Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminamės kosmetines ir buities priemones pačios

QUOTE(Daddygirl @ 2008 11 14, 18:38)
piena galima ivairiai; galima tiesiog supilti sumaisius sarma su aliejais, o galima jame tirpdyti sarma. dar galima naudoti pieno miltelius.

as tai nelabai linkus sutikti, kad, kaip rase toj citatoj, islieka pieno vitaminai ir visa kt..  ax.gif bet kad priduoda svelnumo putai tai  drinks_cheers.gif

O koki sarma naudoji? ax.gif
Gaminant muiliukus man kazkaip visada toks netikrumas kyla del tu sarmu, nors iki siol tuos kelis, kuriuos gaminau, naudojau tik muila, t.y. ji perdirbdavau, bet vis tiek vyksta visokios chemines reakcijos... ax.gif Kenksmingi visgi tie garai...
Papildyta:
QUOTE(doufyl @ 2008 11 17, 01:13)
Gera idėja thumbup.gif
Neišsiverčiu, kas yra "carrier oil"?
Ir kur gauti maistinių dažų? g.gif

Taip, carrier oil - tiesiog bazinis aliejus, kaip pagal pavadinima - 'vezejas' biggrin.gif
O maistiniu dazu buna visuose prekybos centruose prie visos tortu gaminimo ir puosybos amunicijos, saldainiu ir kitokiu bombonkiu biggrin.gif Siaip spalvu pasirinkimas toks nelabai platus buna - dazniausiai tokios ryskios, vaikiskiems tortams gamint pritaikytos ax.gif Na bet zinoma, tarpines spalvas pasigamint galima jas maisant.
Beje, kazkur skaiciau, kad su tais maistiniais dazais atsargiai reiketu, nes gali ir koki inda ar net vonia ar kriaukle nudazyt... deja, pati patvirtinti negaliu, nes nebandziau ax.gif Gal tuomet geriau butu geru puodu tam reikalui nenaudot ir pravartu butu issiklot laikrasciais ar plastikiniais maiseliais ax.gif
Jei gaminsit - butinai pasidalinkit patirtimi smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 11 14, 16:53)

Na su cukrum tai tikrai pabandysiu biggrin.gif O ta epsom druska, tai čia kas? Gal tinka tiesiog natūrali jūros druska tam reikalui?
Atsakyti
QUOTE(kniaumiau @ 2008 11 17, 17:03)
Na su cukrum tai tikrai pabandysiu  biggrin.gif  O ta epsom druska, tai čia kas? Gal tinka tiesiog natūrali jūros druska tam reikalui?

Gal ir tiktu g.gif Bet epsomo druska (magnio sulfatas) ir paprasta druska (natrio chloridas) yra 2 skirtingi dalykai.
Epsomo (Epsom) druska: magnio sulfato heptahidratas (MgSO4·7H2O). Pavadinta Anglijos miesto Epsomo vardu. Šiame mieste pirmą kartą druska buvo išskirta iš šaltinio vandens.
daugiau info
Atsakyti
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 11 17, 15:58)
O koki sarma naudoji? ax.gif
Gaminant muiliukus man kazkaip visada toks netikrumas kyla del tu sarmu, nors iki siol tuos kelis, kuriuos gaminau, naudojau tik muila, t.y. ji perdirbdavau, bet vis tiek vyksta visokios chemines reakcijos... ax.gif Kenksmingi visgi tie garai...

Aš pati muilo nesu gaminusi. Bet skaičiau, kad gaminant reikalingi apsauginiai akiniai, apsauginė prijuostė ir ilgos pirštinės. Tai tas procesas turbūt nėra jau toks nekaltas g.gif . O jei dar ir garai kenksmingi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 11 17, 18:17)
Aš pati muilo nesu gaminusi. Bet skaičiau, kad gaminant reikalingi apsauginiai akiniai, apsauginė prijuostė ir ilgos pirštinės. Tai tas procesas turbūt nėra jau toks nekaltas  g.gif . O jei dar ir garai kenksmingi  doh.gif

cia minimum.

deja, taip, procesas nera visai 'nekaltas'.. unsure.gif

del drusku, manau, visokios tiktu g.gif
Atsakyti
Pasigaminau lūpų balzamą - paprastutį, iš vaško, bazinio ir eterinio aliejaus. Bet koks smagus gavosi! Net MB patiko ir paprašė ir jam pagaminti biggrin.gif

