Įkraunama...
Įkraunama...

kaip iškepti skanų kugelį?

Jau suvalgytas mano kugelis, tikrai gavosi purus, dar 2 kiaušus išplaktus įdėjau, grietinės 200gr, bulvių koks 1,5kg. Krapų džiovintų pridėjau, tai labai fainas prieskonis:)
Tik tox šlapias, atrodo, kad nedakepęs (apie2val kepiau), bet valgėm- viskas lux. Gal ,reikėjo nukošti, kaip viena mamulė sakė?
Atsakyti
Aš kepu: bulvių tarkį užplikau verdančiu pienu (nedaug, maždaug stikline), įmušu kiaušinį (ar kelis, jei bulvių daug), įpilu ką tik nuo keptuvės spirgų ir dedu kept..1-1,5 val. ir patiekalas paruopštas..kepimo metu pateplioju šiek tiek riebaliukais..Purus, šviesus bulvių plokštainis gaunasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2005 02 01, 12:35)
Aš kepu: bulvių tarkį užplikau verdančiu pienu (nedaug, maždaug stikline), įmušu kiaušinį (ar kelis, jei bulvių daug), įpilu ką tik nuo keptuvės spirgų ir dedu kept..1-1,5 val. ir patiekalas paruopštas..kepimo metu pateplioju šiek tiek riebaliukais..Purus, šviesus bulvių plokštainis gaunasi smile.gif

thumbup.gif O aš irgi taip pat darau biggrin.gif
Tik vietoj spirgų schmoll.gif svogūnėlių pakepinu svieste mirksiukas.gif

Man pvz. tie "šlapi, lyg nedakepę" kugeliai dar skanesni, nei sudžiūvusios plytos biggrin.gif
Atsakyti
Nu ir as pabandziau vietoj pieno grietine deti. Rezultatas man nepatiko schmoll.gif Gavosi laaaabai jau minkstas...ne mano skonio schmoll.gif Man patinka toks slapias, tasus, sultingas kugelis rolleyes.gif Tik kad toks "pats paciausias - 10 balu" man nesigauna..
Ka daryti, kad tas kugelis butu slapias..na toks niam niam smile.gif
Atsakyti
mirksiukas.gif
QUOTE(Rasma @ 2005 02 01, 11:35)
Aš kepu: bulvių tarkį užplikau verdančiu pienu

tikrai taip, ir as taip darau, tiesiog kitoks kugelis gaunasi mirksiukas.gif
Atsakyti
O aš kai darau kugeli, tai na zinoma pirma sutarkuoju bulves, imusu pora kiausu, ipilu aliejaus nedaug (pora šaukštu), vegetos pagal skoni ir i orkaite. Ir gaunasi labai purus. Kaip bulviu kose thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Amazing @ 2004 02 28, 17:25)
Kaip kugelis daromas,visos turbut zinom.Bulves,kiausas,pienas,spirguciai...Bet kaip iskepti na toki LABAI skanu...ne per kieta,nesudziuvusi...Niekaip neiseina.Turbut esme kokiose smulkmenose?Arba tiksliuose produktu kiekiuose- kiek ko butent dedate?Taigi pasidalinkit patirtimi,kaip butent ji ruosiate,kiek ko tiksliai dedate. Nes as amzinai nusiviliu(vyras irgi)- tai kietas,tai nedakepe,tai sausas...

Na tam, kad kugelis nebūtų kietas reikia piltį pakaitintą pieną. Tada tu užplikini bulves. Bet reikia nepadauginti pieno, nes atrodo, kad neiškepęs.
Atsakyti
Dažniausiai kepame kugelį pagal tokį receptą:
bulvių tarkiai, keli kiaušiniai, keli šaukštai grietinės, svogūnai smulkiai supjaustyti ir pakepinti svieste, druska ir pipirai. Visus paminėtus ingridientus dedame pagal skonį. Skanu!!!! thumbup.gif
Kartais užplikome pienu tada nededam nei svogūnų nie grietinės irgi labai gardu thumbup.gif
O kai norisi kažko neįprasto kepame kartu su marinuotais ir apketais vištų sparneliais, labai labai gardu thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
vienakart dariau kugeli ir labai paprastai:tarkius uzplikinau verdanciu vandeniu ir ipyliau aliejaus(su priedais nemegstu) tai kugelis net nuo sakutes krito, koks minkstutis buvo thumbup.gif
Atsakyti
Aš nemėgstu su spirgais, tai vietoj jų su svogūnais pakepinu pievagrybių. Man- tai pats skaniausias variantas.
O mano močiutė kepdavo kugelį ant kopūstų lapų, tarkę plikindavo pienu, o be spirgų ir svogūnų dar dėdavo nemažai pjaustytų obuolių ir taip pat nemažai smulkiai supjaustyto česnako. Labai skanu thumbup.gif .
Atsakyti
pats paprasciausias kugelis ,kuri dievinu:sutarkuoju bulves,dedu druskos,pipiru,lauro lapu, jei patinka pakepti galima svoguniuka,truputi ipilu kefyro ir baigta!padaza pasidarau-tai su grybais, tai su spirgais ,kaip kada.gaunasi storas ir minkstas! thumbup.gif
essen.gif
Atsakyti
Vakar kepiau kugelį pagal jūsų patarimus. Gavosi labai labai super thumbup.gif
Dariau taip - bulves tarkavau stambiai, uzplikiau karštu druskintu vadeniu, dėjau 1 kiaušinį, grietinės, prieskonių. Dar pamarinavau vištų sparnelius. Dalį kepiau čenakinėse, o dalį tefloninėje skardoje. Gavosi nerealiai skaniai smile.gif Ypač patiko čenakinėse smile.gif
Atsakyti