QUOTE(MarinaL @ 2008 09 04, 18:59)
Ka patarsite, mielos mamytes Ar verta dar man kankinti tas krutis, tiketis pieno gamybos atsistatymo? Noreciau isgirsti jusu nuomone, maitinti noriu - mums dar tik 1,5 menesio...
labai užjaučiu, tikiu, akd nelengva Jums abiems
O dėl ateities, tai galiu Tau patarti, agliu palaikyti, bet pirma TU turi nuspręsti, ar nori stengtis ir bandyti?
Tikrai nuoširdžiai pasakysiu, tikrai įmanoma, tikrai galima. Bet reikės stengtis. labai stengtis.
O sistema paprasta - kuo daugiau/dažniau duosi krūtį, nutraukinėsi; tuo greičiau ir daugiau MP gaminsis.
Jokių kitų būdų nėra - jei kasdien nutrauksi bent keliasdešimt ml daugiau, tai jau bus žingsnis į priekį. Tik mažinant sumaitinimamo mišinio kiekį ir vis didinant MP kiekį (nutraukiant ar žindant) galėsi tętsti maitinimą MP tiek, kiek pati norėsi.
Dar vienas ženklus pagerėjimas būtų, jei vėl kartu su vaikeliu mokytumėtės žįsti - tam reikia darbo ir apstangų, bet visiškai įmanoma
Tektų pirmiausia visiškai neduoti buteliuko ir čiulptuko, leisti žįsti tik krūtį ir mokyti imti taisyklingai.
jei reikia sumaitinti mišinį ar nutrauktą pieniką - duoti iš mažos taurelės, šaukšteliu, bet ne iš buteliuko.
Jei mažylis nenoriai ima krūtį - pasinaudoti visomis įmanomomis gudrybėmis - bandyti maitinti miegantį (paprastai tokie žinda ir taisyklingai); duoti krūtį, o ant spenelio pamažu lašinti Mp arba mišinuką, akd jaustų skonį ir kvapą; duoti žįsti net tuštutėlę krūtį, o maistą duoti per Papildomą Maitinimo Sistemą (Supplementary Nursing System) štai taip:
jei dar reikės paramos - pagalbos, rašyk. Padėsiu, kuo tik galėsiu
Jei kas manote, jog kalbu nelabai realius dalykus - galiu parašyti, jog pati praėjau kryžiaus kelius, akd galėčiau sėkmingai žindyti. Įdėjau daug pastangų kol galėjome laisvai mėgautis MP privalumais
-kai mano mažajai dukrytei tebuvo vos 2 mėn netikėtai mane ištiko priepuolis, atsidūriau operacinėje, kur buvo valandų klausimas dėl..., vėliau skyrė 4-5 rūšių vaistus dėl rastos gangrenos.
Ligoninėje praleidau savaitę, MB tuo metu rūpinosi visomis mažylėmis. Aišku, mažoji kelias dienas valgė tik mišinuką, ir iš buteliuko. 4d išvis manęs nematė, tad kai grįžau - jau nebepažino
Aš labai norėjau žindyti toliau, tad iki pat operacijos nutraukinėjau pienuką kas 3val. Tik atsipaipeliojusi po operacijos - ėmiau pientraukį ir dirbau dirbau.....
Per 30min krūtų kankinimo prilašinau gal 20ml pienelio iš abiejų Blioviau ašarų upeliais.... Bet po 3val ėmiau pientraukį vėl, ir vėl.... pamažu pradėjo daugėti - 40 ml , vėliau 50ml, po 4d jau buvo 120ml
Tik grįžusi namo, griebiau mažylę, ir mokėmės valgyti iš naujo.
Sėkmingai maitinu iki šiol
-prieš 3m kai pagimdžiau dvynukes, taip pat gavau vaistų ir 4,5 paras negalėjau žindyti vaikelių.
Dvynukės gaudavo mišinuko - ateidavo GN seselės, per tarybinės gumos su arkliška skylute žinduką 'supildavo' reikiamą kiekį mišinuko per pora min ir visi buvo 'sotūs ir laimingi'
Kad neprarasčiau pienuko visai - bandžiau nusitraukti, tik vaikeliai buvo pirmieji, aš to nemokėjau daryti, tad gaudavosi keli lašiukai per parą!
5-tą parą leido pradėti žindyti. Spėk, kaip sekės - ogi niekaip, bliovėm visos trys.
Teko susiimti, mokytis. Per mėnesį viskas susitvarkė - jau žindžiau pilnai pati, per antrą mėn žindomos mažylės priaugo po 1,2 ir 1,3 kg
Taip kad sėkmės ir nenuleisk nosytės