QUOTE(Renatelem @ 2009 05 18, 16:47)
Radau tokį receptuką
Valantis ramunėlių pienelis
1. Į stiklainį suberkite 3 kupinus valgomus šaukštus ramunėlių žiedų ir užplikykite 1 puodeliu karšto, bet ne verdančio nenugriebto pieno.
2. Stiklainį pastatykite puode ant apversto nedidelio dubenėlio, ir į puodą pripilkite vandens tiek, kad beveik apsemtų stiklainį. Sumažinkite liepsną ir kaitinkite apie pusvalandį. Vanduo neturi užvirti. Pienas turi tik kaisti - kad vertingos žolelių medžiagos pereitų į jį.
3. Iškelkite stiklainį ir palikite atvėsti. Perkoškite ir uždengę laikykite šaldytuve. Pienelis nesuges apie savaitę.
Valantis ramunėlių pienelis
1. Į stiklainį suberkite 3 kupinus valgomus šaukštus ramunėlių žiedų ir užplikykite 1 puodeliu karšto, bet ne verdančio nenugriebto pieno.
2. Stiklainį pastatykite puode ant apversto nedidelio dubenėlio, ir į puodą pripilkite vandens tiek, kad beveik apsemtų stiklainį. Sumažinkite liepsną ir kaitinkite apie pusvalandį. Vanduo neturi užvirti. Pienas turi tik kaisti - kad vertingos žolelių medžiagos pereitų į jį.
3. Iškelkite stiklainį ir palikite atvėsti. Perkoškite ir uždengę laikykite šaldytuve. Pienelis nesuges apie savaitę.
Čia tai bent patarimas! Ačiū!