Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminamės kosmetines ir buities priemones pačios

QUOTE(truth @ 2009 04 01, 17:15)
dar nedariau, laukiu kol parsius sarma  blush2.gif ir kakavos sviesto negaunu doh.gif ir dar man tokiu klausimu iskilo: kuom po to praplauti inda, kur sarmas maises arba termometra - tiesiog vandeniu?

kakavos sviesta ir kitais aliejais galima keisti, pvz migdolu, simodsiju, vynuogiu kauliuku - visi jie l.tinka odai smile.gif.
Kur sarma maisiau - praplaunu vandeniu, bet tuos indus naudoju tik muilui, laikau atskirai. Maza kas, dar liks daleliu
O kur masesi sarmas su aliejais - tai palieku parai ir viskas virsta muilu, kuo puikiausiai issiplauna, dar isskalbiu ka nors smile.gif ir jokio pavojaus nelieka. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aidi @ 2009 04 01, 18:33)
Kur sarma maisiau - praplaunu vandeniu, bet tuos indus naudoju tik muilui, laikau atskirai. Maza kas, dar liks daleliu
O kur masesi sarmas su aliejais - tai palieku parai ir viskas virsta muilu, kuo puikiausiai issiplauna, dar isskalbiu ka nors smile.gif ir jokio pavojaus nelieka. lotuliukas.gif

as taip pat darau drinks_cheers.gif

truth, kaip tu ka ten bedarysi, mano galva, svarbiausia - saugumas. jo tikrai nebus per daug. man yra istrigusi istorija apie vaikiuka, kuris, mamai begaminant muila, issidegino akis. labai kraupu. niekad to nepamirstu, kai turiu reikalu su NaOH.
Atsakyti
be abejo, svarbiausia - saugumas. akinius ir pirstines pirmiausia nusipirkau, namiskius prigasdinau nieko neliest is irangos ir nenaudot, susikroviau i atskira deze ir siaip laukiu progos, kad niekas nesimaisytu po ranka. vyras juokiasi, kad ruosiuos kaip bombu gaminimui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2009 04 02, 19:18)
be abejo, svarbiausia - saugumas. akinius ir pirstines pirmiausia nusipirkau, namiskius prigasdinau nieko neliest is irangos ir nenaudot, susikroviau i atskira deze ir siaip laukiu progos, kad niekas nesimaisytu po ranka. vyras juokiasi, kad ruosiuos kaip bombu gaminimui  biggrin.gif

Taip, saugumas visu pirma drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Kai muilas gaminamas jokiu vaiku ir naminiu gyvuneliu salia.
Is savo patirties galiu papasakot, kad kai pirma kart padariau muila, atrode, kad gerai paslepiau, tikrai vaikai neras, bet kur tau, pagal kvapa suseke ( nuostabiai kvepia visi namai). Atrado, ir kaip man veliau papasakojo, pabande palaizyt, nes galvojo, kad pyragas. Gerai, kad jau buvo kelios valandos praejusios doh.gif
Ot buciau prisidirbus
Atsakyti
oho kaip drasiai tu..

as tai labai pagarbiuose santykiuose su naoh smile.gif tiesa sakant, galvoju, geriau tu santykiu isvis nebutu ax.gif nes net paprastas kvepavimas jo garu kenkia plauciams ir t.t.
gal kas nezino ir bus idomu, imetu siek tiek standartines info apie naoh:
(bent jau mano galva, jos nezinant net negalima tureti jokiu reikalu su sia chemine medziaga)

Causes severe burns. Avoid contact with eyes, skin and clothing. Avoid breathing in mists or dust.

Ingestion: Causes severe burns of the mucous membranes of the mouth, throat, oesophagus and stomach. If conscious, give copious amounts of water to drink. Do not induce vomiting. Obtain medical attention.

Eye: Causes irritation followed by severe burns. If not treated this could cause blindness. Eyes should be rinsed immediately with copious amounts of water for at least 15 minutes. Obtain medical attention.

Skin: Causes irritation followed by severe burns. Wash with plenty of water for at least 15 to 20 minutes. Contaminated clothing must be removed promptly and cleaned before re-use. Wash affected areas of skin immediately. Obtain medical attention.

