Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminamės kosmetines ir buities priemones pačios

Cia dar truputi kaip pasigaminti muilo su eteriniais aliejais:

http://www.sodospalv...aturalus_muilai
Atsakyti
Sveikos smile.gif

superinė šita tema, paskaitinėjau, ir užsikabliavau ką nors pamėginti. Tik neseniai pradėjau omėtis ekologiškais produktais, tai dar nelabai ką suprantu.
Norėjau vat paklausti jūsų, kaip yra su tais aliejais iš Egipto? Per atostogas draugės įkalbėta nusipirkau porą buteliukų, bet nežinau ką su jais daryti ax.gif Pardavėjai aiškino, kad ten viskas 100% natūralu, o kaip iš tiesų yra? kaip jie pritaikomi? Tie egiptiečiai tai pripasakojo visokių varijantų, bet kai jie taip greit ir daug kalba, tai man pro vieną ausį įėjo, pro kitą išėjo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Renatelem @ 2009 01 14, 08:55)
Daddygirl, gal galetum ideti muilo is tauku gamybos receptuka ax.gif . Vis laukiau kitoj temelej, nes minejai, kad bandysi daryt, bet ta temele visai nutilo ir niekas nebesneka apie muilo gamyba namie. Zinau, ten daug receptuku, bet mane domintu is tauku. Is anksto labai dekoju. smile.gif

laba smile.gif

receptu rast tai ne problema, kad ir internete. svarbiau pasiruosimas, kad ismanytum, ka darai ir nekeltum gresmes savo ir aplinkiniu sveikatai ir saugumui. (aplamai tai mano nuomone tokia, kad zala sveikatai gamybos metu vistiek daroma.. bet cia jau kita tema.. ax.gif smile.gif )

pats paprasciausias 'bazinis' receptukas galetu buti:
kokoso aliejus 150g
palmiu aliejus 200g
alyvuogiu 250g
vandens 228g
natrio sarmo 85g
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 01 15, 18:33)
laba smile.gif

receptu rast tai ne problema, kad ir internete. svarbiau pasiruosimas, kad ismanytum, ka darai ir nekeltum gresmes savo ir aplinkiniu sveikatai ir saugumui. (aplamai tai mano nuomone tokia, kad zala sveikatai gamybos metu vistiek daroma.. bet cia jau kita tema..  ax.gif  smile.gif )

kokoso aliejus 150g
palmiu aliejus 200g
alyvuogiu 250g
vandens 228g
natrio sarmo 85g

Labai aciu uz receptuka. Labai noriu isbandyti, tik kol kas neturiu sarmo. Kai gausiu, tikrai pasigaminsiu muilo. smile.gif
Atsakyti

Kadangi tema,ir apie kosmetines priemones,tai norejau paklausti,kokia nuomone,apie G.Karaliunaites(ji siuo metu reklamuojasi) kuriamus kremus.Gal yra kas isbande? rolleyes.gif
Atsakyti
turiu jos mamos krema, kuris gydo oda nuo spuogu ir valo ja. Tikrai padeda, tik nepatogus naudoti, nes nesusigeria visiskai. As ji nakciai tik tepu. O siaip oda dar reikalauja drekinimo , vien sito kremo neuztenka.
Atsakyti
nežinau, ar čia į temą, bet kur gauti alijošiaus, jei nei aš, nei mama neauginam ant palangės? biggrin.gif gal turguje būna? patiko drėkinančio kremo receptas, bet vat nežinau iš kur tų alijošiaus lapų paimt ax.gif
Atsakyti
Peržvelgiau senas sovietines knygas ir radau tokį kremo receptą:

KREMAS VYSTANČIAI ODAI
25 g margarino, manau geriau -sviesto ištrinti su kiaušinio tryniu;
1 arb. š. medaus
1 valg. š. ištrintų šermukšnio uogų košelės;

Įpilti 15 ml kamparo spirito ir dar kartą gerai ištrinti.

Manau pasigaminti l lengva
Dėl šermukšnių reiks palaukti rudens!
Atsakyti
Moliugo panaudojimas veido odos prieziurai:

http://www.sodospalv...liugo_stebuklai smile.gif
Atsakyti
http://www.akuawood..../home.php?cat=3
Atsakyti
As suzaveta sita tema
Papildyta:
Zinau, kad ir linu semenu saltai spaustas aliejus gerai odai
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 01 15, 19:33)
laba smile.gif

receptu rast tai ne problema, kad ir internete. svarbiau pasiruosimas, kad ismanytum, ka darai ir nekeltum gresmes savo ir aplinkiniu sveikatai ir saugumui. (aplamai tai mano nuomone tokia, kad zala sveikatai gamybos metu vistiek daroma.. bet cia jau kita tema..  ax.gif  smile.gif )

kokoso aliejus 150g
palmiu aliejus 200g
alyvuogiu 250g
vandens 228g
natrio sarmo 85g

O kur galima gauti natrio sarmo?
O zala tai del ko? Juk naturalus produktai?
Atsakyti