Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminamės kosmetines ir buities priemones pačios

Nusipirkau, knygelę, kurioje daug visokių grožio receptų,
štai vienas iš jų: kremas veido odai, jis man pasirodė gana paprastas, nesudėtingas.

Žolinis kremas
1valg. šaukštas lanolino,
2valg. šaukštai baltojo vaško
6valg. šaukštai bičių vaško,
6valg. šaukštai migdolų aliejaus, žolių losjono arba antpilo.

Vašką ir aliejų ištirpinti vandens vonelėje, atvėsinti ir laikyti šaldytuve. Į du arbat. šaukštelius šio kremo (išlydyto) pridėti šaukštelį savo norimo bet kurio žolių losjono arba antpilo.

Bičių vaško jau užsisakiau, migdolų aliejaus galima nusipirkti pardėj, žolių antpilo pasigaminti. Bet kas gali man paaiškinti, kas tas baltasis vaškas g.gif ir kur gauti lanolino g.gif ???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deimira: 02 gruodžio 2008 - 13:31
Na stai, pagaliau ikeliu savo kurta indeli lupu balzamui. Turiu tris indelius, kol kas kiti dziuna, tad nezinau, gal tuos dangtelius sukeisiu vietomis, jei kurie nors nederes tarpusavyje... Kol kas tuscias, bet greitu metu prisipildys smile.gif

user posted image

Prie jo dar prikomplektuosiu remeli nuotraukai, taip pat is gipso ir kriauklyciu, siuo metu kaip tik dziusta, bet dar nebaigtas, tad nera ko rodyt ax.gif

O stai siandien pagaminau scruba kunui.
Receptukas:
Shea butter,
migdolu aliejus,
kavos tirsciai,
cukrus,
pagal skoni EA.

user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo me_gustas_tu: 02 gruodžio 2008 - 17:28
me_gustas_tu prasau patarimo ax.gif

nors apie muilo riesutus tema lyg issemta, prasyciau smulkiau apie tai, kas gavosi juos isvirus.
Man rupi skystas muilas rankoms ir niekur neradau, ar tinka tas pat skystis kaip paruostas skalbimui(t.y. 5 min verdama apsemti vandeniu riesutai)?
Ar koncentracija ne perdidele gal reik skiest dar (turiu omeny poveiki odai)?
ar neprarugsta pvz savaite pastovejus?
Atsakyti
QUOTE(beer @ 2008 12 03, 13:46)
me_gustas_tu prasau patarimo  ax.gif

nors apie muilo riesutus tema lyg issemta, prasyciau smulkiau apie tai, kas gavosi juos isvirus.
Man rupi  skystas muilas rankoms ir niekur neradau, ar tinka  tas pat skystis kaip paruostas skalbimui(t.y.  5 min verdama apsemti vandeniu riesutai)?
Ar koncentracija ne perdidele gal reik skiest dar (turiu omeny poveiki odai)?
ar neprarugsta pvz savaite pastovejus?

atsakys turbut ir me_gustas_tu smile.gif
o as kai naudodavau siu riesutu nuovira kaip ranku muila, tai bandziau ji tirstinti ivairiom medziagom, ilasindavau eteriniu ir net siek tiek paprastu alieju..
gaudavosi puse bedos ranku muilas smile.gif bet tik puse bedos smile.gif tiesa, po savaites ar keliu sugesdavo.
nemanau, kad koncentracija butu per didele.
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2008 12 03, 20:48)
atsakys turbut ir me_gustas_tu  smile.gif
o as kai naudodavau siu riesutu nuovira kaip ranku muila, tai bandziau ji tirstinti ivairiom medziagom, ilasindavau eteriniu ir net siek tiek paprastu alieju..
gaudavosi puse bedos ranku muilas  smile.gif bet tik puse bedos  smile.gif tiesa, po savaites ar keliu sugesdavo.
nemanau, kad koncentracija butu per didele.

As irgi dedavau EA, paprastu alieju nebandziau...na bet jis labai skystas, gera mintis, aliejai tikrai turetu padeti g.gif sugesdavo greitai deja, tad sunaudojau ta porcija riesutuku, kuria turejau ir daugiau nebepirkau... Naudoju kieta muila rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Deimira @ 2008 12 02, 14:23)
Nusipirkau, knygelę, kurioje daug visokių grožio receptų,
štai vienas iš jų:  kremas veido odai, jis man pasirodė gana paprastas, nesudėtingas.

Žolinis kremas
1valg. šaukštas lanolino,
2valg. šaukštai baltojo vaško
6valg. šaukštai bičių vaško,
6valg. šaukštai migdolų aliejaus, žolių losjono arba antpilo.

Vašką ir aliejų ištirpinti vandens vonelėje, atvėsinti ir laikyti šaldytuve. Į du arbat. šaukštelius šio kremo (išlydyto) pridėti šaukštelį savo norimo bet kurio žolių losjono arba antpilo.