Inhalation: Causes irritation even in the lung tissue. The person affected should be placed in ventilated area and medical attendance should be requested.
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 16, 11:27)
oho kaip drasiai tu..

gal kas nezino ir bus idomu, imetu siek tiek standartines info apie naoh:
(bent jau mano galva, jos nezinant net negalima tureti jokiu reikalu su sia chemine medziaga)

Eina sau... blink.gif

karsta.gif kol perskaiciau visa temute.. Informacijos galvoje begale, bet po stalciukus dar neisdeliota. Bet manau, kad su natrio sarmu kol kas tikrai neprasidesiu. Geriausias variantas pradedanciajam turbut butu ''Melt and pour'' soap? Istirpinai, pridejai priedu ir viskas?
Atsakyti
Žinau kad turite kalnus receptukų, bet įmesiu rankų kremo receptėlį nes negaliu atsidžiaugti, visą dieną sodinau augaliukus ir tvarkiau kiemelį lauke, tai nuo vėjo gryžau sausom ir baisiom rankytėm, sugalvojau pasidaryti rankų kremuką ir va, mums reikės:
1 dalis kietojo aliejaus (aš naudojau sviesmedžio aliejų)
2 dalys skysto aliejasu ( naudojau migdolų+jojoba)
1/3 dalies bičių vaško
3 dalys distiliuoto vandens
ir aš dėjau apelsinų EA

Aliejus ir vašką ištirpinau vonelėje, tada įlašinau lašiuką EA, ir po biški pildama vandenį su mikseriu plakiau , gavosi baltas ir geros konsistencijos rankų kremukas.
Dalis ( arba arbatinis šaukštelis arba valgomasis šaukštas, galite bandyti ir stiklinėm, aš dariausi po desertinį nes bijojau gal neišeis doh.gif bet gavosi thumbup.gif )
Atsakyti
QUOTE(_Ligitukas_ @ 2009 04 19, 22:31)
Žinau kad turite kalnus receptukų, bet įmesiu rankų kremo receptėlį nes negaliu atsidžiaugti, visą dieną sodinau augaliukus ir tvarkiau kiemelį lauke, tai nuo vėjo gryžau sausom ir baisiom rankytėm, sugalvojau pasidaryti rankų kremuką ir va, mums reikės:
1 dalis kietojo aliejaus (aš naudojau sviesmedžio aliejų)
2 dalys skysto aliejasu ( naudojau migdolų+jojoba)
1/3 dalies bičių vaško
3 dalys distiliuoto vandens
ir aš dėjau apelsinų EA

Aliejus ir vašką ištirpinau vonelėje, tada įlašinau lašiuką EA, ir po biški pildama vandenį su mikseriu plakiau , gavosi baltas ir geros konsistencijos rankų kremukas.
Dalis ( arba arbatinis šaukštelis arba valgomasis šaukštas, galite bandyti ir stiklinėm, aš dariausi po desertinį nes bijojau gal neišeis  doh.gif  bet gavosi  thumbup.gif )

Labai fainas receptukas thumbup.gif O kiek laiko galima naudoti toki kremuka? Ar jis nepradeda gesti del sudetyje esancio vandens?
Atsakyti
QUOTE(vovera @ 2009 04 20, 20:36)
Labai fainas receptukas  thumbup.gif  O kiek laiko galima naudoti toki kremuka? Ar jis nepradeda gesti del sudetyje esancio vandens?

Jei nera lasinta vit E ir greipfrutu ekstrakto -tai nelabai ilgai, su pastaraisiai kazkur puse metu traukia, bet jei netiks laikymo salygos -jis labai greitai gali pradeti pelyti ax.gif Dar turi buti labai tikslios proporcijos, nes kitaip vanduo anskciau ar veliau atsiskirs ir plaukios pavirsiuje
Kremukus geriau gaminti issukant ranka, nenaudoti jokiu mikseriu ir pan. instrumentu, kad niekaip nesiliestu su metalais ax.gif. Siuo atveju aliejus reiktu pasildyti kartu su vasku iki 65 laipsniu, tada pasildyti vandeni/ hidrolata iki 65 ir labai po truputi pilant maisyti aliejus, maisyti, maisyti, kol prades tirsteti, tada sulasinti EA, tada vit. E ir greip. ekstrakta.
Visiskai puikiai galima pasidaryti kremuka be jokio vandens - rankom, kojoms, kunui gaminu visada be vandens, o veidui jau su hidrolatu
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2009 04 20, 20:46)
Visiskai puikiai galima pasidaryti kremuka be jokio vandens - rankom, kojoms, kunui gaminu visada be vandens, o veidui jau su hidrolatu

gal būtų galima receptukus ir darbo eigą? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(violence @ 2009 04 20, 20:55)
gal būtų galima receptukus ir darbo eigą?  rolleyes.gif

kokiu butent?
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2009 04 20, 21:46)
Kremukus geriau gaminti issukant ranka, nenaudoti jokiu mikseriu ir pan.

blink.gif o cia kaip - pirstais ta prasme?
Atsakyti