Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairūs tyrimai nėštumo metu

man dare 5 savaite, 8 savaite ir dabar darys kai bus 21, taip kad gali nebijoti, jie zino, kada reikia echoskopuoti.
Atsakyti
Norejau pasiteirauti del toksaplazmozes tyrimo- mes namie su vyru kaciu neturime, yra kates pas mama ir sese, bet as namo nuvaziuoju gana retai ir prie tu katineliu myluotis nepuolu. Kiek girdejau uzsikresti galima per maisto dubeneli ir kraika? Tai gal man to tyrimo darytis net nereikia? Kas galetu patarti? Beje, toksaplazmozes, citomegalo tyrimus kada reiketu atlikti? Man dabar 8 nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(ssaule @ 2009 09 09, 10:40)
Norejau pasiteirauti del toksaplazmozes tyrimo- mes namie su vyru kaciu neturime, yra kates pas mama ir sese, bet as namo nuvaziuoju gana retai ir prie tu katineliu myluotis nepuolu. Kiek girdejau uzsikresti galima per maisto dubeneli ir kraika? Tai gal man to tyrimo darytis net nereikia? Kas galetu patarti? Beje, toksaplazmozes, citomegalo tyrimus kada reiketu atlikti? Man dabar 8 nestuke.gif

toksoplazmoze dažniausiai užsikrečiama ne tiesiogiai nuo kačių, o nuo termiškai blogai apdorotos mėsos, neplautų daržovių ir pan.
Katės tiesiog šią ligą platina (jei yra užsikrėtusios). Visos katės - lūšys, tigrai, liūtai ir naminės.

Aišku jau geriau į katės tualetą rankų nekišti.

O tyrimą daryti būtina, nes dažnai būna,kad moteris neturi visai nieko bendro su katėm o serga. Kitos visą gyvenimą gyvena kačių apsuptyje, o neserga.

Šiaip manau gydytoja turi nurodyti visus tyrimus, kuriuos turi padaryti.
Papildyta:
QUOTE(RenatyteSt @ 2009 08 18, 15:39)
sveikutes,
labai reikia pritarimo ar patarimo. daktare mano tikrai sauni ir tikria paskyre visus tyrimus atrodo, bet kai laukiuosi pirmojo, dabar jau 14 sav., tai man rodos kad cia pe rmazaia tu tyrimu ir gal reikia dar kazko..
dariausi kraujo (aids, sifilis, taksoplazmoze ir kt. su krauju susije tyrimai), slapimas, buvau pas akiu, dantu gydytojus. Ultragarsu taip pat karta jau ziurejome.

galbut yra kazkokiu dar tyrimu, kuriu net nepasiulo, neuzsimena ir pan.? arba as pernelyg susirupinusi.

O kam tau dar tų tyrimų ? mirksiukas.gif
Nebent nėštumas būt komplikuotas, tada gal. Bet jei normalus, tai kam
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo srauni_upe: 15 rugsėjo 2009 - 07:04
gal kas zinote kiek kartu per nestuma reikia darytis kraujo tyrima ? unsure.gif
man 19 savaiciu, bet dare tik viena tyrima (kai buvo 10 sav) ir kol kas gydytoja sake darys tik slapimo tyrima, nes kraujo daznai daryti nereikia..
Atsakyti
QUOTE(kris*** @ 2009 09 21, 13:03)
gal kas zinote kiek kartu per nestuma reikia darytis kraujo tyrima ?  unsure.gif
man 19 savaiciu, bet dare tik viena tyrima (kai buvo 10 sav) ir kol kas gydytoja sake darys tik slapimo tyrima, nes kraujo daznai daryti nereikia..

Man atrodo, kad ir karauja , ir slapima reiketu daryti kas menesi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ssaule @ 2009 09 21, 18:31)
Man atrodo, kad ir karauja , ir slapima reiketu daryti kas menesi ax.gif

šlapimą kas mėnesį o kraują lygtais tris kartus daro...

