O aš ir nežinau, kiek tiksliai mane pačią maitino
Brolį su sese (dvynius) tai gal 2,5-3mėn. Mamytė pieno turėjo, bet atvažiavo jos mama, išdurnino, kad kankinasi tuos vaikus apsikabinus ir liepė nebeduot.
Man irgi bandė panašiai auklėti. Liepiau pasilaikyti nuomones ir pastabas sau
O AusraR,
aš Tavo vietoje dabar tik nepulčiau mėtytis- kruopos, daržovės, vaisiai ir t.t.
Jei kažkas kelia rūpestį, tai ant viršaus nekrauti ir nebedirginti to virškinamojo trakto naujais produktais.
Šiaip tai vaisius įvesti geriau po pertraukos. lai organizmas išmoksta susitvarkyti su daržovėm pirma.
O žalios kriaušės rekomenduoja duoti tik į metukų pabaigą, nuo 10-11 mėn. Žalią obuolį irgi tik nuo pilnų 8 mėn.
Kai jau ateis laikas vaisiams - orkaitėj pakepto obuoliuko, slyvos kokios ir pan. ragaukit.
Duotum dabar- labai tikėtina, kad pakakos vaikas. Bet ar tai bus 100proc gerai, niekas negarantuos. Nes vienas iš per ankstyvo įvedimo ar netoleravimo požymių ir yra viduriavimas. Tai vaikelis kakos ir dažnai, ir skystai, bet didelio džiaugsmo tame nematyčiau.
Pvz. viena iš bendraamžių kai 3-4 mėn vaikutis nekakodavo kasdien, pradėjo duoti šv. morkų sulčių. Tik po pipetę kasdien. ir labai džiaugės visa, nes nuo tada vaikelis pradėjo raityt po krūvą kasdien.
Sulaukęs metukų turėjo visai padorią alergiją. Aišku, nesakau, akd 100proc. dėl to ir tik dėl to, bet kad galėjo visks būti kitaip, visai tikėtina......