Gal kuri nors jau pasigaminote lupu balzama?
Man dar ingredientu siek tiek truksta, laukiu nesulaukiu kada galesiu gaminti
Aprasymas step by step KAIP PASIGAMINTI LUPU BALZAMA:
Receptas:
My recipe: makes 7 .15oz tubes
1 1/2 tsp. Beeswax (.25oz)
1 3/4 tsp. + 1/8 tsp. Coconut Oil
1 1/8 tsp. Cocoa Butter
3 tsp. Sweet Almond Oil
3 Caps Vitamin E, oil squeezed out
Man patinka tai, kad cia nurodytos proporcijos:
20% Beeswax
25% Solid Oil aliejaus
15% Brittle Oil
40% Liquid Oil
Vitamin E oil
Dar info APIE AFRIKIETISKA TAUKMEDI, kaip jis isgaunamas, jo panaudojimo budai - ne tik kosmetine priemone, bet ir vaistas
Ir superinis STRAIPSNIUKAS APIE ETERINIUS ALIEJUS
Papildyta:
Keletas dar tikslesniu RECEPTU, ne tik lupu balzamas, bet ir kuno sviestas, skystas muilas ir kt.
Papildyta:
Dar apie muilo gamybos procesa. Nevisai man buvo aisku kaip is alieju pagamina ta muila, tai CIA paaiskinimas - visgi naudoja sarma
All of my soap is handmade using the cold process method. The base oils used are olive, palm and coconut. Together these oils create a firm and very moisurising soap that has a lot of lather. My shaving/shampoo soap has a base of coconut oil, olive oil and castor oil for lots of lather.
The base oils are mixed with a sodium hydroxide and water mixture (lye) which saponifies and turns into soap. During this process glycerine is formed which creates a lovely moisturising bar of soap. 100% pure essential oil is added (or fragrance oil if noted) for a subtle aroma.
Soap is left for 4 weeks to mature.
All soap is 100% natural and vegetarian friendly.
Idomu kaip ta ozkos pieno muila gamina
ABOUT GOAT'S MILK SOAP
Goats milk soap is a luxurious moisturising soap that can be helpful and soothing for people with sensitive skin, allergies, eczema and psoriasis. Goats milk contains goodies such as Vitamins A, C, B1, B12 and E, proteins and amino acids, which help goats milk soap to be nourishing and softening for your skin. Goat's milk also has a similar PH level to our own skin.
Receptas:
My recipe: makes 7 .15oz tubes
1 1/2 tsp. Beeswax (.25oz)
1 3/4 tsp. + 1/8 tsp. Coconut Oil
1 1/8 tsp. Cocoa Butter
3 tsp. Sweet Almond Oil
3 Caps Vitamin E, oil squeezed out
Man patinka tai, kad cia nurodytos proporcijos:
20% Beeswax
25% Solid Oil aliejaus
15% Brittle Oil
40% Liquid Oil
Vitamin E oil
Dar info APIE AFRIKIETISKA TAUKMEDI, kaip jis isgaunamas, jo panaudojimo budai - ne tik kosmetine priemone, bet ir vaistas
Ir superinis STRAIPSNIUKAS APIE ETERINIUS ALIEJUS
Papildyta:
Keletas dar tikslesniu RECEPTU, ne tik lupu balzamas, bet ir kuno sviestas, skystas muilas ir kt.
Papildyta:
Dar apie muilo gamybos procesa. Nevisai man buvo aisku kaip is alieju pagamina ta muila, tai CIA paaiskinimas - visgi naudoja sarma
All of my soap is handmade using the cold process method. The base oils used are olive, palm and coconut. Together these oils create a firm and very moisurising soap that has a lot of lather. My shaving/shampoo soap has a base of coconut oil, olive oil and castor oil for lots of lather.
The base oils are mixed with a sodium hydroxide and water mixture (lye) which saponifies and turns into soap. During this process glycerine is formed which creates a lovely moisturising bar of soap. 100% pure essential oil is added (or fragrance oil if noted) for a subtle aroma.
Soap is left for 4 weeks to mature.
All soap is 100% natural and vegetarian friendly.
Idomu kaip ta ozkos pieno muila gamina
ABOUT GOAT'S MILK SOAP
Goats milk soap is a luxurious moisturising soap that can be helpful and soothing for people with sensitive skin, allergies, eczema and psoriasis. Goats milk contains goodies such as Vitamins A, C, B1, B12 and E, proteins and amino acids, which help goats milk soap to be nourishing and softening for your skin. Goat's milk also has a similar PH level to our own skin.
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 11 13, 15:41)
Aprasymas step by step
kad pasidalinai receptukais
as kolkas paprasta taukmedi lupoms naudoju, dar manuka medu..
bet reiktu kada prisiruost ir pasigamint balzama..
muilai su pienais mano megstamiausi tik as juos dazniausiai perkaitinu tiesa, tai tik isvaizdos defektas, muilai vistiek
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 11 13, 16:03)
Gal kuri nors jau pasigaminote lupu balzama?
aš gaminau pagal patį paprasčiausią (anksčiau čia buvo receptas kaip "bazinio").
siek tiek per daug vaško ir per mažai aliejaus įdėjau - toks sausokas gavosi. bet naudoti tinkamas.
pastebėjimas: iš pradžių jautėsi tik vaško kvapas ir citrinų AE jo niekaip nepramušė. dabar (po poros savaičių), jau kvepia citrinom.
