Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminamės kosmetines ir buities priemones pačios

QUOTE(Renatelem @ 2008 12 16, 21:07)
Zoleliu sampunas.

8 saukstai dziovintu ramuneliu ziedu,
1saukstas dziovintu pipirmeciu lapu,
2 saukstai dziovintu rozmarinu lapu,
600 ml vandens,
55 g tarkuoto alyvuogiu aliejaus muilo,
3 lasai pipirmeciu EA,
3 lasai eukaliptu EA,
2 saukstai degtines.

I puoda suberkite zoleles, supilkite vandeni, uzvirkite ir virinkite 10 min. Nukele nuo ugnies palaikykite pusvalandi, kad prisitrauktu. Skysti perkoskite ir subere muila, kaitinkite ant mazos ugnies nuolat pamaisydami, kol muilas istirps, tada puoda nukelkite nuo ugnies ir palikite atvesti. sumaise Ea su degtine, supilkite i muilo misini. Sampuna supilkite i uzsukama stiklaini ir pries naudodami palaikykite siltoje patalpoje 3 - 4 dienas.
Sis receptas tinka sviesiems plaukams. Jei jusu plaukai tamsus, ramuneles pakeiskite salavijais.

kaip aciu 4u.gif 4u.gif , nes vis apie sampunus naminius pagalvoju, o dabar reiks pabandyt pasigamint. Man dar idomu, kam reikalinga degtine?
o gal turi recepta nors daznam naudojimui, pvz riebiems plaukams
Atsakyti
QUOTE(gabute @ 2008 12 16, 21:42)
Klausykite labai domina pleiskanojantiems plaukams  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Kazi o kiek laiko galima laikyti toki sampuna ir tiesa ar cia 3 paras pries naudojima palaikyti ar tris valandas  ax.gif

Palaikyti 3 paras.

Zoline perskalavimo priemone uzdegimo pazeistai galvos odai

1 arb. saukstelis dziovintu asiukliu,
1 arb. saukstelis dziovintu rozmarinu lapu,
1 arb. saukstelis dziovintu ciobreliu lapu,
100 ml vandens,
1 saukstas vaisiu acto.

Zoleles sumaisykite, uzpilkite virintu, karstu vandeniu (bet ne verdanciu). Ipilkite acto ir palaikykite 15 - 20 minuciu uzdenge, kad pritrauktu. Misini perkoskite ir perskalaukite juo isplautus plaukus.

Eterinis aliejus nuo pleiskanu

1 saukstas kvieciu gemalu aliejaus,
3 lasai kedru EA (geriau rinktis Atlaso kedru alieju, o ne Teksaso ar Virdzinijos, nors geri visi),
2 lasai rozmarinu EA
2 lasai citrinu EA.

Aliejus sumaisykite. Misiniu itrinkite galvos oda ir palaikykite 2 valandas. Tada plaukus isplaukite sampunu ir kruopsciai perskalaukite.

Atsakyti
QUOTE(Dovish @ 2008 12 16, 22:04)
Mane domintu plaukų minkštikliai ir kaukės 4u.gif

Ramuneliu minkstiklis

100 ml vandens,
1 saukstas dziovintu ramuneliu ziedu
arba (jei plaukai tamsus)
1 saukstas sugrustu graikiniu riesutu kevalu
6 saukstai citrinu sulciu (arba vaisiu acto)

Uzvirinkite vandeni ir uzpilkite juo ramuneliu ziedus ar sugrustus kevalus. Palaikykite 10 min., kad pritrauktu. Skysti perkoskite ir sumaisykite su citrinu sultimis ar actu. Isplove plaukus, itrinkite juos minkstikliu ir nenuplaukite.

Berzu lapu minkstiklis

1 arb. saukstelis dziovintu levandu ziedu,
1 arb saukstelis dziovintu berzu lapu
1 litras vaisiu acto
keli lasai levandu EA

I buteli suberkite ziedus ir lapus, supilkite vaisiu acta, uzdarykite ir palaikykite savaite, kad pritrauktu. Skysti perkoskite, tada ilasinkite levandu EA. Atskieskite dali minkstiklio dviem dalim vandens, itrinkite i galvos oda ir sukomis tolygiai paskirstykite. Nenuplaukite.