Jaučiu, kad šiemet daug kam švenčių proga dovanosiu suvartojamas dovanas - rankų darbo muiliukus, balzamus, gal dar ką nors ax.gif Merginos, o į kokius indelius jus pilstot savo pasigamintas priemones? Pvz., lūpų balzamui lyg ir norėtųsi apvalios skardinės dėželės. Tokių esu mačius prieskonių parduotuvėse, bet gal dar kur būna.. bigsmile.gif
Atsakyti
sveikos! As irgi kaip imanoma stengiuosi kuo dazniau naturalia kosmetika naudot. Veidui anksciau naudojau pas kosmetologeigytas priemones.Karta jos man visos vienu metu baigesi - sveitiklis, prausiklis ir kremas. Neturejau laiko pas ja nueit, tai kuri laika prausiau paprastu ekologisku muilu, sveiciau kavos tirsciais, kremu isvis netepiau, pasidarydavau medaus kiausinio trynio kauke ir pan. Kai nuejau pas kosmetologe, isgyre, kad labai gerai "naudoju jos priemones, saziningai sveiciu",nes oda atrodo nuostabiai. Nuo to laiko ir apsisprendziau smile.gif Ir ne tik del to, aisku smile.gif

Norejau jusu paklaust, ar zinot, kur galima butu isgyti raudonojo palmiu aliejaus?..

Ir kokia jusu nuomone apie naujosios barmunes aliejus? http://www.naujojibarmune.lt/
jie palyginus nebrangus su ekologiskose parduotuvese parduodama kosmetika..
Atsakyti
QUOTE(pievos @ 2008 11 18, 00:07)
sveikos! As irgi kaip imanoma stengiuosi kuo dazniau naturalia kosmetika naudot. Veidui anksciau naudojau pas kosmetologeigytas priemones.Karta jos man visos vienu metu baigesi - sveitiklis, prausiklis ir kremas. Neturejau laiko pas ja nueit, tai kuri laika prausiau paprastu ekologisku muilu, sveiciau kavos tirsciais, kremu isvis netepiau, pasidarydavau medaus kiausinio trynio kauke ir pan. Kai nuejau pas kosmetologe, isgyre, kad labai gerai "naudoju jos priemones, saziningai sveiciu",nes oda atrodo nuostabiai. Nuo to laiko ir apsisprendziau smile.gif Ir ne tik del to, aisku smile.gif

Norejau jusu paklaust, ar zinot, kur galima butu isgyti raudonojo palmiu aliejaus?..

Ir kokia jusu nuomone apie naujosios barmunes aliejus? http://www.naujojibarmune.lt/

aš irgi kažkada ieškojau raudonojo palmių aliejaus ,bet nbiekur neradau...gal kas žino?norėčiau labai.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2008 11 18, 08:11)
aš irgi kažkada ieškojau raudonojo palmių aliejaus ,bet nbiekur neradau...gal kas žino?norėčiau labai.

is uk paprasyk mirksiukas.gif jo ten pilna, ir labai pigus.

o ka su juo veiksit?.. ax.gif

as visa litra turiu nusipirkus, tik labai nedaug panaudojau.. stovi.. blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(pievos @ 2008 11 17, 22:07)

apie eterinius nezinau. girdejau tik, kad baziniai rafinuoti, todel ir pigesni. nezinau tik ar visi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 18 lapkričio 2008 - 13:07
QUOTE(Daddygirl @ 2008 11 18, 14:08)
is uk paprasyk  mirksiukas.gif jo ten pilna, ir labai pigus.

o ka su juo veiksit?..  ax.gif

as visa litra turiu nusipirkus, tik labai nedaug panaudojau.. stovi..  blush2.gif
Papildyta:
apie eterinius nezinau. girdejau tik, kad baziniai rafinuoti, todel ir pigesni. nezinau tik ar visi.

http://www.agbangaka..._redpalmoil.php
Atsakyti
QUOTE(kniaumiau @ 2008 11 17, 23:35)
Pasigaminau lūpų balzamą - paprastutį, iš vaško, bazinio ir eterinio aliejaus. Bet koks smagus gavosi! Net MB patiko ir paprašė ir jam pagaminti  biggrin.gif

Jaučiu, kad šiemet daug kam švenčių proga dovanosiu suvartojamas dovanas - rankų darbo muiliukus, balzamus, gal dar ką nors  ax.gif  Merginos, o į kokius indelius jus pilstot savo pasigamintas priemones? Pvz., lūpų balzamui lyg ir norėtųsi apvalios skardinės dėželės. Tokių esu mačius prieskonių parduotuvėse, bet gal dar kur būna..  bigsmile.gif

Kaip smagu smile.gif Gal nuotraukele jusu lupu balzamo galima? rolleyes.gif
As ketinu pilstyt i sunaudotu kosmetiniu priemoniu indelius, taip pat ir tokias skardines dezeles, bet tokiu niekur cia LT neteko matyti... O prieskoniu parduotuvese turbut reikia prieskonius pirkti, norint gaut tokia dezute? g.gif Ar jos parduodamos atskirai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pievos @ 2008 11 18, 00:07)

Pagal kaina irgi manyciau, kad jie rafinuoti...
Atsakyti