Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminamės kosmetines ir buities priemones pačios

QUOTE(Dezdemona* @ 2009 10 06, 12:26)
Tinka, o gal kas zino kur Vilniuje tu bitininku rasti? biggrin.gif arba Kaune

Nugis Kalvarijų turguje, žmonių, kurie prekiauja medumi galima paklausti ir susitarti dėl bičių produktų. Tik reikia atsirinkti kuris yra ne medaus perpardavinėtojas, o tikras bitininkas. Aš tokių esu radusi ir labai patenkinat jų produktais smile.gif
Atsakyti
Sveikos!

Atsiliepimai apie isbandytus receptus, publikuotus sioje temoje.

KASTONU PLOVIKLIS
Rezultatas man patiko. Gerai isskalbe namini lina, namines vilnos megztini.

Dariau taip - lupau sviezius kastonus, juos tarkavau rankom, uzmerkiau 3 dienas, saldytuve, kad nesurugtu, paskui uzvirinau ir paskui suplakiau blenderiu, kol suputojo.
Su tokiu skysciu skalbiau, pries tai mirkinau.
Vilna, linas isbalo gerai. Tiesa, deme ant megztinio teko patrinti skalb. milteliais.
Dabar saldytuve stovi skystis pora savaiciu, laukia kitu skalbimu.

Taigi pliusai: - skalbia gerai, is svieziu kastonu nesunku paruost.
Minusai: - toks ploviklis pagamintas - labai riboto galiojimo, sunkiai pasidarytum is kastonu, jei ju is rudens pasikauptum.

PUTOKLIO SAMPUNAS
Gaminau is putoklio saknies, kurios pasidziovinau vasara, nes vaistinej pirkti matyti neteko. Kai uzvirinau ir paplakiau blenderiu, suputojo puikiai. Taciau galvos is karto neploviau, palaikiau para saldytuve( buvo rekomenduota sunaudoti per apie 8 dienas).
Rezultatas blogas - galvos man neisplove, t.y. ji liko panasi kaip ir pries plovima.
Galbut kuri daretes sampuna ir bandete daugiau variantu, pvz plauti siltu, ka tik pagamintu, t.y. vienkartiniam naudojimui? As dar bandysiu, tad rezultatais pasidalinsiu.

Laukiu komentaru is isbandziusiu merginu, tikiuosi temoje surinkta puiki medziaga yra naudojama, o ne tik ketinama naudoti ir atideliojama biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo serbentine: 16 lapkričio 2009 - 10:55
QUOTE(Dezdemona* @ 2009 10 06, 11:26)
Tinka, o gal kas zino kur Vilniuje tu bitininku rasti? biggrin.gif arba Kaune

www.biciukorys.lt pažiūrėk smile.gif
Atsakyti
Gal dar yra gyvu?? 4u.gif blush2.gif gal kas gali imesti receptuku veido kremui ir kunu sviestui? wub.gif
Atsakyti
O gal kuri bandė veidą tepti grynu vitaminu E ir A (skystame pavidale). Šiaip skaičiau, kad labai gerai, bet man net labai netiko, gal per koncentruotas, ar?....
ypač išdžiuvo paakių oda. Gal reiktų su kuo nors pamaišyti?
Atsakyti
QUOTE(sprinza @ 2010 01 19, 12:58)
O gal kuri bandė veidą tepti grynu vitaminu E ir A (skystame pavidale).  Šiaip skaičiau, kad labai gerai, bet man net labai netiko, gal per koncentruotas, ar?....
ypač išdžiuvo paakių oda. Gal reiktų su kuo nors pamaišyti?

o kodėl nenorit arganų ar kokio kitokio aliejaus?
Atsakyti
tai va, kad dabar galvoju, ką tokio drėkinamo, ypač paakiams įsigyti?
o apie A, E labai gerus atsiliepimus girdėjau, todėl ir susigundžiau.
Esu naudojus puiklapių, bet ypatingo poveikio nepajutau, reiks vel KN pasiuostinet.
Atsakyti
gal kas bandėt pasigaminti kūno šveitiklius? Aš pati naudoju kavos tirščius. Patinka, bet jau pabodo... ax.gif Galvoju , gal kažką panašaus bandyti pagaminti su ruduoju cukrumi..
http://imunitetas.lt...amp;prekid=1033
Atsakyti
QUOTE(sprinza @ 2010 01 19, 13:33)
tai va, kad dabar galvoju, ką tokio drėkinamo, ypač paakiams įsigyti?
o apie A, E labai gerus atsiliepimus girdėjau, todėl ir susigundžiau.
Esu naudojus puiklapių, bet ypatingo poveikio nepajutau, reiks vel KN pasiuostinet.

arganų aliejus turi labai daug E, bet nepigus aišku. nors kita vertus tą buteliuką jaučiu naudosiu ilgai ilgai smile.gif
Atsakyti
Gal žinote, koks aliejus galėtų būti geriausias pakaitalas vaikiškam aliejukui?
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2010 01 29, 02:07)
Gal žinote, koks aliejus galėtų būti geriausias pakaitalas vaikiškam aliejukui?

Migdolų
Atsakyti
Ačiū 4u.gif
Atsakyti