Kvapioji plaukus maitinanti kauke

50 ml migdolu aliejaus
2 sauksteliai simondsiju aliejaus
20 - 30 lasu kurio nors patinkancioEA

sumaisykite aliejus ir itrinkite juo galvos oda. Apvyniokite galva ranksluosciu ir palaikykite 30 - 60 min. Isplove plaukus perskalaukite.

Rozmarinu, ciobreliu ir dilgeliu aliejus (mazina plauku trapuma ir saugo galiukus nuo skilinejimo)

Vartoti kas savaite
40 ml ricinu aliejaus
5 arb. sauksteliai alyvuogiu aliejaus
15 g dziovintu ciobreliu lapu
15 g dziov. rozmarinu lapu
15 g dziov. dilgeliu lapu

Sumaisyti aliejus. I buteli suberti zoleles, uzpilti aliejaus misiniu ir uzdarius palaikyti 2 dienas, kad pritrauktu. Perkosti. Aliejumi itrinti galvos oda ir plaukus. Galva apvynioti folija, tada ranksluosciu ir palaikyti bent 2 valandas. Paskui plaukus isplauti sampunu.
Papildyta:
QUOTE(300inis @ 2008 12 17, 00:24)
kaip aciu 4u.gif  4u.gif , nes vis apie sampunus naminius pagalvoju, o dabar reiks pabandyt pasigamint. Man dar idomu, kam reikalinga degtine?
o gal turi recepta nors daznam naudojimui, pvz riebiems plaukams

Zoleliu minkstiklis ploniems ir riebiems plaukams

1 arb saukstelis dziov rozmarinu lapu
1 arb saukstelis ramuneliu ziedu
1 arb saukstelis dziovintu dilgeliu lapu
100 ml vandens
1 saukstas vaisiu acto

Zoleles uzpilkite verdanciu vandeniu, ipilkite acta ir palaikykite 10 min, kad pritrauktu. Tada nukoskite. Itrinkite siuo minkstikliu isplautus ir dar dregnus plaukus. Neperskalaukite.
Minkstikli taip pat galite pasigaminti, lygiomis dalimis imdami ciobreliu ir asiukliu.
Atsakyti
sakot, tinka alyvuogių muilas šampūno bazei - labai gerai bigsmile.gif nes aš vis nesugalvojau ką šitoj vietoj galima panaudoti...

nežinau, kur gaut to prancūziško, aš va tokį pabandymui nusipirkau: http://www.ecotopia....e-oil-soap.html

reik tik susikomplektuoti žoleles ir eisiu virti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Renatelem @ 2008 12 17, 11:51)
Kvapioji plaukus maitinanti kauke
50 ml migdolu aliejaus
2 sauksteliai simondsiju aliejaus
20 - 30 lasu kurio nors patinkancioEA

Ačiū labai 4u.gif Kiek daug migdolų aliejaus reikia, man užtenka 1 arbatinio šaukšto bet kokio aliejaus visiems plaukams (plaukai beveik iki liemens), na bet reikės pasimaišyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Renatelem @ 2008 12 16, 20:07)
Zoleliu sampunas.

8 saukstai dziovintu ramuneliu ziedu,
1saukstas dziovintu pipirmeciu lapu,
2 saukstai dziovintu rozmarinu lapu,
600 ml vandens,
55 g tarkuoto alyvuogiu aliejaus muilo,
3 lasai pipirmeciu EA,
3 lasai eukaliptu EA,
2 saukstai degtines.

o degtinė čia gal kaip konservantas g.gif

aš turiu va tokį šampūno receptą:

473 ml distiliuoto vandens
118 ml šampūno (tai va čia galvoju irgi sueitų alyvuogių muilas)
1 š. medetkų
2 a.š. rozmarinų
1 š. dilgėlių
2 a.š. apelsino žievelių
2 a.š. taukių
2 š. ramunėlių
2,5 ml levandų EA
5 ml jojobos aliejaus

verdančiu vandeniu užpilti žoles, uždengti, 30 min palaikyti, nukošti, supilti aliejus, muilą, sumaišyti. laikyti šaldytuve (ne šaldytuve galima laikiti 1 sav.). prieš vartojimą suplakti.