Bičių vaško jau užsisakiau, migdolų aliejaus galima nusipirkti pardėj, žolių antpilo pasigaminti. Bet kas gali man paaiškinti, kas tas baltasis vaškas g.gif  ir kur gauti lanolino g.gif  ???

Baltasis vaskas greiciausiai bus baltasis biciu vaskas ax.gif Biciu vaskas buna dvieju rusiu - baltasis ir geltonasis. Baltasis balinamas saules spinduliais arba vandenilio peroksidu.
Atsakyti
o kazin neges visas sitas reikalas del zoliu antpilo g.gif
Papildyta:
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 12 02, 16:20)
Na stai, pagaliau ikeliu savo kurta indeli lupu balzamui. ]

tu tikra ideju regeneratore pas mus thumbup.gif wub.gif
labai grazus ir oroginalus indeliai balzamui. o dar ta ideja, kad vienoj vietoj dvieju rusiu bigsmile.gif thumbup.gif
as taip nesugebu, tai nusprendziau uzsipirkt tubeliu.. blush2.gif maciau net stilingu tokiu - juodu buna biggrin.gif irgi balzama namo grizus gaminsiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2008 12 03, 23:03)
o kazin neges visas sitas reikalas del zoliu antpilo  g.gif
Papildyta:
tu tikra ideju regeneratore pas mus  thumbup.gif  wub.gif
labai grazus ir oroginalus indeliai balzamui. o dar ta ideja, kad vienoj vietoj dvieju rusiu  bigsmile.gif  thumbup.gif
as taip nesugebu, tai nusprendziau uzsipirkt tubeliu..  blush2.gif maciau net stilingu tokiu - juodu buna  biggrin.gif irgi balzama namo grizus gaminsiu  ax.gif

Aciu blush2.gif ax.gif
Juoda spalva man irgi labai labai, gaminsiuos kokius nors eglutes zaisliukus. Per tas visas zvakes ir kuno sveitikliu gamyba visai pamirsau, kad eglute reikia jau puosti lotuliukas.gif
Pagaminau dar 2 skirtingus kuno sveitiklius: su ruduoju cukrumi ir cinamono EA(derinsiu prie cinamono zvakes), ir su baltuoju cukrumi ir aguonomis bei jazmino EA (derinsiu prie pieno muiliuku su aguonomis ir jazminu). rolleyes.gif
Daddygirl, kaip ir sakei, pieno muiliukai - nuostabus, jau putoja ir svelnus thumbup.gif
Siaip labai dziaugiuosi tuo Sonnet muiliuku, jo tirpdyti praktiskai nereikia, as ji tik imetu i zoleliu nuovira ar piena ir po minutes jau traukiu.Tad jis ne nespeja uzsigaruoti ax.gif
Atsakyti
Daddygirl, kaip ir sakei, pieno muiliukai - nuostabus, jau putoja ir svelnus 
Siaip labai dziaugiuosi tuo Sonnet muiliuku, jo tirpdyti praktiskai nereikia, as ji tik imetu i zoleliu nuovira ar piena ir po minutes jau traukiu.Tad jis ne nespeja uzsigaruoti

Bukit malonios, aprasykit ta pieno muiliuku gaminimo buda ax.gif
aciu!
Atsakyti
QUOTE(beer @ 2008 12 04, 14:32)
Bukit malonios, aprasykit ta pieno muiliuku gaminimo buda ax.gif
aciu!

Paprasta kaip 2X2: i karsta piena supilti sutarkuota muila, palaikyti siek tiek, prideti priedu ir supilstyt i formeles. Kai atves - supjaustyt ir dziovint. Yra daug temu apie muilo gamyba, tokiu perdirbamu muiliuku gaminimo principas panasus smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Na stai mano dovaniniai scrub'ai ir pieno muiliukai:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 12 04, 20:31)
Na stai mano dovaniniai scrub'ai ir pieno muiliukai:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Viskas atrodo laaaabai skaniai biggrin.gif Man tik toks klausimukas iskilo, kiek laiko tie scrubai negenda?
Beje, kai as gaminau dovaninius muiliukus, tai vyras net juokavo, kad suvalgys lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kniaumiau @ 2008 12 04, 22:12)
Viskas atrodo laaaabai skaniai  biggrin.gif  Man tik toks klausimukas iskilo, kiek laiko tie scrubai negenda?
Beje, kai as gaminau dovaninius muiliukus, tai vyras net juokavo, kad suvalgys  lotuliukas.gif

I juos ilasinau E vit. aliejaus, tad gal laikys kiek ilgiau g.gif Bet jie naudojas gana greitai, sau pasigaminau i Hipp mazesni indeli, tai su vyru per savaite ir sunaudojom ax.gif Na zinoma, tokio dalyko kasdienai nereikia.
Aha, kai kurie muiliukai atrodo tikrai skaniai, i maniskius irgi kai kas kesinosi lotuliukas.gif
Atsakyti