Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminamės kosmetines ir buities priemones pačios

QUOTE(aidi @ 2009 03 25, 23:05)
imesiu truputi veliau, nes begu vaikus migdyti, stogas kilojasi..... doh.gif


bigsmile.gif labai lauksiu 4u.gif
Atsakyti
o man toks klausimukas iskilo- ka galima ideti i gaminama lupu balzama, kad jis su spalva butu? ax.gif na, bent kokia lengva rausva spalvyte blush2.gif tie parduotuvese parduodami maistiniai dazai turbut nera labai jau sveiki ir naturalus g.gif
Atsakyti
radau muilo receptu http://www.pvsoap.com. rolleyes.gif pasiskaitinejau truputi ir vistiek yra neaiskumas - susildzius aliejus iki reikiamos temperaturos i juos pilamas tokios pat temperaturos vandens ir sarmo misinys ir maisoma - o ugni (plyta) tada isjungti ar toliau kaitinti? g.gif ir dar, mamytes, ar matuojat savo pagaminto muilo ph?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo truth: 27 kovo 2009 - 01:44
Aciu uz receptuka ax.gif

[quote=agnuta,2009 03 25, 16:17]
sitas?

Emulsinis kremas "tamanu" jautriai odai

puiklapiu/foraha al. Gold, neraf. 3 ml
agurkliu seklu al., neraf. 3ml
simondsiju al., neraf. 6ml
santalo (gali but ir kitoks) hidrolatas 30 ml
emulsinis vaskas 1.8 g
levandu ea 4 lasai
ramuneliu ea 2 lasai
vitamino E 4 lasai
greipfurtu seklu ekstr. 6 lasai
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2009 03 27, 02:31)
radau muilo receptu http://www.pvsoap.comrolleyes.gif pasiskaitinejau truputi ir vistiek yra neaiskumas - susildzius aliejus iki reikiamos temperaturos i juos pilamas tokios pat temperaturos vandens ir sarmo misinys ir maisoma - o ugni (plyta) tada isjungti ar toliau kaitinti? g.gif ir dar, mamytes, ar matuojat savo pagaminto muilo ph?


Temperatura alieju ir natrio sarmo tirpalo turi buti vienoda, geriausia reakcija vyksta, kai siu medziagu temperatura buna 25-35 laipsniai. Alieju temperatura gali buti siek tiek didesne bet ne atvirksciai. Kai sumaisai nieko nebekaitini, nes vykstant reakcijai issiskiria didele siluma ir misinys pats uzkaista.

Receptu galima daug prikurti wub.gif ir prirasyti, bet dazniausiai pagrindines dalys buna tokios:

palmiu al. 600g
kokoso 500g
alyvuogiu 400g
saulegrazu 300g
kakavos svieto 50g
natrio sarmo 264g
vandens 600g

ir eteriniai aliejai, cia jau skonio ir pinigines reikalas rolleyes.gif
taisykle yra tokia, kad 1 kg muilo reikia nuo 30 - 50 ml ea, priklausomai nuo ju stiprumo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aidi: 28 kovo 2009 - 14:24
QUOTE(aidi @ 2009 03 28, 15:14)
Receptu galima daug prikurti  wub.gif ir prirasyti, bet dazniausiai pagrindines dalys buna tokios:

palmiu al. 600g
kokoso 500g
alyvuogiu 400g
saulegrazu 300g
kakavos svieto 50g
natrio sarmo 264g
vandens 600g


cia matau labai didelis kiekis muilo gausis . o jei as noriu pvz. per pus maziau, tai visu ingrientu kieki mazinu pusiau - ar taip galima? g.gif
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2009 03 28, 15:54)
cia matau labai didelis kiekis muilo gausis . o jei as noriu pvz. per pus maziau, tai visu ingrientu kieki mazinu pusiau - ar taip galima? g.gif


Jeigu tiksliai viska sumazinsi per puse ir imsi tik tokius aliejus, tai gali drasiai viska dalint. Kodel rasau, kad reikia naudoti tik tokius aliejus - kiekvienas aliejus turi savo saponifikacijos indeksa, tai reiskia, kad keiciant aliejaus rusi arba jo kieki reikia natrio sarmo kieki perskaiciuoti is naujo.
Atsakyti
QUOTE(aidi @ 2009 03 28, 16:03)
Jeigu tiksliai viska sumazinsi per puse ir imsi tik tokius aliejus, tai gali drasiai viska dalint. Kodel rasau, kad reikia naudoti tik tokius aliejus - kiekvienas aliejus turi savo saponifikacijos indeksa, tai reiskia, kad keiciant aliejaus rusi arba jo kieki reikia natrio sarmo kieki perskaiciuoti is naujo.


aisku. aciu labai 4u.gif o, beje, cia receptas su antvirsiu? o ta saponifikacijos indeksa itakoja ar aliejus rafinuotas ar ne? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo truth: 28 kovo 2009 - 15:16
QUOTE(truth @ 2009 03 27, 00:31)
susildzius aliejus iki reikiamos temperaturos i juos pilamas tokios pat temperaturos vandens ir sarmo misinys ir maisoma - o ugni (plyta) tada isjungti ar toliau kaitinti? g.gif ir dar, mamytes, ar matuojat savo pagaminto muilo ph?


galima neisjungti ugnies (karstasis gaminimo budas), arba maisyti viska nuemus nuo ugnies (saltasis).

as ph matuoju, tik reikia tureti omenyje, kad namie matuojamo ph paklaida +- 2.
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2009 03 28, 16:15)
aisku. aciu labai  4u.gif o, beje, cia receptas su antvirsiu? o ta saponifikacijos indeksa itakoja ar aliejus rafinuotas ar ne? ax.gif


Taip cia receptas su antvirsiu 5 proc.
Nerafinuonuotas gali kitaip reaguoti su sarmu, bet cia del organiniu medziagu, o saponifikacijos indeksas, mano supratimu, lieka tas pats.
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2009 03 28, 16:15)
aisku. aciu labai  4u.gif


Jeigu darei muiliuka, parasyk kaip sekesi?
Atsakyti
QUOTE(aidi @ 2009 04 01, 16:09)
Jeigu darei muiliuka, parasyk kaip sekesi?


dar nedariau, laukiu kol parsius sarma blush2.gif ir kakavos sviesto negaunu doh.gif ir dar man tokiu klausimu iskilo: kuom po to praplauti inda, kur sarmas maises arba termometra - tiesiog vandeniu?
Atsakyti