1 kart bendras + toksoplazmozė + živ + dar kažkas

po to vėl bendras, homoglobiną žiūri

poto vėl živ ir dar kažkas

Atsakyti
Labas visoms smile.gif Kai gydytoja padarė echoskopą, tai lelius pasirode savaite laiko didesnis, nei jam priklausytų. Gydytoja išrašė siuntimą cukraligei išsitirt. Ar vaiko didumas ir diabetas yra susiję??? Kažkaip baimintis pradėjau, nes diabetu sirgo močiutė, o ir mama serga.
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2009 09 25, 19:29)
Labas visoms smile.gif Kai gydytoja padarė echoskopą, tai lelius pasirode savaite laiko didesnis, nei jam priklausytų. Gydytoja išrašė siuntimą cukraligei išsitirt. Ar vaiko didumas ir diabetas yra susiję??? Kažkaip baimintis pradėjau, nes diabetu sirgo močiutė, o ir mama serga.

šito nežinau, bet pirma mintis - o koks tavo cukraus kiekis kraujyje? g.gif
Papildyta:
QUOTE(srauni_upe @ 2009 09 25, 19:15)
šlapimą kas mėnesį o kraują lygtais tris kartus daro...

1 kart bendras + toksoplazmozė + živ + dar kažkas

po to vėl bendras, homoglobiną žiūri

poto vėl živ ir dar kažkas

man va 30 sav., tai kraują tikrina antrą kartą (eisiu ryt). Pradžioj darė tyrimą nuo toksoplazmozės, dabar tikrins ŽIV ir vasermaną.. Nežinau, kaip dėl cukraus kiekio, nes gal 15 sav. pasitikrinau su kitais gydytojais ir rezultatus nunešiau ginei.
Atsakyti
tai viso kokie tyrimai atliekami per pirmaji laikotarpi?
Atsakyti
QUOTE(shopmania @ 2009 10 02, 10:30)
tai viso kokie tyrimai atliekami per pirmaji laikotarpi?

Bendras kraujo ir slapimo,
ZIV, sifilis, toksoplazmoze, citomegalo as dar raudoniuke dariausi.
Ginekologe gali ziureti echo.
Tada dar gali papildomai kraujo kresejima, cukraus kieki kraujyje, PRISCA genetiniu apsigimimu procentas is kraujo, bet jei neisraso tau siuntimo, tai cia jau bus mokami tyrimai.
Man dar ginekologe liepe pas okulista, stomotologa ir vidaus ligu gydytoja nueiti (pasidaryti kardiograma)
Atsakyti
sveikos busios ir esamos jau mamytes. Man tai iskylo toks klausimas, ar tai normalu, kad per visas apziuras pas gine mane ant to lektuvo apziurejo tik karta , kai pirma syki buvau, 10 sav nestumo. blink.gif Dabar mums jau 35 savaites, einu reguliariai kas men, dabar kas dvi sav ir tik ka padaro tai slapimo tyrima pasiziuri, arba, su stetoskopu pasiklauso mano maziuko sirdeles ax.gif ir dar man liko men, o gine isejo atostogu g.gif doh.gif sake jei kas ne taip tai kreiptis i lgonine blink.gif Kiek kartu jus apziurejo ant to firminio kreslo biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drambiuke: 08 spalio 2009 - 08:51
Man dar tik 12 sav. pirma karta buvau 6 sav. tai paklause ar nera kokiu nusiskundimu, paziurejo echo ir pasake, kad ten nera ko lysti be reikalo ir kai buvau 12 sav. tai sake ta pati, jei nera nusiskundimu, nera reikalo imti tepinelio maigyti ir pan. Vel paziurejo echo, uzvede nesciosios kortele, paziurejo mano tyrimus , dar liepe kelis pasidaryti ir atsisveikino lotuliukas.gif
Jei ka pajusiu negero, liepe skambinti.
Atsakyti