QUOTE(kitisan @ 2008 10 12, 12:21)
dauguma blogu kraujo tyrimo rezultatu buna neteisingi. as asmeniskai nelb suprantu, kam juos is vis daro, gal laikas butu patobulinti tyrimus, kad busimoms mamytems stresu pamazintu..
man taip pat dare prisca tyrima - pati labai norejau, nors dar nera 35 metu. is rezultatas buvo labai prastas - dbr jau nepamenu, bet rizika virsijo norma kelis kartus (del Dauno ligos). nuejau pas genetike, paziurejo echoskopu, sake, lyg ir viskas gerai, bet garantuoti negali, nes kartais si liga buna be jokiu isoriniu matomu pozymiu. ilgai su vyru svarstem, ka daryt - ziaurus laikas buvo nusprendem daryti vaisiaus vandenu tyrima, kuris parode, kad viskas gerai. tik beda ta, kad darant si tyrima persileidimo rizika yra 1 is 100. priezastys neaiskios, nes pati procedura visiskai paprasta.. jei nuspresi daryti si tyrima, pasistenk kuo maziau nervintis ir galvok tik apie tai, kad viskas bus gerai, taip pat ruoskis jai be panikos, nes kuo daugiau nervinsies tuo labiau padidinsi persileidimo rizika. as ja dariau per atostogas, tai turejau galimybe pries ir po jos ilgai ilsetis (man daktare patare bent jau po pacios procedurois nedirbti 1-2 dienas ir kuo daugiau laiko praleisti lovoj).
sekmes - manau, kad viskas bus gerai.
man taip pat dare prisca tyrima - pati labai norejau, nors dar nera 35 metu. is rezultatas buvo labai prastas - dbr jau nepamenu, bet rizika virsijo norma kelis kartus (del Dauno ligos). nuejau pas genetike, paziurejo echoskopu, sake, lyg ir viskas gerai, bet garantuoti negali, nes kartais si liga buna be jokiu isoriniu matomu pozymiu. ilgai su vyru svarstem, ka daryt - ziaurus laikas buvo nusprendem daryti vaisiaus vandenu tyrima, kuris parode, kad viskas gerai. tik beda ta, kad darant si tyrima persileidimo rizika yra 1 is 100. priezastys neaiskios, nes pati procedura visiskai paprasta.. jei nuspresi daryti si tyrima, pasistenk kuo maziau nervintis ir galvok tik apie tai, kad viskas bus gerai, taip pat ruoskis jai be panikos, nes kuo daugiau nervinsies tuo labiau padidinsi persileidimo rizika. as ja dariau per atostogas, tai turejau galimybe pries ir po jos ilgai ilsetis (man daktare patare bent jau po pacios procedurois nedirbti 1-2 dienas ir kuo daugiau laiko praleisti lovoj).
sekmes - manau, kad viskas bus gerai.
Nemanau, kad galima sitaip teigti, kad dauguma blogu kraujo tyrimu yra neteisingi. Tau dare tyrimus del Dauno sindromo, bet tie tyrimai, parodo tik tikymybe 1 is 1000 ar 1 is 100 ir pan. Ir jei tu patenki i rizikos faktoriu, tau siulo daryti detalesnius tyrimus, kurie ir parodys taip ar ne. Bet netgi jei tu ir pakliuni i ta rizikos faktoriu, tai dar nereiskia, kad tavo vaikas tikrai serga. Juk tai tik tikimybe! O kad maziau nervintis tokie genetiniai tyrimai nera privalomi ir pries juos darant taves klausia ar tu ju noresi. Busima mama turetu apsispresti ar ji tikrai nori situ tyrimu, ir po to jei ka, kaip tu sakai kankintis, ar ji myles savo mazyli koks jis bebutu. Tai pacios moters pasirinkimas.
Papildyta:
Man irgi dare tyrimus del Dauno sindromo. As gavau atsakyma, kad mano vaikas yra zemoje rizikos zonoje ir kad nieko toliau daryti nereikia. Bet juk tai dar nereiskia, kad jis sia liga neserga. Tikimybe juk vis tiek islieka! Nors ir labai maza, bet ji yra.