems smile.gif esu naujoke sitame forume, tikiuose mane priimsite i savo gausu buri  4u.gif noreciau pasidalinti savo nors dar ir ne didele patirtimi ir isgirsti jusu patarimu.
Kad laukiuosi suzinojau pries beveik 1.5sav. o mums jau pasirodo 8sav biggrin.gif bet jau su maziuku spejom ir apsirgti ir ligoninej paguleti. Gulejom infekcineje ligonineje, nes kazkokiu budu sugebejau pasigauti roto virusa ir salmanelioze...kosmaras  blink.gif bet dabar pasveikom , sugebejau apsieiti be antibiotiku ir kitu vaistu. pasitaike labai labai gera gydytoja, tai mane savaite, diena is dienos lasaline maitino. Labai uz tai jai dekinga. Zodziu padare visus tyrimus, slapimo, kraujo ir t.t. viskas labai puiku, bet man laikosi ir sokineja temperatura. Ryte jos nebuna, per pietus sukyla iki 37.4 o vakare vel nukrinta, arba jei per pietus nebuna tai vakare suklyla. Noriu paklausti, gal kazkuriai panasiai buvo??? nes as nesuprantu, mano savijauta puiki, nesijauciu kad tureciau temp ir persalusi nesu. Nezinau kiek laiko man taip yra, nes pastebejau tik tada kai ligonineje buvau. Ar man eiti pas savo gydytoja ir ieskoti is kur ta tem tokia keista???? Gal cia organizmas taip reguoja i lasteliu dauginimasi????

Dar noreciau, paklausti gal kas galit parekomenduoti gera ginekologe??? Esu prisiregistravusi Zveryno klinikoje. labai sudetinga susirasti atsakinga ir besirupinanti gydytoja.

Sveikute smile.gif pas mane buvo kazkas panasaus. Apie pora savaiciu temperatura durniavo, tai siek tiek pakyla, tai vel nukrent, ir ner. Nu cia dabar galvoju blink.gif nei as persalus nei ka, tai vis laukiau kad persalio kokie simptomai atsiras smile.gif taip ir neatsirado persalimas ir dar dienos dingo, pasirodo, kad temperatura sokinejo del nestumo lotuliukas.gif nestuke.gif manyciau , kad ir tau del to gali buti, nors nezinau aisku, kaip tai moksliskai paaiskint, reiktu gydytojos pasiteiraut del visa ko ar tai normalu smile.gif sm forume nestumo pozymiai skaiciau, kad ne man vienai taip buvo smile.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drambiuke: 10 spalio 2009 - 14:38
Visos temos neperskaiciau, taigi nemuskit jeigu toks klausimas jau buvo 4u.gif
Mums 15 sav ir man idomu kokius tyrimus reiketu daryt butent si laikotarpi? Poliklinikoje pamatavo spaudima ir svori biggrin.gif Stai ir visi tyrimai g.gif
aciu 4u.gif
Atsakyti
ar neturetu kraujo tyrimu padaryti is pirsto is venos...slapimo tyrimu g.gif blink.gif tau jau tuos tyrimus buvo atlike iki 12 savaites ar ne? doh.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pugaliuks @ 2009 10 18, 09:20)
ar neturetu kraujo tyrimu padaryti is pirsto is venos...slapimo tyrimu  g.gif  blink.gif  tau jau tuos tyrimus buvo atlike iki 12 savaites ar ne? doh.gif  ax.gif

Bendra krauja dare tik todel kad paprasiau savo seimos gydytojos - patikrinti hemoglobina, o slapima eme kai mum buvo vos 8 sav. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sweety123 @ 2009 10 19, 09:16)
Bendra krauja dare tik todel kad paprasiau savo seimos gydytojos - patikrinti hemoglobina, o slapima eme kai mum buvo vos 8 sav. 4u.gif

Na aš vaikštau poliklinikoje.
Kas mėnesį daro šlapimo tyrimą.
Kraujo tyrimą darė pradžioje (neatsimenu kelinta buvo savaitė, bet man regis lapelius tyrimam jau pirmą vizitą gavau): bendrą kraujo, mokamus toksoplazmozę, živ. Dar kažką, gliukozę turbūt.
Vėliau kraujo vėl darė bendrą apie tą laiką, kai paprastai nėštumo metu krinta hemoglobinas.
Tada darė sifilio ir dar kažko, nežinau ką ta šifruotė reiškė, kuri buvo užrašyta.
Tada ėmė tepinėlį iš makšties...
O dar kt. kart darys pasėlį dėl streptokoko tyrimo.

T.p. reikėjo apsilankyti pas terapiautę ir okulistę...

Daugiau nepamenu.
Na aišku kiekvieną vizitą matuoja gimdos aukštį, paklauso vaiko širdies, pasveria, pamatuoja spaudimą.
Pirmą vizitą ir 20 nėštumo sav. darė echoskopiją. Dar kažkada kartą tri daryt kaip supratau.
Atsakyti
Laba diena,
gavau kraujo tyrimus del hormonu,taip pat ir nestumo tyrimai yra, ir lape parasyta (cia vokietijoje dariausi): trimenon ca 2300 ng/ml ir trimenon ca 1050 ng/ml.
paskui dar yra tag post partum 650 ng/ml

gal kas zinote ka tai reiskia??? ar yra nestumas??
Atsakyti
QUOTE(sweety123 @ 2009 10 12, 10:17)
Visos temos neperskaiciau, taigi nemuskit jeigu toks klausimas jau buvo 4u.gif
Mums 15 sav ir man idomu kokius tyrimus reiketu daryt butent si laikotarpi? Poliklinikoje pamatavo spaudima ir svori biggrin.gif Stai ir visi tyrimai g.gif
aciu 4u.gif

šiaip turėtų kaskart šlapimo tyrimą daryti. man dar dažnai kraujo tyrimą daro, nes reik Hg stebėti ir gliukozės kiekį kraujyje.
Atsakyti
QUOTE(Mamyte_Saule @ 2009 10 29, 12:08)
šiaip turėtų kaskart šlapimo tyrimą daryti. man dar dažnai kraujo tyrimą daro, nes reik Hg stebėti ir gliukozės kiekį kraujyje.

mergaitės, kas per procedūra vaginalinis echo? kaip ji atliekama? kokiu tikslu daro būtent tokią, o ne išorinę?
Atsakyti
QUOTE(viduku @ 2009 11 05, 17:08)
mergaitės, kas per procedūra vaginalinis echo? kaip ji atliekama? kokiu tikslu daro būtent tokią, o ne išorinę?

toki daikta kisa i maksti. jis atrodo kaip vibratorius. tik aisku ten echoskopas. o tikslas kad daugiau viska pamatytu, kiausides, gimda ir panasiai
Atsakyti
QUOTE(*Saulutė*20 @ 2009 11 05, 18:47)
toki daikta kisa i maksti. jis atrodo kaip vibratorius. tik aisku ten echoskopas. o tikslas kad daugiau viska pamatytu, kiausides, gimda ir panasiai

ne taip baisu, kaip atrodė iš pradžių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamyte_Saule @ 2009 10 29, 12:08)

Šlapimo tyrimą nebūtina daryti kas mėnesį.Iki 12 sav. pasidarote šlapimo pasėlį, jeigu jis neigiams tai nereikia kaskartą daryti tą tyrimą.Užtenka kelių kartų, žinoma jeigu gerai jaučiatės.
Atsakyti