QUOTE(Daddygirl @ 2008 11 13, 18:13)
kad pasidalinai receptukais
muilai su pienais mano megstamiausi tik as juos dazniausiai perkaitinu tiesa, tai tik isvaizdos defektas, muilai vistiek
O kaip gamini? Gal galetum pasidalint receptais?
Papildyta:
QUOTE(san @ 2008 11 13, 19:19)
aš gaminau pagal patį paprasčiausią (anksčiau čia buvo receptas kaip "bazinio").
siek tiek per daug vaško ir per mažai aliejaus įdėjau - toks sausokas gavosi. bet naudoti tinkamas.
pastebėjimas: iš pradžių jautėsi tik vaško kvapas ir citrinų AE jo niekaip nepramušė. dabar (po poros savaičių), jau kvepia citrinom.
Na va, as taip ir maniau, kad cia kaip ir visur plonybes. Bet reikia viska ko gero eksperimento budu stengtis atrast. Nors pastaruosiuose receptuose siek tiek aiskiau tos proporcijos. Tuose pirmuosiuose berods isvis nebuvo jokiu proporciju
O sustingsta greitai? Ir kaip tas vaskas lydosi? Jauciasi koks nors kvapas? Niekad nebandziau, idomu
Taip laukiu kol is kaimo parsivesim biciu vasko
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 11 13, 18:37)
Na va, as taip ir maniau, kad cia kaip ir visur plonybes. Bet reikia viska ko gero eksperimento budu stengtis atrast. Nors pastaruosiuose receptuose siek tiek aiskiau tos proporcijos. Tuose pirmuosiuose berods isvis nebuvo jokiu proporciju
O sustingsta greitai? Ir kaip tas vaskas lydosi? Jauciasi koks nors kvapas? Niekad nebandziau, idomu
tai jau taip - truputis bandymų, praktikos ir gausis norimas rezultatas
ten buvo tiesiog kiekiai surašyti. jei juos tiksliai pamatuoti, gal būtų ir gerai buvę. bet aš taip nesismulkinau - maždaug na ne taip paprasta tiksliai suseikėti po 5 ml ištirpinto vaško, kuris momentaliai stingsta
kad vaškas ištirptų, reik nemenkai pakaitinti. kažkokio intensyvaus kvapo dėl to nepajaučiau. o ir šiaip malonus tas vaško kvapas.
stingsta greitai. nors, įpylus daugiau aliejaus mažiau vaško, turbūt lėčiau stingtų.
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 11 13, 17:37)
O kaip gamini? Gal galetum pasidalint receptais?
[
[
esu rasius Naturalios Kosmetikos Gamintoju temoj siek tiek..
o del receptuku, tai pradziai kad ir tas tavo pacituotas klasikinis: palmiu, kokoso, alyvuogiu aliejai.
as su biciu vasku esu kelis kartus 'zaidus', bet ne kas gavos, nes dar i gaminama produkta ieidavo ir vanduo. O jei vien vaskas + aliejus, tai gal neturetu buti dideliu sunkumu..
QUOTE(Daddygirl @ 2008 11 14, 17:59)
esu rasius Naturalios Kosmetikos Gamintoju temoj siek tiek..
o del receptuku, tai pradziai kad ir tas tavo pacituotas klasikinis: palmiu, kokoso, alyvuogiu aliejai.
as su biciu vasku esu kelis kartus 'zaidus', bet ne kas gavos, nes dar i gaminama produkta ieidavo ir vanduo. O jei vien vaskas + aliejus, tai gal neturetu buti dideliu sunkumu..
O kurioje vietoje dedamas pienas? Tiesiog pilamas i tuos aliejus? Ar muilo baze vardama piene? Nes as klausiau butent apie pieno muiliukus
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 11 14, 16:03)
O kurioje vietoje dedamas pienas? Tiesiog pilamas i tuos aliejus? Ar muilo baze vardama piene? Nes as klausiau butent apie pieno muiliukus
piena galima ivairiai; galima tiesiog supilti sumaisius sarma su aliejais, o galima jame tirpdyti sarma. dar galima naudoti pieno miltelius.
as tai nelabai linkus sutikti, kad, kaip rase toj citatoj, islieka pieno vitaminai ir visa kt.. bet kad priduoda svelnumo putai tai
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 11 14, 17:53)
Puikiai tiks dovanai
Gera idėja
Neišsiverčiu, kas yra "carrier oil"?
Ir kur gauti maistinių dažų?
QUOTE(doufyl @ 2008 11 17, 01:13)
http://en.wikipedia....iki/Carrier_oil
Bazinis aliejus, eteriniams skiesti