va toks receptas, bet dar pati nebandžiau...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo san: 17 gruodžio 2008 - 15:01
siaip pagal toki principa is kieto muilo gaminami skysti muilai.
ar is kieto muilo gausis geras sampunas, klausimas smile.gif
jau rasiau kitoj temoj, kai kalbejom apie namie pagamintus sampunus, nedaug kieno plaukams tinka naturalaus muilo pagrindu pagamintas sampunas.
man - ne.
bet yra moteru, kurios mano pagamintu naturaliu muilu plauna plaukus ir patenkintos.
zodziu, tai individualu. bet dazniau netinka, nei tinka biggrin.gif

tiesa, juodaji afrikietiska muila taip pat naudoja kaip sampuna (viena arba ji istirpinus vandeny kaip Renatelem ikeltuose receptuose).
Atsakyti
Gal galima butu suznoti kur jus randate tokiu sauniu receptu? As turiu ivairiu zoleliu, tai labai noreciau isbandyti, nes receptukai atrodo labai faini. bigsmile.gif
Ir klaustukas toms, kurioms netinka naturalaus muilo pagrindu daryti sampunai: kas konkreciai netinka? sauseja, veliasi plaukai? atsiranda pleiskanu ar kaip?
Kol kas neskubu darytis, pirma noriu isgirsti nuomoniu ax.gif
O ka tada deti jei ne naturalaus muilo i jo vieta? g.gif
Atsakyti
visos norincios dar gali greitai smile.gif prisijungti prie siuntinuko is uk.
(siunciames kakavos sviesta, kokoso alieju, taukmedzio/sviestmedzio sviesta, juodaji afrikietiska muila).

Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2008 12 18, 12:58)
visos norincios dar gali greitai  smile.gif prisijungti prie siuntinuko is uk.
(siunciames kakavos sviesta, kokoso alieju, taukmedzio/sviestmedzio sviesta, juodaji afrikietiska muila).

Merginos o kur jus perkate taukmedzio sviesta, nes ziurejau Sante (VCUP) bet nera parasyta, kad jis nerafinuotas tai labai susimeciau nes noriu butent nerafinuoto
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2008 12 18, 11:58)
visos norincios dar gali greitai  smile.gif prisijungti prie siuntinuko is uk.

Nooriu labai kakavos sviestato, taukmedžio/sviestmedžio sviesto ir juodojo afrikietisko muilo. O iš kur užsisakinėjat ir kada???
Atsakyti
QUOTE(Renatelem @ 2008 12 16, 18:07)
Labutis. Kur visos dingote g.gif ? Suprantu, turbut esate uzsieme dovanu gaminimu doh.gif . Bet vistiek noreciau paklausti, gal ka girdejote apie prancuziska alyvuogiu aliejaus muila "Savon de Marseille"? Gal zinote, ar jo yra Lietuvoje? as radau tokiu naminio sampuno receptuku, bet ten reiketu to muiliuko. Jei domina namines plauku prieziuros priemones, klauskit, gal tiks koks receptukas is mano turimu.

siandien kaip tik dovanoms pirkau muila "Marius Fabre", kurio gamintojas yra Savon de Marseille ax.gif jo pirkti yra CUP'e, 3 aukste, prie isejimo wink.gif

o del plauku balzamo, tai as netycia atradau labai sau pritinkanti dalyka. nusipirkau balzama (naturalu zinoma), kuris man visai nepritiko. buvo gaila nepabaigti naudoti, tai pridejau kokoso aliejaus (kazkur lygiom dalim su balzamu), rozmarinu ea ir cinamono. dariau kaip kauke pries plovima, tai rezultatas man super bigsmile.gif dabar jau partijom sita gamini varau lotuliukas.gif man zymiai labiau patinka nei vien alieju misinukas ax.gif
Atsakyti