Sveikos,
sugalvojau tokia tema, nesu tikra ar prigis, gal ne visos prijauciancios ekologiskam gyvenimo budui pasiryztu tokiai gamybai namuose Bet man asmeniskai idomu bent pabandyti. Labai butu idomu ismokti gamintis namu darbo muila, ne tik is muilo riesuto, gal yra ir kitokiu budu. Taip pat butu idomu suzinoti recepta kaip pasigaminti indu plovikli is putoklio ir/arba garstyciu, kaip suprantu, yra net keli receptai...O ko gero labiausiai domintu sampunas is putoklio... Gal kam nors yra teke gamintis, o gal jusu mociutes su jumis yra ka nors pasakojusios?
Cia siek tiek info apie vaistini putokli:
http://lt.wikipedia.org/wiki/Putoklis
http://www.sprunk-ja...ria_officinalis
kokia įdomi tema pasidaryčiau ir aš ką nors jeigu nebūčiau didelė tinginė. labiausiai traukia muilo gamyba
natūralios kosmetikos temoje buvo dalinamasi muilo gamybos receptukais, taip pat buvo merginų, kurios pačios ir darėsi. iš nuotraukų labai skaniai atrodė, o ir panaudojus sakė, jog labai faini
natūralios kosmetikos temoje buvo dalinamasi muilo gamybos receptukais, taip pat buvo merginų, kurios pačios ir darėsi. iš nuotraukų labai skaniai atrodė, o ir panaudojus sakė, jog labai faini
QUOTE(doufyl @ 2008 08 31, 22:50)
kokia įdomi tema pasidaryčiau ir aš ką nors jeigu nebūčiau didelė tinginė. labiausiai traukia muilo gamyba
Praleidau, reiks pasiskaityti Smagu, kad yra bendraminciu
As irgi tingeciau nuolatos gamintis, na bet kol auginu klecka ir esu lengvai atitrukus nuo darbu, noreciau bent pabandyti, gal ir prigys koks neblogas receptukas
Turiu ideja pasigaminti muila-scrub'a su kavos tirsciais arba aguonomis...tik va kaip sustingdyti ta muila is skystos mases
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 08 31, 23:28)
Praleidau, reiks pasiskaityti Smagu, kad yra bendraminciu
As irgi tingeciau nuolatos gamintis, na bet kol auginu klecka ir esu lengvai atitrukus nuo darbu, noreciau bent pabandyti, gal ir prigys koks neblogas receptukas
Turiu ideja pasigaminti muila-scrub'a su kavos tirsciais arba aguonomis...tik va kaip sustingdyti ta muila is skystos mases
muilą ir aš norėčiau pasidaryt, bet manau, kad daug darbo
Viola fiola nuorodą buvo įmetus, tik neradau laiko paskaityt
http://www.soapdishf...dex.php?act=idx
Saunuole Me_gustas_tu balionas uz temos atidaryma
O cia mano trigrasis
kaip pasigaminti muilo ir ko prireiks
Siaip dar panarse po ta puslapi rasit patarimu ir kitom temom - ka galit pasidaryti pacios. "kaip gyventi be saldytuvo" ir t.t.
dar viena muiline nuoroda
O cia mano trigrasis
Siaip dar panarse po ta puslapi rasit patarimu ir kitom temom - ka galit pasidaryti pacios. "kaip gyventi be saldytuvo" ir t.t.
QUOTE(Viola fiola @ 2008 09 01, 06:47)
Saunuole Me_gustas_tu balionas uz temos atidaryma
O cia mano trigrasis
O cia mano trigrasis
Aciu uz ivertinima
Jau pasiziurinejau nuorodas, aciu
O gal bandet darytis pagal siuos receptus? Kaip pavyko?
Soap-Making Equipment
You will need:
A pair of goggles to protect you from splashes of sodium hydroxide.
A large stainless steel or enamel pot (sodium hydroxide can corrode iron or aluminium containers).
A thermometer.
A wooden spoon.
A glass jug.
A mould (to set your soap shape)
A sharp knife or cheesewire.
Soap Recipe
300g coconut oil
350g vegetable shortening
250g olive oil
125g sodium hydroxide
370g distilled
1tsp essential oil of your choice (optional)
O pagal sita recepta idomu kas turima omeny zodziu 'distilled' - gal distiliuotas spiritas? Bet ar spirito dedama i muilus? O kur gauti tu kitu sudedamuju daliu, pvz. sodos hidroksido, ar darzoviu riebalu?
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 09 01, 10:47)
Aciu uz ivertinima
Soap-Making Equipment
You will need:
A large stainless steel or enamel pot (sodium hydroxide can corrode iron or aluminium containers).
A thermometer.
A wooden spoon.
A glass jug.
Soap Recipe
300g coconut oil
250g olive oil
125g sodium hydroxide
370g distilled
O pagal sita recepta idomu kas turima omeny zodziu 'distilled' - gal distiliuotas spiritas? Bet ar spirito dedama i muilus? O kur gauti tu kitu sudedamuju daliu, pvz. sodos hidroksido, ar darzoviu riebalu?
Soap-Making Equipment
You will need:
A thermometer.
A wooden spoon.
A glass jug.
Soap Recipe
300g coconut oil
250g olive oil
125g sodium hydroxide
370g distilled
Niekad nebandziau virtis muilo. O distiliuotas tai gal vanduo turimas omeny???
QUOTE(Viola fiola @ 2008 09 01, 11:11)
Niekad nebandziau virtis muilo. O distiliuotas tai gal vanduo turimas omeny???
Neisivaizduoju
O tie kiti receptai tai man tokie labai jau ekstremalus pasirode - is pelenu ir kiaules tauku Be to, jie tokie sudetingi. Ir vaikai negali buti kur nors arti, kai kiaules taukai verdami...idomu kodel... Bet vis tiek labai idomu bent suzinoti apie tokius dalykus
Gal visgi pradziai isbandysiu aliejus, kastonus, muilo riesuta ir putokli...atrodo paprasciau...su muilo riesutu tai isvis paprasta - per 5 min
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 09 01, 11:15)
Ir vaikai negali buti kur nors arti, kai kiaules taukai verdami...idomu kodel...
Man rodos tik todel, kad nesuziureti mazi vaikai neuzsipiltu ant saves tu verdanciu tauku
QUOTE(Saulužė @ 2008 09 01, 11:40)
Man rodos tik todel, kad nesuziureti mazi vaikai neuzsipiltu ant saves tu verdanciu tauku
Na bet kad raso, jog negalima ikvepti garu ir pasilenkti virs puodo, kuriame jie verda...
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 09 01, 12:15)
Gal visgi pradziai isbandysiu aliejus, kastonus, muilo riesuta ir putokli...atrodo paprasciau...su muilo riesutu tai isvis paprasta - per 5 min
o kaip su tuo muilo riešutu daryti? gal gali plačiau?