Sveikutes
noreciau patarimo ar Jusu pamastymu... nors problemos ziuriu panasios kaip ir largoconfuoco
na tiesiog net nezinau nuo ko pradeti...
tai vat nuo pradziu... labai norejau ir noriu pati maitinti savo mazuli, nes dukryte su primaitinimu ismaitinau iki 7 men.. ir manau, kad nezinojau ir laiku nesikreipiau pagalbos, o ir siaip nebuvo drasu.. vis tik pirmagime... tai su suneliu info turiu daugiau, elgiuosi drasiau
problema - neakankamai auga svoris, t.y. per pirma men uzaugo 400g nuo numesto gimdymo namuose, visa men maitinau pati, per pirmas 2 sav svoris visiskai neaugo, na patirtis rode net "is akies" mazius vos pazysdavo ir luzdavo, aiskiai nepakankamai, pasikvieciau zindymo specilialiste, kuri palaike moraliskai mano nora zindyti, pasiziurejo pienuko kieki - po valandos "priverstinio" zindymo pienukas dar ciurkslemis ciurske, paaiskino apie zadinimo budus, zodziu pasiryzau, kad neduosiu miegoti kai nori, zadinsiu, jei darys ilgesnes miego pertraukas (ne ilgiau 3 val), maitindavau su budinimais apie 1 val... svoris paaugo tuos 400 g per 3 sav, na sakykim pati zemutine riba, dziaugiuosi, kad gydytoja nebuvo is tu uzsispyrusiu liepusi jau pradeti primaitinima
tiesa apie siusiuka ir kaki - pagal literatura viskas ok - sisio daugiau nei 6 k per diena, kakis 1-2 k per diena didesnis, gelsvas-oranzinis kaip grudeta varske, keli partai su purptelejimu... tai teoriskai maistelio kaip ir uztenka
bet veliau svoris vel pradejo beveik neaugti - 50 g per dar 1 sav, 100 g per sekancia savaite, nu mane jau ima nervas, tikrai laaabai mazai, as bijau, kad per mano uzsispyrima maitinti paciai, nesibaigtu nepakankamu vystimusi, tiesa cia tos dvi savaites dar suaktyvinus maitinima - kas antra karta is abieju krutu
kakiai, sisiai nepasikeite
siuo metu maitinimo ritmas mazdaug - 7-8 k per para, nakti 2 kartai su 4-5 val tarpu, diena kai namuose valgo kas 2-2.5 val, ilgiau nei 3 val tarpo nedarau, bet dabar jau ir pats nubunda po trumpesnio laiko, nei buvo ka tik gimus, ilgesnis tarpas kai iseinam i lauka - 3-4 val
Valgo aktyviai pirmas 10-15 min, veliau vos pazinda, pailsi ir t.t. dazniausiai maitinimas su pampersu keitimais trunka apie val
jei maitinimas is vienos kruties, o pertrauka trumpa, tai nekeiciu 2 val, jis ir nepriestarauja - "dirba" ir su tuscia, tokiu budu skatinu gamyba bei riebesnio pienelio "atejima"
pagal tai kiek skaiciau, nu kaip ir viskas ok ir su ritmu, ir valgymo efektyvumu
gal mamytes turite minciu ar patarimu is savo patirties, beje, jau kelias dienas 1-2 kartus per d duodu misinuko (po 30 g kartui), nes man tas neaugimas labai neramina, tik jei ir duodu tai su svirkstu, o ne is buteliuko, kad kruties neatsisakytu, zinduko neima